SVT UTELÄMNAR FAKTA I KLIMATINSLAG

Först skrattade jag gott över Erika Bjerströms klimatalarmistiska reportage från London men sedan började jag fundera över det hon rapporterade om och satte in det i andra perspektiv som jag sett program om gällande andra städer. Det kan ha varit Vetenskapens värld någon gång. Jag var tvungen att se Erika Bjerströms inslag från London flera gånger så att jag inte missade någon fakta. Sedan blev jag riktigt arg.

Erika Bjerström tjatade gång på gång om havsnivåhöjningar i inslaget. Inslaget var totalt ca 10 minuter långt men ändå utelämnat man mycket viktig fakta om översvämningsriskerna i London.

Jag citerar från Wikipedia.

”I Storbritannien var Skottland men inte södra England istäckt. Idag sker därför en landsänkning i södra England vilket ökar risken för översvämningar från havet, speciellt i områdena vid de nedre delarna av floden Themsen. I kombination med klimatförändringen innebär detta att Londons översvämningsbarriär (Thames Barrier) kommer att bli underdimensionerade redan efter 2030.”

Sedan citerar jag och länkar till en artikel från Sveriges Radio 2007.

”London sjunker 1-2 millimeter om året och vattennivån stiger med en millimeter. Det visar ny forskning som ingenjörerna måste ta hänsyn till när de arbetar på världsstaden försvar mot vattenmassorna, rapporterar BBC.”

https://sverigesradio.se/artikel/1479222

Så den stora anledningen eller minst lika stora anledningen till översvämningar i London är alltså att staden sjunker på grund av landsänkningen. Det utelämnar SVT och Erika Bjerström helt och hållet i reportaget om London. Erika Bjerström har enbart havsnivåhöjningar i huvudet. Inget annat får plats i hennes alarmistiska tillstånd.

Förbannade lögner som statsmedia producerar! Den här typen av vinklade reportage gör mig fruktansvärt upprörd och förbannad.  

Den här problematiken med att städer sjunker gäller flera andra stora städer i bland annat Asien där man byggt städer vid floddelta. Det kan ha flera orsaker som sänkta grundvattennivåer eller markförutsättningarna inte klarar av alla tyngder från stora och höga byggnader. Se nedanstående videoklipp.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/storstaderna-som-sjunker-under-havsnivan

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/skyskrapor-far-shanghai-att-spricka

Annons

13 reaktioner på ”SVT UTELÄMNAR FAKTA I KLIMATINSLAG

 1. Kalle 2021-10-21 / 12:42

  ## I Sverige kan icke-medborgare besluta om svenskt medborgarskap ##

  ## Merit Wager ställde därför ett antal frågor till Migrationsverkets rättsliga enhet, som exempelvis huruvida det krävs svenskt medborgarskap för anställning som handläggare respektive beslutsfattare på Migrationsverkets medborgarskapsenhet, tillstånds- och asylprövningsenheter respektive förvarsenheter. Hon frågade också om det görs någon säkerhetskontroll av personer (oavsett medborgarskap) innan de anställs. Alla frågor som är hörnstenar i det där utlovade ”ordning och reda i migrationspolitiken”.##

  ## Migrationsverket svarade utförligt och meddelade att nämnda anställningar inte omfattas av krav på svenskt medborgarskap, och att det därför varit möjligt för personer utan svenskt medborgarskap att söka och få anställning. Statistiken visar att under perioden 2016–2020 har 91 procent av Migrationsverkets beslut om medborgarskap fattats av en ensam, icke säkerhetsklassad person. I 9 procent av fallen har två personer gemensamt fattat beslut.##

  ##Var ska vi hitta personer att styra landet, som inte är “naiva” och som “ser det komma”? ##

  https://meritwager.nu/allmant/var-ska-vi-hitta-personer-att-styra-landet-som-inte-ar-naiva-och-som-ser-det-komma/

  ## Dödsstöten för Oxienstiernas Sverige var när Palme tog bort tjänstemannaansvaret för att skydda sina kamrater som tillsattes efter partibok och inte efter var och ens kapacitet och förmåga. Det har i praktiken gjort politiker och tjänstemän immuna vid missbruk av sina åligganden. Alliansen har haft många tillfällen att återinföra det Palme förstörde men uppenbart tycker de det är bra att slippa ansvar.##

  https://petterssonsblogg.se/2021/10/20/i-sverige-kan-icke-medborgare-besluta-om-svenskt-medborgarskap/

