FEL ATT GE 100 MILJONER KRONOR I BIDRAG TILL LINNEUNIVERSITETET

Nu finns ett blogginlägg på Framtid Kalmars webbsida angående beslutet att ge Linneuniversitetet 100 miljoner kronor för att kunna starta en juridikutbildning. Framtid Kalmar röstade nej till detta förslag i Kalmar kommunfullmäktige i måndags (25 oktober).

SD stödde de rödgrönas förslag och röstade med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet vid voteringen.

följande länk finns hela artikeln, det bristfälliga beslutsunderlaget och länk till videoklippet med debatten i kommunfullmäktige.

Annons

6 reaktioner på ”FEL ATT GE 100 MILJONER KRONOR I BIDRAG TILL LINNEUNIVERSITETET

 1. Hans 2021-10-30 / 14:01

  Det dröjer inte länge tills Johan ska sponsra läkarutbildning i Kalmar också.

  Gilla

 2. Otto 2021-10-29 / 13:54

  Det har brunnit i proppskåpet på det kära Hårfästet!

  Gillad av 1 person

 3. Kalle 2021-10-29 / 12:11

  Fån forskarvärlden på universitet.

  ## [KATERINA] AVSLÖJAR: Chef för etiknämnd som vill åtala forskare för studie om utländska våldtäktsmän har själv räddat somalisk våldtäktsman från utvisning 2019##

  ## Denna typ av politisk aktivism måste få ett slut. Hela vårt demokratiska system och akademiskt oberoende är hotat när jurister med tvivelaktig agenda utnyttjar sin makt för att styra forskning och göra sanningen till en rättssak.

  Forskare i Sverige lever farligt när myndigheter gör allt för att dölja det faktum att utlänningar är överrepresenterade i våldtäkter och kriminalitet. Det har i alla fall fyra medicinforskare vid Lunds universitet bittert fått erfara.##

  https://katerinamagasin.se/avslojar-chef-for-etiknamnd-som-vill-atala-forskare-for-studie-om-utlandska-valdtaktsman-har-sjalv-raddat-somalisk-valdtaktsman-fran-utvisning-2019/

  ## Håkan Boström: [ GP ] Försöker staten stoppa obekväm forskning?##

  ## Universitetsforskarna har länge varit relativt fristående. Även om forskningsstiftelser i viss mån kan påverka vilken forskning som bedrivs är det främst en kollegial bedömning som ligger till grund. Jurister, byråkrater och politiker ska inte lägga sig i forskningen på praktisk nivå även om de senare styr resurser till vissa områden.##

  ## Men forskning kan styras på många sätt. För två år sedan genomförde forskare vid Linköpings universitet en intervjustudie som visade att den kriminologiska forskningen vid Brottsförebyggande rådet kännetecknades av politiska hänsyn, tystnadskultur och hovsamhet mot makten – en kritik som informellt länge funnits mot myndighetsforskning.##

  ## Språkforskaren Mikael Parkvall påtalade nyligen i en intervju med nättidningen Bulletin att det saknas offentlig statistik över modersmålstalande i Sverige (Bulletin 16/9). Orsaken skulle enligt honom vara att det var känsligt, trots att sådan statistik finns i exempelvis Finland. Om myndigheter inte tar fram statistiska underlag kan det vara svårt, dyrt eller rentav omöjligt att undersöka saker för enskilda forskare. ##

  ## Men en ofrånkomlig konsekvens av utvecklingen är att möjligheterna till styrning utifrån ökar när forskarnas egen frihet minskar. Därmed minskar även vetenskapssamhällets legitimitet hos allmänheten. Det är illa nog. Sverige har svåra samhällsproblem som dagligen drabbar enskilda människor. Det är inte mindre kunskap som är lösningen.##

  https://www.gp.se/ledare/f%C3%B6rs%C3%B6ker-staten-stoppa-obekv%C3%A4m-forskning-1.58037037

  Visst försöker staten stoppa obekväm forskning tycker jag också, hur skall man annars tolka det när statens tjänstemän lägger sig i forskning bakom en massa juridiska finter.

  Forkningen skall vara fri UTAN begränsningar av klåfingriga jurister eller liknande.

  Låt forskningen få tillbaka sin rättmäktiga yttrandefrihet, vi lever ju i en demokrati.. eller!!!

  Gilla

 4. Sven d.ä. 2021-10-29 / 11:54

  Jag tror at Kalmar ska vara bra på vad den egentligen är, en mindre stad i Sverige. Låt de anrika universitetsstäderna vara just universitetsstäderna. Fixa så att de basala funkar. hade många städer och Regioner inte haft storhetsvansinne så hade de kunnat ha en total Kommunalskatt (inkluderat Regionskattesats) på 20 kr.

  Här är ett utmärkt sätt att spara de 100 miljonerna som ska rulla. Thoralf, dina argument inför valet 2022 läggs framför dig på ett behagligt sätt.

  Gilla

 5. Högt hårfäste 2021-10-29 / 00:44

  Vad tror Johan att Kalmar är? Den nya världsmetropolen? Planerna är stora och vidlyftiga minst sagt. Det är lätt att köpa för andras pengar och SD dansar med…?

  Otroligt!

  Gillad av 1 person

 6. Goliat 2021-10-28 / 23:45

  Helt galet! Johan Persson har storhetsvansinne.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.