REPLIK PUBLICERAD AV DAGENS KALMAR

För några veckor sedan uppmärksammade jag en replik i Barometern från Miljöpartiets språkrör för Kalmar län, Caroline Axelsson. Det var en replik på en debattartikel från Moderaterna angående Sveriges elproduktion och elförsörjning och att vi måste bevara och satsa även på kärnkraft. Repliken var införd den 23 juli i Barometern. Jag kollade upp lite fakta om Åbros solcellsanläggning i Vimmerby och för några dagar sedan fick jag tillgång till deras produktionsstatistik. Därför tänkte jag skriva ett blogginlägg om Miljöpartiets och Caroline Axelsson verklighetsfrånvända uppfattningar.

Men så tänkte jag att jag först skriver en replik till Barometern eftersom Moderaterna inte svarat på Caroline Axelssons påhopp på Moderaterna. Något som jag tyckte var väldigt märkligt att Moderaterna inte tog till vara på tillfället med en ren straffspark.

Men till min stora förvåning så skulle jag inte få min replik publicerad av Barometern enligt deras regelverk. Det var bara Moderaterna som fick svara på Caroline Axelssons replik. De har haft snart en månad på sig att svara men inte gjort det.

Men eftersom både Moderaternas debattartikel och Miljöpartiets replik varit publicerad även hos Dagens Kalmar så vände jag mig dit med en fråga om de ville publicera min replik. Jag fick omgående ok från Anders Blank och min replik publicerades bara några timmar senare. Stort tack Dagens Kalmar.

Du kan läsa min replik på följande länk (där finns också Miljöpartiets svar från den 23 juli).

Annons

7 reaktioner på ”REPLIK PUBLICERAD AV DAGENS KALMAR

 1. Hacke 2021-08-17 / 09:25

  Synd att det bara är du som orkar/förmår gå till botten med mp:s och andras stolleprov.
  Här hade ju som du säger moderaterna öppet mål.
  Men de kanske ligger lågt i hängmattan mot sin tidigare så kära samarbetspartner under landsförrädare Reinfeldts ”storhetstid”.

  Gillad av 1 person

 2. Bergman 2021-08-17 / 09:10

  I dagens Det Goda Samhället skriver Anders Leion om Horndalseffekten. Han pekar på varför Sverige gått bakåt från det som han anser var framtiden även beträffande det nutida miljödebaclet.

  Gilla

 3. Håkan Spångberg 2021-08-17 / 07:21

  Barometern=Pravda?

  Gilla

 4. Lars 2021-08-17 / 04:12

  Anders Blanks politiska hemvist ligger nog långt vänster om SD o Framtid Kalmar, men vilken otrolig arbetskapacitet den mannen har – där har han likheter med dig Thoralf. Dagens Kalmar har utvecklats otroligt och slår i vissa avseenden redan Barometern trots att den har funnits så kort tid. DK verkar koncentrerad på det lokala precis som FK och trots (eller p.g.a.) ni ligger långt ifrån varandra så skapar det en härlig dynamik – jag tycker dessa båda initiativ ger gott hopp om framtiden i denna i övrigt märkliga sällskapens stad.

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2021-08-17 / 03:48

  Jubelidioten Stefan Löfven kommer att vakna upp till nyheten att det skett ett dubbelmord i Tensta.

  Tenstabon Sabha Husein kommenterar nattens dubbelmord och allt blir plötsligt helt glasklart.

  ”Hallå, hej det er bara tennisångdommar där bara en låt tallan och vara kallt åsså proppalem, jätteproppalema. Stora barn skuter fem år. Tvåtusenett, tvåtusentre, tvåtusenfyra… tvåtusen?..tvåtusenett.
  Ett jetteproppalema i båra områden en e låt tal er jätteproppalema.
  Dessa stora bråk.Med efanderå – alla efanderå bor i tennista. Å jåbba NEJ – alldritt,inte mormor jåbba alla.
  Alldritt, alldritt! Sjugefem år, träton år, på såfan hema och jobbade den här mamma. Jag alldritt jobb den tennisaångdommar alldritt, alldritt! Ångdoomar mjyki problema i tennesta.
  Alla poikar er i GRIGG. Shuter en shuter två alldritt! alldritt!… jätteproppalema!!!

  Gillad av 4 personer

 6. Cosmik Debris 2021-08-16 / 23:35

  Skottlossning i Göteborg, Tensta, Borås, Linköping och Kabul.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.