NU BYGGS MOSKÉ I NYBRO

Bygglovet för en moské som beviljades under 2019 och var på väg att gå ut. Men nu har moskébygget startat. Frågan är om det bara är en liten rivstart som strax kommer stoppas. Nu kan inte bygglovet dras tillbaka längre och man har nu ett antal år på sig att färdigställa moskébygget.

Jag gissar att man inte har finansieringen klar för den 600 kvadratmeter stora moskén ännu och att bygget sedan kommer vila under en lång tid. Förhoppningsvis blir det aldrig färdigställt heller.

Jimmie Åkesson intervjuades nyligen i TV4 och fick frågor om islam. Anledningen till frågorna var det uttalande som Richard Jomshof gjorde under våren om att islam var en avskyvärd religion. Sedan har det korrigerats av SD som menar att Jomshof egentligen menade islamism och inte islam som religion.

Jimmie Åkessons svar i TV4 var att Sverigedemokraterna inte har någon uppfattning om islam eller någon annan religion heller. Ett minst sagt anmärkningsvärt svar från Åkesson.

Under alla mina år inom SD hade jag uppfattningen att SD värnade det kristna samhället, de kristna värderingarna och man strävade dessutom efter att kunna påverka svenska kyrkan genom att väljas in i kyrkomötet. SD var ett kristet parti och värnade vår religion och att SD starkt ogillade den riktning som svenska kyrkan tagit de senaste decennierna genom den starka påverkan som vänsterkrafterna och liberala krafter inneburit.

Samtidigt har det under alla år funnits mycket starka krafter inom SD mot islam och islamism. Islamkritiken har alltid funnits och de största islamkritikerna har varit Kent Ekeroth och Richard Jomshof. Som chefredaktör för SD-Kuriren kunde Richard Jomshof publicera mycket islamkritik. Ett nummer för 10-15 år sedan var ett specialnummer om islam, om jag inte minns helt fel.

Enligt min uppfattning går det knappast att göra skillnad mellan islam och islamism. Jag har diskuterat detta med flera muslimer genom mina år inom SD. För dessa muslimer är islamism ett önskemål och något som de tillämpar så fort de får majoritet i ett samhälle. Man börjar denna övergång långt innan man har en majoritet genom att kräva särlagstiftning för muslimer och att införa sharialagstiftning och shariadomstolar som löper parallellt med landets ordinarie lagstiftning. Något som det finns många exempel på i Sverige men även många andra länder i Europa.

Jimmie Åkesson uttalande är uppseendeväckande!

Vad anser då Jimmie Åkesson om islamiseringen av samhället? Uppenbarligen ser han inget problem med detta då SD enligt honom inte har någon uppfattning om islam, utan bara islamismen.

Islamiseringen i samhället är enligt min mening en följd av islam. Något som i ett senare skede leder till islamism i ett samhälle och då är allt redan för sent.

Hur skall Sverigedemokraterna kunna stoppa islamiseringen av vårt svenska samhälle om partiet inte har någon uppfattning om islam?

Jag blev ju utesluten ur Sverigedemokraterna efter valet 2018 och i det brev jag fick underskrivet av partistyrelsen var orsaken min kritik mot islam och islamiseringen av vårt samhälle. När jag publicerade brevet väckte det starka reaktioner från medlemmar inom partiet och Mattias Karlsson tvingades kommentera brevet och påstod att orsakerna till uteslutningen som angavs i brevet var felaktiga och han utlovade att jag skulle få ett nytt brev från partistyrelsen med de rätta orsakerna till uteslutningen. Jag fick aldrig något nytt brev. Läs mitt blogginlägg från 2018.

Du kan också läsa om allt detta i min bok. Jag har fortfarande några exemplar kvar av boken till försäljning.

Efter Jimmie Åkessons uttalande i TV4 så tror jag att orsakerna som uppgavs i brevet från partistyrelsen var de riktiga men partiet var inte moget att stå för dem 2018 men inför valet 2022 kommer man inte tolerera kritik riktad mot islam längre, muslimerna i Sverige är en alldeles för stor väljargrupp. Allt för att fjäska och tillfredsställa pk-eliten och inte minst Moderaterna och Kristdemokraterna.

PS

Idag känns det skönt att inte längre vara medlem i Sverigedemokraterna. Då hade jag inte ens kunnat skriva detta blogginlägg, utan att riskera en uteslutning från partiet.

