NÄSSJÖ EN KATASTROF

Nässjö kommun kom åter igen upp på kartan efter att en somalier utförd en knivattack på en gymnasieskola i slutet av förra veckan. Det var ingen överraskning för de boende i Nässjö, vare sig att det var en somalier eller att det inträffade. Nässjö kommun har en av de största andelarna somalier i landet. Utvecklingen i Nässjö är dessutom katastrofal.

Jag gör granskningar av kommuner, ibland på uppdrag och ibland av eget intresse, därför har jag idag bra koll på Nässjö kommun. I jämförelse med många andra kommuner som jag granskat så är Nässjö en katastrof och kommunen befinner sig i en utförsbacke, minst sagt.

Jag kommer nu vissa lite av de uppgifter/diagram som jag tar fram när jag granskar en kommun. När jag gör det på uppdrag brukar det bli en rapport på ca 40 sidor med fakta som kommunerna aldrig själva tar fram och visar för vare sig politikerna eller medborgarna i kommunen. Så nu får ni ett lite smakprov.

Jag brukar alltid börja med att titta på befolkningsutvecklingen i kommunen. Jag kan inte visa allt som jag tar fram i detta blogginlägg utan det blir bara en liten del av alla fakta som jag sammanställer men jag väljer ut några viktiga och avslöjande fakta i detta blogginlägg som rör Nässjö kommun.

Personer med svensk bakgrund har minskat med drygt 3 000 personer under 2000-talet, samtidigt som personer med utländsk bakgrund har ökat med betydligt mer än 5 000 personer. Det är ett snabbt befolkningsutbyte som pågår i Nässjö med sina drygt 30 000 invånare.

Inte ett enda år under 2000-talet har personer med inrikes bakgrund ökat i Nässjö. Det har däremot gruppen med utrikes bakgrund gjort. Vissa år med över 10 procent under ett enda år.

När man sedan tittar på hur demografin ser ut i olika åldersgrupper så blir jag minst sagt mörkrädd och ser redan Nässjö som en förlorad svensk kommun.

I mer eller mindre alla åldersgrupper upp till 39-års ålder är antalet med utrikes bakgrund väldigt stort och i synnerhet gruppen 20-24 år, där det utgör närmare 40 procent i åldersgruppen.

De flesta siffror tyder också på att svenskar har börjat fly ifrån Nässjö kommun och söker sig istället till andra kommuner och då sannolikt till omkringliggande kommuner.

Hur ser då arbetsmarknaden ut i Nässjö kommun som har ca 30 000 invånare.

Diagrammet är ännu ett exempel på en skrämmande utveckling. Under 2007 hade Nässjö ca 100 arbetslösa personer som var utrikes födda, idag pendlar det runt 1 000 personer. Coronapandemin har i huvudsak bara påverkat inrikes födda.

Om man sedan tittar på förvärvsfrekvensen för inrikes respektive utrikes födda så är skillnaden minst sagt dramatisk.

Att utrikes födda ökat sin andel förvärvsarbetande från 2016 beror i stort sätt bara på alla olika former av subventionerade jobb. Det är minst sagt missvisande.

Med en så låg total andel förvärvsarbetande så är det givetvis svårt för en kommun att få ihop ekonomin tänker nog många men så fungerar det inte i Sverige. Allt kompenseras genom det så kallade utjämningssystemet som idag kostar skattebetalarna ca 150 miljarder kronor årligen. Malmö får drygt 6,2 miljarder kronor varje år vilket många känner till men Nässjö får i princip lika mycket med sin 546 miljoner kronor för 2021. Vilket innebär 17 300 kronor per invånare att jämföra med Malmös 17 900 kronor per invånare.

Staten tvingas hålla dessa invandrartäta kommuner under armarna för att de inte skall rasa ihop fullständigt!

Utvecklingen av socialbidrag eller försörjningsstöd som det kallas idag har också varit dramatisk sedan 1980-talet.

