SMÅAKTIGT AV KF PRESIDIUM

Idag på morgonen läste jag Johan Perssons blogginlägg som han publicerade under söndagen där han skrev följande.

”Skissade sedan på inledningen för kommunens budgetdag som startar imorgon bitti. Är en väldigt lång dag med inspel och nedslag från samtliga förvaltningar och bolag. Oerhört matnyttigt och lärorikt för alla.”

Varje år hålls det en budgetdag där alla förvaltningar och kommunala bolag där förvaltningschefer och bolagschefer tillsammans med olika medhjälpare redovisar sin verksamhet och ”utmaningar” för politikerna inför det kommande budgetåret. I år är denna budgetdag extra viktig då 2022 är ett valår och partierna måste profilera sig. Alla kommunfullmäktiges partier är inbjudna till denna budgetdag.

Jag hade dock inte fått någon inbjudan till budgetdagen!

Eftersom jag inte representerar något invalt parti i kommunfullmäktige så mobbas jag. Jag ställde ändå frågan om jag fick delta på mötet då det ändå genomförs digitalt och man hade bara behövt skicka mig en länk till mötet.

Jag tycker att det är väldigt småaktigt av majoriteten som bestämmer i KF presidium.

Jag förstår att man gör allt man kan för att hålla mig utanför politiken. Det är så det ser ut inom politiken, där mobbing är en del av de verktyg som används.

Men vad blir då konsekvenserna av att man stängde mig utanför dagens budgetdag? Jag funderar nu på att skicka ett mejl till samtliga förvaltningschefer och bolagschefer och övriga personer som deltagit i någon dragning under budgetdagen. Jag kommer förklara omständigheterna och varför jag nekades delta men samtidigt begära att varje förvaltning och bolag ger mig en personlig dragning av samma material som de haft under budgetdagen. Jag gissar att de inte blir så särskilt glada över detta men vad skall jag göra.

Jag kan bara hänvisa till att jag nekades delta på budgetdagen men gärna ta del av informationen!

Annons

18 reaktioner på ”SMÅAKTIGT AV KF PRESIDIUM

 1. Ò Hyra 2021-09-14 / 17:32

  Dagens svenska polis är totalt inkompetent, det är viktigare att de har rätt värdegrund och är HBTQ-certifierade än att de kan lösa brott och upprätthålla lag och ordning.

  Gilla

 2. turrim 2021-09-14 / 17:03

  Jag läste en rubrik på Text-TV att Löfven talade om demokrati vid riksdagens öppnande – jag orkade inte lyssna på honom.

  En nyfiken fråga kopplad till den socialdemokratiska demokratin i Kalmar. Hur är det i riksdagen med dem som blivit ”vildar” av olika skäl? Exempel vildhönan Kakabaveh. Får hon full information om hon vill ha den som alla andra i riksdagen som har rösträtt?

  Hur ska den kommunala ”vilden”, som t ex Thoralf, kunna fullgöra sin lagstadgade och demokratiska uppgift om han undanhålls information? Är det samma som hur man bortser från lagen om bisyssla i länsstyrelsen och som det högsta hönset struntar i och övriga hönor kacklar med.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-09-14 / 22:18

   Hade jag fortfarande varit medlem i SD så hade jag definitivt lämnat nu. Först EU, sedan Islam och nu väntar vi bara på Nato-medlemskap också!

   Allt för att det skall passa Ulf Kristersson.

   NU fick Alternativ för Sverige många nya röster!

   Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2021-09-14 / 22:22

    ”Allt för att det skall passa Ulf Kristersson.”

    EXAKT!!

    Servila Åkesson finns det bara en
    och det råkar va han det
    och de var ju inte bra de.

    Gilla

   • Cosmik Debris 2021-09-14 / 22:31

    Muslimer blir ett större hot för var dag som går. Då backar Jimmie Åkesson och har helt plötsligt ingen åsikt om islam och muslimer? Ska man börja utesluta lokalpolitiker som startar namninsamlingar mot ett planerat moskébygge också?

    Ja, det tror jag.

    Gilla

 3. Ölandsbonde 2021-09-14 / 11:44

  Det är väl riktigt att du inte bjuds in. Du representerar ju inget av partierna i fullmäktige. Däremot tycker jag det är väldigt småaktigt att inte låta dig följa presentationerna via länk. Kostar inget och såvida det inte rör sig om bolagsuppgifter, som inte är offentliga, så är det väl bara bra om så många som möjligt kan få lyssna. Utan rätt till att ställa frågor.

  Hade jag fått bestämma så borde det hela bandas och ett urval göras offentligt. Det är ju minst sagt högintressant information som behandlas.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-14 / 13:12

   Det vanliga brukar vara att alla redovisningar sammanställs i en gemensam PPT-file eller pdf-file som sedan de deltagande politikerna får på mejl. Jag gissar att jag inte ens kommer få den.

   Precis som du skriver var min önskan bara att kunna lyssna på redovisning. Mina frågor kunde jag senare ställa via mejl till respektive förvaltningschef eller bolagschef.

   Men jag kommer lösa det på något sätt men det kostar energi både från mig och tjänstemän som borde lägga den tiden på annat.

   Gilla

   • sven 2021-09-14 / 20:54

    Lyssnar ofta på finsk radio/ tv för att få INFORMATION istället för propaganda. Här är ett exempel på information som undanhålles av sr och svt.

    https://arenan.yle.fi/audio/1-50924033

    Visst är det skrämmande vårar herrar kan undertrycka sanningen så totalt

    Gilla

 4. Roland Salomonsson 2021-09-14 / 11:11

  Bra plan! Jobbar bra!

  Gilla

 5. Klas Nygren 2021-09-14 / 08:25

  Heja Thoralf!
  Det betyder att Du behövs och har viktiga synpunkter!!

  Gillad av 1 person

 6. Andersson 2021-09-14 / 05:33

  Kåre Willoch: ”Politiker är som spikar. En del har huvud, och de kan man dra ut och använda till annat. En del saknar huvud, och de blir där de är.”

  Gilla

 7. Högt hårfäste 2021-09-13 / 23:36

  Värsta sandlådefasonerna och vuxenmobbningen!

  Undra om det verkligen går till så här i andra kommuner. Man kanske inte gillar varandras politik, men det är inte maken till sandlåda som här. Kalmar utmärker sig i det mesta med sina diktatorfasoner. Jag gissar att Johan Persson dikterar villkoren och de andra dansar snällt med i tangon.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-09-14 / 07:21

   Jag skulle nog instämma i din gissning!

   Gilla

 8. Rune N 2021-09-13 / 22:57

  Men? Är de inte skyldiga att bjuda in alla ledamöter i Kommunfullmäktige?
  Du ställer ju dessutom upp till val för nästa mandatperiod. Och borde då få full information om allt som rör Kommunen.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-13 / 23:01

   Kommunfullmäktiges presidium bestämmer vilka som skall bjudas in till de möten som anordnas. I detta fall bara gruppledare och vice gruppledare för de 8 invalda partierna.

   Gilla

 9. Christer 2021-09-13 / 21:38

  Det tyder på att de är skraja för vad du kan ställa till med . Det är nog vara att ånga på och se till att dina läsare är informerade om hur det går till där sossar arbetar enligt sin värdegrund .
  Där mobbing och lögner och vänskapskorruption tillhör metoderna .
  Det är många tecken som tyder på att sossarnas storhetstid nått vägs ände .
  Så får du ge igen efter valet.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.