  ##Migrationsverket nu har fattat beslut om att alla som arbetar som handläggare, beslutsfattare och befattningshavare rörande medborgarskapsärenden kommer att säkerhetsklassas i säkerhetsklass 2 (Säpos klassificering), och kräva svenskt medborgarskap. Arbetet med att implementera de nya reglerna beräknas vara klart före årsskiftet.##

  https://www.svd.se/blind-tillit-far-inte-leda-staten

  ##I Sverige kan icke-medborgare besluta om svenskt medborgarskap,## tänk på det, en gång till!!! Är detta det ultimata beviset att vi lever i ett dårhus kallat sverige.

  ##Alliansen har haft många tillfällen att återinföra det Palme förstörde men uppenbart tycker de det är bra att slippa ansvar.## Alliansen fegar ur och är nöjda med situationen.
  Man kan bli förbenad för mindre. Allansen tycks inte bry sig. Varför???

  Sverige är ett politiskt stort dårhus!!! Icke svenska medborgare beslutar om en person skall få svenskt medborgarskap!!!

  Vad fattas hos svenska politiker???

  Gillad av 2 personer

 2. turrim 2021-10-21 / 11:59

  Det är dags att sätta bäst föredatum på många av statsmedias självutnämnda ”experter”. Å andra sidan – hur daterar man det som aldrig varit bra?

  Gillad av 1 person

 3. Roland Salomonsson 2021-10-21 / 11:35

  Oavsett varifrån mätresultaten för London kommer så har vi en del ”historiska” fakta som motsäger Erika B.
  När Wilhelm Erövraren landsteg i södra England så skedde detta i inre delen av en ”havsvik”. denna sträckte sig åtskilliga km in i landet, MEN ÄR NU TORRA LAND P G A LANDHÖJNINGAR.

  I Ö Anglia, så dök det för några år upp ett ”tempel” äldre än Stonehenge av upp och nedvända ekar. Detta beror förståss på LANDHÖJNING.

  Mitt emellan dessa 2 platser ligger alltså London. Platserna genererar landhöjning som resultat av havsytans höjning samtidigt med att landet också höjs. Men London påstås ha andra förutsättningar. Låter osannolikt. Att ”politisk vetenskap” står utan ”politiskt korrekta” förklaringar må vara. Men vetenskapligt handlar det om
  1. Londons bebyggelsers tryck på markerna
  2. Landet höjs även i Londonområdet
  3. Havet höjs med 1,3-1,8 mm per år (och inte fantasihöjningar den politiska vetenskapen påstår).
  4. Vid stormfloder, långvariga lågtryck etc, så fungerar den långa viken (Themsens utlopp) in mot London som förstärkande för inrusande vattennivåerna. I stället för 1 m höjning av vattenytan, så blir det 2-3 ggr nivån.

  Beträffande p 4, så har London parerat detta hot genom att installera ett stormflodsskydd (liksom bl a Venedig). Därmed är tillfälliga översvämningar av stormflod ett icke-problem. Resten av punkterna är inget allvarlig att bekymra sig över.

  Det går således också att dra slutsatsen att Nordsjöns södra delar numera håller på att återställas (höjas) efter den sänkning som skedde fram till 5000-7000 f kr. Bra även för t ex Belgare och Holländare. Men ”Doggerland” lär inte hinna återställas innan nästa glacial är ett faktum. Och det var inte bara isar i Skottland. Det förelåg isar längs högländerna ända ned till Wales.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-10-21 / 11:41

   Södra England har en landsänkning. Södra England var aldrig istäkt under istiden. Därför har man ingen landhöjning!

   Läs mitt blogginlägg!!!

   Gilla

 4. Christer 2021-10-21 / 11:17

  Erika och SVT vet exakt hur man skapar klimatförnekare, som man sedan kan skriva om och visa upp som idioter .

  Gilla

 5. Evert 2021-10-21 / 10:34

  I Vanlig ordning bara lögner och grova överdrifter. Nyheterna består snart bara av utsläpps och klimattjat.

