TVÅ KÄNSLIGA FRÅGOR INOM KALMAR KOMMUN

Jag har tidigare lovat att komma tillbaka med ett blogginlägg om mina kontakter med Kalmar kommuns tjänstemän. Det har dock hela tiden kommit saker emellan som jag varit tvungen att ta upp, samtidigt har tjänstemännen/kvinnorna fått några extra dagar på sig att svara i dessa fall.

Idag skall jag dock skriva om detta. Det tycks som vissa kommunanställda tjänstemän/kvinnor inte har förstått sin roll i sin anställning. De är inte anställda av Socialdemokraterna i Kalmar, utan de är anställda av Kalmar kommuns befolkning och skattebetalare.

Fall nummer ett.

I mitten av juli höll en muslimsk religiös förening ett bönemöte på Bergaviks idrottsplats där kvinnor separerades från männen. Kvinnorna fick sitta ca 50 meter ifrån männen under mötet och bönen. Ett solklart fall av diskriminering av kvinnor. Det visade sig att det var Kalmar kommuns kulturförvaltning som hyrt ut idrottsplatsen. I Kalmar kommuns regelverk för uthyrning står det att jämställdhetsperspektivet skall beaktas och det är något som ofta tas upp av s-politiker i kommunfullmäktige.

Jag kontaktade förvaltningschefen Henrik Nilsson på kultur o fritidsförvaltning för att fråga om de ansåg att separering av kvinnor och män var godtagbart enligt kommunens krav på jämställdhetsperspektivet vid uthyrning. Den 9 augusti fick jag följande svar efter en del kommunikation.

På det svarade jag ”tvärtom” med vilket jag menar att Kalmar kommuns jämställdhetspolicy inte alls är OK med könssegregering.

Kultur o fritidsnämndens ordförande, socialdemokraten Maia Dahlberg hade dock en annan uppfattning om könssegregering och svarade redan den 26 juli följande angående uthyrningen.

Det föreligger inga skäl för att inte hyra ut enligt våra uthyrningsprinciper.

Efter det har Maia Dahlberg inte velat svara på mina frågor om könssegregering och kommunens jämställdhetspolicy. Hon har inte svarat på mina mejl.

Jag frågade då Henrik Nilsson om man kommer sluta hyra ut till den sunnimuslimska föreningen eftersom det inte var ok med könssegregering. Förvaltningschefen Henrik Nilsson återkom den 16 augusti med följande märkliga svar.

Nu har Henrik Nilsson svängt och anser att könssegregering är helt ok enligt kommunens jämställdhetsperspektiv och uthyrningsprinciper. Skall det ändras så är det en politisk fråga.

Mycket märkligt agerande från både högste ansvariga politiker Maia Dahlberg och tjänsteman Henrik Nilsson! Kalmar kommuns jämställdhetspolicy är med andra ord bara snömos! Ännu ett fint dokument att visa upp men som inte följs i praktiken.

Fall nummer två.

För några veckor sedan skrev jag ett blogginlägg om Remonda Saad som startat kvinnoföreningen Vänskapen i Kalmar. Jag lyfte fram hennes antisemitiska och våldsbejakande Facebooksida. Föreningen Vänskapen har fått minst 12 000 kronor i bidrag enligt kommunens webbsida under 2020.

Jag skickade en länk till mitt blogginlägg och ställde en fråga till ansvariga på kommunen om det var helt ok att betala ut bidrag till en förening som har en ordförande med antisemitiska och våldsförskönande uppfattningar. Jag fick först följande svar.

Bra tänkte jag när jag fick svaret. Det tar i varje fall seriöst på mina uppgifter. Men bara någon dag senare fick jag följande svar.

Jag blev väldigt förvånad över att det gått så väldigt fort att undersöka/granska föreningen och dess ordförande Remonda Saad.

Jag bad då omgående Carolina Andersson att skicka mig protokollet/dokument på deras undersökning och beslut att det inte fanns något hinder att betala ut bidrag till föreningen.

I förrgår fick jag följande svar där det framgår att man inte protokollfört någon utredning.

