ANTALET CORONASMITTADE ÖKADE MED 28 PROCENT

Förra veckan ökade antalet coronasmittade med drygt 28 procent i förhållande till den föregående veckan. Den femte vågen kan med andra ord vara på gång i Sverige. Antalet smittade ökar också i våra nordiska grannländer och Finland har redan en femte våg. Jag tror den uppgången vi såg i förra veckan från ca 4 050 smittade vecka 41 till 5 200 under vecka 42 kommer fortsätta.

Jag är lite förvånad över att inte media lyft fram ökningen av nya smittade men de måste väl ha allt serverat på silverfat från Folkhälsomyndigheten innan de skriver något.

Men det finns en annan statistik som förvånar mig ännu mer att jag inte har sett några stort uppslagna artiklar om i media men den statistiken vill givetvis inte statsmedia eller pk-media lyfta fram, då den inte är politiskt korrekt.

Det handlar om hur många som är fullvaccinerade men ändå blir smittade och hur detta ökar i rask takt. Det kallas genombrottsinfektion när en fullvaccinerad blir smittad. Se nedanstående grafik.

Värdet för oktober gäller bara för 1-10 oktober.

De värden som finns under det första halvåret är ganska ointressant eftersom antalet fullvaccinerade då inte var så stort men från juli så var säkert 50 procent av befolkningen fullvaccinerad. Det har sedan ökat till ca 80 procent av befolkningen.

De första 10 dagarna i oktober var så mycket som en tredjedel av de smittade fullvaccinerade. Det visar med eftertryck att vaccinet inte har så stor effekt som man hoppades på. Det finns dock ingen offentlig statistik på vilket vaccin de med en genombrottsinfektion fått. Man skulle kunna tro att det rör sig om Astra Zenecas vaccin när det i media ofta påtalas att det är äldre som smittas trots att de är fullvaccinerade men statistiken från Folkhälsomyndigheten visar något annat..

”Sedan 1 juli har det varit 12 475 genombrottsinfektioner och 81 procent av dessa är personer yngre än 70 år, medianåldern var 52 år. Av dessa har 171 personer avlidit, 93 procent av de avlidna var äldre än 70 år”

Jag tror detta är förklaring till varför socialminister Lena Hallengren idag går ut och säger att 1 500 000 personer skall erbjudas en tredje spruta vaccin. Det vill säga alla personer 65 år och äldre, samt personal inom hemtjänst, hemsjukvård och särskilda boenden.

Men i TT-artikeln nämns inget om att antalet genombrottsinfektioner ökar väldigt snabbt just nu. I september var det 6 504 genombrottsinfektioner. Uppenbarligen klingar effekten av vaccinet av väldigt fort med det skall uppenbarligen mörkas i media. I varje fall de faktiska siffrorna som också alla politiskt korrekta journalister har tillgång till.

Annons

40 reaktioner på ”ANTALET CORONASMITTADE ÖKADE MED 28 PROCENT

 1. Roland Salomonsson 2021-10-29 / 12:17

  Thoralf!
  Jag noterade att du använde uppgifter om ”smittspridning”. Men sådana uppgifter kan endast ha trovärdighet om det samtidigt presenteras 1 Hur många tester är tagna? 2. Hur många tester funkade inte? 3. Hur många testade var smittfria?

  Att enbart presentera dagliga smittläget är att medverka till skrämselpropaganda.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-10-29 / 15:54

   Vem har statistiken? Du får gärna ta fram den nu!

   Om du tittat på videoklippet så hade du fått en del svar där men uppenbarligen hade du inte gjort det innan du skrev din kommentar.

   Gilla

 2. Roland Salomonsson 2021-10-29 / 12:12

  tompas11/Thoralf!
  Big Pharma köper förstås kontinuerligt artiklar, som propagandatjänstemän i Västvärlden lojalt refererar till. Varje gång ett påstående om att Ivermectine kommer om att preparatet ”inte fungerar”, så visar det sig att antingen är påståendet falskt, eller så har Big Pharma (utan hänsyn till de insjuknade) arrangerat en behandling de VET inte fungerar. Artikeln nedan är från 7/10. Veckan efter förklarade federala hälsomyndigheten i Indien att 1000 miljoner Indier levde i delstater som nu var Covidfria. (Samtidigt hade delstater med 400 miljoner en katastrofal covid-situation med rusande smittspridning, insjuknade och döda. Tack vare vaccinlinjen!)

  https://covid19.onedaymd.com/2021/10/did-ivermectin-work-in-india-how-did.html

  Man måste som Google-användare gå långt ned i söksvaren för att slippa undan rena Fake och propagandauppgifter. Google vet ju att de flsta inte orkar gå några sidor ner i svaren och leta. Google:s uppgift är ju att förvränga verkligheten för gräsrötterna, så att de indoktrinerade gräsrötterna i Väst fortsätter att vara ”Zombies”.

