DRÄNERA TRÄSKET

Ännu en ny dödsskjutning i natt. Denna gång i Fittja. Augusti är på väg att utvecklas till en rekordmånad och har nu 6 personer som skjutits ihjäl och det återstår ännu tio dagar av månaden. Det var nummer 31 under 2021.

Det är kanske inte så underligt att invånarna i Sverige är de som är mest oroliga för brottsligheten och våldet i samhället. Trots att dessa dödsskjutningar och gängkriminalitet är mer eller mindre ett fenomen som bara drabbar personer med invandrarbakgrund. Det är mer eller mer uteslutande personer med utländsk bakgrund som skjuts ihjäl om man undantar polismannen i Göteborg och kvinnan i Luleå som uppenbarligen hade kopplingar till gängkriminella i Stockholm.

Jag lovade att komma tillbaka till Ipsos undersökning i mitt tidigare inlägg ”Vad oroar svensken”

Inte ens i Mexiko, Chile eller Sydafrika är man lika oroliga för brottsligheten som i Sverige enligt undersökningen från Ipsos. Det är väldigt intressant att se sammanställning nedan.

Det är en minst sagt beklämmande situation som Sverige befinner sig. Dessutom en handlingsförlamad justitieminister och regering.

Det är också noterbart vilka länders invånare som känner sig tryggast. Här hittar vi Ungern, Japan, Polen och Ryssland. Det är länder som svensk media gärna svartmålar ur mer än ett perspektiv. Det borde få media att tänka efter men den förhoppning har inte jag, tyvärr.

Det andra ämnet som oroade svenskarna mest var migrationen och där toppar Sverige också listan över vilka invånare som är mest oroade över framtiden.

Det är väl inte förvånande att det handlar om samma minister som har ansvar för det område, som brottsligheten.

Sverige sämsta och mest inkompetenta minister Morgan Johansson!

Det visar med all tydlighet att dessa områden skall ha en egen ansvarig minister.

Det är inte förvånande att det är västerländska länder som toppar denna lista över hur befolkningen upplever det. Inte heller förvånande att se vilka länder som har den minst oroade befolkningen. Det är i flera fall länder som är mycket strikta med hur man hanterar invandringen till sina länder och i flera fall mycket strikta mot invandring från MENA-länder.

Som man bäddar får man ligga!

Befolkningen och väljarna i Sverige måste rösta bort de rödgröna politikerna från makten i Sverige. Det är dessa som idag har ansvaret för den negativa utvecklingen men som inte tagit sitt ansvar på allvar under deras 7 år vid makten.

Det är dags att dränera träsket!

Annons

27 reaktioner på ”DRÄNERA TRÄSKET

 1. Karl W 2021-08-22 / 03:43

  Låt mig påpeka för er vad ni inte vill höra. Xinjiang i Kina var ett ”Sverige” inom Kina. Kina arresterade dessa träskvarelser, hel 3,500 av dom enligt uppgift, och låste in dom för att rehabiliteras så dom inte kunde gå fritt omkring och döda. Detta innan dom dödar, våldtar och trakasserar. Då gapar svenska politiker i kör med amerikanska att Kina har begått ett brott mot deras mänskliga rättigheter. Det är alltså Sveriges politikers åsikt att det är en mänsklig rättighet att fritt gå omkring och döda. Det är precis vad dom tillämpar. Här kan lättklädda unga damer gå säkert hem genom mörka parker efter partyt på natten utan att riskera rån, våldtäkt eller död. Polisen går obeväpnad och det är sällan man ens ser till dom. Lär er, rensa träsket.

  Gilla

 2. Bergman 2021-08-21 / 17:25

  De fria medierna och sajterna på nätet ger idag ett utbud som t o m utökas för varje dag och det är en ynnest och ett behov av att kunna ta del av all kunnig, ocensurerad information.

  Vårt politiska etablissemang ser Sverige som ”den humanitära stormakten” och som den enda sanningen för världens länder. MSM och annan statsunderstödd media, eller helt statsägd media, förstärker unisont den hållningen och vill förändra talibaner, polacker, ungrare (och Putin) så att de skall kunna korrigeras för att bli feminister eller annat konstigt hittepå vilket skall förverkligas med hjälp av någon slags konstiga muskler under kjolarna.