  Gilla

 6. ivarandersson 2021-10-21 / 09:06

  Är Erika Bjerström lika dum som sina falska klimatlarm så kan hon förlåtas. Är det medvetna lögner så kan hon aldrig förlåtas.

  Gilla

  • Roland Salomonsson 2021-10-21 / 11:38

   Erika anses synnerligen kunnig. Men oavsett, så kör hon vidare enligt alla klimatakltivistiska DOGMER. M a o helt oförlåtligt. Snarare straffbart när det sker via SVT.

   Gilla

 7. Hacke 2021-10-21 / 08:55

  Att se denna okunniga Erika Bjerström i stövlar vid något översvämmat vattendrag eller rykande skorsten i fonden och dra sina eviga partsinlagor kan göra en katt galen. Var hon inte förresten tills alldeles nyligen ”EU-expert”? Seriöst.
  Och inte behöver miljöpartiet motionera om extra tid för klimatet. Det sköter statstelevisionen åt dom med marginal. Jämför exempelvis hur lång tid klimatet fick totalt i gårdagens Aktuellt med det som borde vara inte bara förstanyhet utan också ges ordentlig uppföljning med expertis (på riktigt) och ansvariga politiker. Jag syftar naturligtvis på den presskonferens som polisen och olika myndigheter höll igår där de slog larm om hur kriminaliteten äter sig in under radarn med hjälp av företag, in i myndigheter och samhällsfunktioner, dränerar statskassan och hotar hela samhället.
  Denna skakande larmklocka och faktum fick en hafsigt hopslängd halvminut inklämd mellan block av klimatalarmism och annat irrelevant som ligger högt på den politiska agendan hos statstelevisionen.
  Skandal och misshandel av uppdraget är de stående intrycken som blir kvar efter varje nyhetssändning i statlig media.
  Jag vet inte vilket som är värst, det dom totar ihop och visar upp eller det dom undanhåller oss. Kombinationen är hur som helst förödande för samhällsutvecklingen. Det har vi facit i hand på.

  Gillad av 5 personer

 8. Karl W 2021-10-21 / 04:00

  Propagandamaskinerna Public Service och MSM ljuger grovt som vanligt. Det är inte marksättning det är fråga om. Man har just upptäckt att Palace Museum, Förbjudna staden i Peking, idag ligger 1 meter högre (!!!) än när den byggdes för 600 år sedan.
  https://www.globaltimes.cn/page/202110/1236394.shtml
  Byggtekniken i Kina är sådan att man gräver sig ner till berggrunden och gjuter ungefär 1.5 meter vida betongpelare, och sedan bygger på dessa, inte på marken. Marksättningar är alltså ointressanta. Däremot består berggrunden i Kina huvudsakligen av sandsten, ett mjukare material än den svenska berggrunden av granit, och av geologiska orsaker formas den och förändras hela tiden.

  Vi har liknade förhållanden på flera platser på jorden. Bangladesh är en. DN har haft flera propagandainslag där man påstår att jordbruket försvinner på grund av havshöjningen, och man visar bilder på människor som vadar i vatten till midjan. Sanningen är att av geologiska orsaker sjunker marken, eller höjs. Det har getingsting med varken havet eller klimatet att göra.

  Gilla

 9. Cosmik Debris 2021-10-21 / 01:42

  OT

  Stefan Löfven om Mattias Karlsson:
  ”– Nu har de en som kan ligga i vårdsängen och uppta en plats för att han inte har vaccinerat sig, Mattias Karlsson. I inget annat parti hade någon företrädare kunnat ligga där och säga att ”jag valde att inte vaccinera mig, jag hade inte tid att vaccinera mig”. Det är faktiskt struntprat.”

  Babbarna som tar upp hundratals vårdplatser efter skottlossningar – vad har byfånen Löfven att säga till dem?

  Gillad av 1 person

 10. Högt hårfäste 2021-10-21 / 00:37

  Elisabeth Svantesson förklarade i SVT’s 30 minuter att hon tidigare kallade SD för rasistiskt parti p.g.a. grupptryck. 😶🤔😮🙄

  Gilla

Kommentarer är stängda.