NU RIVS 108 MIGRATIONSLÄGENHETER I HULTSFRED

För snart ett år sedan skrev jag om att Hultsfred kommun beslutat riva 108 lägenheter i bostadsområdet Stålhagen. Det gällde lägenheter som hyrts av Migrationsverket under många år men jag tror det var en hel del mygel bakom beslutet att riva lägenheterna. Kommunen menade att kostnaden skulle vara alldeles för stor att renovera men den kostnaden som kommunen angav var alldeles för hög enligt företagare som jag pratat med som gör liknande renoveringar.

Jag är övertygad om att det handlade om att Hultsfred kommun ville få bort ett stort antal lägenheter för att inte risker utsättas för social dumping från vissa storstadskommuner eller andra kommuner med integrationsproblem. Men det ville man inte säga eller erkänna. Det skall också rivas 63 lägenheter i Virserum som också ligger i Hultsfred kommun.

Se mina bilder från rivningen.

Jag skrev flera blogginlägg om detta för snart ett år sedan. Jag hade också en artikel publicerad i Nya tider.

I reklamfilmen som kostade 200 000 kronor för Hultsfreds kommun 2016 fanns dock inte bostadsområdet Stålhagen med 😉 De flesta förstår säkert varför!

I helgen körde jag förbi Hultsfred och såg att man börjat rivningen. Jag stannade och tog några bilder. Egentligen är det tragiskt att se denna kapitalförstörning.

Först ett foto på hur det såg ut för ca 10 år sedan. Sedan ett foto på exakt samma hus som delvis nu var borta längs ned i bild.

Annons

7 reaktioner på ”NU RIVS 108 MIGRATIONSLÄGENHETER I HULTSFRED

 1. fiolenmin 2021-11-24 / 13:57

  Nej Thoralf , jag tror att sossarna vill få upp valdeltagandet i Norrliden .
  Potentiella rösterna har de redan .Ligger väl runt 80%.

  Men med ett valdeltagande på runt 30% hamnar man på ett stöd på 24% per invånare .
  Nära rikssnittet m.a.o . Så om man vill få utväxling på den importerade ”röstboskapen”måste valdeltagandet upp. Gäller väl särskilt i kommunalvalet , då de flesta har rösträtt där.

  Enda trösten för (S) är att nästan inga röstar på de borgerliga.

  Gilla

 2. Goliat 2021-11-23 / 21:31

  ”Trevliga och bra samtal på dörrknackning i härliga Norrliden!”

  Så skriver Hårfästet på sin Facebook. Vad handlar detta om?

  Gilla

  • Högt hårfäste 2021-11-23 / 23:03

   ”Härliga Norrliden” 🙄😶😯🤔

   Gilla

   • Thoralf A 2021-11-24 / 09:50

    Varför kör de dörrknackning i Norrliden? De har ju nästan alla sina röster där redan. Eller är Socialdemokraterna rädda att tappa röster i Norrliden?

    Gilla

   • Högt hårfäste 2021-11-24 / 11:09

    Har valrörelsem redan börjat eller? JP är desperat.

    Gilla

 3. MikeWhisky 2021-11-23 / 20:34

  När de är färdiga där så kan de ju fortsätta i Norrliden.

  Gilla

 4. onkelbjrn 2021-11-23 / 20:13

  Social dumpning är ju inget nytt. I Stockholmsområdet har det pågått i säkert mer än 40 år från de rikare kommunernas sida. Fast då handlade det mer om att försöka bli av med folk med sociala problem, mest svenskar med alkohol och drog problem mm.
  Jag förstår Hultsfreds kommun. Att bli pådyvlade en massa bidragstagare är inte bra varken för kommunen eller dess invånare.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.