  Gilla

 3. Sven d.ä. 2021-10-29 / 10:56

  Märkligt ord ”genombrottsinfektion”. Det borde betyda att viruset brutit igenom ‘något’ och på så sätt fått spridning hos personen. Detta ‘något’ måste varit Covid vaccinet. Eftersom viruset inte muterat (vad jag hört) så måste det vara så att vaccinet inte är tillräckligt bra. Om det är något som inte är tillräckligt bra så stoppar man och hittar något som fungerar.

  Målar man sitt hus med en färg som bara rinner av vid nästa regn, då tar man ju inte och målar en gång till utan man försöker hitta en bättre färg. Man målar ju inte om vart halvår pga att färgen inte är tillräckligt bra.

  Folkhälsomyndigheten måste fundera på en ny strategi. Kansker hyra in regeringsplanet och åka ned till Uttar Pradesh i Indien och se vad de gör.

  Gilla

  • Karl W 2021-10-30 / 01:04

   Strategin tycks vara att göda de amerikanska vaccintillverkarna med maximalt med pengar, och då måste alla störande inslag stoppas, som Ivermectin, Lianhua Qingwen, hydroxychloroquine, vitaminer som D och C vilka vi bevisligen vet hjälper. Samtidigt kommer det allt mer information att dessa amerikanska vaccin dessutom bryter ner och förstör den naturliga immuniteten. Aldrig tidigare har mänskligheten upplevat ett större bedrägeri.

   Gilla

 4. Bonntölp 2021-10-28 / 19:25

  Swebb tv har kommenterat ditt blogginlägg idag Thoralf har du sett det? Måste väl kännas som en fjäder i hatten eller vad har du för inställning till swebbtv?

  Gilla

 5. Thomas W 2021-10-28 / 08:56

  Paniken börjar sprida sig och den här ökningen av genombrottsinfektioner måsta trollas bort. Vanligt folk får absolut inte få reda på detta. Lösningen på problemet finns redan och är både enkel och genialisk. Vi slutar helt enkelt att testa de som är fullvaccinerade så är problemet löst och statistiken visar att det inte finns några sådana fall längre.

  https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/22-forskare-%E2%80%9Dfel-att-sluta-testa-fullvaccinerade%E2%80%9D/ar-AAPNLmW?li=BB13lZo5

  Från 1 november kommer antalen fall sjunka ner mot noll och allting blir frid och fröjd igen.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-10-28 / 11:04

   Tack för länken. Jag tror din slutsats är helt riktig. Det handlar om att dölja problemen med vaccinet.

   Gilla

 6. Karl W 2021-10-28 / 02:08

  Vad man tror idag är att de amerikanska vaccinerna verkar bra på mycket kort sikt men att skyddet klingar a mycket fort. Man tror även att en sidoeffekt är att det naturliga försvaret, immuniteten, förstörs under lång tid framåt. Nu kommer det rapporter att fler avlider i biverkningar av de amerikanska vaccinen än av covid.

  Gillad av 3 personer

  • Jöns H 2021-10-28 / 19:19

   Om jag har förstått saken rätt så är ett vaccin till för att man ska slippa bli sjuk. Att göra ett vaccin som förhindrar att man blir smittad måste vara ogörligt och har man smittan kan man smitta andra. För att slippa bli sjuk ska man vaccinera sig. Att kräva att andra ska vaccinera sig är inte rätt väg att gå.

   Respektera de som inte vill vaccinera sig! Vi vet ingenting om hur vaccinen kommer att verka på sikt eller hur eventuella biverkningar kommer att yttra sig i olika åldersgrupper. Är det rätt att vaccinera friska barn. Är det riskfritt att vaccinera gravida människor?

   Gillad av 1 person

   • Roland Salomonsson 2021-10-29 / 11:48

    Med Ivermectine, så blir ju gräsrötterna ÄVEN smittfria. Varför då påtvinga gräsrötterna ett preparat som ÖKAR smittspridning?

    Gilla

 7. Högt hårfäste 2021-10-27 / 23:46

  Nu nalkas höstlovet och spridningen lär eskalera.

  Gillad av 1 person

 8. stigrydmark 2021-10-27 / 23:18

  Jag kommer inte att bli överaskad när FH glädjande kommer att meddela att den 4:- och 5:e sprutan ”nu” finns tillgängliga, o.s.v. VI har tagit olika ställning till vaccinationer, personligen ser jag det som ett globalt experiment, där BigPharma lyckats dupera världen att inte använda medicinen Ivermectin, som med framgång botat hundratals miljoner i bla Indien.

