JOHAN PERSSON ERKÄNNER

Idag presenterar majoriteten en ny stor satsning på tryggheten i Kalmar. Nu skall 20 miljoner kronor satsas per år på tryggheten i varje fall över valåret. Vid årsskiftet skall Kalmar kommun ha 12 ordningsvakter anställda som jobbar dygnet runt. När man läser vad dessa trygghetsskapande åtgärder skall fokusera på så återkommer Norrliden, Oxhagen och Berga.

De skall bli mötesplatser på alla tre stadsdelar och en aktivitetsarena i Oxhagen för att nämna några av de större sakerna. Vad mötesplatser innebär vet jag inte. Dessa stadsdelar är de mest invandringstäta i Kalmar och majoriteten pekar därmed också ut invandringen och invandrarungdomar som orsaken till otryggheten i Kalmar. Något som egentligen alla vet som bor i Kalmar. Det finns stadsdelar som man undviker på kvällen och det finns busslinjer som man helt enkelt inte åker på kvällstid om man är ensam.

Johan Persson erkänner genom sina satsningar att det är invandringen som är orsaken till otryggheten och att han inte har något förtroende för polismyndigheten. Nu får Kalmar kommuns skattebetalare betala för detta ännu en gång, även genom kommunalskatten. Förstår Kalmars invånare detta?


SVT:s klimatexpert Erika Bjerström varnar för klimatterrorism.

Jag undrar om Erika Bjerström börjat bli lite desperat när nu Miljöpartiet är nere 3,0 procent i en opinionsmätning. Är det nya metoder för att skrämma människor och driva klimatalarmismen.

”Att döma av vad länderna lovat innan de kommer till förhandlingsbordet finns det ingenting, än så länge, som tyder på att COP26 i Glasgow blir en framgång. Frågan är vad som då händer härnäst, när hundratusentals besvikna och desperata unga människor tappar tilliten till de tröga, politiska processerna. Kommer den vildvuxna floran med uppmaningar om antidemokratiska aktioner, från både den yttersta högern- och vänstern, vinna fler anhängare då?”

Eller är det en förtäckt uppmaning från Erika Bjerström till miljöaktivisterna som till mer eller mindre uteslutande del är vänstermänniskor. Jag har då aldrig sett eller läst om några högerextrema som även skulle vara klimataktivister, snarare tvärtom.

Jag betvivlar dock inte att det finns vänsterextrema som skulle kunna ta till odemokratiska metoder. Läs artikeln.

PS

Sedan får vi förstås inte glömma att Per Bolund skall till Glasgow och förhandla om framtidens klimat och att Sverige skall ge 15 miljarder kronor i klimatbidrag. Halleluja!

Annons

24 reaktioner på ”JOHAN PERSSON ERKÄNNER

 1. Ò Hyra 2021-10-13 / 18:01

  Var i hela världen kan en person som på sitt CV har meriter som: diskare i Svenska Dagbladets personalmatsal, ”kontorist” på Synskadades Riksförbund bli statsminister?

  I Sverige så klart. Och det var nog inte bara synen det var fel på. En tarvligare, odugligare statsminister har nog aldrig setts i Europa även om Löfven gör sitt bästa.

  Gillad av 2 personer

  • Karl W 2021-10-14 / 01:36

   Det är kärnan i landet Sverige idag. De okunniga, inkompetenta, bedragarna och även brottslingarna styr. Man får inte ens avslöja dom, som Ebba Bush fick erfara. Deras verksamhet är skyddad i lagen och av det politiska och samhällssystemet och yttrandefrihet. Klimatupplysare, helt okunniga i ämnet, får som ”yttrandefrihet” skrämma upp främst ungdomen med att sprida falska rykten om en ”klimatkatastrof” som inte finns, och den som motsäger som blir omedelbart portad från att få yttra sig. En ”grön fascism” utvecklas (SR). Rasbiologin kommer till heders igen. När Sverige har ett problem döps det omedelbar om till ”utmaning” och begravs i retorik och i slutändan är det vårat fel här i Kina. Som SVT skriver diplomatiskt ”klimatkrisen skylls på icke-vita”, i klartext underordnade raser skall ställas till svars av de överordnade. Här i Kina finns inge klimatångest. Istället finns det en klimatentusiasm. Vi har ett problem, nu skall vi fixa det och alla skall med.
   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/utrikesbyran-do-for-klimatet-undergangsstamning-i-klimatfragan-okar-risken-for-terrorbrott

   Gillad av 1 person

 2. Ò Hyra 2021-10-13 / 17:35

  Dagens islam är där kristendomen var på 1300-talet, präster som indoktrinerar obildade dumskallar till att tro på rena fantasier.

