POPULISTISK VALBUDGET I KALMAR

Socialdemokraten Johan Persson har drivit igenom en minst sagt populistisk valbudget i Kalmar. Imorgon (måndag) kommer hela budgeten presenteras men det mesta har sannolikt redan presenterats i alla Barometerns artiklar, sossarnas egna propagandatidning. Min senaste debattartikel stoppades av Barometern men sossarna kan bestämma när deras artiklar skall publiceras i tidningen, alltid på ”rätt” dag.

Man kan väl sammanfatta det som hittills presenterats som ”allt till alla” eller i varje fall något till alla, dock ingen skattesänkning. Det ingår inte i Socialdemokraternas verktygslåda! De föredrar att ha en hög kommunalskatt för att sedan själva bestämma hur de skall dela ut pengarna till folket, i första hand till invandrartäta stadsdelar som får multiarenor eller skateboardsparker. Några sådana ”mötesplatser” byggs inte i andra stadsdelar, det sker först när problemen hopar sig och det gör det inte i andra (svenska) stadsdelar.

Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) älskar att stå i rampljuset och dela ut pengar till höger och vänster i synnerhet i budgettider och ett valår. Presskonferenserna avlöser varandra.

 IFK Kalmars damlag i elitettan ser ut att gå mot allsvenskt spel nästa år och då skrev Johan Persson följande på Facebook.

”Hade varit så roligt att få rulla ut röda mattan till Stadshuset, bjuda på lunch och gratulera till spel i allsvenskan nästa år!”

Undrar om Johan Persson förstår att han representerar hela Kalmar kommun och alla invånare och att det är skattebetalarna som bjuder på lunchen? Eller om han ser det som att det är han och Socialdemokratiska partiet som är värdar. Det är Kalmars skattebetalares pengar som Johan Persson nu delar ut till höger och vänster, inte hans egna!

Någon dialog med Kalmar kommuns invånare vill däremot inte Johan Persson ha. På sin blogg är kommentarsfunktionen avstängd och på sin Facebook kan bara vänner kommentera, tidigare gick det att kommentera på Facebook men var man kritisk blev man snabbt blockerad men nu är den möjligheten stoppad och nu kan uppenbarligen bara godkända vänner kommentera. Ryggdunkarna inom Socialdemokraterna står däremot i kö för att gilla och kommentera.

I den populistiska valbudgeten finns bland annat följande förslag, bilfria sommargator, snabbussar på norra vägen, gratis mensskydd till elever, gratis busskort till elever under sommarlovet, test av gratis frukost i skolan, mer pengar till föreningslivet, delvis finansiering av inomhushall för fotboll, fler anställda ordningsvakter, mötesplatser, trygghetsskapande åtgärder, ytterligare 2 miljoner kronor till bygdepeng och en rad andra saker som inte kan beskrivas med några få ord.

Sedan får man ju inte glömma 100 miljoner kronor till Linneuniversitet under tio år för att stödja inrättandet av en juristutbildning.

Det som förvånar mig väldigt mycket är dock satsningarna på klimatet. Det är den andra budgeten som läggs sedan kommunen utlyste klimatnödläge i Kalmar i oktober 2020 men det märks inte i några budgetar som majoriteten lägger fram.

Jag trodde att klimatnödläge betydde att det var kris och att man skulle satsa pengar på någon form av åtgärder. Det var ju ändå 60 av 61 ledamöter i kommunfullmäktige som ansåg att det rådde klimatnödläge. Jag var den enda ledamoten som röstade nej till klimatnödläge.

Det var med andra ord bara en symbolisk handling, utan någon substans.

Annons

15 reaktioner på ”POPULISTISK VALBUDGET I KALMAR

 1. Cosmik Debris 2021-10-18 / 23:43

  OT
  Vi ska inte bli förvånade om det visar sig att muslimen i Kongsberg har halshuggit sina offer. Rituell muslimsk slakt alltså. Ingen har dödats med pil och båge. Sanningen om vad som hände i Kongsberg kommer att portioneras ut för att inte störa islamiseringen.

  DocTV 18.10.2021 Glemsel gir dårlig beskyttelse
  https://rumble.com/vnwqwn-doctv-18.10.2021-glemsel-gir-drlig-beskyttelse.html

  Gillad av 1 person

 2. Lotta 2021-10-18 / 22:31

  Måste bara fråga: Hur många av dessa anskrämliga vindkraftverk hade behövts förstöra vårt land om den befintliga kärnkraften funnits kvar tillsammans med eventuell 4-generationens kärnkraftanläggningar? Tänk så mycket finare vår natur sett ut och så många mänskliga lidande med förstörda liv som undvikits. Hoppas de som drabbats av Miljöpartiets galenskap kommer ihåg det vid valet nästa år.