Uppenbarligen förstår ansvariga inte det allvarliga i dessa båda fall eller är det så att man inte vill förstå problematiken. Min erfarenhet säger mig också att det som pågår i verkligheten är mycket värre än det man kan se på sociala medier. Dessa människor är ändå medvetna om sin religion och sitt hat mot judar och Israel men visar det givetvis inte helt öppet men ibland så slinker det ut på sociala medier eller i andra sammanhang.

Frågan är om kommunalrådet Dzenita Abaza (S) varit med och dragit i trådarna i den så kallade utredningen?

Det jag kan kan konstatera är att Kalmar kommuns ansvariga politiker och tjänstemän inte har något problem med vare sig könsdiskriminering eller antisemitism, trots alla finna dokument och påstående om den viktiga värdegrunden.

Kan det vara så illa att den egna, det vill säga den socialdemokratiska väljarbasen är viktigare än alla policydokument och den så kallade värdegrunden?

Annons

31 reaktioner på ”TVÅ KÄNSLIGA FRÅGOR INOM KALMAR KOMMUN

 1. Karl W 2021-08-28 / 03:41

  Detta visar på ett mycket allvarligt problem i Sverige, att den verkliga makten och besluten har flyttas från de valda till byråkraterna, vilkas led är för laddade med politiska aktivister som har blivit de verkliga beslutsfattarna vilka helt enkelt visar politikerna och innevånarna deras plats i samhället. Vad Sverige behöver är att införa personligt ansvar och dessutom möjligheter att folkligt avlägsna tjänstemän med kort eller utan varsel. Om de är anställda av Kalmar kommuns befolkning och skattebetalare borde väl även e som anställer ha rätt att avlägsna dem.

  Gillad av 1 person

 2. Fågel Fenix 2021-08-28 / 01:50

  Den enorma attraktionskraft som kommunen har enligt JP, verkar inte ha fått genomslag på kompetensen hos tjänstemännen i alla fall. Hur kan det ha gått så här illa?

  Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2021-08-27 / 23:10

  Magda Gad om de stackars afgaherna: ”Kvinnan gråter vid kistan med en halv kropp”

  11-åriga Ebba låg i en blodpöl på Drottninggatan. I fyra delar!!

  Gillad av 4 personer

 4. Linus 2021-08-27 / 19:05

  Varför är det ingen som anmäler Kalmar kommun till JO? Kan de hålla på hur länge som helst och strunta i att diarieföra m.m.?

  Gilla

 5. Skogsmulle 2021-08-27 / 17:55

  Snyggt jobbat, Thoralf. Det verkar som Kalmar kommun (=Socialdemokraterna i Kalmar) står helt handfallna så fort någon (du) begär ut någon dokumentation. Det blir direkt som en hönsgård med hänvisningar hit och dit för något som borde vara väldigt enkelt. Jag drar slutsatsen att kommunen i sin helhet är som kulisser i en John Waynefilm. Trovärdigt och elegant att titta på men tomt och innehållslöst bakom.

  Gillad av 2 personer

  • Lars 2021-08-27 / 18:38

   1,2 miljarder av svenska skattebetalares pengar gick till Afghanistan genom utbetalningar av SIDA.

   Gilla

   • Lars 2021-08-27 / 18:40

    Eftersom man inte kan rätta sig själv så får jag meddela att denna kommentar var avsedd för Bertils inlägg o hamnade fel således.

    Gilla

  • Lars Johansson 2021-08-27 / 21:23

   Tänk om varje kommun i landet hade minst en helst flera Thoralf,vilken resurs dessa kommuner skulle ha! Att stävja korruption som verkar finnas i alla kommuner som styrs av S.

   Gillad av 2 personer

 6. Bertil Robert Nilsson 2021-08-27 / 17:52

  Hej Jag blir förvånad av att Sverige ger och skall fortsätta ge 51.000.000.000:- SEK tll Afghanistan. Sverige ger bort 90.000.000:-SEK varje dag i olika bidrag. Hur ser du på detta. Vänliga hälsningar. Bertil.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-27 / 18:26

   Nu tror jag du fått någon siffra fel. SIDA har dessutom stoppat alla bidrag till Afghanistan.

   Källa på din uppgift?

   Gilla

   • turrim 2021-08-27 / 19:37

    Det är svårt för en amatör att hitta rätt. Men jag tror enligt Google att Löfven har lovat en miljard varje år under flera år framöver.

    Nu säger utrikesministern inte en krona. Samtidigt säger SIDA halvering (500 Mkr) som ska gå till socialt bistånd.

