RAKA RÖR OM EXPO

Lyssna på hur framlidne journalisten Kurt Lundgren svarar på angreppen från Sveriges Radios reporter om anklagelser från EXPO om att han skulle vara islamofob.

Lyssna på den oredigerade intervjun med Kurt Lundgren.

Det kallar jag raka rör! Jag gillade Kurt Lundgren och träffade honom vid ett antal tillfällen. Han gillade när jag började med min blogg och han länkade till den trots att det då var tabu att göra för en journalist.

Expo har mer än en gång hängt ut personer på sin webbsida eller sin tryckta upplaga. Det har alltid gillats av Socialdemokrater, vänsterpartister, kommunister och annat löst vänsterfolk. Vid samma tillfälle som Kurt Lundgren blev uthängd blev även jag uthängd som islamofob. Enbart för att jag kritiserat religionen islam och framför allt dess kvinnosyn. Observera att detta var innan IS eller ISIS hade bildats och etablerat sig som en terroristorganisation i islams namn. Vi var många som blev uthängda av Expo.

Läs artiklarna med uthängningen på denna länk.

Expo försökte bara för någon dag sedan hänga ut ett antal personer deltog i det fackeltåg som bland annat Alternativ för Sverige var med och ordnade den 30 november. Hela syftet med artikeln var ju att få personer som deltog i fackeltåget uteslutna från SD eller SD:s kulturföreningen Gimle. Läs Expos artikel.

Expo lyckades också med detta då sverigedemokraternas Mattias Karlsson nu vill utesluta ordförande för Gimle i Stockholm eller till och med upplösa hela distrikt Stockholm. Snacka om att springa Expo:s ärende! Så här skriver Mattias Karlsson/Riksstyrelsen.

Det har kommit till styrelsens kännedom att ledningen för Gimles Stockholmsdistrikt svärtat ned föreningens goda namn genom att delta i, och i efterhand hylla, en 30:e november- manifestation som arrangerades av fascistiska krafter.

Gimle är en demokratisk, kulturkonservativ och antirasistisk organisation som är öppen för medlemmar av alla bakgrunder. Detta är sedan grundandet fastslaget i våra stadgar.

Riksstyrelsen ser mycket allvarligt på det som inträffat. Ett uteslutningsärende är väckt mot Gimle Stockholms ordförande. Även om något av denna allvarliga karaktär aldrig inträffat tidigare, så är det ändå inte första gången som Stockholmsdistriktet, på olika sätt, visat sig oförmöget att bedriva en verksamhet som är förenlig med Gimles övergripande mål och syften. Riksstyrelsen kommer därför, senare under veckan, också att behandla frågan om en upplösning och nystart av Stockholmsdistriktet.

/Riksstyrelsen

Vad jag känner till så har hela ledartrojkan inom SD deltagit i motsvarande manifestationer i Lund på tidigt 2000-tal.

Hyckleri är bara förnamnet. Jag undrar vart SD är på väg i framtiden.

Annons

32 reaktioner på ”RAKA RÖR OM EXPO

 1. FrihetsÄlskare 2021-12-08 / 19:28

  Expo ljuger för så som jag har sett så var det aldrig en gemensam marsch med NMR eller planerat med NMR utan dom hade sin egen manifestation efter alla andra.

  Det var en partipolitisk obunden manifestation anordnad av Gustav Kasselstrand och bara han och en från Gimlr höll tal ingen från NMR!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-08 / 19:25

   Jag tror det var ett enhälligt beslut i kommunstyrelsen. Det vill säga även SD stödde beslutet.

   Gilla

   • Högt hårfäste 2021-12-08 / 20:27

    Kalmar kommun har snart en egen avdelning hos JO.

    Gilla

 2. Ò Hyra 2021-12-08 / 17:17

  Man har hittat grottmålningar på Per Bolund som är 2 000 år gamla.

  Gillad av 1 person

 3. Linus 2021-12-08 / 12:53

  Såg ett inslag om äldrevården i Kalmar på SVT nyheters hemsida. Jag gissar att det kommer på nyheterna ikväll. Kalmar har tydligen som enda kommun i Sverige minskat timanställningarna och gjort om dessa till tillsvidare- och visstidsanställningar.

  Enligt uppgifter jag har rör detta till stor del anställningar med stöd från staten till utrikes födda personer.

  Någon som kan bekräfta?

  Gilla

  • Hans 2021-12-08 / 14:02

   Förvånar mig icke. Johan har redan bröstat upp sig på Facebook.

   Gilla

 4. Kalle 2021-12-08 / 11:50

  ## VARFÖR ÄR DET BARA S-POLITIKER SOM FÅR HA LIK I GARDEROBEN?
  DICK ERIXON8 DECEMBER, 2021 ##

  ## Efter att det avslöjats att civilminister Ida Karkiainen (S) gjort hitlerhälsning visar Socialdemokraterna och svenska medier en enorm generositet för ”ungdomssynder” och det hävdas att politiker måste kunna ha ”lik i garderoben”. Det är en generositet som inte gäller politiker i andra partier. Hur kommer det sig?