Annons

35 reaktioner på ”NU BYGGS MOSKÉ I NYBRO

 1. worldpress99 2021-09-18 / 14:58

  Lite sent omsider måste jag meddela att SD Nybro blev överspelade av kommunstyrelsens ordförande Christina Davidson samt andra ledamöter. Kommunfullmäktige fick aldrig chansen att göra något då ärendet INTE hänvisades dit Detta har demokratins dödgrävare i Nybro försökt med tidigare! I december 2018 var de flesta nya på sina poster och rutin mm saknades.

  Gilla

 2. Robban 2021-09-17 / 23:58

  SD kör möjligen taktik för den goa stugvärmens skull..
  Tyvärr inget jag köper!
  Jag, min familj, mina närmaste vänner lämnade SD förra valet och Jimmies allt vansinnigare uttalanden/åsikter sätter spiken i kistan!
  SD har jobbat hårt på att omöjligöra även en taktik röst från mig! Skulle säga att de nu lyckats och övertygat mig om det olämpliga och omöjliga i att ens överväga en taktikröst, då de inte längre driver en politik jag tror på!

  Gilla

 3. Ludvig 2021-09-17 / 07:24

  Makten hägrar och då blir partiet som alla andra, ynkligt.

  Gilla

 4. Högt hårfäste 2021-09-16 / 23:59

  OT.

  Det är rent av beklämmande att läsa Johan Perssons senaste blogginlägg där han raljerar över alla lovord han fått för sin satsning på juridikutbildning på universitetet. Arbetslösheten är också rekordlåg och orderböckerna är fulla.

  Det är skrämmande att se vilken fantasivärld han lever i.

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2021-09-16 / 21:23

  Svenska kyrkan, med Antje Jackelén i spetsen, samarbetar med terrornätverken Muslimska brödraskapet och Extinction Rebellion enligt Johan Westerholm.

  Johan Westerholm: ”Jag har sett ritningar på hur man ska anpassa svenska kyrkor till att härbärgera även moskéer”

  Svenska Kyrkan HJÄRTA Islamismen med Johan Westerholm

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2021-09-16 / 16:27

  Varför upplåter inte Sveriges kommuner mark till vänsterextrema NMR, så de kan bygga sina ”Nästen”? Jag tror att socialistiska NMR gör mindre skada än fascistiska muslimska församlingar. Därför att det finns helt enkelt inte tillräckligt många idioter för att NMR ska bli stora och utgöra ett hot. Där kan de hålla på och leka med sina sköldar, gå i uniform klädsel och marschera i takt. Precis som socialister alltid har gjort. Systemhotande muslimska församlingar finns det däremot gott om och de är betydligt farligare.

  Min uppmaning till vettiga kommunpolitiker är att göra allt i sin makt för att stoppa moskébyggen. Det handlar inte längre om ”religionsfrihet”, det handlar om vår överlevnad. Islam är inte en religion. Islam är en extrempolitisk och pervers dödssekt, mångfalt värre än nationalsocialism. Islam har inte i vårt land att göra. Så länge en kommun är moskéfri så ökar chansen att den i framtiden är beboelig.

  Muslimer dras nämligen till moskéer som dyngbaggar dras till elefantspillning.

  Gillad av 1 person

  • Lars 2021-09-16 / 20:49

   Kommunstyrelsens ordförande i Nybro är Christina Davidsson, Centerpartiet. Undrar vad som rör sig i huvudet på denna människa som med berått mod förstör sin egen hembyggd o i förlängningen hela Sverige. Skall hon dra den där om vi varit naiva när polletten ramlar ned. Vi är nog ändå värda de ledare vi har eftersom vi röstar som vi gör.

   Gilla

  • Robban 2021-09-17 / 23:40

   Klockrent!

   Gilla

 7. Cosmik Debris 2021-09-16 / 16:13

  Jonas Gahr Støre är sannolikt Norges näste statsminister.

  ”År 2010 hindrade Støre som Norges utrikesminister Saudiarabien ifrån att finansiera en moské i Tromsö eftersom landet enligt lag inte tillåter byggandet av kyrkor och därmed saknar religionsfrihet”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Jonas_Gahr_St%C3%B8re

  Gillad av 2 personer

  • Bergman 2021-09-16 / 17:35

   Det där var en ”ny” vändning på den problematiken. Förtjänar att spridas och stå som modell för att förhindra fortsatta inbrottsförsök med religiösa nycklar.

   Gillad av 1 person

 8. Cosmik Debris 2021-09-16 / 15:59

  Well do you remember a time when you thought you belonged to something more than you?
  A country that cared for you
  A national anthem you could sing without feeling used or ashamed
  You poor sods have only yourselves to blame

  Marillion – The New Kings IV: Why Is Nothing Ever True?
  F.E.A.R (Fuck Everyone And Run) 2016

  Gilla

 9. Cosmik Debris 2021-09-16 / 15:48

  Varje gång jag ser en muslim i full muslimsk stridsmundering så påminns jag om att vi har ett pågående angrepp mot vårt land.

