TAQQIYYA

Är svenska journalister och svenskar så naiva att man tror på detta?

”Idag ägnade Stockholms stora moské fredagspredikan åt att slå hål på rykten om socialtjänsten.”

”Predikan handlade om vikten av att inte tro på desinformation, att lära sig svenska lagar och att inte utdöma ett helt land genom brister som kan begås av enskilda tjänstemän.”

Hur många journalister och svenskar har hört talas om begreppet ”Taqqiyya!? jag tror inte det är så många och vissa tror säkert inte ens på begreppet, utan tror att att det är islamofobi att påtala att muslimer och imamer använder detta begrepp. Jag tror att många muslimer själva är fullt medvetna om när Taqqiyya används av islams företrädare i Sverige.

”Inom olika delar av islam är Taqiyya en islamisk juridisk term som under olika förhållanden tillåter en muslim att ljuga enligt Sharialagarna.”

Wikipedia

Jag tror personligen att det som påstås ha sagts under fredagsbönen i diverse moskéer är ett praktexempel på just hur taqqiyya används. Lyssna på inslaget från Studio Ett.

En religion som har en juridisk term och ett begrepp för att kunna ljuga enligt sina sharialagar är en religion med stora brister och noll i trovärdighet. Kan du lita på en person med den religionen?

Nu har flera politiker gått ut och vill förstärka rättsskyddet för socialarbetare i Sverige och att de även skall omfattas av den så kallade blåljus-lagen.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp har intervjuats av TT och i artikeln som publicerats av Barometern och återigen knyter Magnus Ranstorp det nystartade partiet Nyans till hatkampanjen.

Att det lilla partiet ställer sig bakom retoriken menar han är ett sätt för dem att politisera frågan för att knyta till sig väljare.

– Det har blivit en valfråga för Nyans som åker omkring och använder detta för att mobilisera röster. För partiet handlar det om att kunna mobilisera över olika etniska gränser i en gemensam frågeställning som rör väldigt många, som också rör muslimer. Man pratar om diskriminering och om islamofobi, man har intagit ett offernarrativ som är väldigt starkt och mobiliserande.

Sedan kommer ett stycke i texten där jag personligen tror att Magnus Ranstorp menar med det halvhjärtade avståndstagandet att det i själva verket handlar om just taqqiyya.

Sveriges Imamråd och Förenade Islamiska föreningar i Sverige (FIFS) gick nyligen ut i gemensam sak och fördömde kampanjen och uppmanade imamer att ta avstånd från ryktesspridningen.

Men FIFS gjorde bara några dagar tidigare, den 5 februari, ett uttalande på sin webbsajt där organisationen uppmanar ”alla muslimska föreningar och individer att sätta press på politiker som arbetar inom detta område.

– Det är ett halvhjärtat avståndstagande. Merparten av vad de för fram är politiska krav som ligger i linje med den här kampanjen. Det tycker jag är anmärkningsvärt, men också oroväckande, säger Ranstorp.

I texten från den 5 februari skriver Mustafa Issa, ordförande Förenade Islamiska Föreningar i Sverige.

”Därför är vårt råd till alla muslimska föreningar och individer att sätta press på politiker som arbetar inom detta område genom att kommunicera med dem, begära ett möte samt ta fram underlag som utan tvivel visar förekomsten av godtycklighet i socialtjänstens arbete.

Vi råder våra muslimska bröder och systrar att inte nöja sig inlägg på sociala mediers, utan att följa upp de med seriösa ageranden och initiativ som inte är begränsade till demonstrationer eller offentliga protester.” 

Som inte är begränsade till demonstrationer eller offentliga protester. Vad menar Mustafa Issa med detta? Skall det ses som ett hot om olagliga protester eller rent ut sagt våld.

Jag bara undrar.

Annons

29 reaktioner på ”TAQQIYYA

 1. Hans 2022-02-14 / 09:22

  Lenin hade visst sagt att bolsjevikerna var för allehanda tricks, lögner och våld för att uppnå
  det man eftersträvade: makten.

  Frågan är om ej (radika)l islam fungerar på samma sätt?

  Gilla

  • Roland Salomonsson 2022-02-14 / 12:04

   Kommunisterna utbildade ledande Imamer inom Islam i M .Ö. från ca 1880-1940 i kommunism och hur Islam skulle göras om till en kommunistisk ”frontrörelse”. Således har Islams grunder omformulerats under lång tid av muslimska lärda (akademiker), och det är ur denna förändring ”Muslimska Brödraskapet” uppstår – i grunden en nazistisk organisation.