1983 betalades det ut ca 4 miljoner kronor i socialbidrag i Nässjö. 2016 var utbetalningarna över 80 miljoner kronor när också etableringsersättningen räknas med. Etableringsreformen var ett sätt att avlasta kommunernas ekonomi under 24 månader för nya invandrare till kommunerna. Nu kan man se att försörjningsstödet ökar när dessa personer lämnar etableringsreformen.

Hur har då det som varit inom etableringsreformen under två års tid klarat sig när det lämnat den. Arbetsförmedlingen kollar vad dessa personer gör 90 dagar efter att de lämnat reformen. Enligt Arbetsförmedlingen har 1 167 personer lämnat reformen under åren 2015-2020 i Nässjö. Så här stor andel klarar sedan sin egen försörjning genom ett arbete som inte har stöd eller är subventionerat.

Det är ett katastrofalt dåligt resultat. Detta gäller inte bara för Nässjö utan i princip för alla landets kommuner. Ni kommer säkert ihåg alla dessa pk-politiker som påstod att alla dessa asylsökande var välutbildade. Det var ingenjörer. läkare, sjuksköterskor och allehanda akademiker men givetvis var detta en stor lögn.

Det finns mycket annat som jag också granskar som t.ex skattekraften som sjunkit kraftigt under de senaste åren i Nässjö och som placerar kommunen på plats 180 av landets 290 kommuner.

Nässjö kommun har tvingats öka antalet helårsanställda med ca 20 procent sedan 2008, vilket innebär att man gått från ca 2 260 anställda till 2 660 anställda. En ökning med ca 400 personer. Anledningen är med stor sannolikhet den stora invandringen till kommunen vilket kräver stora resurser inom skola, integration och inte minst subventionerade jobb inom kommunens verksamhet.

Kommunalskatten är givetvis hög i Nässjö kommun. 34,30 kronor enligt SCB. Det placerar kommunen på plats 254 av 290 kommuner.

Framtiden för Nässjö kommun ser allt annat än ljus ut, både ekonomiskt och befolkningsmässigt! Jag förstår de svenskar som flyttar ut från kommunen.

Annons

15 reaktioner på ”NÄSSJÖ EN KATASTROF

 1. Igge 2021-10-17 / 12:53

  Kommer bli svårt att vända denna skuta då vi faktiskt har blivit infiltrerade i alla samhällsgrupper
  Och tro nu inte att dessa personer kommer stillatigande acceptera om skärpningar införs.
  Det kommer bli ett jävla liv ska ni få se

  Gilla

 2. messkalle 2021-09-17 / 18:12

  Sent om sider. Din information om Nässjö är som vanligt lysande upplysande. Jag antar att de som bor i Nässjö ser förändringarna. De som betalar skatt är oroade, De som inte betalar skatt roar sig med att allt blivit bättre. Det som blir intressant är hur Nässjöborna kommar att rösta 2022 både i riksdags- och kommunalvalet. Vilket är altenativet till att göra Sverige Lagom Igen? Det har gått bra för Louise Erixon i Sölvesborg men vem är den starke oppositionsledaren i Nässjö? I Kalmar har ni Framtid Kalmar med Thoralf och hans parti som vågar utmana och han, de kommer att lyckas.

  Gilla

 3. Hagal 2021-09-16 / 14:33

  Efter att Thoralf Alfsson inte längre var valbar (valet 2014) så sökte jag mig annorstädes.

  I vrede över över vad Sverigemokraterna blivit / förräderi – hur och på vilka än i dag obefintliga grunder riksdagsmannen Thoralf Alfsson uteslöts äclkar mig.

  Funderade över vad som är rätt och fel. Hur jag kan bidra till att Sverige återigen blir svenskarnas land. Efter mycket läsa på, instuderingar, så är jag övertygad om att nationalsocialism nordisk variant är det enda rätta.

