EFTERDYNINGAR

Jag lyssnade till talman Andreas Norléns presskonferens idag. Det var en hel del skratt över situationen och hur gårdagen avlöpte. Men samtidigt var det allvar och talmannen kritiserade Miljöpartiet för att inte hade informerat honom om Miljöpartiets ställningstagande om M, KD och SD-budgeten skulle vinna i riksdagen. Bra gjort av Anderas Norlén!

Miljöpartisterna var uppenbarligen så självsäkra på att regeringens budget skulle vinna att något annat inte fanns på kartan för dem. Nu är de även sura och på dåligt humör för att talmannen öppet kritiserar dem och framförallt Märta Stenevi och Per Bolund som deltagit i talmansrundorna.

”Daniel Helldén, miljöpartistiskt trafikborgarråd i Stockholms stad, tycker att Norlén är fel ute. skriver på Twitter att talmannen ”slirar på ansvarsfrågan”.

”Han vevar utan att veta vad som hänt”, skriver Helldén,”

Är det någon som vet vad som hänt så är det väl talmannen. Det är ju talmannen som pratat med samtliga partiers företrädare ett antal gånger. Daniel Helldén har ju bara suttit på läktaren och följt händelseutvecklingen. Är det någon som borde knipa käft så är det han.

Centerpartiets Martin Ådahl är också sur för att SD firade med champagne. Se länkarna nedan. Jag publicerar ett foto på Martin Ådahl som jag själv har fotograferat.

Martin Ådahl (C)

Se nedanstående länkar och hur stor i orden Martin Ådahl är.

https://www.expressen.se/tv/politik/adahls-kanga-efter-sds-firande-stoppa-igen-champagnekorkarna/

https://www.expressen.se/videoplayer/embed/tv/politik/adahls-kanga-efter-sds-firande-stoppa-igen-champagnekorkarna/?embed=true&external=true

Annons

11 reaktioner på ”EFTERDYNINGAR

 1. MickeP 2021-11-26 / 17:26

  Beträffande Maggan A. Höj henne inte till skyarna är ni snälla. Hon är smart, absolut, och gjorde sig av med sänket MP med en fräck piruett. Men tro för allt i världen inte att hon har ngt samvete i kroppen eller ngn respekt för det regelverk hon har att verka under. Hon är sån som går över lik.

  Låt oss analysera denna cirkus där Maggan begärde sitt entledigande efter endast 7 timmar (vilket fått utländska media att höja på ögonbrynen och svenska börsen och svenska kronan att rasa mot avgrunden).

  Hon för fram som sitt budskap att hon inte fick veta Miljöpartiets inställning till budgetomröstningen förrän efter det att hon accepterat och låtit sig inröstas som statsminister.

  Sug på denna karamell ett tag och ställ er sedan frågorna.

  1. Om det nu vore så att Maggan ”inte hade en aaaaaaning” att Miljöpartiet skulle lämna regeringssamarbetet på grundval av genomslaget av en M+KD+SD budget, vad har hon då för omdömesförmåga? Eller för underrättelsekapacitet? Vad är det för en finansminister/blivande statsminister som inte har bättre koll på regeringskollegorna i MP än att detta blev en överraskning för henne? Självklart inte! Självklart ljuger hon när hon till talmannen förmedlar av att hon har förutsättningar att bli statsminister för en tvåparti-regering bestående av S och MP. Det visste hon att hon inte hade! Allt detta var en piruett för att bli av med MP och kunna bilda en renodlad S-regering.

  2. Smart drag av Maggan kan man tycka, men i långa loppet lönar det sig sällan att topprida systemen. En statsminister behöver vara trovärdig för att få folket, media och politikerkollegor med sig. Maggans agerande ger allt annat än trovärdighet, endast intryck av smartness och en förmåga att laga för stunden. Ingen långsiktig och stabil kompass. Ingenting att lita till när åskan går.

  Maggan är inte min statsminister.

