TÅGSPANING

I måndags eftermiddag åkte jag tåg från Kalmar till Kastrups flygplats i Danmark. Jag valde en platsbiljett i 2-klass. I den vagn jag satt hade jag bra uppsikt över de resande och det var till 90 procent svenskar och ett par yngre invandrarkillar.

Under resan mot Alvesta så ökade antalet personer med invandrarbakgrund hela tiden, framför allt i Emmaboda och Växjö. Det tåget jag åkte med hade slutdestination Göteborg och därför hade jag ett tågbyte i Alvesta.

Min nya plats i Öresundståget var ungefär likvärdig och jag hade bra koll på de resande. Ju närmare vi kom Malmö så minskade antalet svenskar och till slut så hörde jag knappt någon prata svenska längre. Det var arabiska och diverse andra språk som jag inte kunde tolka, dessutom högljudda. Vid Malmö central klev det på en hel del märkligt folk och en svensk kvinna kände sig tvungen att flytta till en annan plats på grund av att personer med utländsk bakgrund uppträdde obehagligt. De kanske gjorde det för att få de fyra sätena för sig själva.

Jag kände mig själv ganska otrygg och visste inte om vissa personer var drogpåverkade eller om de var ”normala”. Jag kände en befrielse när jag äntligen fick kliva av tåget vid Kastrup. Jag kan knappast vara ensam om liknande känslor och upplevelser i det nya Sverige.

Jag tänkte mer än en gång på vad som hänt med vårt en gång så fina land, vårt homogena och trygga land under min tågresa. Vilka som bär ansvaret för utvecklingen vet jag och många med mig men vissa blundar uppenbarligen för utvecklingen.

Det tragiska är ju att utvecklingen knappast går att vända med de partier som sitter i riksdagen.

Annons

17 reaktioner på ”TÅGSPANING

 1. Sven d.ä. 2021-10-17 / 12:00

  Tack för din berättelse från verkligheten. Jag tror vi alla har en berättelse från den ”Stora Invasionen”. Vi har alla en bild av hur Sverige var tidigare.

  Jag vill dela med mig av min berättelse.

  Ca 15 år sedan besökte jag mitt lilla samhälle i Norra Sverige där jag växte upp. Det jag slogs av var att på torget stod det grupper av smala och mycket mörka män, ungefär i samma ålder. De talade något som jag inte begrep. Dessutom verkade de ha all tid i världen, inte bråttom att komma till jobb eller skola.

  Men det jag tyckte var märkligast var att de hade alla blå cycklar av samma märke. Senare hörde jag från kamrater att kommunen hade köpt cycklar till dem alla. Vad de hade fått mer vet jag inte.

  När jag var barn i det lilla Norrländska samhället så sparade jag precis som alla min kamrater till cycklar. Det mest eftertraktade var en DBS med limpa. Jag lade undan så mycket jag kunde av min veckopeng. Om jag skottade snö på vintern så fick jag ytterligare en peng från min Far. Jag sålde Jultidningar och tjänade ytterligare pengar. Men en dag så kunde jag köpa min cyckel (jag tror mina föräldrar la till någon hundralapp).

  En cyckel kanske inte är så mycket att bråka om, men all tid jag lade ned för att kunna köpa min cyckel jämfört med att dessa smala och mycket mörka män bara fick en cyckel kändes så ofattbart orättvist.

  Det var min berättelse från den ”Stora Invasionen”. Jag har inte besökt mitt lilla Norrländska samhälle sedan dess. Jag vill inte bli besviken, minnena från barndomen är starka.

  Gillad av 1 person

  • onkelbjrn 2021-10-17 / 19:20

   Förr skulle man spara till det man ville köpa. idag tar man lån. Lite OT kanske men min mosters man ville ha en moped. Nu pratar vi 50-tal. Nybildad familj med en liten dotter, så det var ju bara att jobba för att få ihop pengar till moppen. De flesta fridagarna gick åt till övertidsjobb. I slutet av året blev det magsår. Men han fick sin moped.
   Folk hade en annan inställning till livet förr.