  Gillad av 2 personer

  • Peter Andersson 2021-10-28 / 06:25

   Att använda Ivermectin i Indien för att bota Corona är numera förbjudet.

   Gilla

   • Roland Salomonsson 2021-10-28 / 12:18

    ”Kanske förbjudet i Sverige”. Men Indierna har i alla fall för 2 veckor sedan förklarat ett antal delstater med 1000 miljoner invånare för Covid-fria (tack vare Ivermectinlinjen). Det gick snabbt. Bara på några månader. Enstaka smittade, 0 infekterade, 0 döda.
    Samtidigt har andra delstater använt vaccinlinjen. Där rusar antalet smittade, antalet döda – både med resp av covid och antalet infekterade. Vad jag noterat är att ytterligare någon delstat av nämnda börjat erbjuda Ivermectinbehandling och att det är en rusning till vården för att få denna behandling.

    Även Sverige skulle kunna bli Covid-fritt på några månader med Ivermectin. Men vi svenska gräsrötter måste se upp! Snart kommer det en massa Ivermectinliknande preparat, av vilka ingen funkar. Men som kan säljas med patent som grund. Räkna med att det är dessa superdyra (men inte godkända efter fullständiga prövningar) preparat som kommer att erbjudas, som alternativ.

    Gilla

   • Sven d.ä. 2021-10-29 / 10:43

    Man kan inte säga i ”i Indien” eftersom Indiens delstater är fria att hantera bl a Ivermectin som de vill.

    Gilla

 9. Cosmik Debris 2021-10-27 / 22:15

  OT.
  För en gångs skull gjorde jag misstaget att titta på kvällens Rapport. Det skulle jag inte ha gjort. Den tidigare lite subtila indoktrineringen och desinformationen är numera plågsamt uppenbar och det har tydligen gått helt överstyr. SVT ljuger tittarna helt ogenerat rakt upp i ansiktet.

  Två inslag fick blodtrycket att rusa. Det första handlade om barnfattigdom bland barn och illustrerades med vita barnhänder, blonda kalufser och miljöer där svenska barn är i majoritet. Det andra inslaget handlade om läslust bland unga pojkar och samma visa där med vita barnhänder, blonda kalufser och miljöer där svenska barn är i majoritet.

  Att SVT tror/förutsätter att folk är idioter gör mig så in i helvete arg.

  Gillad av 3 personer

 10. Laglydig 2021-10-27 / 22:11

  Det här är ju helt i linje med det som hände i Israel fr o m maj då smittspridningen mer än tusenfaldigades tills man började vaccinera med den tredje dosen. Sedan toppen för en dryg månad sedan så har ju smittspridningen återigen fallit kraftigt.

  Det förefaller ju ganska säkerställt att en tredje dos behöver sättas in efter ca 6 månader. Danmark reagerade på detta för en månad sedan då man erbjuder ALLA en tredje dos efter 6 ½ månad. Sverige reagerade först idag så vi kommer sannolikt att få en kraftigt ökad smittspridning de kommande månaderna (just nu ligger smittökningen på 43 % den här veckan, men jag mäter lördag-fredag då statistiken publiceras).
  FHM och Anders Tegnell sena som vanligt!

  PS Jag kan bara konstatera att vaccinen hjälper. Eventuella långsiktiga konsekvenser kan vi inte uttala oss om ännu. Jag har därför stor respekt för de som valt att inte vaccinera sig men anser att de allvarligt bör överväga att ompröva sitt beslut för egen skull. Det får inte bli som i min äldste sons fall (drygt 30 år) som valde att vaccinera sig för att kunna resa. Då vaccinerar man sig av fel skäl! Jag är alltså emot hetsjakten på de som väljer att inte vaccinera sig, men fakta talar för att vaccination begränsar risken att drabbas av allvarlig sjukdom speciellt om man är över 50 år eller har andra underliggande sjukdomar. DS

  Gilla

  • Roland Salomonsson 2021-10-28 / 12:28

   Nej du! Israel har efter 2:a sprutan fått en så kraftig ökning av smittade, infekterade och döda att de beslutade om att tvinga på befolkningen en 3:e spruta. Enligt Einstein är detta samma som att kvalificera för inlåsning på mentalsjukhus!

   Men den tredje sprutan har inte förbättrat situationen. Israel är det land som har flest injekterade med vaccin och samtidigt flest infekterade. Sannolikheten att dö direkt efter 3:e sprutan är oerhört hög i Israel.

   Den som vill snabbt hålla sig a´jour med covidläget i Sverige resp internationellt, kan med fördel gå in på https://www.swebbtv.se/. Här gör man vad SVT inte klarar av.