   Närheten till islam är känd inom all kommunism. Kommunisterna (Nazister, Stalinister, Fascister, Socialister etc) stöttar alltså islamisering i tro att de sedan skall kunna manövrera bort islam från den gemensamma makten. Historien visar dock att vid samtliga revolutioner resp maktövertaganden där islam och kommunism samarbetar, har slutat med mass-slakt av kommunister. I INGET FALL har kommunismen överlevt islam!

   Detta borde 50% av svenska etniska gräsrötter ta åt sig!

   Gilla

 2. Fredrik Östman 2022-02-14 / 07:48

  ”Är svenska journalister och svenskar så naiva att man tror på detta?”

  Det handlar nog inte om naivitet, utan om en annan psykologisk mekanism som kallas bekräftelsetendens, på engelska confirmation bias. Det innebär att man bara ser i verkligheten de saker som understödjer och bekräftar de idéer och uppfattningar man redan har, medan allting som skulle omkullkasta dessa föreställningar förblir helt osynliga och omöjliga att varsebli. Våra hjärnor gör detta med oss om vi inte är tillräckligt hederliga och uppmärksamma.

  Gilla

 3. Fåntratt Fridolf Månsson (opålitlig) 2022-02-14 / 03:47

  Grönköpings socialförvaltning tillika socialnämnd välkomnar krav på folkräkning: ”Något måste göras”

  Den 1 januari nästa år kan det bli obligatoriskt att registrera alla illegala, enligt ett regeringsförslag som riksdagen snart ska ta ställning till. Ett förslag som är tänkt att underlätta för, bland annat, ideella organisationer som tar hand om upphittade så kallade illegala.

  – Jag hoppas det går igenom så att alla illegala som kommit bort kan få ett hem igen, säger Paula Parodi från föreningen Två svarta fötter härstädes.

  Stort bekymmer
  Hon har hjälpt hemlösa migranter att få någonstans att gömma sig sedan nittiotalet även om det drog i gång på riktigt allvar 2015. Sedan dess har det bara fortsatt.

  – I min vildaste fantasi kunde jag inte tro att vi runt omkring Grönköping skulle få sådant stort bekymmer som vi har med de som vistas här olovligen om man säger så säger hon.

  Enligt förslaget uppskattas det att det finns omkring 100 000 illegala i hela landet. Syftet är att underlätta för, bland annat ideella organisationer, att hitta alla och i förlängningen integrera alla de papperslösa. Då får de vitt på svart att de finns och ett permanent vistelsebevis i mobilen. Säger minister Appe Y Digital regeringens samordnare i frågan. Ordning och reda ska det vara säger ministern.

  Beslut i riksdagen
  Kritiker till förslaget menar att de personer som i dag inte frivilligt registrerar sig i dag inte heller skulle göra det om förslaget går igenom. Riksdagen väntas ta beslut i frågan 24 februari.

  GW söker alla lokala partiföreträdare men de låter hälsa att de är upptagna med annat.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/snart-kan-det-bli-krav-att-id-marka-sin-katt

  Gilla

  • Svengunnar 2022-02-14 / 13:01

   Det vore väl illa om alla ideella ville tilldela de illegala legimitet.

   Gilla

   • Andersson 2022-02-14 / 16:47

    Det vete katten.

    Gilla

  • Högt hårfäste 2022-02-13 / 23:24

   Ännu en skjutning i Skarpnäck, Stockholm nu ikväll. När Corona och restriktioner avtar, så ökar alltid skjutningarna, varför?

   Gilla

 4. Cosmik Debris 2022-02-13 / 19:06

  Jens Ganman

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2022-02-13 / 18:46

  Katerina Janouch på FB:

  ”TÄNKER DU SJÄLVSTÄNDIGT? DÅ ÄR DU ETT PROBLEM SOM MÅSTE ”HANTERAS” ENLIGT STATENS LYDMEDIA

  Att statligt lojala medier nuförtiden är desperata går inte att ta miste på. Folkliga protester växer i hela världen mot tyranniska regeringar som på absurda sätt beskär yttrandefrihet, demokrati och mänskliga rättigheter.”

  Fråga: Vad gör man med tyranner?

  Gillad av 1 person

 6. Anders G 2022-02-13 / 17:21

  Thoralf, varför väller det in Indier i Göteborg?

  Gilla

 7. Cosmik Debris 2022-02-13 / 16:07

  Det här kommer aldrig att ta slut.

