LURADE?

Idag kom regeringen med nya och skärpta restriktioner. Vaccinpassen blir ett krav vid tillställningar större än 50 personer. De nya åtgärderna införs för att minska smittspridningen enligt statsminister Magdalena Andersson.

Det är lite motsägelsefullt då ca 44 000 av den 60 000 som testade positivt under vecka 52 var fullvaccinerade. Alltså ca 74 procent. På mig verkar det som att vaccin/vaccinpassen inte har någon större betydelse för smittspridningen, möjligen bara för hur allvarligt sjuk en person blir som insjuknar i covid-19.

När vaccinen kom för ca ett år sedan så var det många som var hoppfulla men samtidigt så upptäcktes det också biverkningar och dessutom allvarliga biverkningar som med Astra Zenecas vaccin med flera dödsfall. Det blev sedan bara personer födda 1956 eller tidigare som fick AstraZenecas vaccin. Det gjorde att många bestämde sig för att inte ta vaccinet.

Men väldigt många personer övervägde riskerna med vaccinet och att bli sjuk i covid-19. Många hade de riskfaktorer som radades upp som övervikt, diabetes, högt blodtryck eller andra sjukdomar som kunde påverka immunförsvaret negativt. Dessutom kunde man ju se i statistiken att hög ålder kanske var den största riskfaktorn. Rapporterna var många om vaccinens effektivitet.

”Två doser av Pfizer-Biontechs vaccin skyddar till 88 procent mot symtom om man smittas av deltavarianten, jämfört med 93,7 procents effektivitet mot den tidigare dominerande alfavarianten (den brittiska).”

Dagens medicin i juli 2021

”Pfizers och Modernas vaccin skyddar bra mot smitta – väcker hopp om att också andra vaccin hindrar vaccinerade från att föra smittan vidare, säger finländska experter”

Svenska Yle i mars 2021

Budskapet från experter och media var att om du vaccinerar dig så blir du inte smittad och du för heller inte smittan vidare. Idag vet vi att det inte stämde.

Jag tror väldigt många människor med den här informationen beslutade sig för att, trots riskerna och biverkningarna, ändå ta vaccinet. Riskerna att bli svårt sjuk i covid-19 var för stora!

Hur tänker alla dessa människor idag? Ett halvår efter att de flesta som valde vaccin också fått två doser men ändå blir smittade och insjuknar i covid-19. Ca 74 procent av de 60 000 som testade positivt under vecka 52 var dubbelvaccinerade. Risken är väl stor att andelen ökat ännu mer under första veckan under det nya året och mycket tyder på att det kan bli 100 000 nya smittade. Inte ens en tredje dos tycks skydda mot smitta.

Hur tänker de som utsatte sig för riskerna med ett nytt vaccin nu? Blir man förbannad på myndigheterna och experterna som fört människor bakom ljuset?

Hur många av de som vaccinerat sig känner sig också lurade?

Den enda ursäkt man har kvar är att vaccinen skyddar mot svår sjukdom i covid-19. Brister även det argumentet så tror jag viljan att ta fler doser av vaccinen kommer sjunka mycket kraftigt. Eller beror den lägre beläggningen inom sjukvården och på IVA på den nya mutationen omikron som skall ha mildare symptom och inte drabba lungorna som tidigare mutationer.

Det är faktiskt många frågeställningar som kommer upp idag och de senaste veckorna. Med tanke på den explosion i antalet smittade som pågått under den senaste månaden så är det underligt att utvecklingen på länets sjukhus inte är mer dramatisk, utan mer eller mindre stabil. Diagrammet visar utvecklingen sedan 1 december.

PS
Jag undanber mig kommentarer med diverse konspirationsteorier.

Annons

42 reaktioner på ”LURADE?

 1. Roland Salomonsson 2022-01-11 / 11:07

  Notera att Big Pharma sett till att förbjuda medicinering med ”parasitmediciner” inom ”västländer”. Att dessa med god verkan använts i 70 år i u-länder bortses från. Dessa länder har bred användning av dessa preparat och det är billigt, samtidigt med att Covid i stort inte är något problem. Flera länder har numera övergått från vaccinering till s k Ivermectine-linjen.