  Således. Sedan 20-Apr-2017 är jag stolt medlem i Nordiska motståndsrörelsen!

  Jag vill tacka alla PK- journalister och kollegor för att knuffa fram mig till den jag är idag.

  Gilla

 4. Martin 2021-09-15 / 00:02

  Jag lider med Nässjöborna. Bodde och jobbade i Eksjötrakten på nittiotalet och hände att jag tog en sväng till Nässjö lite då. Hade en gammalfaster som var bosatt i Nässjö.
  Stan var, och är, tråkig och grå jämfört med Eksjö som åtminstone delvis är en gammal fin trästad..
  Hände att jag fick ta med tant ut på sightseeing och det kändes tryggt och lugnt att spatserade på torget, vi tog en fika på Elsie konditori, köpte fotoramar på Hegethorns och handlade på Åhléns och avslutade med en runda på pigalle.

  Sällan vi såg några individer från icke skidåkande nationer, däremot diverse original som ”bröderna brännvin” och andra bohemer.
  Förra året gjorde jag ett återbesök till småländska höglandet och givetvis ingick en sväng till Nässjö.
  Jag blev bestört. Det var som lilla Mogadishu. Va sjutton tänkte jag.. är det på riktigt.
  Vimlade av slöja, burka och annat obskyrt patrask. Stan var helt invaderad av menapack.
  Eksjö har även dom sin beskärda del av ”hjärnforskare” men där märks det inte lika tydligt,
  Sedan ligger Vetlanda hyfsat nära, och där minns vi vad som hände när en babbe med kniv högg ner folk nyligen.
  Annat var det på den gamla goda tiden där i trakterna när värsta brottet var Åsa Nisse och Klabbarparn bedrev tjuvjakt…
  Jag är tacksam gammelfastern slapp se hur Nässjö och höglandet gått från att ha varit frikyrkobyggd till islamiskt h*lvete.
  Jag inser att med om det fortsätter i samma takt 20 år framåt så är svenskarna i Nässjö i minoritet. Men som man sår får man skörda. I Nässjö har sossarna haft makten i många år.

  Gillad av 2 personer

 5. 502V8S 2021-09-14 / 23:08

  Tredje diagrammet uppifrån, åldersstruktur o.s.v. är väl felaktigt? De gula staplarna för inrikes bakgrund är ju högst i alla åldersgrupper, så texten under stämmer inte med staplarna.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-14 / 23:26

   Helt rätt. Texten är felaktig. Så kan det bli när det klipps och klistras.

   Tack för påpekandet.

   Gilla

   • Annika 2021-10-11 / 18:31

    Jag bor här och det märks tydligt.
    Hijaberna försöker breda ut sig överallt, och de visar noll hänsyn till andra.
    Går alltid i bredd på alla gångvägar och flyttar sig inte för pensionärer med rollatorer ens.
    Man märker att de ”pinkar revir” så därför flyttar jag mig aldrig för dom.
    I lokala gruppen ”det händer i nössjö med omnejd” är det strikt pk som gäller.
    Efter diskussionerna som blev efter mordförsöket på brinell, där det framkom hur många har barn som blivit rånade också, utan att de anmält, för barnen vill/vågar inte, så har gruppadmins nu bestämt att bara positiva inlägg och kommentarer får postas där… 🤦‍♀️
    Och hela inlägget med hundratals kommmetarer togs bort.

    Vad jag förstått, jag är inflyttad sen 7 år, så är Nässjö en blodröd kommun sen lång tid tillbaka, och det märks också.

    Och att man ligger efter i utvecklingen.
    Man har inte fattat här att rasiststämpeln inte funkar längre för att skrämma folk till tystnad, så det var så tydligt att de stängde dörren för ALLT negativt i gruppen, där människor ändå ibland kunde säga sin mening.

