VATTENFALL ERBJUDER SAMTAL MOT KLIMATÅNGEST

När jag lyssnade på Spotify i förra veckan så hörde jag reklam från Vattenfall. Vattenfall erbjuder nu terapisamtal för människor med klimatångest.

Den ena galenskapen efter den andra avlöser varandra i dårhuset Sverige. Se och lyssna på reklamen här nedan.

Jag ställer mig frågan varför stängde då Vattenfall ned Ringhals 1 och Ringhals 2. Kärnreaktorer som producerade mer eller mindre helt koldioxidfri elenergi. Det två reaktorerna kunde ha varit i drift fram till 2040 utan alltför stora investeringar.

Det är ju Vattenfall som bidrar till att okunniga och inte insatta människor, framförallt ungdomar får klimatångest. Suck…

En effekt av nedstängningen av R1 och R2 ser vi i tisdagens elpriser.

Imorgon (16 november) klockan 17:00-18:00 kommer elpriset i södra Sverige (SE4) vara 19,7 gånger högre än vad det är i norra Sverige (SE1 o SE2)! Den rödgröna regeringen har ansvaret för detta vansinne! Kom ihåg att Vattenfall är ett statligt företag som i princip kontrolleras av regeringen genom regleringsbrev.

Undrar om terapisamtal är ett uppdrag i regleringsbrevet från den rödgröna regeringen?

Grattis alla elkonsumenter i södra Sverige! Tänker du rösta på Socialdemokraterna eller Miljöpartiet? Då skall du inte klaga!

Annons

35 reaktioner på ”VATTENFALL ERBJUDER SAMTAL MOT KLIMATÅNGEST

 1. Goliat 2021-11-17 / 17:55

  Johan Persson passar på att spy galla över SD, KD, Liberalerna och Moderaterna i sin blogg. Börjar han bli skit i byx?

  Gilla

 2. Kalle 2021-11-17 / 12:16

  Johnny Hornbrink SD skriver i en insändare:

  ##Varför förtigs positiva nyheter?##

  ## Det är inte utan att man kan konstatera att det finns vissa saker som vår politiskt korrekta media helt tycks ha missat. En är att det påstådda klimathotet kanske inte är så allvarligt som man lätt kan tro, i alla fall inte om man ska tro på vetenskapsmännen och ”Nature” som hävdar att i princip alla vetenskapliga rapporter som har gjorts om klimathotet bygger på en av forskarna påhittad klimatmodell!

  ##Annat på som PK-media har missat är att man i Tjernobyl nu har hittat svampar som lever i det havererade kärnkraftverket, forskare upptäckte dem redan för 30 år sedan men man antog då att dem skulle dö av strålningen. Svampens existens noterades redan 1991 men det är först nu man har upptäckt att den attraheras och tycks livnära sig på och av radioaktiv strålning.##

  https://petterssonsblogg.se/2021/11/17/varfor-fortigs-positiva-nyheter/

  Påhittad klimatmodell!!?? Ljuger fulmedia för allmänheten???

  Gilla

  • Rune N 2021-11-17 / 18:23

   Den här klimatpanelen IPCC eller vad den heter, har presenterat olika scenarier om hur klimatet skulle kunna utveckla sig. Fyra olika scenarier tror jag det är?
   Medierna, tidningar, radio, TV har valt det allra värsta scenariet att presentera för allmänheten.
   Om man vill veta mer om detta så får man lyssna på Elsa Widding som redogör hur det gått till.
   Hon finns på en egen blogg och även hos Swebb-TV.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-11-17 / 19:38

    Inte bara de värsta utan även det värsta utfallet inom det värsta scenariet.

    Gilla

   • Karl W 2021-11-18 / 03:00

    Om man istället för att vilt och fantasifullt försöka sia om framtiden och istället tittar på historien skulle det bli enklare att förstå vad som händer med klimatet idag, för det som händer idag med klimatet har hänt åtskilliga gånger förut i planetens historia, innan människan fanns. Historien sammanfaller mycket tydligt med fysikens lagar och de förändringar människan upplever idag. De naturkrafter som styr förändringarna ligger långt bortom människans förmåga att styra och kontrollera, men sådan fakta stör förstås inte oligarkerna och politikerna. Miljön är däremot något människan kan påverka, och det är där ansträngningarna bör sättas in, och det sker i stor utsträckning redan. Det är solenergi och solpaneler, vindenergi (även om just den är olämplig i just Sverige), kärnkraft med Torium, och fusionsenergi, eldriven transport som bilar och tåg, teknologi som belysning och uppvärmning eller digitalisering som sparar enorma mängder energi. Sverige motarbetar alla detta på alla fronter. Staten beskattar nedsmutsning, och behöver en dålig miljö för att få inkomster.

    Gilla

 3. Robban 2021-11-17 / 05:10

  Politiker idag är fullständigt galna!
  De lyssnar på den som skriker högst oavsett vad det rör sig om och följer sedan lydigt utan att se till fakta eller ställa frågor!
  Konsekvensanalys har de aldrig hört talas om!
  Förr eller senare så rasar korthuset!