   Gilla

   • Laglydig 2021-10-28 / 16:59

    Nej där har du snorfel!

    Betänk att Israel började vaccinera sin befolkning en dryg månad innan Sverige och gjorde det dessutom väldigt snabbt, så när Israel var klara så hade en stor mängd svenskar inte fått någon dos alls i våras.

    Efter en botten för smittspridningen i maj/juni så steg smittspridningen i takt med att antalet genombrottsinfektioner ökade p g a att det gått mer än 6 månader sen delar av Israels befolkning fått 2 doser och har sen stigit ju längre tiden gått och ju fler som passerat 6 månaders gränsen.
    Denna ökning av smittspridningen kulminerade i början av september då tillräckligt många hade börjat få dos 3 och sen dess har den minskat drastiskt. Den här veckan kommer Israel att ha en smittspridning marginellt högre (i nedåtgående) än Sverige (i uppåtgående).

    Israel har till skillnad från Sverige hanterat Covid-19 och vaccinationerna på ett föredömligt sätt och en effekt är att man också har betydligt färre avlidna per capita. Att Israel ligger flera månader före andra länder gör att det finns kunskap att inhämta om vad vi kan förvänta oss av pandemin framöver. Danmark var snabba på pucken och erbjuder alla en tredje dos 6 ½ månad efter att man fått den andra dosen. I Sverige skall man börja att erbjuda den tredje dosen till de över 65 från och med 1 november. För egen del går större delen av mitt vaccinskydd ut före jul, men FHM vet inte när jag kommer att erbjudas en tredje dos, kanske ”till våren”…

    Gilla

 11. Sven d.ä. 2021-10-27 / 20:02

  Min första tanke för över ett år sedan var att få igång vaccineringen skapa en flockimunitet. Men sedan kom kunskapen om spikeproteiner, försämrat immunförsvar, oönskade bieffekter etc. Vaccinet fungerar inte hur vi trodde det skulle göra. Om ett år kommer vi att prata om att vaccinera 5 åringar sprutan.

  Kan det vara så att 1) det sk vaccinet inte är verksamt mer än max ett halvår 2) vaccinet förstör det egna immunsystemet så att man lättare blir mottaglig eller 3) vaccinet i sig ger virussymptom. Ingen vet egentligen eftersom det hela är ett stort test.

  Om man inte tagit 1:a och 2:a sprutan så är det enkelt att säga nej till den 3:e. Men har man tagit de två, kör man bara på? Eller säger stopp. Jag vet inte, jag är inte i det senare läget.

  Gillad av 2 personer

 12. Hacke 2021-10-27 / 19:07

  Mycket intressant. Även här slår du gammelmedia på fingrarna när det gäller intressant och viktig info.
  Vad jag förstår skall de som fått två sprutor med Astra Zeneca nu kunna välja Moderna eller Pfizer vid tredje tillfället. Däremot framgick det inte om man också kunde välja att hålla fast vid Astra Zeneca. Det är kanske givet?

  OT. Jag kommenterade en tidigare artikel om ett av dina utmärkta kommungräv. Den dök aldrig upp. Har aldrig hänt mig tidigare. Sorterades den kanske bort eller är det teknikstrul? Kanske fler som har drabbats? Tycker det har varit lite tunnsått med kommentarer de senaste trådarna jämfört med tidigare.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2021-10-27 / 20:04

   Israel och UK var snabba och vaccinera så där har ”fenomenet” varit känt. Det är nästan bara vaccinerade på sjukhus som lider av Coronan.

   Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-10-27 / 22:42

   Du kommenterade inte på Framtid Kalmars webbsida?

   Gilla

   • Hacke 2021-10-28 / 09:22

    Tack för att du besvärade dig Thoralf. Helt riktigt. Var inte vaken på webbsida där.
    Det är mycket nu, som pensionären sa 😉

    Gilla

   • Thoralf A 2021-10-28 / 11:06

    Det är bra att jag blir uppmärksammad på om kommentarer inte kommer upp. Jag litar inte på BigTech för de kan när som helst lägga in nya algoritmer som påverkar min blogg.

    Gillad av 1 person

 13. Ò Hyra 2021-10-27 / 18:16

  Det kommer en tid då inget vaccin biter. Då hordar av vildsinta, aggressiva människoströmmar stormar Europas gränser. Då är det slut med den fina ”värdegrunden” Det är då vi ser snälla politiker med K-pist skydda det som är deras.

  Kanske bäst så?

  Gillad av 1 person

 14. Sven Dacke 2021-10-27 / 17:44

  Det finns ju en annan förklaring vad det hela handlar om (;-)

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.