  Senaste halvåret har läkemedelsbolagen lanserat den ena ”klonen” av parasitmedicinerna efter den andra och fått dem ”nödgodkända”. Priserna på dessa patenterade preparaten är dock skrämmande. Klonen kan t ex innebära att billig Ivermectine tillverkas med tillsats av ett helt ovidkommande resp ofarligt ämne.

  Västvärldens gräsrötter är lurade och bolagen ges rätt att suga ut skattemedel från oss. Med våra politiska ledares goda minne. Vilka mutor tar de emot. Löfvén verkar ha fått en ”Reinfeldt-belöning” han också. RÖSTA BORT VÅRA I NÄSTA VAL!

  Gilla

  • Thoralf A 2022-01-11 / 13:20

   Du har inga källor till dina påståenden.

   Gilla

   • Karl W 2022-01-12 / 05:21

    kickade dig just fyra källor, men din auto-censur släppte inte igenom dom

    Gilla

 2. Anders Nilsson 2022-01-11 / 10:37

  Nytt data från Tyskland visar att det är 8 gånger större risk att man blir smittad av omikron om man är vaccinerad än om man är ovaccinerad. U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) säger att det nästan bara vaccinerade som får sjukhusvård mot omikron men därifrån har vi inte fått några siffror.

  Gilla

 3. Laglydig 2022-01-10 / 21:15

  26,23 % av de smittade var ovaccinerade vecka 52.
  73,77 % av de smittade var vaccinerade vecka 52.
  Källa: FHM:s veckorapport om covid-19, vecka 52.

  Ca 35,8 % av den totala befolkningen var ovaccinerade eller hade fått sin senaste vaccindos för mer än 6 månader sen.
  Ca 64,2 % av den totala befolkningen hade fått sitt senaste vaccin (dos 2 eller 3) för mindre än 6 månader sen.
  Källa: FHM:s veckostatistik över vaccinerade jämfört med den totala befolkningen (Sverige mäter ju på ett ”annat” sätt för att försköna sin egen statistik).

  Antalet s k genombrottsfunktioner var väldigt lågt i slutet av sommaren. För bara två veckor sedan var relationen mellan vaccinerade och ovaccinerade ungefär 50/50 men nu dominerar alltså ”vaccinerade” totalt den statistiken och den trenden kommer att fortsätta de kommande veckorna.

  Av detta drar jag slutsatsen att 6 månader är alldeles för långt vaccineringsintervall om man skall tillämpa metoden. Av detta följer att s k ”vaccinpass” är en utomordentligt urusel idé under nuvarande omständigheter. Jag tror också att ”vaccinerade” har en högre benägenhet att utsätta sig för smitta i tro att vaccinen skyddar dom än ovaccinerade som generellt sätt är lite försiktigare.

  Sett över en större population så skyddar vaccin bättre mot svår sjukdom och död än att avstå från vaccin, MEN det är upp till var och en att bedöma om man vill vaccinera sig eller inte.

  Dom flesta jag känner har valt att vaccinera sig. Flera av dom har dock fått Covid, senast min äldste son (ca 3 månader efter dos 2) i december men jag hade också en bekant som fick dos 2 i slutet av april, men avled av Covid i början av december. Det visar tydligt att vaccinerna alltså inte skyddar mot smitta.

  En mycket nära anhörig var inte vaccinerad och drabbades mycket hårt av Covid i somras och fick tillbringa tre veckor på sjukhus (personen är under 40 år). Sedan dess lider personen dessutom av postcovid.

  Min slutsats är alltså att även om man är vaccinerad så kan man inte ta något för givet men att om man smittas så är chansen betydligt högre vid vaccination att undvika sjukhusvård och i värsta fall död.

  Det alla kan göra och som är ett billigt sätt att skydda sig mot smitta, sannolikt mycket bättre än vaccin, är att använda ett medicinskt munskydd. Det finns dock ett litet ensamt land i världen där detta inte tillämpas…

  Gillad av 2 personer

 4. Ludvig 2022-01-10 / 19:31

  Jag känner mig inte lurad. Tack vare att jag tog vaccinet så kunde jag gifta mig, träffa den släkt jag gift mig in i samt fortsatt med jobb riktat mot äldre.

  Jag tog inte vaccinet av medicinska skäl.

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2022-01-10 / 23:21

   Intressant att höra, men jag förstår det inte – vilket jag förstås inte behöver göra.