  Sverige är helt förstört. Det som fortfarande påminner om Sverige ska obönhörligen krossas och läggas i ruiner. Svenska folket ska utrotas eller fördrivas. Det som hänt med vårt land de senaste 30 åren är ett folkmord. 7-partiet ska släpas ut på Mynttorget och ges samma behandling som Ceaușescu och Mussolini.

  Allt annat är uteslutet.

  Gillad av 3 personer

  • Bergman 2022-02-13 / 18:57

   ”7-partiet ska släpas ut på Mynttorget och ges samma behandling som Ceaușescu och Mussolini.”

   Tja, sånt där kan ju gå fort!

   Vi har ju exempelvis Axel von Fersen som lynchades två kvarter från Mynttorget. Och han var ändå Marie-Antoinettes stora kärlek. Och utöver henne så träffade han både Voltaire, Napoleon Bonaparte och George Washington.

   Vad är väl då svetsarn från Rosenbad värd i sammanhanget med hans hittepå-jobb i FN? Och vad är väl liknande sjupartister värda den dag politiker blir till pack före kl tre på en torsdag?

   Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2022-02-14 / 12:08

   Sannolikt en omskrivning för att det kommer Pakistanier. Och dessa är i sin tur sannolikt en omskrivning för att det eg är nya Afganska snyltare.

   Gilla

 8. Bergman 2022-02-13 / 15:33

  Enligt Riks har Charlie Weimers nått en stor framgång genom att lyckas påverka Frankrike, som ju nu har ordförandeskapet i EU, så att ett PM skall tillställas alla EUs medlemsstater beträffande att inte bidra med offentlig finansiering till konstaterat islamistiska nätverk inom Unionen.

  Sådant beslut finns redan beträffande islamistiska terrororganisationer, men detta förslag avser alltså att bottenskrapa efter finansieringar av icke militant islamism. Detta går alltså betydligt längre.

  Det skall bli intressant att ta del av Sveriges inställning till detta kommande PM. Får vi bevittna en mask på metkroken?

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2022-02-13 / 16:27

   BERGMAN,

   Varför undanhålla länken ?

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

 9. Otto 2022-02-13 / 14:14

  Nya demonstrationer idag i Göteborg mot Socialtjänsten. När kommer det liknande i Kalmar?

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2022-02-13 / 18:48

   OTTO,

   Det börjar oftast i de större städerna, men sakta men säker sprider det sig över hela landet…. om 15-20 år har de tagit över helt…

   Se gärna Lamottes reportage från Götaplatsen nedan

   //Gunnar

   Gilla

 10. Lotta 2022-02-13 / 13:32

  7-klövern har ju gjort ett gäng generalfel genom decennier. Det första och absolut största misstaget var att de 1975 bestämde att Sverige skulle bli mångkulturellt. Detta utan att fråga svenska folket om vi ville ha det så. Jag är säker på att om de haft en folkomröstning om detta hade det blivit tvärnej, så därför gick de bakom ryggen på oss. Bara det borde räknas som landsförräderi.

  Nästa fel har varit att de utan någon som helst kontroll släppt in alla som tagit sig hit. Självklart skulle man inte släppt in någon utan att de kunnat identifieras. Man har ju i många år hört att endast några få procent som kommit hit har varit flyktingar. Om man är rejält snäll så har kanske 5% av de som kommit hit varit flyktingar vilket innebär att 95 % inte varit det. Hur hade det sett ut i landet utan dessa 95%?

  Nästa fel är att man inte, om någonsin, skickat tillbaka någon som kommit till närmaste säkra land enligt Dublinförordningen, trots allt snack om konventioner som Sverige skrivit under som i dessa fall omöjligen kunnat ändras ty de verkar huggna i sten. Dublinförordningen däremot tycks man kunna bryta mot hela tiden. Hur många utlänningar hade funnits i landet om man följt Dublinförordningen?

  Ytterligare ett generalfel är att man sett alla som kommit hit som flyktingar som det oavsett vad de tar sig för som gruppvåldtäkter, förnedringsrån, skjutningar, sprängningar osv, osv, ändå är så synd om. Allt annat är rasistiskt, islamofobiskt och alla andra epitet man kan hitta på för att tysta kritiken. Tänker jag efter så förbannar jag den tid jag råkade födas i. Hade hellre tampats med exempelvis pesten på 1700-talet än det helvete våra aningslösa politiker sett till att vi hamnat i i vårt eget land.

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2022-02-13 / 17:11

   Palme genomdrev beslutet 1975. Det kan riksdagen ändra på med en ny majoritet. Om man törs.