    Däremot lägger Nässjö pengar på att flyga in konstnärer från andra länder för att måla socialistiska och antirasistiska stora väggmålningar, helt utan anknytning till Nässjö.
    Att kritisera det är också ”gnäll”
    Med dina siffror här nu blir det än mer provocerande att man lägger skattepengar på det.
    Allra helst med politiska budskap som gör att många inte känner sig inkluderade (läs vi som ser vad som sker) vilket troligen är meningen.
    Jag kommer också flytta så fort jag kan, men blir nog först om ett par år.

    Hoppas utjämningssystemet avskaffas så många kommuner får sig ett rejält uppvaknande.
    Nässjö vill uppenbarligen inte ha kvar oss här, så låt dom slippa oss.
    Men låt dom då också slippa andras pengar….

    Gillad av 1 person

 6. Cosmik Debris 2021-09-14 / 22:53

  Wikipedia om intellektuell funktionsnedsättning:
  ”Inom termen svag begåvning faller de inom den lägsta nivån fast inom normalzonen IQ 70-85”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Intellektuell_funktionsneds%C3%A4ttning

  Syrien 74,4
  Irak 89,3
  Somalia 67,7

  KYÖSTI TARVAINEN: Minskad intelligens i de nordiska länderna till följd av invandring
  https://detgodasamhallet.com/2021/09/04/gastskribent-kyosti-tarvainen-minskad-intelligens-i-de-nordiska-landerna-till-foljd-av-invandring/

  Anders Borg: ” En annan avgörande faktor för Sveriges konkurrenskraft är enligt Borg kunskapsförsörjningen. Han vill också se att det tillsätts en kommission för att femdubbla ingenjörsutbildningen och menar att gapet till andra länder måste minskas.”

  68:or från Somalia och 74:or från Syrien på ingenjörsutbildning? Nej, det är specialklasser som Sverige kommer att behöva.

  Strålande framtidsutsikter, härliga framtidsutsikter?

  Gillad av 1 person

  • Karl W 2021-09-15 / 02:17

   När jag utbildade mig var ingenjörsyrket Sveriges topp yrke. Bäst betalt, en öppning till alla jobb, till och med bankerna letade ingenjörer som chefer. Utbildningen var då fyraårig, 98% av teknologer klarade examen, en tredjedel av sökandena kom in, matematik och fysik var toppämnena. Redan i tredje året dök värvarna upp från storföretagen, bjöd på öl och smörsås, kom och jobba för oss, garanterat jobb i tre år och utlandsstationering. Idag då. Ingenjörsyrket har nästan försvunnit, dåligt betalt, cheferna är outbildade avdankade politiker, proffstyckare, åsiktsmånglare och myglare, utan kompetens eller kvalifikationer. Hur går det för Sverige? Hur går det för Kina? Kina utexaminerar lika många ingenjörer var år som hela Sveriges befolkning. En erfaren och kvalificerad ingenjör kan lätt tjäna netto mellan fem till tio gånger så mycket som någon utan högre utbildning, utbildning som är öppen för alla. Varför alls skaffa sig utbildning i Sverige? Bästa yrkesvalet i Sverige idag är nog bidragstagare, inga krav eller kvalifikationer behövs.

   Gillad av 2 personer

 7. Cosmik Debris 2021-09-14 / 22:40

  Hela jävla landet är en katastrofzon.

  Chang Frick om den systemhotande och falska journalistkåren:

  Chang Frick: ”Journalister som beter sig som svin ska få samma bajskaramell som de utsätter andra för och gör karriär på. Ja, de ska ha det mulat rätt upp i näsborrarna. Det är rättvisa. Jag vet exakt vilka jävla kräk som finns i svensk media. Riktiga jävla äckliga svin”

  Då tar jag tillfället i akt och mular en bajskaramell upp i näsborrarna på Frida Boisen.