   Min inställning är att ta läkemedel som piller eller injektioner, att genomföra operationer på sin kropp – det ska göras endast av medicinska skäl. Allt annat är som en variant av Karin Boyes Kallocain, där man injicerar ett preparat, av icke medicinska skäl. (som gör att den injicerade endast kan tala sanning.)

   Gilla

 5. onkelbjrn 2022-01-10 / 17:45

  Toralf, du undanber dig konspiratoriska kommentarer. Men är det egentligen så konstigt att folk tror både det ena och andra, när man inte får hela sanningen.
  Jag vill inte tro att regeringen eller folkhälsomyndigheten står och ljuger oss rakt upp i ansiktet. Jag vill hellre tro att de helt enkelt inte vet.
  Sanningen får vi nog vänta på tills det hela är över.
  Och varför skulle man ljuga?

  Själv är jag ovaccinerad och anledningen till det är flera först alla motsträviga uppgifter som florerade i början. Det var många läkare och forskare som var tveksamma till vaccinerna och av någon anledning blev många av dem betraktade som paria. Kritik mot vaccinerna har lett till att en del fått sin FB konton med stängda. Sist men inte minst, jag har inga kända sjukdomar och mår bra och så är jag lite rädd att vaccinerna kanske har en dämpande effekt på det egna naturliga immunförsvaret.

  Det är många frågetecken som våra journalister borde ha engagerat sig i.

  Gillad av 2 personer

  • Roland Salomonsson 2022-01-11 / 10:55

   Varför överhuvudtaget utsätta sig för ett EXPERIMENT-preparat där det ingår genmanipulering (mRNA), som inte testats färdigt enligt internationella regler, samt NÖDGODKÄNTS! Hade det rört soig om t e x en kärnreaktor, så hade den stängts omgående för länge sedan i motsvarande situation.

   Själv har jag tagit dagliga starka doser av D-vitamin, Zink resp paracetamol (i brist på ivermectine). C-vitamin är också att rekomendera. Givetvis kompletterat med fysisk aktivitét utomhus. Skaffa hund kan vara viktigare än vaccinering. Dessutom har jag låtit mig vaccineras mot lunginflammation (rekommenderas). Jag har i ca 60 år haft svåra astmalika lungproblem (orienterare) och dessa försvann direkt efter vaccineringen.

   Gillad av 1 person

 6. Ò Hyra 2022-01-10 / 16:47

  Kronprinsessan och prinsen av Ockelbo har tagit två sprutor var. Trots det blir dom sjuka i covid
  – för andra gången. Lindrigt sjuka visst, men hur mycket är vaccinets förtjänst och hur skulle det naturliga immunsystemet ha klarat sjukdomen?

  Är det så att den lägre sjukhusinläggningen nu beror på att dom första vågorna byggt ett större motstånd, immunitet, snarare än en effekt av vaccinet?

  Thoralf, har du funderat på att anmäla dej till Vuxenskolans kurs
  ”Sy din egen turban”?

  Gillad av 1 person

 7. Ulrika Halvordsson 2022-01-10 / 16:05

  Lurad, ja verkligen! Har man dessutom fått biverkningar av vaccinet är det väl än värre. Den dagen det dessutom står klart för folk att de undanhållits information om att rejäla intag av C & D vitamin samt Zink sannolikt minskar risken för svår sjukdom vid smitta (skadar iaf. inte) OCH att Ivermectin och Hydroxiklorokin först förbjöds att användas sedan blev på läkarens egen risk så HOPPAS jag att folk ÄNTLIGEN vaknar till och blir RIKTIGT FÖRBANNADE. Vi, jag och maken, 60+ och med lite krämpor och ganska många extra kilon testades positivt i mars 2021. Gubben var lite rappligare än jag men jobbade heltid via datorn hela tiden. Jag testade mig bara p.g.a. policyn på makens jobb då jag inte kände något. Samma dag och dagen efter testet fick jag rinnande ögon och näsa men det tror jag snarare var irritation av testpinnen. Vi hade ätit rejält med vitaminer hela vintern, jag mer än gubben. Hur det blivit med/utan vitaminerna vet jag iofs. lika lite som de som anser sig veta hur sjuka de skulle bli/blivit med/utan sprutorna.