  Det fanns mera förnuftiga och stabila politiker förr. De var visserligen mest män, men nog så röda. De hade sin bakgrund eller sitt minne från tiden då man levde eller kände till fattigdomen eller åtminstone enkelheten i vardagen. Tillgångar och utgifter måste balanseras inom familjen för att fortsatt kunna handla i lanthandeln eller i bruksortens Konsum. Den tidens politiker kunde ta beslut och inse konsekvenserna av besluten de tog eftersom de hade gått i livets skola där man balanserade tillgångar efter absolut nödvändiga behov. Även den tidens socialdemokrater kan vi idag känna igen som konservativa, eftersom de hade en grundinställning och förhållning till omvärlden då utgifter skulle tas med förstånd och inte med känslor. Men nu har även socialdemokrater blivit utopister och drömmare som likt illusionister lever loppan med våra pengar och med landets förstånd. Dessa nya makthavare har visserligen välansade och långa naglar, men de har aldrig haft skit under dem.

  Genom att ta del av de fria medierna har vi möjlighet att se och kritisera de röda och gröna utopisterna som styr vårt land. Vi, som har en mera realistisk syn på omvärlden och oss själva, har väl mer och mer kommit att kalla oss konservativa i motsats till utopisterna. Det kan tyckas att vi är i ett hopplöst underläge, men många har myror i kroppen för viljan att få en ändring till stånd. Och visst ska vi kunna dränera vårt lands träskmarker även om vissa träskmarker numera även är en global företeelse. Jag, gamle man, med mitt köksbord som från och till har fullsatt med gamla gubbar, gillar Thoralfs kamp om att dränera träsket eller som Trump, en annan kämpe, säger på sin kant: Drain the swamp!

  Vi kan naturligtvis inte dras med den här sortens politiker med därtill hörande skadliga politik längre! Vi kan nog alla istället göra något. Aldrig hålla för ögonen eller springa ut ur rummet. Eller som Dalai Lama utryckte det. (Det var väl han?):
  ”Om du tror att du är för liten för att göra skillnad, försök då att sova med en mygga i rummet.”

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2021-08-21 / 20:28

   Så skönt att läsa. Det fanns givetvis enstaka udda politiker som hade nått riksdagen även på den goda tiden. T ex Dickson med snoken som egentligen var en hjälte och frivillig i Finland och Norge.

   Hade någon på allvar arbetat för att ordna stora elavbrott, förbjuda cementbyggen och förbjuda drivmedel så hade vederbörande inte blivit gammal i riksdagshuset. Nu är en sådan förebild i media utan följdfrågor.

   Gilla

 3. Cosmik Debris 2021-08-21 / 15:56

  Vad säger man om det här då?

  Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2021-08-21 / 16:34

    😊

    Gilla

   • gnrk1 2021-08-21 / 19:44

    Snarare strutsen!

    Gilla

   • Andersson 2021-08-21 / 21:11

    Giraffen är väl namnet på en av Kalmars våtmarker?

    Gilla

  • tompas11 2021-08-21 / 18:37

   Snarare struts, eftersom personen vanligen beter sig som en struts.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-08-21 / 19:15

    Funderar på om det finns några likheter med någon figur i tecknade Tomtarnas julafton.

    Gilla

 4. ac carlsson 2021-08-21 / 15:42

  Vi tackar och bugar för vad världens första feministiska regering lyckats åstadkomma!

  Gillad av 1 person

 5. Skogsmulle 2021-08-21 / 15:18

  Valet 2022 blir helt avgörande, definitivt sista chansen. Inser inte Svensken detta så är det god natt. Det otäcka är dock att jag inte litar på valmyndigheten och det totalitära styret. Tror vi behöver starka, oberoende kontroller av utomstående, om de nu går att finna?

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2021-08-21 / 18:39

   Tyvärr så måste jag meddela att sista tåget har gått. Det gick för många år sedan så det är ingen mening att stå kvar på perrongen.

   Gilla

 6. janne 2021-08-21 / 14:53

  Mogge satt under eken och drömde när några gubbar gick förbi och sade, honom
  vill vi inte haaa,och mogge fortsatte och drömma om ett sjunkande Sverige.

  Gilla

 7. Martin 2021-08-21 / 14:08

  Den lille vedervärdige från Höganäs är absolut en av dom sämsta ministrarna, på prispallen i kategorin sämst och minst kompetent är det stenhård konkurrens, på senaste tiden har Ann Linde seglat upp mer och mer.
  Jag skäms när jag ser och hör den odågan, min systerson på 7 år pratar bättre engelska än Sverige utrikesminister. AL är helt vidrig liksom resten av sossarna.
  Det smäller, rånas, våldtas, bränns bilar,upplopp, förnedras, mördas och skjus i parti och minut numera 2021 i Sverige. En fullständig kollaps men dom ansvariga glider undan och det sovande folket inväntar idol och lets Dance i radhuset medan det smäller i grannskapet.
  Tänk om svenskarna kunde göra som islänningarna och visa lite vikingatakter?
  Vinner de rödgröna valet om ett år är det definitivt över. Då är det R.I.P. Sverige.
  Så det är allvar nu. Förrädarna måste bort , annars kommer våra barn växa upp i ett fullständigt muslimskt helvete.

