DEMOKRATIPROBLEM

Att Facebook i januari 2020 började med att blockera mina blogginlägg genom att använda sig av det som kallas ”shadow banned” är ingen nyhet för mig. Facebook har en algoritm som ser till att mina Facebookinlägg som innehåller en länk till min blogg begränsas och visas endast för ett fåtal, gissningsvis bara 5-10 procent av det annars skulle vara utan denna algoritm.

I helgen fick jag även veta att man nu aktivt även varnar Facebookanvändare för min blogg skulle bryta mot Facebooks communityregler om spam. Den delning som Arne Asplund gjort av mitt blogginlägg stoppas helt enkelt av Facebook om du inte aktivt väljer att ”fortsätta”. Ett effektivt sätt att skrämma Facebookanvändare från att dela mina viktiga blogginlägg. Se skärmdumpen nedan.

Att Facebook började jävlas med mig och min blogg syns tydligt i den statistik som WordPress tillhandahåller. I januari 2020 minskade antalet besökare radikalt som kommer från Facebook. Det är nästan kusligt hur lika det antalet är varje månad. Det verkar nästan som man i algoritmen lagt in hur många besökare från Facebook som jag får ha per dag och månad på min blogg. Variationerna är minimala mellan månaderna under 2021. De har strypt flödet ytterligare.

Motsvarande inträffade också när det gäller Twitter. Detta trots att jag i princip inte var aktiv på Twitter under dessa år. Det sammanfaller väldigt väl med Facebooks algoritm när det gäller tidpunkt. De som ändå delade min blogginlägg på Twitter, deras tweet blockerades mer eller mindre helt av Twitter.

Under innevarande år har jag under några månader varit aktiv på Twitter och delat alla blogginlägg på Twitter i ett försök/test se hur många som kommer in på bloggen men det är mer eller mindre omöjligt att få upp antalet besökare till bloggen genom Twitter.

Frågan jag ställer mig är ju om den svenska rödgröna regeringen och justitieminister Morgan Johansson har haft ett finger med i hur Facebook och Twitter agerade i januari/februari 2020?

Frågan är hur många andra som drabbades på samma sätt som jag men som inte har någon statistik att utgå ifrån. Det är också märkligt att svensk media och svenska journalister så fullständigt blundar för detta demokratiproblem. De säger sig ju värna yttrandefriheten och delar ut diverse priser. De brukar ju annars vara ganska pigga på att kritisera USA och deras företag. Att nu BigTech går in och styr i svensk demokrati och yttrandefrihet reagerar de inte på. Vi vet nog alla varför de är så tysta!

Det är ju en väldigt viktig demokratifråga! En fråga som kan avgöra vilken regering som Sverige får i de kommande allmänna valen!

PS

Jag har har förhandsregistrerat mig på Truth Social, Donald Trumps kommande nya plattform. Så fort det blir tillgängligt kommer jag börja dela mina blogginlägg på den plattformen.

Annons

16 reaktioner på ”DEMOKRATIPROBLEM

 1. Sven d.ä. 2021-11-17 / 14:59

  Varje politiker borde ha en plan-B och -C, till valet 2022. Låt säga att den server du använder slutar att fungera, din domän upphör plötsligen, emailservern upphör att fungera, din email adress blir ogiltig, du är inte sökbar på Google… etc. Det kan förstöra vilken politisk kampanj som helst. Hur ser din analoga förmåga ut?

  Gilla

 2. Andersson 2021-11-17 / 00:09

  OFF TOPIC VECKA …

  ”Bertil Malmberg utesluten ur SD efter hetsdom. Sverigedemokratiske regionpolitikern Bertil Malmberg, 81, utesluts ur Sverigedemokraterna efter att han dömts för ”hets mot folkgrupp”. Partiet nämner dock inte domen utan menar att Malmberg trotsat partiets stadgar genom att vägra godta deras beslut om avstängning under utredningen”

  https://www.nyatider.nu/bertil-malmberg-utesluten-ur-sd-efter-hetsdom/

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2021-11-15 / 21:14

  Vad händer om du istället lägger upp en länk till din blogg på Facebook här? Bara en tanke.

  https://tinyurl.com/app

  Gilla

 4. Sven d.ä. 2021-11-15 / 15:16

  När jag har mitt engelska SIM kort i min mobiltelefon så får jag ibland reklam från Masjid Al Furqan, och Muslims Humanity.masjidelfurqan.org. Det senaste är nu ”Help us Feed Refugees Across the World”. Kanske inget fel i det.

  Thoralf jag antar att du får en del av denna reklam. Lustigt att de stödjer dig 🙂

  Gilla

 5. Sven d.ä. 2021-11-15 / 15:12

  Facebook borde stängas av 6 månader innan svenska valet. Uppenbart så klarar de inte av att vara neutrala.

  Gillad av 1 person

 6. onkelbjrn 2021-11-15 / 14:59

  Jag tyckte det var märkligt när man blockerade Donald Trump. Att gå om och blockera en president från sociala medier visar ju bara vilken makt de har. Och vilken makt de har bakom sig
  Någon som hört ifall Joe Biden, Obama eller Stefan Löfven blivit blockerade?

  Gillad av 2 personer

 7. Fredrik Östman 2021-11-15 / 14:14

  Du kan ju också använda gab.com. Det är det enda helt säkert helt ocensurerade.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-11-15 / 19:38

   Det måste vara lite användare också, inte bara ocensurerad,

   Gilla

   • Fredrik Östman 2021-11-15 / 20:01

    Ja, det är sant. All vår början bliver svår. På truth social är ju inte heller någon än.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-11-15 / 21:00

    Jag hoppas att Truth Social blir stort även i Sverige

    Gilla

   • Fredrik Östman 2021-11-15 / 21:16

    Jag med! Men jag fruktar att det kommer att ha samma slags algoritmer som Facebook, Google, Twitter och Apple.

    Gab har 7500 medlemmar i den svenska gruppen. Den tyska har 10000 fast det finns mer än tio gånger så många tysktalare.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-11-15 / 21:22

    Nej, det tror jag inte alls. Möjligen blir det vänstern och kommunister som drabbas.

    Gilla

 8. stigrydmark 2021-11-15 / 09:55

  Det är helt enkelt för dj-t. Jag tror att vår fascistoida regim ligger bakom.

  Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.