   Gillad av 1 person

 11. Hacke 2022-02-13 / 13:25

  – Vi har varit naiva, sa landsförrädaren Löfven innan han tog sin skattefinansierade fallskärm och försvann några nivåer upp på den internationella arenan. Här ljög han som alltid. Inte ens denne globalisternas sprattelgubbe kan ha missat det uppenbara.
  7-partiet med sozzarna i spetsen har med öppna ögon och största intresse tagit fa´n i båten och låter som vanligt andra ro. Och med monstret islam ombord kan utgången bara bli en. För roddarna vill säga. De ansvariga har sedan länge sitt på det torra.

  Gillad av 3 personer

 12. Gunnar Karlsson 2022-02-13 / 12:57

  JANNE,

  Du har så rätt !!, att vara nyttiga idioter är en av Sossarnas paradgrenar…..

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 13. Goliat 2022-02-13 / 12:15

  Mussarna tar över Sverige. Vilket är är vi muslimskt styre?

  OT.

  Dessa ständiga inbrott och rån i Kalmar har fullständigt gått för långt. Johan nämner ens aldrig detta???

  ”Vid 14.40-tiden på lördagen larmades polisen till misstänkt inbrott på Esplanaden.

  Enligt polisen rörde det sig om ett inbrott i en lokal tillhörande Pantbanken. Vad som har stulits är okänt och inledningsvis är ingen gripen.”

  Gilla

 14. worldpress99 2022-02-13 / 12:01

  Det kanske vore idé att upplysa statsmedia om vad Magnus Ranstorp säger. Gör det!!!

  Gilla

 15. Kalle 2022-02-13 / 11:37

  ## Sju år utan lagförslag för att bekämpa kriminalitet ##

  ## DEBATT. [EXPRESSEN] Statsminister Magdalena Andersson förlitar sig än en gång på socialdemokratins osanningar för att försöka vinna valet. Under valårets första partiledardebatt pekade hon på Stockholms stad och anklagade det grönblå styret för att ha dragit ned på resurserna till socialtjänsten, ett påstående som är en direkt lögn.

  Det är en förvånansvärt hög svansföring från Socialdemokraterna som under sina sju år vid makten inte lyckats presentera ett enda lagförslag för att bekämpa kriminaliteten bland unga. ##

  Av Anna König Jerlmyr

  Finansborgarråd (M) Stockholms stad

  Jan Jönsson

  Socialborgarråd (L) Stockholms stad

  https://www.expressen.se/debatt/sju-ar-utan-lagforslag-for-att-bekampa-kriminalitet/

  Ännu ett bevis på att justitieminister Morgan Johansson miskött sit departement. Hur länge till skall han få fortsätta att förstöra sverige med hjälp av andra sossar???

  Svensk sosse TAQQIYYA!!!

  Gillad av 1 person

 16. ivarandersson 2022-02-13 / 11:36

  ”Den kampanj där svensk socialtjänst anklagas för övergrepp mot muslimer kommer att pågå en längre tid, menar terrorforskaren Magnus Ranstorp. –Jag är övertygad om att detta kommer att bubbla på fram till valet i höst.”
  Undrar om sossarna vågar låta muslimerna hållas för att säkra regeringsmakten?

  Gillad av 1 person

 17. onkelbjrn 2022-02-13 / 11:23

  Att våra ledande politiker verkar sakna historiekunskaper, trots många gånger en på papperet gedigen skolning är ju inte bra. Islam förnekar sig inte, bara titta på historien.

  Och vet man inte vad som har hänt, kan det vara svårt att kunna förutse vad som ska hända.

  Ett praktexemplar på historielöshet är ju Annie Lööf vilken gick ut gymnasiet med högsta betyg i alla ämnen och sen har tagit en kur.kand.
  Med tanke på hennes medverkan i ett frågeprogram i TV kan man ju undra vad man lär sig i skolan.

  https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/annie-loof-visste-anda-att-gustav-ii-adolf-har-funnits/

  Gillad av 2 personer

 18. stigrydmark 2022-02-13 / 11:23

  Utgår från att det i arabvärlden inte existerar något liknande svensk socialtjänst. Det är bara i Sverige vi har allas lika värde. En manlig arab är ju mer värd än en kvinna. Kulturgapet är ju enormt. En arabfamilj bestämmer naturligtvis utan ngn inblandning utifrån. Tror aldrig att Sverige kan överbrygga de enorma integrationsproblemen.

  Gillad av 3 personer

 19. janne 2022-02-13 / 10:27

  Och dessa figurer har sossarna skrivit avtal med det kanske är dags att tänka om nu
  innan det är för sent på allvar,för sedan sitter ni i fällan då är det så dags.Då är det kört.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.