BAROMETERNS VALINTERVJUER

Sist ut i Barometerns serie med valintervjuer av politiker i Kalmar var uppenbarligen socialdemokraten Johan Persson, som man hade sparat. Säkert ett medvetet val av Barometern. Under ca en månads tid har man publicerat dessa intervjuer av en företrädare för varje parti med exakt samma frågor och upplägg.

Jag och Framtid Kalmar har inte blivit kontaktade eller tillfrågade. Det är uppenbarligen Barometerns syn på den lokala demokratin. Jag hade hoppats på en lite bredare demokratisyn från deras sida.

Om Barometern inte hör av sig får jag väl publicera en egen artikel.

Annons

7 reaktioner på ”BAROMETERNS VALINTERVJUER

 1. Lotta 2022-03-16 / 21:29

  Dumberg står i Aktuellt och säger att vi måste fortsätta omställningen till elbilar för dem som har råd. Ok och vad skall de göra som inte har råd att köpa en svindyr elbil?

  Gilla

  • Andersson 2022-03-17 / 08:12

   Vi har glädjen att få hjälpa dem som har bättre råd.

   Gilla

 2. Högt hårfäste 2022-03-16 / 13:27

  Barometern är en riktigt äcklig tidning som Johan Persson styr med järnhand!

  Gillad av 1 person

 3. Kalle 2022-03-16 / 12:31

  GP Debatt:

  ## Hur kan världens högsta skatter inte räcka till att stärka försvaret?##

  ## DebattAtt finansiera ökade försvarsanslag med en ny värnskatt är helt fel väg att gå. Sverige behöver inte en ny värnskatt, vi behöver en ordentlig värnsanering av statsfinanserna. Det skriver John Norell och Johannes Nathell, Fria moderata studentförbundet.##

  ## Sverige har redan idag ett av världens högsta skattetryck, 43 procent av BNP, vilket är långt över OECD-genomsnittet på 34 procent. Hur är det möjligt att det inte räcker för att se till att en av statens mest grundläggande uppgifter – försvaret av medborgarna från yttre hot – fungerar? ##

  ##Felprioriterade utgifter
  Svaret ligger i att statsbudgeten är full av felprioriterade utgifter. Av de pengar som medborgarna tvingas betala till det offentliga är det bara sex procent som politikerna beslutat ska gå till statens kärnuppgifter – försvar, polis och rättsväsende.##

  ## Just olika typer av bidrag är den största utgiftsposten i statsbudgeten, och utgör cirka 20 procent av statens totala utgifter. Samtidigt lägger regeringen över 50 miljarder på internationellt bistånd, 1,14 procent av BNI, vilket kan jämföras med snittet i EU som är 0,5 procent. Och förra året röstade riksdagen igenom stöd och bidrag till resten av Europa genom EU:s coronafond, till vilken Sverige förväntas bidra med cirka 150 miljarder kronor.##

  ## Höga skatter skapar snedvridningar i ekonomin och gör det mindre lönsamt att arbeta och utbilda sig. Sverige är det land i OECD där vidareutbildning lönar sig allra minst. Det leder till minskat välstånd, lägre tillväxt men också lägre skatteintäkter.##

  https://www.gp.se/debatt/hur-kan-v%C3%A4rldens-h%C3%B6gsta-skatter-inte-r%C3%A4cka-till-att-st%C3%A4rka-f%C3%B6rsvaret-1.67890207

  Håller med. Varför räcker inte världens högsta skatter till för att stärka det svenska försvaret??? (S)löseri sossera!!!

  Gillad av 1 person

  • ivarandersson 2022-03-16 / 18:42

   ”Svenskt Näringslivs utanförskapsundersökning från 2021 visar nämligen att Sveriges kostnad för de 1,3 miljoner individer i arbetsför ålder som inte kan försörja sig själva (270 miljarder) är över fyra gånger större än rikets samlade försvarsbudget (63 miljarder).”
   Saxat från GP

   Gillad av 1 person

 4. Christer 2022-03-16 / 10:14

  Ganska läskigt egentligen att märka hur Sossarnas syn på hur folk och demokratin kan hanteras.
  Tidningar och föreningar och publik service är deras förlängda arm i maktmissbruket
  Det är inte utan att man får Putin- vibbar.
  Det blir mer och mer uppenbart att ett regimskifte är av nöden , om vi ska förbli ett fritt land .
  De flesta stenar Magdalena har vänt på har nog lagts tillbaka I samma grop
  Tyst och stilka .

  Gillad av 1 person

 5. Bjursnästomte 2022-03-16 / 09:25

  Barometern förnekar sig inte. JP har en del problem att ta tag i.

  ”Klockan 05.28 på onsdagsmorgonen larmades polis till Engelska vägen med anledning av en bilstöld.

  På platsen har en målsägande blivit bestulen på sin bil av en maskerad gärningsperson.

  – Målsägande och en annan person har försökt hindra gärningspersonen från att köra iväg. En eller båda har blivit knuffade och gärningspersonen har lämnat platsen med bilen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson Polisregion Syd.”

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.