TRAGISKT

Jag blir ledsen när jag ser vilka enormt stora skogsområden som blir förstörda för att några galningar har fått för sig att förstöra världens bästa elsystem, byggt på vattenkraft, kärnkraft och värmekraft och till 98-99 procent fossilfritt.

Vad bidrar vindkraften med i denna ekvation? Endast miljöförstöring av vår fantastiska natur.

Nu har det dock börjat gå upp för människor vad dessa rödgröna politiker ägnat sig åt och vilka tokiga beslut som tagits genom nedstängningen av fullt fungerande kärnkraftverk. Reaktorer som skulle kunna drivits under flera decennier då vi samtidigt kunnat bygga nya och effektivare reaktorer som till och med kunnat upparbeta delar av det utbrända kärnbränslet, istället för att det skulle slutförvaras.

Vilken kapitalförstöring! Till på köpet ägs mycket av vindkraften av utländska ägare, inte minst kinesiska.

Nu vill dessa rödgröna politiker istället bygga dessa vindkraftverk till havs men det är lika korkat eller rättare sagt ännu mer korkat då kostnaden stiger dramatiskt för dessa vindkraftverk, även driftkostnaden ökar kraftigt. Vilken effekt detta kommer få på fåglar och framförallt större sjöfåglar vet ingen idag. Och ingen kommer heller kunna kontrollera det i efterhand då alla ihjälslagna fåglar försvinner bort i vattnet till havs.

Hur kommer tusentals vindkraftverk i haven påverka flyttfåglarna?

Det är ett fullständigt vansinne enligt min mening. Varför protesterar inte människor mer. Är svenskarna så fega?

För några dagar sedan blåste det knappast något i hela Sverige. Något som de rödgröna politikerna påstår aldrig skulle inträffa. Vindkraften producerade enbart 399 MW den 11 december. Det motsvarar ca 3,6 procent av installerad effekt. Vilken tur att det var en lördag och att det inte var så kallt. Nu klarade kärnkraften och vattenkraften situationen bra denna gång. Men hur blir det nästa gång?

Det är en tragisk utveckling och vissa rödgröna politiker vägrar att inse verkligheten. Det är ännu mer tragiskt.

Om 9 månader är det val till riksdagen, då kan du rösta för att återställa Sverige!

Annons

16 reaktioner på ”TRAGISKT

 1. Karl W 2021-12-18 / 06:02

  Är svenskarna så fega. Svenskarna är inte fega, men diktaturen i Sverige är så massiv att folk har lärt sig och förstått att allt folkstyre är effektivt blockerat. Dessutom tar envar som protesterar risken av olika slags bestraffningar, allt från offentliga personangrepp, hänsynslösa drev, uthängningar till fängelse och dryga böter. Folkstyre är inte längre värt riskerna att få både liv och familj förstörda för resten av livet. Det är samma principer som till exempel Stalin diktaturen.

  Gilla

 2. Kenny 2021-12-18 / 01:27

  Jag tycker det är jätte fult att se stora fläktar i naturområden.

  Gilla

 3. Tom 2021-12-17 / 18:00

  Var är aktivisterna?
  När det planeras att bygga en gruva i lappmarken slår aktivisterna läger och protesterar. Djurlivet och miljön hotas allvarligt säger man och SVT rapporterar givetvis. Gruvområdet kanske tar ett par kvadratkilometer i anspråk.
  När det talas om att skövla kvadratmil efter kvadratmil, på land och till havs,för vindkraft, är det märvardigt tyst. Vägar behövs till varje mast och fundamenten behöver stora ytor. Det är bevisat, utom all tvivel, att vindkraftverk påverkar djur och natur extremt negativt. Dessutom, är restprodukterna icke återvinningsbara.

  Fråga Er, hur återställer man 1500 kvadratmil vildmark och havsområden?

  Gillad av 1 person

 4. stigrydmark 2021-12-17 / 17:40

  Skrev på ett annat ställe: att bygga vindkraftverk är att visa hänsynslöshet mot människor och natur Hur många hus kommer att förlora sitt normala värde. Jag tror att ett helt husbestånd inom ett vindkraftsområde kommer att bli värdelösa. Vem säger: jag vill gärna bo i ett sådant område, det längtar jag efter.

  Gilla

 5. ivarandersson 2021-12-17 / 16:33

  Vindkraftverk är en förorening, ljus och ljud, i naturen och ska byggas i städerna som redan är förorenade.

  Gillad av 1 person

 6. Sven d.ä. 2021-12-17 / 14:00

  Jag kan tänka mig att de är rätt lätt att få dem på fall. Men sedan att få bort dem ur naturen är nog omöjligt.