  Gillad av 2 personer

 8. Sven d.ä. 2022-01-10 / 14:42

  Det vaccin som används idag är gjort för variant Alfa av Covid. Nu har vi passerat Beta och Delta och vi har Omikron som den nya varianten. Kanske kan man få vissa fördelar med ett vaccin, men grundorsaken för att vi har nya varianter är för att viruset kan gå runt vaccineringens effekter. Kan en ny variant inte klara av vaccinets effekter så överlever den inte. Lurad kanske folk är, men de kanske också tar P-piller mot huvudvärk. Så vad kan man förvänta sig.

  Men det har varit en masshysteri skapad av från statsmedia, sociala medier och alla statliga organ. Jag ser de lurade som offer i det hela.

  Gilla

  • Anders Nilsson 2022-01-11 / 11:13

   Mikael Wilgert på swebbTV sammanfattar det bra: Varför ska man vaccinera sig mot ett virus som inte finns idag?

   Gilla

 9. Axel 2022-01-10 / 14:34

  HUR vet man att ”vaccinet” ger lindrigare sjukdom? Är de synska eller kan spå i framtiden? Alla som fick covid före sprutan dog Inte och många märkte aldrig ens att de var sjuka. Och Uppenbarligen dör ju även fullvaxinerade än….

  Nä de där sprutorna får de allt använda våld för att få in i mig. Jäkla häxbrygd mumbojumbo.

  Dricker ni vad som helst som serveras oxå bara staten säger att detta är bra för dig?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-01-10 / 14:53

   All statistik tyder på det!

   Gilla

   • Benny 2022-01-10 / 16:29

    Tyvärr så trixas det med statistik!

    Gilla

   • Sven d.ä. 2022-01-10 / 17:17

    Per hos läkaren.

    Läkaren: Välkommen Per. Hur står det till?

    Per: Jag mår inte bra. Jag har varit snuvig nu i flera dagar.

    Läkaren: Jag ser att du är dubbelvaccinerad – bra. Det är förmodligen inget – statistiskt så är det inget att oroa sig för.

    Per: Men jag har feber och ser dubbelt. Kan jag inte få penicillin?

    Läkaren: Statistiskt så är du frisk. Så ryck upp dig. Du är inte sjuk. Känner du efter riktigt, så mår du bra.

    Per: men men…

    Läkaren: Nästa! (till sjuksystern)

    Gilla

   • Anders Nilsson 2022-01-11 / 11:35

    Det är många som säger så men jag har aldrig kunnat hitta någon statistik som visar detta. Det är väl som Goebbels sa att allt blir sant om det upprepas tillräckligt många gånger.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-01-11 / 13:21

    Om du läser min blogg borde du ha sett statistiken ett flertal gånger!

    Gilla

  • Axel 2022-01-11 / 18:46

   Vilken statistik?

   Antal på IVA som är vaccinerade VS ovaccinerade? Ligger alla dessa på IVA pga att de har covid eller kanske pga andra orsaker??
   Eller är covid numera enda anledningen som gör att man hamnar på IVA?

   Hur var det före det sk. Vaccinet togs fram? – det var väl inte direkt så att fick du covid så var det kört.
   Så vitt jag vet var det väldigt många som både överlevde och inte ens hade sjukdomssymptom även då!

   Statistiken säger att det är större risk att drabbas av allvarlig biverkning av vaccinet än allvarlig sjukdom av covid. Risken för allvarliga biverkningar kan jag välja bort och då gör jag det!

   Gilla

 10. ac carlsson 2022-01-10 / 14:27

  Jag tror att antalet vaccinerade som fått biverkningar är betydligt större än det officiellt rapporterade. Många som fått biverkningar, har nog i likhet med mig avstått att från att rapportera eftersom man inte sett en direkt koppling mellan de symptom man fått och vaccinsprutorna.

  Mitt eget val att vaccinera mig baserades på att jag åtminstone ville undgå att bli allvarligt sjuk eller i värsta fall dö av covid. Med den information som nu finns tillgänglig, så tycks det fortfarande ha varit vettigt för mig personligen att tacka ja till vaccinationen med för tillfället tre sprutor.