  De dubbla moraliska måttstockarna firar triumfer. En S-minister kan haila och spela vitmaktmusik utan att medierna reser några avgångskrav. Om någon i annat parti gjort detsamma hade medierna haft krigsrubriker med självklara krav på avgång och förnedring. ##

  ## Hur kommer det sig att bara S-politiker kan komma undan med oacceptabla beteenden? ##

  ## Från och med nu finns alla skäl att lyfta fram Karkiainen när medier och Socialdemokraterna försöker fälla en politiker för oacceptabelt agerande.##

  https://samtiden.nu/2021/12/varfor-ar-det-bara-s-politiker-som-far-ha-lik-i-garderoben/

  Håller med Dick Erixon i Samtiden.

  Från och med nu så gäller Lex Ida Karkiainen (S)!!!

  Alla dessa syltryggar inom SD som vikt sig för EXPO och mediadrev borde själva bli utslängda ur SD!!! De skyddar inte sina SD medlemmar, tvärtom!!!

  De har förstört SD med sina uteslutningar för en pytteliten vindpust i media, Punkt Slut!!!

  Sossarna ställer upp för sina medlemmar och ministrar vilket inte SD gör och har aldrig gjort!!!

  Gillad av 2 personer

 5. Nils Dacke 2021-12-08 / 09:07

  Egentligen är det en hedersbetygelse att bli utpekad som s.k islamofob av den samlade förrädareliten och bör bäras med stolthet av aktuell person.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-12-08 / 09:19

   Jag skrev vid något tillfälle att om kritik mot islams sharialagar gör mig till islamofob, då är jag en stolt islamofob.

   Detta användes som argument emot mig när SD beslutade utesluta mig!

   Det glömmer jag aldrig med tanke på hur riksdagsledamoten och partisekreteraren Richard Jomshof har uttalat sig om islam.

   Gillad av 3 personer

 6. Ludvig 2021-12-08 / 06:52

  Undra när det ska gå upp för folk hur SD behandlar sina medarbetare.

  Gilla

 7. Karl W 2021-12-08 / 03:40

  Sverige har uppenbart tre rättsväsenden. Ett som är politiskt styrt, kontrollerat av politikerna som enväldigt stiftar lagarna, utser domarna och partierna tillsätter nämndemännen. Ett som drivs av journalister och endast gäller för journalister, där dom själva skriver lagarna, är domare för sig själva och inga straff kan utmätas. Ett som arbetar med pack-lynchningar och uthängningar på webben drivet av journalister och ord-terrorister, vilket även har dödsstraff. Lex Benny Fredriksson.

  Gilla

 8. Cosmik Debris 2021-12-08 / 00:15

  Raka rör?

  Vad säger vi om den fetlagde muslimen som nu åtalas för grov ekonomisk brottslighet, kopplat till muslimska Römosseskolan? Vem hade vågat gissa att allt inte stod rätt till och att det pågick kriminell muslimsk verksamhet? Vem hade kunnat ana det?

  Waberi är bara toppen av minareten. Om man matar det muslimska odjuret ska man inte bli förvånad om man till slut själv står på menyn. Det är dags att skattebetalarna stänger halalbespisningen nu. Det räcker. Det är nog!

  Islam är frihetens fiende, ideologiernas kallbrand. Glöm inte att det är politiska beslut som gjort att muslimerna befinner sig i vårt land. Det betyder att politiska beslut kan skicka hem dem igen.

  M-islamisten åtalas för grova ekobrott
  https://www.friatider.se/m-islamisten-atalas-grovt-ekobrott
  Elevernas pengar gick till sexklubbar och lyxiga hotell
  https://www.expressen.se/gt/gt-granskar/elevernas-pengar-gick-till-sexklubbar-och-lyxiga-hotell/

  PS. Min nyinköpta tvättmaskin har fem (5) års garanti. När den somaliske polismördaren släpps fri kommer garantin på min maskin fortfarande att gälla.

  Gillad av 1 person

  • Hoppalong 2021-12-08 / 11:18

   ”PS. Min nyinköpta tvättmaskin har fem (5) års garanti. När den somaliske polismördaren släpps fri kommer garantin på min maskin fortfarande att gälla.”

   Glöm inte att du i de flesta fall måste registrera dig hos tillverkaren/säljaren för att få fem års garanti. Tre års klagorätt har du alltid enligt lagen.

   Gilla

 9. Adam 2021-12-07 / 22:48

  Undra om Magda gillar civilministerns mans musiktexter? Klockren 🙂

  Gilla

  • Ölandsbonde 2021-12-08 / 00:04

   Inte så dansant, precis.

