JAG LITAR INTE PÅ SOCIALDEMOKRATERNA OCH PETER AKINDER

Nyligen höll majoriteten presskonferens om förändringarna i den nya översiktsplanen som skall ut på granskning. Läs mitt blogginlägg. Socialdemokraten Peter Akinder och den köpta projektledaren Håkan Brynielsson berättade att det stora området i norra delen av kommunen som i tidigare förslag ansetts som lämpligt för en stor vindkraftspark med 70-90 st vindkraftverk med en höjd av 270 meter hade nu helt plötsligt strukits från översiktsplanen.

Många personer i området Rockneby, Läckeby och Bäckebo jublade över förändringen i översiktsplanen och kände en stor lättnad. Vilket även jag och den grupp som jobbat för att stoppa denna vindkraftspark också gjorde men det kanske var för tidigt att jubla.

Majoriteten ville dock inte erkänna att man fallit för trycket från den starka opinionen, utan menade på att det berodde på flygplatsen och att området ligger i sträckningen för inflygningen till Kalmar flygplats. Men flygplatsen har ju funnits där sedan i varje fall 1940-talet, så argumentet var lite märkligt att man kommit på det så sent i processen.

Dagen efter intervjuades Dan Sandros från SR Energy som har framskridna planer på denna vindkraftspark som man vill bygga i tre etapper. Dan Sandros har dock en helt annan uppfattning och säger följande till Barometern.

”Det vi trycker på är att kommunen i och med ändringen i översiktsplanen inte har sagt nej till vindkraft där. I sak har inget förändrats. De ser en konflikt med Kalmar Öland Airports intressen och det har varit känt hela tiden.”

Jag blir ju minst sagt fundersam över det som Barometern skriver i sin artikel efter att ha pratat med Dan Sandros. Nu ställer jag mig flera frågor. Har Peter Akinder pratat med ansvariga på SR Energy om dessa förändringar i översiktsplanen och informerat dem om att det fortfarande kan vara möjligt att bygga deras stora vindkraftspark? Man skall ju komma ihåg att Kalmar kommun äger Kalmar Öland Airport tillsammans med region Kalmar län som också styrs av Socialdemokraterna.

Är förändringen i översiktsplanen bara en fint för att lura alla motståndare till vindkraftsparken och tysta debatten under den kommande valrörelsen.

Jag litar inte det minsta på socialdemokraten Peter Akinder. Han kanske bara vill få bort den infekterade vindkraftsdiskussionen under den kommande valrörelsen. Det slutgiltiga beslutet om översiktsplanen kommer ju inte tas av samhällsbyggnadsnämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige förrän efter valet den 11 september. Då kan området vara tillbaka i översiktsplanen med motiveringen att Kalmar Öland Airport inte hade några synpunkter på området för vindkraftverken.

Kommer Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet i majoriteten med Peter Akinder i spetsen grundlura väljarna i Kalmar?

Annons

10 reaktioner på ”JAG LITAR INTE PÅ SOCIALDEMOKRATERNA OCH PETER AKINDER

 1. Anders G 2022-03-30 / 13:16

  Roger Richthoff hoppar av SD – blir politisk vilde
  SVERIGEDEMOKRATERNA
  Publicerad 30 mar 2022 kl 13.02

  Roger Richthoff.
  FöregåendeNästa

  Riksdagsledamoten Roger Richthoff lämnar Sverigedemokraterna och blir politisk vilde i riksdagen

  – Jag kommer att sluta i SD och kommer att vara kvar i riksdagen och driva de frågor som jag är satt att göra, säger Richthoff till Expressen.

  Gilla

 2. Goliat 2022-03-29 / 23:07

  Det råder underskott på hotell säger JP och Akinder, stämmer det? Tragiska människor!

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-29 / 23:32

   Ja, en månad under året. De övriga månaderna finns det gott om hotellrum.

   Gillad av 1 person

   • Goliat 2022-03-30 / 00:00

    En månad, är det under Iron Man, augusti? Om Kalmar i framtiden inte kommer anordna detta, så blir det överflöd på hotell. Foppas ska väl byggas också?

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-30 / 04:43

    Detaljplanen för Foppahotellet är överklagad.

    Gilla

 3. Kalle 2022-03-29 / 20:07

  Peter Akinder är en riktigt ful fisk!

  Gillad av 3 personer

 4. Gunnar Karlsson 2022-03-29 / 19:58

  Thoralf,

  Du har så rätt !! Lita aldrig på en Sosse, i deras värld är lögner ett helt legitimt medel för att få behålla makten.

  //Gunnar

  Gillad av 4 personer

 5. Anders Karlsson 2022-03-29 / 19:47

  Klart att det är en fint, inte en chans att Akinder/Persson stoppar ett projekt i denna storleken.

  Gillad av 3 personer

 6. ivarandersson 2022-03-29 / 18:45

  Försöker Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet i majoriteten med Peter Akinder i spetsen grundlura väljarna i Kalmar genom att bara presentera delar av beslutet? Varför inte presentera hela sanningen och låta väljarna avgöra?

  Gillad av 2 personer

  • Roland Salomonsson 2022-03-30 / 13:42

   Självklart. När har nämnda partier slutat att bedra sina väljare??

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.