  Fredric Morenius: ”Sverige kommer att bli det första västerländska landet som blir afroarabiskt. Allvaret i detta är ofattbart för de flesta. Terminernas inte detta fullskaliga vansinnesprojekt genom massutvandring kommer vi att ha Mad Max i Sverige inom 40 år”

  Min prognos är att Sverige sönderfaller inom högst 10 år. Om inget görs.

  Sverige kommer inte att klara detta – vi måste ha en plan B
  https://fredricmorenius.wordpress.com/2021/08/03/sverige-kommer-inte-att-klara-detta-vi-maste-ha-en-plan-b/

  Gillad av 1 person

 10. Goliat 2021-09-16 / 15:43

  Hörde att Kalmar kommun är JO-anmäld efter att en begäran om s k. mailloggor tagit över 50 dagar att handlägga. När de väl skulle lämnas ut var de automatiskt raderade, varpå kommunen tydligen erbjöd santliga mail eller liknande som inkommit till samtliga tjänstemän för flera tusen i kostnad. Låter ju helt jävla befängt. Att kommunen aldrig lär sig.

  Är det du som anmält?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-16 / 16:13

   Nej, det är inte jag. I så fall hade jag skrivit om det.

   Gilla

   • Goliat 2021-09-16 / 17:12

    Fick tillgång till anmälan och det ska vara en ”Sven Sorenheim” som anmält. En person som inte ens finns i verkligheten. Varken Sorenheim eller Sörenheim. Vad jag vet kan man inte vara anonym hos JO. Hans mail är också en krypterad Protonmail-adress.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-09-16 / 17:37

    Lustigt om Barometern skriver om en anonym anmälan till JO som därmed kommer läggs ned direkt.

    Gilla

   • Goliat 2021-09-16 / 17:48

    Jag hittar i alla fall ingen som heter så. Den adress han uppgivit är:

    ”C/O
    Box 347
    391 23 Kalmar”

    Den går till ett företag. Anmälan har fått ett diarienummer, så JO har inte förstått att personen är påhittad. Troligtvis någon från Granska Kalmar, de vågar ju inte säga vilka de är och använder alias.

    Gilla

   • Hans 2021-09-16 / 22:19

    Kalmarbor verkar vara ena riktiga fegisar. Vågar de inte ens anmäla i sitt eget namn? Jag läste att de som driver Granska Kalmar ska JO-anmäla i sin bloggs namn.

    Hatten av för Thoralf som alltid agerar i egenskap av sig själv, även om det kostar.

    Gilla

 11. Ölandsboende. 2021-09-16 / 15:37

  Ser ut att bli en gedigen och funktionell anläggning som säkert kommer att kunna tjäna sitt syfte. Eller för grisuppfödning.

  Gillad av 1 person

 12. MickeP 2021-09-16 / 13:24

  Så även SD börjar nu krypa för muslimerna. Ja, men då så. Då finns det ingen som helst anledning att sympatisera med eller rösta på det partiet längre.

  Först var det EU-politiken åt råttorna, sedan idiotiska uttalanden om Polen och Ungern. Och nu detta!

  Bye, bye SD. Min röst får ni inte i nästa val.

  Micke P (numera boende i annat land än dårlandet Sverige)

  Gilla

 13. Otto 2021-09-16 / 13:21

  Det blir snart en i Norrliden.

  Gilla

 14. stigrydmark 2021-09-16 / 11:57

  Jag har jämfört Åkesson med pastor Jansson, inga bestämda åsikter om någonting. SD står ju
  inte att känna igen. Man har ju veknat/backat i många frågor: NATO, aborter, EU och Ungern/Polen, islam. SD hade en försonligare attityd till Ryssland sim nu är borta och Jimmie vågade inte säga ngt gott om Trump.
  Det här är nu ett parti som kan slås ihop med M. SD blir då en högerfalang inom M i invandringsfrågan.
  Tråkigt att taktik, feghet och anpassning är viktigare än själen i ett parti. Att stå upp för sitt program, idéer och principer.

  Gillad av 3 personer

  • Bergman 2021-09-16 / 17:42

   Huka er käringar o gubbar i bänkera för nu laddar an um!

   Gilla

 15. Mats 2021-09-16 / 11:15

  Islam är ingen religion,det är en sjuk politisk våldsideologi som ett land med normala ledare inte släpper in i landet,som Polen,Tjeckien och Ungern m.fl.