   Gilla

 10. tompas11 2021-12-07 / 21:30

  All heder till Kurt Lundgren.
  SD:s Mattias Karlsson, fy fan vilken ynklig vedervärdig människa, som är värd allt förakt.

  Gillad av 1 person

 11. folksam2010 2021-12-07 / 21:09

  Läte någon stans att Mattias Karlsson haft samarbete med Expo vet inte sanningshalten i det Hoppas verkligen inte

  Gilla

 12. Hacke 2021-12-07 / 20:53

  Tänk så märkligt att nya civilminister Karkiainens bravader slunkit igenom Expos annars så finmaskiga nät.
  Not. Helt tyst från det hållet nu. Det handlar förmodligen om det goda heilandet när det gamla nassepartiets ungdomar lever ut sin värdegrund.
  Hörde på statsradions Studio Ett där relativiseringen gick på högvarv. Här hade man som vanligt hittat en statsvetare ur de egna leden som vips förvandlade ungdom till barndom(!) samt att här borde minsann källor till denna nyhet granskas ordentligt. För att inte tala om hur uppbragt han var för var gränserna skulle dras i dessa sammanhang för att folk skulle vilja ägna sig åt politik i framtiden!
  Föreställ er detta resonemang om det gällt sd?
  Inget är så förutsägbart som den demokratiska skamfläcken public service och deras marsch i armkrok med den politiska makten. Föraktet mot uppdraget och tvångsfinansiärerna är numera så stort att man inte ens anstränger sig för att ens försöka dölja den politiska aktivismen och propagandan längre.

  Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2021-12-08 / 00:12

   Expressen: ”civilministerns sambo Mattias ”Buffalo Bill” Lind, 36, spelar i det nationalistiska hårdrocksbandet Raubtier (tyska för Rovdjur, reds anm)”

   Ett litet urval av Raubtiers låttitlar

   Låt napalmen regna
   Pansarmarsch
   Skjut gräv tig
   Kamphund
   Bunkern
   Den sista kulan
   Dobermann
   Besten i mig

   Gillad av 1 person

 13. Goliat 2021-12-07 / 20:50

  Intressant intervju!

  Du som är så bra på att hitta statistik och liknande, får gärna, om du har intresse, leta upp den undersökning där Kalmar kommun säger att över 90% av invånarna rekommenderar Kalmar till andra. Det ska enligt dem handla om denna undersökning:

  https://www.scb.se/vara-tjanster/bestall-data-och-statistik/insamling-och-undersokning/scbs-medborgarundersokning/

  Har Barometern glömt skriva om detta om resultatet är så förträffande?

  Gilla

  • Högt hårfäste 2021-12-07 / 21:23

   Jag ser ingen specifik kategori där som handlar om att rekommendera kommunen till andra. Är det något Kalmar kommun själva dragit som slutsats utefter denna enkät?!?

   Gilla

   • Goliat 2021-12-07 / 21:39

    Det är väldigt många olika kategorier. Jag har aldrig hört Johan Persson raljera om resultaten.

    Gilla

  • Högt hårfäste 2021-12-07 / 21:29

   Ser nu att allra sista frågan i PDF-formuläret handlar om rekommendation.

   Gilla

 14. Mats 2021-12-07 / 20:42

  Mattias Karlsson och det som blivit av SD kan banne mig dra åt fanders,riktiga kommunistkramare har de blivit,min röst går till AfS och jag anser att varken de kommer in eller ej så är inte det en bortkastad röst,endast en röst på 8-klövern är det

  Gilla

  • Rune N 2021-12-07 / 22:37

   Ingen röst är någonsin bortkastad. Varje röstande har utrycker ju sin åsikt.

   Gilla

 15. stigrydmark 2021-12-07 / 20:25

  Alla de som gav sin röst till SD och förde in SD i riksdagen sympatiserade med den tidens partiprogram. Förvånade har vi sett hur partiet backat i ett antal frågor. Samtidigt har man svikit många aktiva och sympatisörer genom att inte ge sitt stöd till medlemmar som kanske inte formulerat sig enl, PK-norm.
  SD har alltså inte haft modet aqtt stå upp för partiprogrammet, enbart för att tillfredsställa andra partier. Därigenom skapade man AFS. Om SD hållit sig till det ursprungliga programmet är jag övertygad om att man i kraft av sitt program och ideer hade haft förmågan att växa, utan att snegla på vad andra tycker och anser.

  Gillad av 3 personer

 16. turrim 2021-12-07 / 20:16

  Det är sorgligt när det mer och mer visar sig att politiker som jag trott på visar sig vara Expos lakejer.

  Gillad av 1 person

 17. fiolenmin 2021-12-07 / 20:09

  Läser Din bok just nu Thoralf . . Där beskriver Du Kurt med stor värme och respekt .
  Vart SD är på väg ? Samma som sossarna , d.v.s offra dina hjärtefrågor .

  Allt för makten !

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.