  Gillad av 2 personer

 3. Kalle 2021-10-13 / 13:03

  ## De som vill bränna ner Sverige bör behandlas som terrorister ##

  ## Idag uppmanar den islamistiska politikern Mikail Yüksel, partiledare för Partiet Nyans i en debattartikel i GP att det bör bli fler anlagda bränder i Sverige och som den mest aktuella måltavla pekar han ut Lars Vilks träskulptur Nimis. Jag är nog inte ensam om att undra vad aggressiva muslimer vill bränna härnäst? ##

  https://katerinamagasin.se/de-som-vill-branna-ner-sverige-bor-behandlas-som-terrorister/

  Katerina har helt rätt!!!

  Islamisterna tar över sverige med små små steg som urholkar motståndet ivrigt påhejade av sossarna, de brunrödas företrädare. och MentalPatienterna!!!

  Gillad av 1 person

  • Högt hårfäste 2021-10-13 / 13:37

   Herregud, det går utför. De vakter JP ska sätta in i de tre stadsdelarna, lär väl inte bli långvariga heller p.g.a. hot och våld.

   Trygghetsfrågor och förebyggande av brott är väl en polisiär fråga?

   Gilla

 4. Sven d.ä. 2021-10-13 / 09:07

  Ordningsvakter ska anställas. Det är ett tydligt tecken att Polisen har abdikerat. Med en fungerande Polis så ska inte ordningsvakter behöva anställas.

  Gillad av 2 personer

  • Bergman 2021-10-13 / 18:46

   Polisen har kanske inte abdikerat men den räcker inte till och måste utökas med ordningsvakter och det är ju också allvarligt – och ytterligare kostnader

   Gilla

   • Karl W 2021-10-14 / 01:47

    Lösningen är inte att utöka polisen med ordningsvakter utan att utöka polisens och samhällets befogenheter att antingen internera dräggen på obestämd tid eller att kasta ut dom ur landet med omedelbar verkan.

    Gilla

 5. ivarandersson 2021-10-13 / 08:59

  Aktivitetsarena med skjutbana låter bra så att gängen lär sig hantera skjutvapen på ett säkert sätt och bara träffar sina rivaler i konkurrerande gäng.
  Regeringens satsning på polisen räcker tydligen inte utan Kalmar kommun måste satsa egna pengar på 12 ordningsvakter för att förbättra efterlevnaden av lagen och skapa trygghet. Ska Johan Persson eller någon anhörig flytta till något av områdena?

  Gillad av 1 person

 6. Karl W 2021-10-13 / 04:25

  Det blir allt vansinnigare.
  —Här är resultatet från tidigare klimatkonferenser. Blir väl en repetition även i Glasgow.

  —SVT skriver att klimatet koppla ihop med ”rasideologi, där klimatkrisen skylls på icke-vita.”
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/utrikesbyran-do-for-klimatet-undergangsstamning-i-klimatfragan-okar-risken-for-terrorbrott
  Det upplevde jag själv nyligen på en sajt som påstår dom sysslar med upplysning om klimatet. Kärnan var att allt var Kinas fel. När jag svarade på kommentarerna med fakta blev jag inte bara refuserad utan fick ett hotelsebrev att passa mig för att inte befläcka bloggaren och bloggen.
  —Politikerna påstår att Sverige har 300,000 elbilar. Nej 55,000 och de flesta är inte ens elbilar utan fossilbilar med en liten elektrisk påhängsmotor för syns skull. Omkring 1% är elbilar.
  https://www.dn.se/motor/jonas-froberg-politiker-och-lobbyister-sprider-tjock-rok-runt-elbilsbegreppen/
  När jag går ut på gatan här i Kina är 30% elbilar, riktiga elbilar som bara går på el. Folk köper dom för att dom är billiga, och har massa förmåner som gratis parkering och ingen skatt.
  —SVT skriver att ”Rekord i klimatinvesteringar – elfordon gasar iväg”.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekord-i-klimatinvesteringar
  Känns lite konstigt för just det upplevde jag för 15 år sedan i Kina.
  Sedan skriver SVT att det behövs mer pengar. Det är väl precis vad det är fråga om i slutändan, att motiver mer skatter och avgifter för att ”rädda klimatet”.
  —Att få rätt information är en farlig utveckling i Sverige. Alla smutskastar och ljuger friskt. I veckan publicerade SVT ett par grovt rasistiska rasbiologiska artiklar på förstasidan. Laddar jag sidan från en svensk IP adress finns dom med, laddar jag från en kinesisk IP adress saknas dom.
  —Sedan har vi falsk experter. En person jag känner väl till framhöll sig som ”expert” på olika områden i veckan och kallade sig ”ingenjör”. Hans högsta utbildning är 50-talets folkskola och kurser till radioreparatör.