  Gillad av 3 personer

 3. Ölandsbonde 2021-10-18 / 22:00

  Kan en kommun anställa ordningsvakter? Är det möjligt?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-10-18 / 22:19

   Det är flera kommuner som gör det!

   Gilla

 4. J B Doe 2021-10-18 / 18:19

  Tja, så kallade Persson-pengar introducerades ju redan av Göran Persson, så det är kanske inte så konstigt att Johan också vill visa sig generös med våra pengar.

  Gilla

 5. Ò Hyra 2021-10-18 / 16:21

  MP behöver bredda sej och hitta nya medlemmar. Dom kan ju börja på mentalsjukhusen. Där finns säkert några som nappar. Sen vore ju det bästa för Sverige att dom drog till skogs.

  Där kan dom röka svampar, resa vasshus, plocka pinnar, och dansa baklänges. det vore det bästa. I Sveriges Riksdag har dom inte att göra

  Gillad av 2 personer

 6. Otto 2021-10-18 / 12:49

  Klimatnödläget används bara när det passar JP själv, men det syns inget i budgeten, trots att den kallas grön?

  Gilla

 7. ivarandersson 2021-10-18 / 08:58

  Ingen av de 60 ledamöter i kommunfullmäktige som röstade för klimatnödläge hade någon aning om vad de röstade för och var klimatnödläget kunde observeras. Det påminner om kejsarens nya kläder men Thoralf såg att kejsaren var naken.

  Gillad av 3 personer

 8. Christer 2021-10-18 / 08:17

  Du har fel i dina antaganden slutet på artikeln .
  Att det bara var en symbolhandling . Icke så .
  Det är praktisk socialdemokratisk politik .
  ”Lura skattebetalarna, de röstar ändå på bidragsgivarna” allt enligt den Socialdemokratiska värdegrunden .
  Och vi får ge oss till tåls ett år och se hur rösterna faller .
  Kanske några går på sosseljuget en sväng till.
  Men det förefaller omöjligt.
  Man kan inte köra ett land i botten som (S) har gjort och ändå sitta kvar .
  Men vi borde , vid valen använda samma formel som sossarna gör vid redovisningen av skolresultaten , räkna bort alla invandrare .
  Då skulle vi se vad det arbetande Svenska folket verkligen vill .

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2021-10-19 / 06:57

   ”Man kan inte köra ett land i botten som (S) har gjort och ändå sitta kvar.”

   Så klart att de kan. Vem behöver en verklig verklighet när Facebook ska ge oss en virtuell.

   Gilla

 9. Bjursnästomte 2021-10-18 / 01:37

  Vilken parodi!

  Snart inför Johan och hans gäng en särskild satsning på alla hen som inte vill känna tillhörighet i ett kön och genuscertifierade lärare och pedagoger.

  Gilla

 10. Goliat 2021-10-18 / 01:08

  Klart en narcissist vill visa upp sig och rulla ut röda mattan till champagne i stadshuset, för andras pengar. Johan ser stadens idrottslag som vandrande reklampelare för sossarna i Kalmar och indirekt för honom själv.

  Varje gång någon lokal förmåga visar upp sig i offentliga sammanhang, så börjar JP räkna på vad det kan generera i hotellnätter kommande sommar, eller hur många fler som kan tänkas flytta till Kalmar, så invånarantalet höjs med 10 personer.

  Han skiter fullständigt i det sportsliga. Det är enbart hans ego som vill brösta upp sig.

  Gillad av 1 person

 11. Högt hårfäste 2021-10-18 / 00:39

  Det märks att det nalkas mot valår, pengar till allt och alla. Jag skulle kalla detta en riktig vänster- och PK-budget. Många förslag lika idiotiska som regeringens ”familjeveckan”, som Aktuellt gjorde reportage om och den intervjuade som hyllade satsningen, visade sig jobba för Vänsterpartiet. Det är väl ungefär som det fungerar på Johans Facebooksida.

  Det är uppenbart att Johan älskar att slicka röv på turister. Det viktigaste är fler bryggor, evenemang, musik på torget, stadsfester, bilfria gator, wakeboardpark, strandpronenader, turistbussar m.m.

  Johan vill också visa hela världen att man satsar på jämställdhet och bjuder på mensskydd till alla flickor. Det är bra symbolpolitik för en illröd kommun. Han vill säkert vinna någon utnämning hos Dagens samhälle i arbetet med allas lika rätt. Det kommer nog vad det lider.

  Gilla

Kommentarer är stängda.