DRÖMHUSET BLEV EN MARDRÖM

Drömhuset i kvarteret Akacian alldeles invid entrén till Kalmar slott.

Jag undrar vad som egentligen ligger bakom den vedervärdiga behandling som Charlotte Åkerlind blivit utsatt för av Kalmar kommun och Länsstyrelsen Kalmar län?

Det är en skamfläck för Kalmar kommun och i synnerhet för Johan Persson!

Idag har Barometern 4 helsidor om Charlotte Åkerlinds kamp mot Kalmar kommun. Den har snart pågått i 10 år utan att någon riktig lösning. Jag har träffat Charlotte Åkerlind och varit inne i huset och sett skadorna i grunden och hur vattnet rinner in på tomten från gatan efter att Kalmar kommun gjort arbeten och ökat volymerna i dagvattensystemet som finns i Kungsgatan. Men samtidigt saknar två gator helt dagvattensystem.

Jag har skrivit om detta tidigare på bloggen.

Man behöver inte vara någon Einstein för att förstå att det är kommunbolaget Kalmar Vatten AB som gjort bort sig och som har förhalat ärendet och att det sedan tagit flera märkliga turer båda inom Kalmar kommun och Länsstyrelsen. Det är inte utan att jag funderar på hur mycket kommunalrådet Johan Persson och hans fru Malin Almqvist, som under åren 2016-2020 var länsråd vid Länsstyrelsen Kalmar län, det vill säga näst högsta chef på Länsstyrelsen påverkade utvecklingen i detta ärende. Bestämdes strategin hemma vid köksbordet i Bjursnäs?

Det luktar så mycket jäv att man blir beklämd!

När den nye landshövdingen Tomas Carlzon tillträde så blev han informerad om ”drömhuset” och hanteringen och han lovade att ta tag i ärendet. Och inte i den riktning som Johan Persson önskade, utan tvärtom. Jag undrar om det senare blev en av anledningar till att man baktalade och förtalade Tomas Carlzon och fick honom avsatt med hjälp av den socialdemokratiska civilministern Ardalan Shekarabi, som är god vän med Johan Persson.       

Läs denna skarpa artikel i Dagens Arena.                                                 

Enligt artikeln så lutar sig Kalmar kommun på en utredning från konsultföretaget WSP. Företaget har kontor i Kalmar och är direkt olämpliga att göra en utredning i detta ärende. De är ju mer eller mindre jäviga då de givetvis vill hålla sig väl med Kalmar kommun och kommunens kommunalråd Johan Persson. Det är betydligt viktigare än privatpersonen Charlotte Åkerlind.

”Kommunen har låtit konsultfirman WSP undersöka huset. Hösten 2018, efter ett års mätningar, kom de fram till att huset inte hade sättningar men att det fanns sprickor i grund och murstock som blivit större. WSP ansåg att orsaken till sprickorna behövde utredas mer.”

Sedan tillkommer ju att den socialdemokratiska politikern Anna Thore, som Johan Persson rekryterade till Socialdemokraterna inför valet 2018 är anställd på WSP. Anna Thore är dessutom nu ordförande i Vatten- och Miljönämnden i Kalmar, samtidigt med sin anställning på WSP.

Det luktar så mycket delikatessjäv att man blir beklämd!

Enligt Barometerns artikel så vill inte kommunalrådet Johan Persson prata med Barometerns journalister om Åkerlinds hus, utan han har skickat ett långt mejl.

Barometern skall uppenbarligen komma med fler artiklar om detta ärende.

I dag: Nio års kamp mot vattnet

Nästa del: Kalmar Vattens utredning visade inte verkligheten

Del 3: Plötsligt kovände länsstyrelsen om vattenproblemen

Del 4: Jävet som försvann

Del 5: Charlotte Åkerlind om kampen för sitt hus

Del 6: Kostnaderna och framtiden

Det skall bli intressant att läsa dessa artiklar. Jag gissar att kommunalrådet Johan Persson kommer fortsätta att vägra att prata med journalisterna. Han kommer sannolikt inte få några stilpoäng i denna artikelserie.

