GENERATIONSKONTO

Jag skriver nu på Framtid Kalmars webbsida om beslutet i kommunfullmäktige att inrätta ett generationskonto. Jag förklarar vad jag motsatte mig i det direktiv som beslutades. Jag var den enda som hade några verkliga invändningar mot direktiven.

Det finns även ett videoklipp på debatten i kommunfullmäktige.

Annons

En reaktion på ”GENERATIONSKONTO

  1. turrim 2022-03-29 / 17:06

    Det här med kommunalt generationskonto kan jämföras med Norges oljefond fast på annan skala. Klokt att ha ett sparkapital. Precis som vi vanliga arbetare bör ha på olika konton och vara rädda om för otid kan komma plötsligt och oförberett.

    Jag vet inte vad ägarkommunerna till Sydkraft gjorde med pengarna när man sålde till E.ON eller jag tror det var Preussen Elektra på den tiden.

    Jag tror att Malmö satsade i Citytunneln för Staten var som vanligt snål när det gäller konkreta objekt som är bra för många.

    Gilla

Kommentarer är stängda.