    Jag undrar hur sjutton ska Ann Linde och Carin Jämtin kunna skänka en enda krona av mina skattepengar och säkerställa att den inte hamnar hos talibanchefen?

    Gilla

   • Thoralf A 2021-08-27 / 20:05

    Ann Linde säker att pengarna skall gå till det Afghanska folket. Då undrar jag om inte talibanerna tillhör det afghanska folket?

    Gilla

 7. Ò Hyra 2021-08-27 / 17:38

  Visst det är sant, danskarna har ju Den lille havfrue, den lilla sjöjungfrun, som dom är stolta över.

  Men tänk efter vad vi har i Sverige: den lille otäcke från Höganäs.

  Gilla

  • Bergman 2021-08-27 / 20:01

   Moder Svea!

   Gilla

  • Andersson 2021-08-27 / 22:52

   Danskarna har också en lille en.

   Gilla

 8. fete 2021-08-27 / 15:35

  Socialdemokrati, av idioter för idioter!

  Gillad av 1 person

 9. Kalle 2021-08-27 / 14:36

  Thoralf skriver ##Det tycks som vissa kommunanställda tjänstemän/kvinnor inte har förstått sin roll i sin anställning. De är inte anställda av Socialdemokraterna i Kalmar, utan de är anställda av Kalmar kommuns befolkning och skattebetalare.##

  En sanning som kan skrivas hur många gånger som helst. Sossarna kommer aldrig eller vill inte förstå något så självklart. Bra rutet Thoral!!!

  ## Ann Linde blockerar judisk människorättsaktivist på sociala medier ##

  https://detgodasamhallet.com/2021/08/27/hittat-pa-natet-ann-linde-blockerar-judisk-manniskorattsaktivist-pa-sociala-medier/

  Sossarna vill sitta i sin egen sossebubbla och drömma om sin egen godhet utan att bli störda av opponenter!!!

  ## KORRUPTION. Riksdagsledamoten Inge Ståhlgren (S), tidigare ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Oxelösund, och hans efterträdare Tommy Karlsson (S) utreds för svartbyggen på kommunal mark ##

  ## Bara för att nämna något av ”traditionerna” i Oxelösund. Är man inte med i S-gänget eller politisk motståndare gäller helt andra regler. Medvetet eller omedvetet vet jag ej men vänskapskorruptionen är utbredd.
  En märklig detalj är att kommunen inte haft resurser att utreda socialdemokrater
  medan det går fort med andra medborgare. ##

  https://petterssonsblogg.se/2021/08/27/korrupta-s-politiker-utreds-for-svartbyggen-i-oxelosund/

  Tydligt att makten berusar sossarna. Verkar vara likadant över hela landet med korruption och andra ”fula” affärer men de syns inte. Journalisterna gräver inte tillräckligt djupt av en eller annan anledning!!!

  Thoralf är ett föredöme som grävande. Stor applåd för Thoralf. Kalmarborna kan
  skatta sig lyckliga över att en sådan verkligt grävande som Thoralf i sin kommun.

  Gilla

 10. Jäv 2021-08-27 / 13:25

  Jag sätter mitt ena ollon på att Johan Persson kommenterar anonymt på Granska Kalmar, nu senast som ”Granska” och tidigare som ”Lågt hårfäste”. Igår såg jag en kommentar över vilken förträfflig attraktionskraft kommunen har och hur den växer i invånarantal.

  Känns det igen? Han kan ju inte hålla sig från andra sociala medier, så varför denna…?

  Gillad av 1 person

  • Adam 2021-08-27 / 19:44

   100% Johan Persson, det sätter jag båda mina huvud på. Det måste klia i fingrarna på mannen.

   Gilla

 11. janne 2021-08-27 / 13:16

  Ja du Thoralf,det är bara att konstatera att ansvariga tjänstemän och politiker har
  skitit i det blå skåpet,bara bortförklaringar och svammel varje gång och det är ofta nu.

  Gilla

 12. Otto 2021-08-27 / 12:46

  Johan Perssons valfläsk vågar man inte stöta sig med. Vilken jävla genomrutten kommun.