  Micke P

  Gilla

  • Sven d.ä. 2021-11-26 / 21:40

   När man ser TV utsändningen från Riksdagen efter Andersson blir vald så ser hon inte glad ut. Det kanske är henes vanliga min. Men jag tyckte jag såg en person som hade andra saker i tankarna.Det verkar rimligt att det som MICKEP så föredömligt lyfter fram kan vara varför.

   Gilla

   • MickeP 2021-11-28 / 16:51

    Tydligen går det hem hos det lättlurade folket.

    https://nyheteridag.se/plus/totalras-for-blagula-massiv-magdalena-effekt-i-sentio/

    Jag klagar på toppridning av konstitutionen, jag klagar på medias hjärntvätt o.s.v. o.s.v. Men så länge svenska folket är så pass blåögda (=hjärndöda och korkade) som de är, finns ingen räddning. Så länge man inte kan lyfta sig själv i håret, så länge man inte kan ta två steg framåt i stället för två bakåt, så länge man inte kan förstå att all världens kriminella ser Sverige som deras safe-place, så länge kommer det bara bli värre och värre. P.g.a. svennar är så j-a blåögda och korkade.

    Det finns ingen räddning! Lät piss- och skitlandet Sverige gå under. Jag har inget till övers för detta piss- och skitland längre. Sådana korkade och hjärndöda idioter som svennar är inte värda att överleva!

    MickeP

    Gilla

 2. Hacke 2021-11-26 / 09:07

  Lite OT här men denna drypande partsinlaga från ”sakliga och oberoende” public service får inte passera obemärkt. SR:s s k klimatreporters (sic, bara tonfallet kan få en att krevera) oförblommerade hyllningsrapport från en vindkraftpark i Skottland var något av det grövsta jag hört från detta håll. Och det vill ju som bekant inte säga lite.
  Vad ska vindkraftsindustrin med pr-avdelningar till när de har hela den tvångsfinansierade 8,5 miljarderskolossen till förfogande.
  Här har fanatiska lobbyister och ansvariga för religiösa väckelsemöten en hel del att lära.

  (Inslaget var från dagens i skrivande stund pågående P1 Morgon, i slutskedet av sändningstimman mellan 06:00-07:00.)

  Gilla

 3. Fredrik Östman 2021-11-26 / 07:18

  Det har ju blivit ett mönster att man väljer budget till höger och regering till vänster. Om man ändå har rösterna — varför tager man inte sitt regeringsansvar?

  Gilla

 4. Andersson 2021-11-26 / 00:15

  Alla gnäller och skäller på varandra mest på Annie Lööf men ingen inte ens knystar om Stefan Löfven. Det är ju hans fel alltihopa. Hade inte han funnits hade det här inte hänt.

  Gilla

  • Goliat 2021-11-25 / 22:29

   I Johan Perssons tankar skulle jag tro.

   Gilla

   • Bjursnästomte 2021-11-25 / 23:07

    Alla invånare i hela Kalmar är alltså tillfrågade? 😁

    Typiskt Kalmar kommun att slänga ur sig något utan att ange källangivelse, men det är ju inte första gången det myglas med enkäter/undersökningar.

    Gilla

 5. Hacke 2021-11-25 / 19:35

  Har man som viktigaste mål i politiken att stoppa ett annat parti från inflytande bör man kanske ta sig en funderare på om man inte hamnat helt fel i tillvaron. Verkar som det börjar gå upp även för denne Martin Ådahl av desperationen i blicken och storhetsvansinnet i uttalandena att döma.
  Är detta vad Rödskrikan har att skicka fram när hon själv verkar vilja försvinna efter att ha målat in sig i det hörn hon envisas med att kalla ”den breda mitten”.
  Det är bara för motståndarna att tacka och ta emot. Mer Ådahl i rutan!

  Gillad av 3 personer

 6. folksam2010 2021-11-25 / 18:23

  Det var en självgod individ måste jag säga

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.