   Gilla

 2. Hacke 2021-10-17 / 11:12

  Jag tror att i princip alla som är ute i den svenska vardagen känner igen sig i din beskrivning Thoralf. Sverige av idag är en dystopi, ett totalt urspårat socialt experiment fullt i klass med totalitära dårars övergrepp genom historien.
  Därför är det helt obegripligt med dessa närmast dagliga opinionsundersökningar som tycks låsta i stand by-läge. Vad gör en procentenhet hit eller ett mandat dit för att man ska få en ens en strimma hopp om förändring. Särskilt som man vet att inte ens sd med egen majoritet skulle kunna vända skutan under överskådlig tid.
  Svenska folket tycks vara så indoktrinerat, för att inte säga hjärntvättat, av den totalt dominerande statligt styrda gammelmedian att man till och med tappat naturliga funktioner som självbevarelsedrift, moders-/fadersinstinkter och basalt överlevnadstänk. Man går lallande sin egen undergång till mötes av allt att döma nöjda och tillfreds med sakernas tillstånd.
  Vad ska egentligen till för att få folk att förstå vad vi är utsatta för?

  Gillad av 2 personer

 3. pllay 2021-10-17 / 05:31

  Jag tror inte utvecklingen går att stoppa eller vändas på politisk väg.
  Den dörren är stängd med vårt svenska politiska system och lagstiftning.
  Politiker och deras partier är försörjda av det allmänna och är därmed ekonomiskt oberoende av folket.
  Valsystemet är byggt på sådant sätt att varje människa som vill påverka systemet måste göra det genom ett politiskt parti, samtliga Sveriges parlamentsledamöter har blivit valda genom partiröster.
  Detta innebär att samtliga politiker i Sverige måste underkasta sig sitt partis piska och morot, egna idéer eller valdistriktets straffas med nedflyttning på valsedeln om dessa idéer inte faller partiledningen på läppen.
  Sveriges politiska makt ligger därför hos ett mycket litet antal partiledningar, en makt de trivs med och inte vill äventyra med personval eller direktdemokrati.
  Detta gäller samtliga nuvarande partier i riksdagen samt med stor sannolikhet även framtida.
  Sverige styrs alltså nu av ett adelsvälde vars lojalitet ligger mot den egna adeln och systemet som sådant, inte mot de människor som valt dem, utan de människor som placerat dem på valbar plats på valsedeln.
  Systemet är oerhört stabilt eftersom det är våra politiker som bestämmer hur det ska se ut och hur det ska förändras, och förändringar kommer därför endast stärka politikernas makt över folket.
  Som alla maktkoncentrationer kommer även denna leda till stagnation, korruption och socialt förfall, intill systemet faller samman i en kupp eller genom krig.
  Själva kärnan i demokrati är möjligheten för folket att i val avsätta makthavare de ogillar, vårt svenska politiska system har eliminerat den möjligheten genom att det är partier som tillsätter och avsätter de personer som styr det politiska livet i Sverige.
  Någon fredlig väg tillbaka till demokrati, folkstyre med och för folket, kan jag inte se ligga i Sveriges framtid.

  Gilla

  • Benny 2021-10-17 / 08:38

   Ja, Sverige är en partidiktatur där partierna gjort sig oberoende av medlemmar och deras pengar vilket skapat att Sverige blivit en stat styrd makteliten i de olika partierna. Allt fler medlemmar lämnar partierna eftersom man inte har något inflytande över besluten och politiken.

   Gillad av 3 personer

  • Rune N 2021-10-17 / 09:22

   Lösningen är ju att öppna partierna och göra dem demokratiska. Dvs inget parti får vägra medborgaren medlemskap. Och inte heller vägra medborgaren att ställa upp som kandidat i valen. Alla kandidater på partilistan står i bokstavsordning och inte i rangordning.
   Eftersom då alla partier får en förfärlig massa kandidater så får alla kandidater i partiet ett eget nummer som väljaren då fyller i, på valsedeln för att den skall bli giltig.

   Gilla

   • pllay 2021-10-17 / 15:55

    En sådan förändring kan endast politiker införa, något som inte kommer ske eftersom det skulle äventyra deras egen plats vid köttgrytans kant.
    Sverige har hamnat i ett stabilt minima som inte kommer förändras på fredlig väg.

    Gilla

  • Sven d.ä. 2021-10-17 / 12:07

   Vägen tillbaks är stängd. Detta får vi leva med. Jag tror vi är på väg in i ett Sydafrika eller Libanon.

   En av svenskens styrkor är att vi kan sluta oss in i oss själva. Vi kan sitta i vår sommarstuga och titta på när granarna växer. En spanjor, italienare eller fransman skulle gå upp i limningen efter två dagar.

   Jag tror sk Gated Communities är lösningen, det är något som svensken kan uppskatta. Inkluderande med skola och dagis, så behöver man bara ge sig ut efter mat och till det jobb som eventuellt finns. Vissa kommuner som t ex Staffanstorp och Sölvesborg kommer att få uppsving.

   Gilla

 4. Cosmik Debris 2021-10-17 / 01:46

  Sverige är en krigszon.

