BOOSTERDOSER KAN FÖRSVAGA IMMUNFÖRSVARET

Igår såg jag ett nyhetstelegram på en ekonomisida på nätet. Jag tyckte innehållet var intressant då den uppgiften florerat på diverse sajter på nätet som skriver om vaccinering mot covid och vilka biverkningar som kan uppstå. Dessa sidor är givetvis tabu för många men jag försöker bilda mig en egen uppfattning och litar därmed inte på vad public service eller övrig media som DN, SvD, TT, Expressen och Aftonbladet lyfter fram.

Men när jag läste nyhetstelegrammet som hade Europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA som källa så tänkte jag att det skulle bli intressant att se hur svensk media hanterade dessa uppgifter. Här nedan är nyhetstelegrammet.

Hur många har läst något om detta i svensk media?

När jag googlar så hittar jag knappt något om detta i svensk media, förutom i tidningen Affärsvärlden. Jag kan givetvis ha missat något. Men samtidigt visar det hur enkelspårig svensk media är. Alla mediehus har ju fått nyhetstelegrammet men alla har uppenbarligen lagt det åt sidan.

Istället så fortsätter de bara propagera för att alla svenskar skall ta en boosterdos så fort som möjligt.

Detta är ännu ett exempel på varför jag inte litar på svensk media! Det finns ingen oberoende press i Sverige. Det är på ekonomisajter som sanningen och verkligheten skrivs. Det är sanningen och verkligheten som styr börskurserna och utvecklingen i företagen. Inte vad statsmedia och pk-media pådyvlar det svenska folket.

Den nyhetskälla som kommer med oriktiga eller falska nyheter på ekonomisidor är snart utkastade men svensk pk-media, som kvällspressen och statsmedia kan fortsätta dag in och dag ut med sina tvivelaktiga artiklar och snedvridna uppgifter.

Annons

18 reaktioner på ”BOOSTERDOSER KAN FÖRSVAGA IMMUNFÖRSVARET

 1. Andersson 2022-01-15 / 12:40

  Thoralf är du fullvaccinerad?

  Gilla

   • Andersson 2022-01-15 / 14:04

    Det var inte min fråga.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2022-01-15 / 16:21

    Man får bara vaccinpass om man är fullvaccinerad.

    Gilla

 2. Bangt 2022-01-15 / 12:29

  EMA: För täta booster-doser kan försvaga immunförsvaret

  Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA varnar för att frekvent upprepade booster-sprutor med covid-vaccin var fjärde månad kan påverka kroppens immunförsvar negativt och samtidigt trötta ut människor, rapporterar Bloomberg.

  Metoden är alltså inget lämpligt sätt att hantera pandemin, enligt myndigheten. I stället föreslår EMA att länderna ska ha längre uppehåll mellan doserna och dela ut dem först när den kalla årstiden inleds. Precis som hittills gjorts med exempelvis vaccinationen mot säsongsinfluensan.

  Rådet ges efter att flera länder i Europa redan börjat överväga att erbjuda befolkningen en andra booster-dos, något som exempelvis Israel redan gör.

  SVT-avatar
  Johan JuhlinSVT

  Detta gick att läsa på SVT den 12/1, så helt tyst har det inte varit.

  Gilla

 3. Thony Blomgren 2022-01-15 / 12:02

  Ponera att det handlar om ett vaccin mot ex mässling å man blir smittad ändå, vad göra? Ta en injektion till. Ändå blir man smittad igen, vad göra? Ta en ny en injektion. Å så igen, ta ytterligare en injektion. Å igen, injesera en s.k booster av den nödgodkända genmanipulerade substansen i Din kropp! Osv osv… Höjden av idioti är att upprepa samma beteende om och om igen och förvänta sig ett helt annat resultat varje gång -lär Einstein ha myntat. Å så kan man försöka tänka själv.

  Gilla

 4. fiolenmin 2022-01-15 / 11:51

  WHO:s generalsekreterare sade så här dagen före julafton :

  ” Allmän påfyllnad av vaccin förlänger sannolikt pandemin än tvärtom eftersom det ger viruset fler möjligheter att sprida sig och mutera. Inget land kan boostervaccinera sig ut ur pandemin ” .

  Det visades i Rapport , men enda kommentaren var att det var viktigt att fördela sprutorna i världen .

  Några dagar tidigare hade denna danska studie kommit . Den visar att sprutorna knappt ger något skydd mot Omikron . Efter tre månader ger de negativt skydd .

  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.20.21267966v2.full-text

  Gillad av 1 person

 5. Sven d.ä. 2022-01-15 / 11:04

  Jag har uppfattat att Thoralf tagit en eller två injektioner – därför uppskattar jag att Thoralf kan se och validera information som kan ställa vaccinet i dålig dager. De vaccinerade jag umgås med har skygglapparna på och ser bara fördelarna, inget annat.