  Gillad av 1 person

 8. Bert Juhlin 2021-08-21 / 12:51

  Den enda lösningen som ses som möjlig för Sveriges och svenskarnas bästa framöver är sorgligt nog, en klassisk ”Statskupp”!
  Ja, man kan inte annat än storligen beklaga att svenska folket inte har det minsta intresse av att freda sitt land, sig själva, sina barn och barnbarn, demokratin och den livsstilskultur som till för ett antal decennier tillbaka innebar frihet från påverkan av totalitära tokdåreismer.

  Gillad av 3 personer

  • Benny 2021-08-22 / 16:35

   Svensken tänker alltid att det är någon annan som ska ta tag i att stävja kriminaliteten! Problemet är att de som ska stävja brottsligheten i stället ser till att den kan öka…Sedan röstar svensken till stor del på samma partier som låter förfallet fortgå och sitter sedan vid köksbordet och klagar.

   Gilla

 9. turrim 2021-08-21 / 12:25

  En minister med uppdrag att styra landet häver ur sig att vi ska ha cementstopp. Det är inga problem. Vi bygger med trä. Samma minister som kräver att skogen ska skyddas. Både i Sydamerika och i Sverige. Inte ett uns av konsekvensanalys.

  Märta får gärna sitta i sin villa i Limhamn nära det gamla kalkbrottet som nu är naturreservat och filosofera om vad hon vill. Men vi som drabbas av landets utförsbacke ska förbanne mig inte behöva betala hennes anställning i en regering.

  Samma med Johansson bort på direkten och sedan hela gänget om ett år.

  Gillad av 3 personer

  • Ölandsbonde 2021-08-21 / 23:24

   Inte att förglömma. EU-direktiv på väg att begränsa den svenska avverkningen med 25%

   Gilla

 10. Goliat 2021-08-21 / 12:10

  Ingenting om detta på Ekot klockan 12. Man häpnar!

  Gillad av 2 personer

 11. Ölandsbonde 2021-08-21 / 12:03

  Varför inte ställa fötroendefråga för den onda dvärgen. Går förmodligen inte igenom men visar då vilka partier som stöttar honom. Samma sak med MP´s nya dumkärring som med sin utbildning ska svara för bland annat byggteknik. Hon är så dum i huvudeet att hon inbillar sig att hon begriper något. Använda virke till byggande! Visst, försöker visuallisera Essingeleden som en träkonstruktion. Det blev inte bra. Förtroende fråga på henne också. Det måste finnas begränsningar för inkompetens.

  Afghaner. Det skjuts ihjäl fler här än där. Finns ingen anledning att ta hem folk därifrån. Bättre att köra dit dem vi har här. För deras egen säkerhets skull.

  Gillad av 4 personer

   • Ölandsbonde 2021-08-21 / 23:19

    Så gick det som det gick också.

    Gilla

  • Benny 2021-08-22 / 16:41

   Använda mer trä i byggande? Jaha, och vilka är det som motsätter sig både skogsavverkning och byggen av nya bostäder? Här i Växjö så motsätter sig MP i stort sett till alla nybyggen och röstar nej till nya bostadsområden. Ett mycket märkligt parti och taltrattarna verkar ha mer än en lös skruv i skallen, snarare hundratals.

   Gilla

 12. Andersson 2021-08-21 / 11:40

  Knivskärning på flera ställen i Stockholm. Skottlossning i Fittja och bilbränder på Södermalm. Det kommer allt närmre.

  Men nu tar de svenska mammorna tag i saken:

  https://www.svtstatic.se/image/cinema/760/32232471/1629380854?format=auto

  Idag såg jag mina två första sparkcyklar. En käckt parkerad vid stolpen med gågubben i en gatukorsning. Och en parkerad på trottoaren i en annan gatukorsning så det inte gick att ta sig förbi med varken rullator, rullstol eller barnvagn. Den slängde jag upp i rabatten strax intill. Jag fick hjälp av en annan gubbtjuv. Själv hade jag inte orkat.

  Gilla

 13. tompas11 2021-08-21 / 10:22

  ”…en egen ansvarig minister.” Det finns ingen minister som har något som helst ansvar. De är totalt skrupellösa och skiter fullkomligt hur det går för landet och den svenska befolkningen. Det är bara den egna plånboken som spelar roll. I annat fall skulle de inte bete sig som de gör. Jag föraktar av hela mitt hjärta dessa slemmiga girigbukar.

  Gillad av 6 personer

 14. Håkan Spångberg 2021-08-21 / 10:03

  Man får väl hoppas att väljarna tar sig en rejäl funderare till valet. Mer sozzeri eller reparera Sverige…

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.