Annons

19 reaktioner på ”DRÖMHUSET BLEV EN MARDRÖM

 1. Storstadsbo 2021-12-06 / 03:24

  Du säger att man blir ”beklämd? Jag skulle vilja använda ordet djävligt förbannad istället! O hur i helvete rent ut sagt, använder man en firma som har kopplingar till kommunen? Va faen rent ut sagt är detta för några jävla soffliggare som inte ens kan tänka? Idioter ska åter inkalla konsulter så ska det väl för helvete inte vara ngn med kopplingar till hårfästet med de röda flickfärgen på brallorna, utan en firma låångt kopplad från Kalmar, helst Stockholm Göteborg eller Malmö där korruption inte föreligger o där folk inte känner varandra.
  O länsstyrelsen kan dra åt helvete, det har ju för faen inte varit annat än korruption o mygel där, då hårfästets kärring som ”arbetade” där, satte käppar i hjulet med sitt fula hårfäste, allt för att motarbeta Charlotte Åkerlind, en vacker o framförallt högutbildad o intelligent kvinna, var det så att kraftiga Malin blev svartsjuk över att röda tjejbyxan hårfästet skulle ge bfall att fixa huset ”till den där vackra kvinnan Åkerlind?? Ser ut att luta åt det hållet, röda tjejbyxan hårfästet, det skvallras om att han är hårt hållen hemma??

  Gilla

 2. Lotta 2021-12-03 / 20:50

  Jag måste säga att jag verkligen lider med ägaren. Betalat över 4 miljoner för fastigheten, i princip inflyttningsklart 2015 men vad hände sedan? Helt sjukt att kommunen kan komma undan med detta. Hoppas hon lyckas vinna i slutänden.

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2021-12-03 / 16:52

  Falsk, falskare och Tobias Baudin. En falsk kloakråtta med gula betar och naken svans. Olof Palmes beskrivning av Peter Bratt passar också in på Tobias Baudin.

  ”Det är illavarslande och kan få långtgående negativa konsekvenser för den svenska modellen. Dessutom går det stick i stäv med grundläggande principer för EU-samarbetet. ”

  13 oktober 2020
  Skrota idén om europeiska minimilöner
  https://www.di.se/debatt/skrota-iden-om-europeiska-minimiloner/

  3 december 2021
  Regeringen svänger – säger ja till minimilöner i EU
  https://sverigesradio.se/artikel/regeringen-svanger-tanker-rosta-ja-till-minimiloner-i-eu

  Gillad av 1 person

  • Otto 2021-12-03 / 13:18

   Det är precis så Johan jobbar. Hoppas folk börjar genomskåda honom.

   Gillad av 1 person

 4. janne 2021-12-03 / 10:28

  Det är ju konstigt,finns det ingen med lite fingertoppskänsla i detta skamliga ärende
  att jaga livet ur en enskild människa det är ju för fan ren personförföljelse,men högmod
  före fall heter det,stor skam vilar över detta ärende,tänk på det 2022.Vem blir nästa?

  Gillad av 5 personer

 5. Christer 2021-12-03 / 09:00

  Skall bli kul att se hur mycket vatten den Socialdemokratiska gåsen tål.
  Beteendet går att applicera på hela Sverige .
  SÅ HÄR FUNGERAR DEN SOCIALDEMOKRATISKA VÄRDEGRUNDEN NÄR DET GÄLLER ETNISKA SVENSKAR .

  Gillad av 5 personer

  • Otto 2021-12-03 / 14:23

   Passar bra med tanke på klimatnödläget.

   Gilla

 6. Robban 2021-12-03 / 03:06

  Typisk socialdemokratisk paradgren!
  Tillsätt en utredning! Gärna en enmans utredning! Där utredaren i förväg får reda på vad resultatet ska vara! Sedan inväntas resultatet och tex nedläggning av kärnkraften kan göras! Eller tex att Drömhuset bara befunnit sig på fel plats vid fel tidpunkt och oskyldigast i staden är herr Hårfäste!

  Gillad av 3 personer

 7. Linus 2021-12-02 / 22:19

  Vad har denna konflikt kostat skattebetalarna? Det är en skam hur man drar detta i långbänk.

  Gillad av 2 personer

 8. Lars Johansson 2021-12-02 / 21:20

  Tyvärr så är detta ett normalt socialdemokratistkt beteenende. Korruption,korruption .

  Gillad av 4 personer

 9. Högt hårfäste 2021-12-02 / 19:43

  Johan är för självgod för att medge några fel.

  Hur kan Annette Andersson vara sakkunnig i detta ärende? Vad har hon för utbildning mer än tvåårig gymnasieutbildning?

  Gillad av 1 person

 10. Goliat 2021-12-02 / 19:26

  Kalmar kommun gör ju aldrig fel. De är värsta sortens rättshaverister och narcissister, precis som Hårfästet.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.