  Gillad av 2 personer

 7. tompas11 2021-10-13 / 00:23

  @COSMIC DEBRIS
  ”Sedan får vi förstås inte glömma att Per Bolund skall till Glasgow och förhandla om framtidens klimat” Sedan när blev klimatet förhandlingsbart? Kan vi förhandla om vädret också kanske, eller förhandla om hur mycket eller litet det ska blåsa, eller om solen ska skina eller döljas av moln? Allt är tydligen förhandlingsbart i MP:s värld.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2021-10-13 / 10:31

   Vi står inte och stampar, vi har börjat springa. Men vi måste öka takten, säger Per Bolund

   Ska Bolund springa till Glasgow?

   Gilla

   • Karl W 2021-10-14 / 01:49

    Sedan är det fråga om vilken riktning han springer. Finns det enkelbiljett i spångmarsch.

    Gilla

 8. Bjursnästomte 2021-10-12 / 22:58

  Johan Persson är så jävla patetisk. Nu raljeras det över miljonsatsningar på utsatta områden, men ingen sjäkvkritik i vanlig ordning. Hade det inte varit val nästa år så hade det inte blivit nåt.

  Gillad av 1 person

 9. Ölandsbonde 2021-10-12 / 22:55

  Kommer de att prata om Drax under mötet? Drax producerar 7% av UK’s el. Lanseras som green and clean med sitt eldande av milösmart biomassa. Tyvärr råkar det även vara UK’s största producent av CO2. 4:e plats på världstoppen. Långt långt före alla skitiga kinesverk.

  ”Om.detta skola vi inte tala”

  Gilla

 10. stigrydmark 2021-10-12 / 22:52

  Magdalena Andersson brukar ju berätta hur hon har samlat i ladorna och att Sverige står sig starkt.
  Samtidigt vill vår regim visa hur goda vi är i Sverige , som utan vidare vräker ut skattepengar i ett förakt för skattebetalare och pensionärer. Fruktansvärd attityd.

  Gillad av 1 person

 11. Jimmy 2021-10-12 / 22:40

  Till vissa saker verkar det finnas oändligt med pengar, bidrag och stödpaket till andra länder men inte till polis och rättsväsendet, sjukvård eller skola

  Gillad av 1 person

 12. tompas11 2021-10-12 / 22:10

  Mmm det är lätt att vara generös med andras pengar, särskilt om man själv avlönas via skattemedel.

  Gillad av 2 personer

 13. Cosmik Debris 2021-10-12 / 20:41

  ”Sedan får vi förstås inte glömma att Per Bolund skall till Glasgow och förhandla om framtidens klimat”

  Då förutsätter jag att Per Bolund cyklar till Glasgow. Det är faktiskt fullt möjligt.

  Gilla

  • Andersson 2021-10-13 / 00:18

   Med Greta på släp:

   Gillad av 1 person

 14. folksam2010 2021-10-12 / 20:33

  15 Miljarder till Klimat?? men polislöner ”glömde” man bort i Budgeten kan man inte spärra passrtkorten till Regering och riksdag för MP?

  Gilla

 15. Högt hårfäste 2021-10-12 / 19:55

  Det är ingen dålig nota för att höja invånarantalet och skaffa valboskap till sossarna.

  Gilla

Kommentarer är stängda.