  Gilla

 4. Högt hårfäste 2021-11-17 / 00:59

  OT.

  Om man jämför Kalmar med Skellefteå, Luleå, Umeå och Boden där det verkligen expanderas stora företag just nu och mängder med arbetstillfällen, vad har Kalmar att erbjuda? Johan pratar ju om att växa hela tiden, men vad finns att göra i Kalmar och försörja sig med?

  Skellefteå pratade om att växa med 10 000 invånare, Johan pratar om 100 personer i folkökning (med trolig utländsk bakgrund) och bröstar upp sig. Men bygga på löpande band måste man.

  Patetiskt!

  Gilla

 5. Karl W 2021-11-17 / 00:22

  I går kväll satt vi och pokulerade över en god flaska italienskt vin och drog historiska jämförelser.
  Fram till 1949 hade Kina demokrati och feodalherrar sög ut folket som for illa. Det kapitlet avslutades 1949.
  Idag har Sverige ”demokrati” och feodalherrar suger ut folket som far illa. Enda skillnad är egentligen att Kinas feodalherrar var jordägare medan Sveriges och dagens svenska feodalherrar är maktägare och ord-ägare, alltså oligarker och politiker, medan deras stödtrupper är byråkrater och media baroner. Kina gjorde upp med sitt feodalsystem för 70 år sedan och arbetade på att införa folkmakt, vilket tog till omkring 2010 och är inte helt färdigt ännu. När kommer svenskarna att börja göra upp med sina egna svenska feodalherrar och börja införa folkstyre?

  Gillad av 1 person

  • Lars 2021-11-17 / 17:46

   Intressant men det luktar kommunism om dig. Inte vägen framåt alltså.

   Gilla

 6. centurion 2021-11-16 / 22:19

  Ena listiga figurer på Vattenfall. Det är förstås snikenheten som gnager på så sätt att den skapade ångesten ska rättfärdiga villigheten att betala hutlösa priser på bolagets el bland den naiva och blödiga allmänheten.

  Gillad av 1 person

 7. Kalle 2021-11-16 / 21:16

  Vi borde få matångest också när vår svenska bördigaste åkermark förstörs.

  ##Vad händer om Sverige i framtiden inte kan importera maten?##

  ##Att Sverige gjort sig beroende av importerade livsmedel istället för att vara självförsörjande på mat, är ett problem som blev extra synligt i samband med coronapandemin och dess konsekvenser. Men fortfarande är det inget det pratas så mycket om, varken i media eller i riksdagen trots att vi i dag importerar ungefär hälften av det vi äter samt inte har några beredskapslager.##

  https://jennypiper.blog/2021/11/15/vad-hander-om-sverige-i-framtiden-inte-kan-importera-maten/

  Det är massor man kan få ångest för när man lever i det absolut misskötta sverige. Ingenting är som förut vilket det borde vara med tanke på att man lägger ned fungernde kärnkraft, rättsväsende och allt annat som gör att vi svenskar får skämmas utomlands för alla våra knäppa politiker skrämmande dåliga beslut!!!

  Gillad av 1 person

 8. Skogsmulle 2021-11-16 / 21:01

  Dra mig baklänges. Vem kommer på alla dessa, fullständigt idiotiska påhitt? När det gäller hysterin angående klimatet, verkar inte idéerna sina, i motsatts till eltillgången. Jag håller tummarna för en svinkall vinter. Tror det kan vara en bra väckarklocka för många. Det finns fortfarande möjlighet att få stopp på eländet, och det hoppas jag folk tar med sig inför kommande val.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-11-17 / 05:51

   Hur som helst kom det idag en obeställd försändelse från Postkodlotteriet. ”Klimatekonomisk DR – Ej Retur” står det att läsa på kuvertet. Om jag returnerar försändelsen blir den då dubbelt så klimatekonomisk eller klimatkompenserad eller rentav klimatsmart?

   Gilla

 9. Sven d.ä. 2021-11-16 / 19:23

  SE1 och SE2 verkar ge samma resultat. Kan det vara idé att slå ihop dem?

  Om jag bott i södra Sverige skulle jag samla på mig ett vedförråd (om jag haft kamin). Ved kommer att vara guld värt.

  Gilla

 10. Calle 2021-11-16 / 18:21

  @ O ´Hyra
  Dessutom undrar jag hur dom han ladda sina stora mobiltelefoner därute i den ”kalla, mörka ogästvänliga ” skogen

  Gilla

 11. Ölandsbonde 2021-11-16 / 17:57

  Var kommer prislistan ifrån?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-11-16 / 18:14

   Nordpool, sedan lägger givetvis elbolagen på ett påslag på 5-10 procent innan det kommer på din elräkning.

   Sedan kommer nätöverföringsavgiften, energiskatten och till slut momsen på 25 procent.

   Gillad av 1 person

   • Ölandsbonde 2021-11-16 / 18:35

    Tack. Kommer att vidarbefordra listan till alla rikdsdagsledamöter valda från elområde 4.

