NYTT EXEMPEL PÅ MAKTFULLKOMLIGHET

Är det Kalmar kommuns ansvar att satsa 100 miljoner kronor av kommunens skattemedel på en juridikutbildning vid Linneuniversitetet? Är det ännu ett utslag av socialdemokraternas och Johan Perssons maktfullkomlighet i Kalmar?

I Barometerns artikel påstår Johan Persson att beslutet om att satsa 100 miljoner kronor är förankrat politiskt.

”– Men det är redan förankrat inom majoritet och opposition genom ett digitalt KSAU-möte, berättade Johan Persson.”

I kommunstyrelsens arbetsutskott ingår idag bara 4 personer och 3 partier av kommunfullmäktiges 9 partier. Se nedan.

Två ksau-ledamöter har avgått under sommaren Ingemar Einarsson (C) och Carl-Henric Sölvinger (L) och några ersättare är ännu inte utsedda.

Dessutom finns inget beslutsärende i de senaste kallelserna angående dessa 100 miljoner kronor vid något av de senaste mötena i KSAU.

Det är en ren lögn som Johan Persson påstår till media att beslutet skulle vara förankrat, i synnerhet inom oppositionen. Det är ännu ett utslag av Johan Perssons maktfullkomlighet.

Kalmar kommun är inte huvudman för Linneuniversitetet! Kalmar kommun skall i första hand ägna sig åt sina kärnverksamheter. Tidigare i år beslutade Johan Persson och hans majoritet att sälja ”kassakon” KIFAB, det vill säga Kalmar Industrifastigheter AB som varje år gett ett resultat på 25-30 miljoner kronor och bidragit till Kalmar kommunbolags goda resultat. Där sedan Kalmar kommun kunnat plocka ut utdelningar för att finansiera de kommunala kärnverksamheterna.

Försäljning av KIFAB motiverades av Johan Persson med att kommunen stod inför stora investeringar och man behövde få in kapital. Nu beslutar man samtidigt att ge bort 100 miljoner kronor, förvisso under en 10-årsperiod men det rimmar ändå illa i mina öron.

Beslutet om dessa 100 miljoner kommer givetvis komma upp i kommunfullmäktige under hösten och mitt parti Framtid Kalmar kommer säga nej till detta då ansvaret för en juridikutbildning vid Linneuniversitetet ligger helt och hållet på staten att finansiera.

Kalmar kommuns skattebetalare skall inte betala för en utbildning för studenter från hela landet och från utlandet. Det finns andra och större behov inom Kalmar kommuns kärnverksamheter.

För några år sedan privatiserade Johan Persson ca 120 personer som jobbade som personliga assistenter som därmed fick sämre anställningsavtal, för att spara 5-6 miljoner kronor. Nu kommer han istället ge bort 10 miljoner kronor per år till Linneuniversitetet.

Är det någon som förstår den logiken?

Annons

17 reaktioner på ”NYTT EXEMPEL PÅ MAKTFULLKOMLIGHET

 1. tompas11 2021-08-28 / 20:13

  Här finns en del läsvärt om denne Johan Persson, visserligen några år gammalt, men ändå.

  ”Johan Perssons demokratisyn skrämmer således och karaktärsdragen präglas av en ohälsosam förkärlek för makt, naivitet, omognad och en extrem impulsivitet som grumlar verklighetsförankringen. Persson visar även på ett ytterst starkt motstånd av att bli ifrågasatt och kritiserad. Det imponerar inte. Sannerligen inte.”

  https://understrecket.wordpress.com/2015/07/02/kalmar-kommuns-politiker-del-1-johan-persson/

  Gillad av 1 person

  • Adam 2021-08-28 / 22:32

   Klockren beskrivning av Johan. Vems är bloggen? Tänk att han är likadan, även värre, 6 år senare.

   Gilla

  • Högt hårfäste 2021-08-28 / 23:53

   Egenskaper som Johan besitter: impulsiv, hämndlysten, maktfullkomlig, grandios, sanningsförnekare och naiv, är ju alla livsfarliga för en ledare. Han borde självmant träda av inför nästa val. Ingen bör sitta så länge som han gjort, men med hans personlighetsstörning så finns inte det tänket med i bilden.

   Sorgligt.

   Gillad av 1 person

 2. Bjursnästomte 2021-08-28 / 17:44

  Det finns pengar minsann till Johans projekt och intressen.