  Jag har själv inte vaccinerat mig pga att min tro har varit att sprutan skulle vara menligt för mitt immunförsvar. Men har man ett sämre immunförsvar pga av ålder eller annat så tror jag att en vaccinering skulle vara bra, det finns ju inget att förstöra.

  Gillad av 1 person

 6. Sven d.ä. 2022-01-15 / 10:25

  Försvarsministern skriver ”Ett angrepp mot Sverige kan inte uteslutas”. Varför skriver man så? I normala fall hade det varit ett sätt för en försvarsminister att få en större del av budgeten. Men socialdemokratin struntar i det.

  Av någon anledning vill den svenske Försvarsministern skrämmas. Jag tror det är för att ett skrämt folk brukar sluta upp bakom sina väljare, och det är bra för S i höstens val.

  Gilla

  • onkelbjrn 2022-01-16 / 03:24

   Jag reagerade också på detta, då jag för en gångs skull tittade på rapport på Tv. Man hade ett inslag från Gotland där militären nu verkar kraftsamla. Och mitt i det hela kom då att ett angrepp inte kan uteslutas.
   ”Kan inte uteslutas”, suck. Nej man kan inte utesluta något. Inte ens ett utomjordiska anfall.
   Eftersom hela inslaget gav ett sken av att vilja skrämma upp tittarna, funderar jag på varför man skeppar militär och utrustning till Gotland. Jag tror ju inte ett dugg på att ryssarna ens tänker tanken att i närtid anfalla Sverige. Det kan väl inte vara som så att man vill få bort fokus på alla galenskaper som sossarna lyckats hitta på. Det är mycket nu.

   Och Magdalena, är hon sjuk eller försöker hon bara hålla sig borta från alla frågor om städningen.

   Ni som inte läst Mattias Carlssons krönika i Aftonbladet eller Stefan Torsells blogg på facebook. Gör det. Handlar om att Magdalena har anlitat städbolaget sedan lång tid tillbaka, redan då hon var överdirektör på Skatteverket och att ägaren begått en mängd olika brott under åren.

   Gilla

 7. Lars 2022-01-15 / 06:43

  Har också sett artikeln som i all sin enkelhet verkar vettig. Sprutar man in ”kemikalier” som påverkar immunsystemet så påverkar man säkert det naturliga försvaret. Alla potenta mediciner har en baksida. Kommer att nöja mig med tre doser som jag fått. Att sedan detta inte diskuteras i svensk press på ett intelligent sätt ligger väl bara i linje med begåvningen hos våra journalister. De få journalister som tillför ngt i debatten idag finns att hitta inom alternativmedia. De stora tidningshusen har en agenda och verkar leva i symbios med makteliten inom SR, SVT.

  Gillad av 2 personer

 8. stigrydmark 2022-01-15 / 00:29

  Nya Dagbladet har haft några atriklar om Corona med ex. från Indien, Honduras och El Salvador
  Gemensamt har man använt mediciner , talat om det egna immunförsvaret, delat ut vitaminer som Zink och D-vitamin. Nästan ingen vaccinering och ytterst få döda. Lars Berns artiklar har ju mycket tidigt informerat just om det successivt förstörda immunförsvaret.
  Jag tycker hysterin som pågår påminner om ”de apatiska” barnen. När väletablerade psykologer och andra kunniga förnekade att fenomenet existerar, blev de nergjorda av media. Någon ursäkt från etablissemanget har vi fortfarande inte hört. Välkända experter och nobelpristagare blir idag
  ”avrättade” för sin avvikande kunskap om Covid-19.
  Lämmeltåget tycks fortsätta ett tag till, innan uppvaknandet.

  Gillad av 4 personer

 9. tompas11 2022-01-14 / 23:44

  Det var länge sedan jag slutade lita på svensk media och SVT i synnerhet. Elkontakten till TV:n har nu varit utdragen över 3 år och jag har inga planer på att ansluta den igen.

  Gillad av 2 personer

 10. Sven d.ä. 2022-01-14 / 23:28

  Att den nya genterapin skulle kunna ställa till något med mitt naturliga imunförsvar var skälet till att jag inte tog första sprutan (och inte 2:a, 3.e etc). Jag är glad att jag då var tveksam.

  Men att man inte bara i Sverige har turbofart på att vaccinera, alla ska ha boostern. I Danmark pratar man t o m om den fjärde dosen. Varför denna hets?

  – Har det med att det kommer en omikron-spruta i mars-april?

  – Kan det vara att effekten försvinner tidigare än de 10 veckor som nu är verkar gälla. Och kan man fylla på med ytterligare sprutor så får vaccinet den effekt man tänkt. Det är som ett såll som läcker och läcker – man måste hela tiden fylla på.

  – Kan det helt enkelt vara ekonomi. Det var ‘REA’ på produkterna, nya är på väg in. Rensa lagren helt enkelt.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.