    Gilla

 12. Ò Hyra 2021-11-16 / 17:49

  Ursäkta om jag går OT igen.

  Tänk vad ni vill men njut av musiken.

  Gillad av 1 person

  • Bergman 2021-11-16 / 21:46

   Tja, inte helt fel och Sverige skulle behöva en uppdaterad Du gamla du fria. Fast med svensk text om det nu är möjligt i dessa tider.

   Gilla

   • tompas11 2021-11-17 / 09:18

    Här har du den:

    Gilla

 13. Ò Hyra 2021-11-16 / 17:27

  Dom skojarna som står vid polska gränsen iförda märkesjackor för 10 000 kr är inte flyktingar.

  Dom är löss och bedragare ditlurade av en ännu större bedragare i jakt på bidrag och kriminell verksamhet som möjliggör ett grandiost liv och en BMW: alla kriminellas dröm.

  Gillad av 1 person

 14. Ò Hyra 2021-11-16 / 16:12

  Några år till med Miljöpartiet så bor vi alla i hyddor med stampat jordgolv och bedriver småskaligt jordbruk med boskap som inte fiser.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2021-11-16 / 17:21

   De riktiga arbetarna och medelklassen blir de nya statarna. Historiska exempel på bostäder kan man se i Torup.

   Ledarna med fullbokad almanacka från Miljöpartiet måste givetvis honoreras med ett gott liv så de orkar och hinner regera mellan konferenserna på de öar som fått våra skattepengar. Även nysvenskarna måste ges ett liv så de inte känner sig diskriminerade utan villa med havsutsikt och senaste Mercedeslimousinen.

   Gillad av 1 person

 15. Nils Dacke 2021-11-16 / 11:31

  Perfekt, jag hade en kortvarig släng av lite ångest idag på morgonen, sannolikt bättre och enklare att ringa vattenfall än att försöka komma in på en vårdcentral. De kanske skriver ut recept också, funderar på en rökig whisky från systemet? Vårt land blir mer och mer dysfunktionellt och leds av ett gäng fåntrattar inom politik och aktivistiska myndigheter.

  Gillad av 2 personer

  • Bergman 2021-11-16 / 13:46

   De e mycke hittepå nu för tiden! Men alla är ju piskade att få ihop till levebrödet. Så det får allt som oftast bli bidrag eller nya hittepå-jobbnischer. Egentligen sk-t samma för oss skattebetalare.

   Blir det här i landet en rysk eller fransk revolutionen någon gång i framtiden? Sk-t samma för oss skattebetalare för vi får nog till slut hitte på nåt eget hittepå. Exempelvis en ny myndighet! Den kan ju hittepå nåt! T ex så skulle den nya myndigheten kunna utreda hur vi på ett lagom sätt kan få upp knytnävarna ur byxfickorna.

   Gillad av 2 personer

  • tompas11 2021-11-16 / 14:39

   Doktorn rekommenderar en flaska Ileach, rökig och fin, dessutom betydligt mer prisvärd än 16-årig Lagavulin.

   Gilla

   • Nils Dacke 2021-11-16 / 16:50

    Tack för tipset, den måste jag prova och den hjälper säkert mot just klimatångest för det var nog det jag hade när jag tittade ut över sjön och det grådisiga vädret. Ha en bra dag.

    Gilla

 16. turrim 2021-11-16 / 09:12

  Ygeman bryr sig inte heller.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-11-16 / 09:22

   Anders Ygeman bor i en lägenhet och bryr sig knappast om elpriserna. Dessutom äger han ingen bil och bryr sig därmed heller inte om priset på drivmedel. Han tycker säkert att alla i hela landet kan åka tunnelbana!

   Gillad av 4 personer

   • worldpress99 2021-11-16 / 15:05

    Dessutom är han ju välbetald av oss skattebetalare, så han behöver inte oroa sig! Norge SÄNKER nu energiskatten med ett högre belopp när elen kostar mest! Det ni sossekräk! Att sänka någon skatt är väl otänkbart för er mp-sossar?

    Gillad av 1 person

 17. ivarandersson 2021-11-16 / 08:54

  Det är tyska och danska elpriser som vi importerar till SE4. Sol- och vindkraft är som sol och vår: DU blir lurad. Hur mycket bidrar solen med mellan 17 och 18 när den har gått ner?

  Gillad av 1 person

 18. janne 2021-11-16 / 07:25

  Jag tycker att hela ledningen för Vattenfall ska gå till en hjärnskrynklare för en
  omfattande undersökning för något är väldigt fel,ta med miljöpartiet också.

  Gillad av 2 personer

 19. Lotta 2021-11-16 / 07:25

  Det man blir mest förbannad över är att Miljöpartiet som ställt till detta fullständigt struntar i följderna av sin sinnessjuka politik. Vi skall bara vänja oss vid de vansinnigt höga elpriserna som kan bli hur höga som helst. Man kanske skulle skicka sin elräkning till Bolund eller Stenevi så kan de betala för det som de ställt till med.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.