  Gillad av 4 personer

 16. janne 2021-09-16 / 10:45

  Det finns många sorters hus såsom folkets hus hyreshus bostadshus skithus mm.
  Den nya sortens hus är kvinnoförtryckshus,bevare oss för dessa satans hus.

  Gilla

 17. Andersson 2021-09-16 / 10:17

  Ingen egen uppfattning om allting. Skrämmande. Jomshof skrämd till tystnad.Ännu mer skrämmande.

  Jag tror att SD håller på att skrämma bort sina kärnväljare. Men det skrämmer inte mig.

  Gillad av 3 personer

  • Cosmik Debris 2021-09-16 / 17:42

   Det betyder att AfS kan få 5,7% i valet 2022

   Gilla

 18. tompas11 2021-09-16 / 10:07

  Det framstår som fullständigt klart att SD lagt om sin politik i en riktning som är mycket mjukare och betydligt mer anpassad till övriga partier i riksdagen. Taktiskt kan vissa kanske tycka men faktiskt föga radikalt och helt fel väg att gå om man vill stå för en förändring på allvar. Visserligen har SD genom åren haft en viss inverkan på de övriga partierna. Trots detta så ser det allt mörkare ut för landet och svenskarna för varje år som går. Jag tror dessvärre att valet nästa år inte kommer att innebära någon radikal förändring, även om SD skulle ingå i en regering. Låt oss hoppas att jag har fel på den punkten.

  Gillad av 3 personer

  • Martin 2021-09-16 / 12:36

   Islam är oförenligt med ett demokratiskt och jämställt samhälle, det vet minsta barn!
   Numera finns alltså inget riksdagsparti som vågar säga stopp till islamism i Sverige.
   Det är ren ynkedom!
   Såg på SvT Sverige möts igår som handlade om kyrkovalet.
   Som vanligt i liknande program var det en hejdlös blandning. Som den mjuke lismande miljardärbiskopen Bonnier i Skara , som pumpar in miljoner till feministisk initiativ och den fåniga domoristen i Visby som vill se Greta som ett helgon, och Anders Lindberg…det märks att Sverige är ett litet land ändå när sådana som AL ska med i alla sammanhang och spy ut sitt hat mot konservativa.
   En transpräst fick givetvis vara med också..

   Ann Heberlein …hon är konstig bara..Och hetlevrad men man vet ju aldrig vilken agenda hon styrs av. Sd hade skickat dit Aron Emilsson och han gjorde det okej, och tycker
   Aron Emilsson är duktig, kanske han pratar lite väl snabbt ibland men han borde höras mer i debatten.
   Jag har tappat förtroende för Jomshof, han vill bli insläppt i pk värmen han med. Uselt agerande fjäska.
   Svenska kyrkan styre med antikrist i spetsen, allt ska handla om islam, klimat, pride, massinvandring.
   Hur många av kyrkans biskopar skulle idag våga säga nej till moskébygge i sin stad? Ingen, då är man körd.
   Växjöbiskopen (antar att Nybro ligger inom det stiftet) är förmodligen överlycklig över att en moské till inom stiftet snart blir klar
   Det finns inga gränser för hur snabbt Sverige ska islamiseras. Muslimerna får gräddfiler till allt i det här landet.. inget motstånd av etablissemanget, bara hejarop när det svenska samhället gräver sin egen grav.
   Ur led är tiden.

   Gillad av 2 personer

   • Bergman 2021-09-16 / 20:26

    Fast SD vänder sig emot islamismen! Alltså såväl Jomshof som Åkesson.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-09-16 / 20:39

    Din kommentar är otroligt naiv och okunnig!

    Gilla

 19. Hacke 2021-09-16 / 09:31

  Det är inte hälsosamt att vara naiv.
  Bara genom att ge sig in i diskussioner i de fritt flytande gränslanden inom denna dogmatiska ideologi förklädd i religion har man målat in sig i ett hörn man aldrig kommer ur. En gordisk knut av episka dimensioner som bara har en lösning.
  Historien och nutiden har så många avskräckande belägg, inte minst i Europa, att det borde räcka och bli över för alla och envar att konstatera att islam har ingen plats över huvud taget i ett modernt, upplyst och demokratiskt samhälle.
  Var sak på sin plats har väl aldrig passat bättre än i detta sammanhang.
  Varje högkvarter och sambandscentral som uppförs på svensk mark är en spik i kistan på det Sverige vi och våra förfäder/mödrar kände.

  Gillad av 2 personer

 20. ivarandersson 2021-09-16 / 09:00

  Islam är en förutsättning för islamism. Utan islam ingen islamism.

  Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2021-09-16 / 17:45

   ….och ingen islam utan muslimer.

   Gilla

Kommentarer är stängda.