  Silfverstolpe, von Rietberg, Moberg, Widlund och Mannerstål är vanliga efternamn i din trappuppgång på Kungsholmen. Det bor inte en enda person med utomnordisk bakgrund av totalt cirka 30 boende i din trappuppgång. Du jagar förtidspensionärer och låginkomsttagare som är förtvivlade över att tvingas se sitt bostadsområde förslummas och invaderas av våldsamma människor från tredje världen. Under tiden gör du allt i din makt för att själv slippa mångkulturen, muslimer och våldet? Du är en falsk och ondskefull häxa.

  Är det så förbannat konstigt att vi hatar er journalister?

  https://www.svtplay.se/video/32468167/motet/motet-sasong-3-hat-hot-och-nattroll?info=visa

  Gillad av 6 personer

  • Karl W 2021-09-15 / 02:31

   Vad som behövs är att skapa en yrkeskår. Licenskrav för att utöva yrket, personligt ansvar, krav på att redovisa innehåll. Om du ljuger i domstol kan det bli fyra års fängelse, att ljuga för ett helt folk är gratis. Inför 12 års fängelse för journalister som ljuger och missleder, möjlighet att åtala dom i vanlig domstol. Nu är till och med mord lagligt, lex Benny Fredriksson. Den 22a april dömdes journalisten Bao Choy (aka Choy Yuk Ling) i domstol i Hong Kong för att ha gjort ett falskt yttrande. Advokaterna sa.
   ”fri press ger inte rätt att ljuga, fuska, vilseleda eller säga vad som helst.” ”Pressfrihet är inte ett kriminellt försvar” När får vi se en fällande dom mot den första svenska journalisten för samma brott, kanske inte i Sverige

   Gillad av 1 person

   • Anders 2021-09-16 / 04:10

    Du skyddar alltså kommunistregimen Kina? Han begärde ut uppgifter för att ta reda på varför polisen dröjde så länge med att arrestera den mobb som angrep fredliga demonstranter. Men det är du emot då eller? Vansinne…

    Gilla

  • Lars 2021-09-15 / 04:14

   Hade vi haft begåvade och självständiga journalister hade denna samhällsutveckling inte varit möjlig. Folk tror, och vill tyvärr tro, på det som förmedlas i SVT, SR och tidningsmedia och därför tillåts politikerna göra vad de vill. Någon begåvad kritisk granskning förekommer inte längre. Snart är hela Sverige som Nässjö. Att vända skutan nu kräver ledare med mycket hårda nypor eftersom det är stora samhällsgrupper som kommer att drabbas när landet skall nyktra till.

   Gillad av 2 personer

   • Bergman 2021-09-15 / 08:35

    Javisst, så är det! Journalister i statsfinansierade media har slutat granska makten. De granskar folket åt makten. Därför är sociala medier absolut nödvändiga för att rädda demokratin (och därmed oss) från utplåning,

    Gillad av 2 personer

   • Karl W 2021-09-17 / 01:30

    Vad statsmedia och MSM driver är propaganda, så vad är propaganda.

    —Avsiktliga, systematiska försöket att forma uppfattningar, manipulera utveckling, beteende och handlingar för att uppnå vad som främjar den önskade avsikten av propagandisten (Garth S. Jowett och Victoria O’Donnell). Propaganda är tekniken för att påverka mänsklig handling genom manipulationen av representationer.

    En annan definition

    —Propaganda får inte undersöka sanningen objektivt
    —måste det bara presentera den aspekten av sanningen som är gynnsam för sin egen sida.
    —måste uttryckas så långt som möjligt i stereotypa formler.
    —slogans bör vara ihållande upprepade
    —ett propagandistiskt meddelande måste alltid betona samma slutsats
    —i slutändan måste man alltid återvända till påståendet av samma formel.
    Källa: Hitlers Main Kampf

    Udo Ulfkotte skrev om köpta journalister (Gekaufte Journalisten), han skrev ”Jag har varit journalist i cirka 25 år och utbildades till att ljuga, förråda och att inte säga sanningen till allmänheten.” Efter det förmodat mördades han.

    Tänk på dettas när ni läser statsmedia och MSM

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.