  Gillad av 1 person

 7. Anders G 2021-12-17 / 11:41

  Den iranska handbollsspelaren Shaghayegh Bapiri, 30, försvann spårlöst under VM i Spanien.

  Nu träder hon fram, utan planer på att återvända.

  – Jag hoppas att kvinnor i mitt hemland inte ska ses som andra klassens medborgare, säger hon i en videointervju.

  Gilla

 8. Hacke 2021-12-17 / 11:19

  Ett miljöparti som inte tar in djur- och naturvärlden i dessa sammanhang har i mina ögon förbrukat all trovärdighet redan i partinamnet.
  Att de är irrelevanta, kontraproduktiva och direkt samhällsfarliga också i övrigt får de förhoppningsvis kvitto på i nästa val. Mycket troligt dessutom med tanke på att på att deras väljarbas, islamisterna ”startat eget” och inte längre behöver utnyttja mupparna för sina egna ljusskygga syften.
  Och deras förhoppning om räddningsplankan rösträtt för baaarnen får i anständighetens namn tummen ned av övriga som trots allt fortsatt har ett vuxenperspektiv på politiken.
  God anledning således att se ljust på miljöpartiets framtid.

  Gillad av 1 person

 9. turrim 2021-12-17 / 11:07

  Jag läser om Naturskyddsföreningen: ”I Naturskyddsföreningens vision om det framtida, hållbara energisystemet står vindkraften för 90 TWh, jämfört med 15 TWh i dag.”

  Hur kan man vara en riktig och ärlig naturvän och vara medlem eller skänka pengar till den föreningen?

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-12-17 / 12:49

   Naturskyddsföreningen har tagits över av politiska aktivister!

   Gillad av 6 personer

   • Magreen 2021-12-17 / 14:01

    Det som förvånar mig är att naturskyddsföreningen får så stort utrymme. Vad jag förstår så är de endast en förening och ingen myndighet. Jag tycker att de blir behandlade som en myndighet???

    Gillad av 2 personer

   • turrim 2021-12-17 / 17:25

    Naturskyddsföreningen är en lobbyorganisation där agronomutbildade Svante Axelsson var välbetald generalsekreterare och med reserverad plats i TV-sofforna där han var välkommen utan någon motpart som ifrågasatte hans krav i sändningen.

    Naturskyddsföreningen får pengar från licenser för Bra Miljöval, statsbidrag från olika instanser, Sida m fl. Således en lobbyorganisation, men som Magreen skriver, agerar och behandlas av de goda som en myndighet.

    Den enskilde kan protestera genom att undvika varor med logon Bra Miljöval. Själv undviker jag även Krav m fl.

    Svante slutade efter 16 år. Då blev han nationell samordnare för Fossilfritt Sverige och ledamot av Nationella innovationsrådet som leddes av statsminister Stefan Löfven.

    Så kan det gå om rätta hatten är på.

    Gilla

 10. Christer 2021-12-17 / 10:58

  Framtiden ger sig onekligen skrämmande. När man ser allt slöseri med skattepengar undrar man hur det överhuvudtaget räcker och hur det ska sluta .
  Tittar man närmare på Malmös ekonomi ser man att det är något skumt . De får 6 miljarder i stöd , men det finns ett glapp på lika mycket som inte redovisas .
  Det verkar som kommunpolitikerna har gett upp . De sprätter iväg pengar på helt konstiga saker . Importen av röster som inte vill eller kan jobba kommer på sikt att holka ur välfärden . Om man gör av med mer pengar än man får in , måste man låna .
  Och det är ohållbart i längden .
  Våra rikspolitiker älskar är stå i Bryssel och få beröm . Att hela Sverige lider är inget som stör dem .
  Hoppas Framtid Kalmar ruckar på maktbalansen i Kalmar . Jag tror inte ni kan ändra på allt , men inget stressar maktfullkomliga sossar som uppstickare .
  Och de är så maktförstörda att de gör allt för sin plats vid syltburkarna .
  Se bara hur alla riksdagspartier numer förhåller sig till Sverigedemokraterna .
  Alla förslag alla framträdande alla tal handlar mer om vad (SD) säger och gör , mer än vad de själva vill .
  Så jag tror och hoppas ni går en ljus framtid till mötes .

  Gillad av 1 person

 11. tompas11 2021-12-17 / 10:44

  Återställa Sverige? Ser tyvärr inget riksdagsparti som strävar åt det hållet.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-17 / 12:47

   Man behöver inte rösta på ett av dagens riksdagspartier!

   Gilla

   • tompas11 2021-12-17 / 13:21

    Nej det har du helt rätt i. Det finns alternativ…

    Gilla

Kommentarer är stängda.