  Det är tolv(12) gånger större risk (eller chans om det är en babbe) att bli skjuten till döds i Sverige än i England. Muren i Finspång kommer att bli mycket lång.

  Helena Edlund: ”DocTV-international 10.15.2021 Kongsberg murders and Swedish shootings”
  https://rumble.com/vntokz-doctv-international-10.15.2021.html

  Gilla

 5. Onkel Björn 2021-10-17 / 01:30

  Håller med om att det kommer att bli svårt att vända utvecklingen. Troligen kommer det inte att gå, men man måste ha hoppet om att det inte är helt omöjligt.
  De stora bovarna är ju moderaterna och sossarna. Att det sen finns andra partier som är medansvariga, gör ändå inte M och S mindre ansvariga för den utveckling som skett.

  Gillad av 7 personer

 6. Cosmik Debris 2021-10-17 / 00:41

  Jag har också reagerat på att negrer är oproportionerligt överrepresenterade på SEB:s webbsida. De är så klart inkvoterade hela bunten för att vänja oss vid att negrer är ett helt naturligt inslag i vårt land. Det är INTE ett naturligt inslag. Jag tror att jag var 15 år när jag såg en neger för första gången – så försök inte lura mig. Jag har den senaste tiden börjat bli rejält trött på skyltnegrer och handlar nuförtiden inte kläder i en butik som har en neger som står modell. Det är mitt val och min rättighet att välja vilken affär jag ska handla i. Om jag ska köpa en skjorta så vill jag ju inte se hur den ser ut på en neger?

  MOHAMED OMAR: SEB-bankens webbsida exkluderar ”gammelsvenskar”
  https://detgodasamhallet.com/2021/09/08/mohamed-omar-seb-bankens-webbsida-exkluderar-gammelsvenskar/

  Gillad av 4 personer

  • Rune N 2021-10-17 / 09:13

   För min del var jag sexton år när jag för första gången såg en livslevande neger.
   Denne neger var en mycket prominent person, nämligen boxaren Floyd Patterson som gjorde en sverigeturne med sina sparringpartners 1961.

   Gilla

 7. Goliat 2021-10-16 / 23:55

  Så jävla tragisk utveckling. Vi är i minoritet i vårt eget land. Även om vi skulle skicka hem varenda invandrare, så är ju alla våra invandrarghetton redan ett faktum och dessa återställs knappast i en handvändning och i så fall, till vilken kostnad?

  Gilla

  • Fredrik 2021-10-17 / 11:23

   Jag tror inte politiker och svenne i allmänhet är speciellt sugna på att få ta hand om följderna av att över en miljon personer fått lämna landet.

   Däremot så tror jag defintivt att de flesta tjejer som blivit gruppvåldtagna skiter fullständigt i om det kommer bli ett antal kvarter med obebodda hus som står och förfaller efter att deras inneboende vräkts och skickats utomlands.

   Frågan är dock inte vad dessa flickor vill, utan vad politikerna (som den politiskt oinsatte sjuklöverröstande svenne röstar på val efter val) vill.

   Som parentes kan jag även nämna att gruppvåldtäkt inte var med i skolans undervisning på 80talet. Fula gubbar, blottare och våldtäkt nämndes om jag minns korrekt, men defitivt inte i gruppform.

   Gilla

 8. Högt hårfäste 2021-10-16 / 23:35

  Frågan är om landet går att återställa och går det att backa bandet så att säga, även om SD skulle få egen majoritet i landet. Vi leker med tanken. Nej, det är försent. Vad tror ni andra?

  Gillad av 1 person

  • Fredrik. 2021-10-17 / 11:38

   Skulle kunna gå om man ger alla lång tid att få genomföra sin utflytt. I kombination med stopp vad gäller bidrag framöver inom aktuella områden som motverkar flyttvilja och flyttförmåga.

   För att det skall vara rättvist måste man såklart även vara både tydlig med regler angående vilka som omfattas och att undantagen skall vara i princip noll.

   Grannländerna kanske man bör exkludera, kanske hela eu/europas länder. Men de länder som inte exkluderas, de bör inte få några undantag. Om man nu är ute efter att slippa en befolkningsbeblandning/utbyte.

   Personligen tror jag dock att det kanske är bättre för västvärlden som helhet att få ett tydligt, avskräckande exempel (sverige) att ta lärdom av än att vi sliter sönder tusentals bra och fullt fungerande familjer mm osv för att försöka försvenska oss igen.

   Gilla

  • ivarandersson 2021-10-17 / 12:14

   Det är nog enklare att bli av med de väderberoende vindkraftverken.

   Gilla

Kommentarer är stängda.