  Jag har två vuxna barn som själva valt att avstå från att vaccinera sig, och med det är jag nöjd. Hade mina barn varit yngre och om jag personligen påverkat dem att ta sprutorna så hade jag nog inte känt mig lika nöjd, utan istället varit ganska orolig för deras framtid.
  Barn blir ju nästan aldrig allvarligt sjuka av covid och därmed så tycker jag att det känns olämpligt att spruta in ett bristfälligt utprovat vaccin i deras kroppar. Detta med hänsyn till de eventuella biverkningar som kan visa sig framöver.

  För tre veckor sedan blev jag så vitt jag själv förstår smittad av covid, jag fick lindriga symptom men ett PCR-test visade att jag var smittad. Det finns absolut skäl att ifrågasätta hur relevant ett positivt PCR-test är, så kanske var det en släng av vanlig influensa jag drabbades av. Men fem dagar med feber och allmän sjukdomskänsla är absolut inte mycket att orda om.

  Slutsatsen är att jag personligen inte känner mig lurad, jag har hittills inte blivit allvarligt sjuk och jag har inte medverkat till att mina barn blivit injicerade med något som eventuellt kan medföra negativa konsekvenser i framtiden. Jag hoppas verkligen att de flesta i likhet med mig kan känna sig nöjda med sina val, nu och i framtiden.

  Gilla

 11. Anders G 2022-01-10 / 14:02

  Thoralf, när ska du granska islamismen i de små kommunerna likt Exakt24:s granskning om Hyltebruk?

  Gilla

 12. Otto 2022-01-10 / 13:52

  Vilken cirkus detta är!

  Gillad av 1 person

 13. Hacke 2022-01-10 / 13:49

  Jag tycker hela tillställningen luktade riggad.
  Fanns väl ingen anledning för statsministern att medverka vid denna tämligen substanslösa tillställning och kvinnoparad.
  Staben såg väl här ett lämpligt tillfälle för henne att krypa fram från den sten hon gömt sig under sedan pigskandalen i ett försök att visa statsmannamässighet
  Nu fick hon ändå några frågor kring den som hon svarade påtagligt bevärad på. Viss respekt trots allt till de journalister som för en gång skull bröt mot konsensuskulturen i regimtrogen media.

  Gilla

 14. nilscobra 2022-01-10 / 13:34

  Det finns ett enkelt sätt att skydda sig mot smitta för den som vill. Bara att använda ett FFP3 klassat munskydd när man är bland folk som t.ex i affärer eller i kollektivtrafiken.

  Konstigt nog har det under hela pandemin varit väldigt tyst om denna enkla lösning, som ju också till skillnad från vaccin bryter smittkedjan. Man kan undra varför.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2022-01-10 / 14:45

   Det är för enkelt. Bara att sätta på sig ett munskydd! Och sedan om du är drabbad så tar du Ivermektin. För enkelt helt enkelt.

   Gillad av 1 person

  • Roger P 2022-01-10 / 21:40

   Sätt på dig två så är du dubbelt skyddad, om du tror på mig?

   Gilla

   • nilscobra 2022-01-11 / 08:03

    Behövs inte. FFP3 masker består redan av flera lager och ger tillräckligt skydd. Det finns olika skyddsklasser av en anledning och kriterierna och användningsområdena för dessa är reglerade i arbetsmiljölagstiftningen. FFP3 är alltså den högsta skyddsklassen. Det totala läckaget får uppgå till högst 5 % och de måste filtrera 99 % av alla partiklar som mäter upp till 0,6 μm och skyddar alltså bäraren mot virus. Dom kriterierna uppfyller inte lägre skyddsklasser. FFP3 klassade munskydd är också vad som rekommenderas av FHM för den som arbetar med smittämnen.

    Bättre då att se över sin hälsa. Forskare har t.ex sett en stark korrelation mellan allvarlig vitamin D-brist och dödlighet. Det pratas det också väldigt lite om. Fetma är en annan faktor. Hur många överviktiga har egentligen gjort något åt sin fetma under pandemin?

    Gilla

 15. 502V8S 2022-01-10 / 13:09

  Jag hade verkligen känt mig lurad om jag valt att vaccinera mig. Jag tror att det medfödda immunförsvaret ger bättre immunitet, och behöver inte oroa mig för risken för biverkningar av vaccinet. För alla som vaccinerat sig är det bara att hoppas på att alla rapporter om allvarliga biverkningar är överdrivna.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.