  Gillad av 1 person

 3. Christer 2021-08-28 / 17:20

  Har du hört på fan, Thoralf.
  I Oxelösund har Sossarna placerat ännu än myglande Johan Persson som kommunens ordförande.
  Undrar om det är en sort som tillverkas på Bommersvik eller Åkers Runö eller någon annan hjärntvättarinrättning .
  Å så undrar jag hur många socialdemokratiska Johan Persson de prånglat ut .
  Detta kräver en noggrannare undersökning .

  Gillad av 1 person

 4. turrim 2021-08-28 / 16:59

  Förankrat är inte lika med beslutat som Thoralf skriver. Att ta ut en seger i förskott går ofta illa för den arrogante.

  Ett fräscht exempel är att fotbollskvinnorna enligt samstämmig expertis skulle ta guld. Straffmissar knäckte utstrålningen.

  Gillad av 1 person

 5. Otto 2021-08-28 / 13:52

  Kalmar som ska framstå som en arbetarkommun går mer och mer åt andra hållet, precis som regeringen. Makten före allt. Sviker de utsatta och gamla, om du inte är invandrare förstås. Universitetet är prestige och en klasstämpel för Johan, han vill locka dit studenter som han tror och hoppas kommer bosätta sig i Kalmar efter 4 år.

  Läste att Kalmar ligger i botten när det gäller LSS- boenden, men detta är såklart inte av samma intresse. Man skyller på snabb inflyttning och att man inte ”hänger med”. Menar kommunen då att de som flyttar in i hög grad har särskilda behov?

  Jag som trodde det var direktörer, professorer, chefer m.m. som flyttade in! *ironi*.

  En annan sak, man bygger strandnära fina och exklusiva bostadsrätter, för vem då?
  Johan säger att det byggs billiga mindre hyresrätter, men dessa kostar runt 6000 för en etta. Det tycker JP är billigt.

  Man kan ju tycka att med en sådan attraktionskraft JP pratar om, borde locka E-hälsomyndighetens generaldirektör att flytta till Kalmar, men hon bor tydligen i Falkenberg.

  Vilket underbetyg för det höga hårfästet.

  Gillad av 1 person

 6. Hacke 2021-08-28 / 12:59

  Det ingår i sossarnas destruktionsagenda att utan störande inblandning av demokrati och annat tjafs få till ytterligare ett institut för utbildning i det ständigt ökande behovet av brännvins- och asyladvokater. Där dessutom de främsta i svenskfientlighet går raka vägen in i Ann ”Brunråttan” Rambergs ljusskygga djupa-staten-sällskap Ruben o Hilda.
  Sozialdemokraterna levererar enligt ökänd tradition och med samma förfärande resultat.

  Gillad av 1 person

 7. Högt hårfäste 2021-08-28 / 12:35

  Narcissisten JP vill sola sig i glansen och få berömmelse för sitt stora ego. Vad han han själv för utbildning, någon som vet?

  Gilla

   • Jäv 2021-08-28 / 14:23

    Gymnasieutbildning på sin höjd skulle jag tro.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-08-28 / 18:00

    Jag kommer redovisa det vid något lämpligt tillfälle men inte nu.

    Gilla

 8. Linus 2021-08-28 / 11:50

  Johan kommer köra över alla som vanligt för det saknas en opposition. Hans ständiga tjat om att kommunen måste utvecklas och inte stå still, ihop med attraktionskraft, har stigit honom åt huvudet.

  Gillad av 1 person

  • Lars 2021-08-28 / 15:40

   Ja någon opposition förutom ”Framtid Kalmar” kan vi glömma. De andra sitter där mest för de inte har ngt annat vettigt att göra på all sin fria tid. Genomgående skräpfigurer.

   Gilla

 9. Goliat 2021-08-28 / 11:35

  Johan Perssons hybris och storhetsvansinne börjar bli farligt för sig själv oss kommunens bästa. Varför denna våta dröm om att göra Kalmar till Stockholm? Det är inte kommunens ansvar att ordna utbildningar på univetsitetsnivå.

  Jag är säker på att vi kommer läsa om Johan Perssons bravader om 10 år, som den som satsade stort och föll platt. Ett Fanerdun 2,0.

  Gillad av 1 person

 10. stigrydmark 2021-08-28 / 11:08

  Du har naturligtvis helt rätt. Sådana besserwissertyper måste sättas på plats.

  Gilla

Kommentarer är stängda.