ÄNNU EN STRATEG

Idag beslutade Vatten- och miljönämnden i Kalmar om en ny klimatanpassningsplan. Jag har läst dokumentet men tänker inte tills vidare kommentera den mer än vad jag tidigare gjort. Om någon månad eller två så kommer den upp i kommunfullmäktige.

Men antas klimatanpassningsplanen i kommunfullmäktige så kan man inte bevilja något bygglov för vare sig Foppahotellet eller Stordalenhotellet då området kommer stå under vatten om några decennier. Hela stadsdelen kommer stå under vatten enligt klimatanpassningsplanen.

Inslaget i SVT Småland är ganska roligt. Något som revyförfattarna kan använda till nyårsrevyerna. Läs artikel och se intervjun.

Annons

12 reaktioner på ”ÄNNU EN STRATEG

 1. Sven d.ä. 2021-10-22 / 21:46

  När historian ska skrivas om Klimatanpassningsplanen, om kanske 10-15 år. Då kommer det att visas att du röstat mot den, men att du inte hade någon egen plan. Du skulle kunna lansera en egen plan där du hävdar att ingen nämnvärd havshöjning kommer att ske. På grund av denna insikt behövs ingen extra åtgärder göras än vad som redan finns. Det kan vara en plan på ett enda A4. Du kommer förstås bli nedröstad, men du har i allafall fört fram ett alternativ och inte bara röstat mot ett annat alternativ.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-10-23 / 08:13

   Du har absolut en poäng där! Alltid bättre att ha ett annat förslag än att bara yrka på avslag.

   Gilla

 2. Martin 2021-10-22 / 20:23

  Einar? Vem är det? Sveriges störste artist påstår vissa. I Järva kanske. Men annars,
  Hehe. Vilket dravel.
  Hade inte hört talas om honom innan, och skulle inte lyssna på skiten han rapar ens mot betalning. Med det sagt är det så klart trist med ännu en skjutning, men han är ju delvis orsak till det själv med sina texter,
  killen var inte medlem i kyrkans ungdomskör direkt…
  Ska bli intressant se om svt/sr:s gullegris Yasin har ett finger med i detta, är inte otänkbart.

  Förövrigt är det inte kul att heta Alec Baldwin idag heller. Inte bara skådespelare utan mördare också på sitt cv numera.
  Baldwins hat mot Trump glömmer vi inte.
  Så rätt åt honom, karma kommer ikapp.

  Gilla

 3. turrim 2021-10-22 / 19:23

  Kalmar kan ju anställa en kommunpoet som Tranemo. En som kan lugna kommunfullmäktige med vackra dikter som motvikt till klimatstrategens Ragnarök.

  Gilla

 4. Skogsmulle 2021-10-22 / 18:39

  Inte speciellt förvånad. Allt som ska byggas, och det med önskemål om att byggas, kommer att stå under vatten inom 20 år. Det är just och precis därför klimatnödläge OCH intelligensnödläge råder i Kalmar kommun. Simskolan i nya simhallen borde redan nu vara fullbokad? Jag tror jag ska köpa en flytväst !!

  Gilla

 5. Ò Hyra 2021-10-22 / 16:37

  Det blir till att valla in hela Kalmar och köpa gummibåtar till alla hotade så dom kan rädda sej.
  Eller kanske hoppas på gubben Noak och hans ark.

  Gillad av 1 person

 6. Benny 2021-10-22 / 10:28

  Man undrar ju hur många sådana här menlösa byråkrater som kommunerna har råd med? Vad gör en klimatsamordnare hela dagarna på kommunen? Hissar upp persiennen på kontoret varje morgon och konstaterar att det blir klimat idag också, tar en ordentlig fika på det, innan man slumrar till igen bakom skrivbordet? Ett vanligt ”arbetspass” i en klimatstrategs liv antar jag!

  Gillad av 5 personer

  • Lars 2021-10-22 / 19:26

   Det är väl så här socialdemokraterna alltid köpt röster.

   Gilla

 7. dennisslotteborn 2021-10-22 / 07:11

  Hahahaha 2,8 meter höjd havsyta om 100 år i Kalmar? Jösses vilka hysteriska tomtar det finns och dessa ska alltså ”leka” politiker?

  Gilla

 8. Cosmik Debris 2021-10-22 / 01:42

  Om det ska gå att rädda Sverige så måste alla kvinnliga poliser, poliser med fel värdegrund och poliser med muslimsk och afrikansk bakgrund avskedas omgående. Den här polisiära lekstugan måste få ett slut. In med stora starka svenska karlar som kan banka skiten ur babbarna och negrerna. Det är det ENDA språk dessa avskyvärda kräk förstår.

  Gillad av 1 person

 9. Cosmik Debris 2021-10-22 / 01:22

  Flashback vann med nästan två timmar.

  Expressen: ” Nils ”Einár” Grönberg blev 19 år. – Den skottskadade mannen är avliden”

  Varför skriver Expressen ”mannen” om en 19-åring och barnet om 32-åriga flintskalliga araber? Jag gissar att mördaren är en finlemmad somalieneger med tom blick och halvöppen mun.

  Det brukar nämligen vara det.

  Idag kommer det att bli livat i media. Dårhuset kommer att leverera. Lita på det

  Gillad av 2 personer

 10. Cosmik Debris 2021-10-22 / 01:04

  Klockan är 01:04

  Kl. 23:39 skriver Flashback att det är den svenske rapparen Einar som har mördats. Det ska bli intressant om FB är först och bäst igen. Om det är Einar så kan det bli en hel del skriverier. Sverige är en enda stor krigszon. Regeringen måste avsättas och samtliga sjupartiers politiker ska omedelbart fängslas för folkförräderi. Straffet? Ja, det tänker jag inte skriva här.

  https://www.flashback.org/t3364791
  https://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-om-skottlossning-i-hammarby-sjostad1/

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.