  Gilla

 13. turrim 2021-08-27 / 12:37

  Det vore intressant att få veta hur många konsulter, möten och konferenser som satsats för att komma fram till ordbajseriet i policydokumenten. Dokument som sedan bara används på högtidsdagar och att slå oppositionen i huvudet med men aldrig i den egna reala verksamheten.

  Gillad av 2 personer

 14. Högt hårfäste 2021-08-27 / 11:38

  Som vanligt lever man inte som man lär i denna kommun och hur är det med diarieföring och att följa förvaltningslagen?

  Gilla

 15. Goliat 2021-08-27 / 10:49

  Med tanke på Kalmar kommuns inkompetens och låga utbildningsnivå, är detta ungefär vad man kan vänta sig. Lägg därtill en vänstervriden S-kommun som grädde på moset.

  Gillad av 2 personer

 16. Nils Dacke 2021-08-27 / 09:39

  Thoralf, Jag är otroligt imponerad vad du hittar och tar upp av korruption i Kalmar kommun och region, du gör en stor insats med att hålla dess invånare medvetna om dyngan. Tyvärr finns det väl massa saker som aldrig kommer fram och jag är också helt säker på att de flesta lite större kommuner lider av samma korruption och godhetsposerande. Det finns tyvärr många skäl att anta att loppet är kört för landet då vi nog nu passerat point of no return och landet fortsätter sin väg mot avgrunden ivrigt påhejat av vänsteraktivister, miljöfascister och media/kändiseliten.

  Gillad av 2 personer

 17. ivarandersson 2021-08-27 / 08:59

  soZZarna är helt ryggradslösa. Det enda som gäller är att behålla makten. Policydokument skulle ha större användning på toa än som riktlinjer för soZZarnas agerande.

  Gillad av 1 person

 18. Hacke 2021-08-27 / 08:48

  Tummen upp för ditt oförtröttliga arbete för sanning och rättvisa.
  Den omisskännliga stanken från den djupa staten i regi av det tidigare folkrörelsepartiet numera folkförrädarpartiet avslöjas varhelst i samhället man petar i skiten.

  Gillad av 7 personer

  • Thoralf A 2021-08-27 / 09:10

   Tack för uppmuntran, ibland behöver jag det för att orka fortsätta.

   Gillad av 2 personer

   • Lennart Karlsson 2021-08-27 / 11:32

    Heder åt dig som tom måste slåss mot den Islamvänliga sozialistiska regimen på riksnivå.

    Att muslimer, och sossar, aldrig gör fel enligt denna maktdoktrin kan vi förutom alla andra dokument läsa i bifogad länkadress nederst.

    1999 sände S ut ett dekret till alla myndigheter och Förvaltningar, bla polisen och Domstolar.
    I Dekretet anvisas alla underställda att motverka opposition mot och stödja islam i Sverige samt fördela alla de poster som blir vakanta till muslimer. Därtill skall valbara platser i alla framtida val ges till muslimer enligt den överenskommelse som skrevs med nr 3 uppifrån i Muslimska Brödraskapet (MB Europas högste ledare)!
    När jag var yngre och tjänstgjorde inom militären hade vi kallat detta ”Landsförräderi” vilket fram till 1970 talet fortfarande var belagt med dödsstraff! I en framtida tribunal mot Sozialdemokraterna antar jag att en åtalspunkt blir ”Umgänge med ockupationsmakt”? Kanske vi får återöppna de av Tage Erlander fjorton ”Tyskvänliga” koncentrationslägren i Sverige?
    (Svenska Sozialdemokraterna var ju ”systerparti” i likhet med muslimerna med Adolfs anhang!) Aftonbladet och Hall Media var Nazist.ska propagandatabloider fram till 1945 (och i vissa avseenden till 1977).

    Stå på dig, trägen och sanningen vinner alltid till slut vilket vi såg i Nürnberg-tribunalen!

    http://arbetartidningen.se/2016/10/socialdemokraternas-kompromiss-med-islamisterna/

    Gillad av 2 personer

 19. Christer 2021-08-27 / 08:13

  Först Malmö sedan Kalmar . Ni är på god väg .
  Den socialdemokratiska värdegrunden ska man inte tro så mycket på.
  Den används bara när det passar deras syften .
  Thoralf tänk på att droppen urholkar stenen . Resultatet av ditt jobb kommer , men det tar tid.
  Kämpa på .

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.