INTERVJUAD I BAROMETERN

I tisdags intervjuades jag av Barometern om mitt nya kommunala parti Framtid Kalmar. Det blev två artiklar i dagens tidning. I den stora artikeln blev det mer fokus på mig och kanske inte så mycket om Framtid Kalmar. I den mindre artikeln blev det fokus på att det är svårt att få människor att ställa upp i politiken.

Att jag lämnar politiken är ju självklart om Framtid Kalmar inte väljs in i kommunfullmäktige av Kalmar kommuns medborgare. Det jag framför allt syftar på i artikeln är att jag släpper Kalmar som kommun. Jag kommer inte fortsätta granska korruptionen/vänskapskorruptionen inom i synnerhet politiken och de maktfullkomliga socialdemokraterna med Johan Persson i spetsen. Jag kommer även också sluta driva opinion för diverse angelägna frågor som berör kommunens medborgare. Men även min blogg kommer ändra en del fokus och sannolikt inte uppdateras lika ofta, det blir sannolikt mer natur, fotografering och förhoppningsvis även resor. Det kan även bli lite fokus på aktiemarknaden och med mina egna tips om aktier och hur jag tänker på hur man skall placera sin pengar.

Det är nu upp till väljarna i Kalmar kommun om jag skall vara kvar i politiken och fortsätta med det jobbet som jag gör och driva de politiska frågor som Framtid Kalmar tycker är viktiga. Jag hoppas att medborgarna i Kalmar har uppskattat mitt grävande och granskande av makten. I så fall måste man lägga sin röst på Framtid Kalmar den 11 september.

Jag hade en målsättning och förhoppning att Framtid Kalmar skulle kunna presentera en valsedel med minst 10 namn men tyvärr så fattas det fortfarande några namn för att nå dit. Men det är ju fortfarande tre veckor kvar till att tiden går ut för att lämna in namnen till Länsstyrelsen. Så jag hoppas att några fler nu tar chansen att kontakta mig och därmed göra en insats för Framtid Kalmar.

Målsättning är ju att ta minst två mandat i kommunfullmäktige men jag hoppas att fyra mandat skall finnas inom räckhåll. Jag hade över 1 000 personkryss i valet 2018 och om dessa väljare följer med och röstar på Framtid Kalmar så är väldigt mycket vunnet.

Jag hoppas att Barometerns artikel kan ge något eller några råg i ryggen och kontakta mig.

Läs mer om Framtid Kalmar på partiets webbsida

Annons

20 reaktioner på ”INTERVJUAD I BAROMETERN

 1. Anders G 2022-04-01 / 19:29

  Thoralf, varför ger du upp om Framtid Kalmar inte kommer in?
  Du borde redan nu trycka upp flygblad och informera om partiet. Det är bara 5 månader kvar till valet.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-04-01 / 19:46

   Vi har redan tryckt upp totalt 12 000 informationsblad!

   Gilla

   • Anders G 2022-04-02 / 08:42

    Tråkigt att du lägger ner om ni inte kommer in. Hur många procent krävs?

    Gilla

   • Thoralf A 2022-04-02 / 08:58

    Det är inte jag som lägger ned, det är väljarna som lägger ned om inte jag får 3 procent av rösterna.

    Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2022-04-02 / 18:48

   Om inte väljarna röstar på Framtid Sverige då är det bara att sluta. Varför göra sig till för folk som inte begriper bättre.

   Det är nu det gäller gott folk. Om jag kunde (bor inte i Kalmar) så skulle jag engagera mig i Framtid Kalmar. Vad har ni att förlora? Att beklaga sig efter valet i höst kommer inte att då tas på alvar.

   Gilla

  • Thoralf A 2022-04-01 / 18:57

   Artikeln är låst men jag skulle väldigt gärna vilja läsa den. Någon som kan kopiera texten och lägga den i en kommentar eller mejla mig den?

   Gilla

 2. ivarandersson 2022-04-01 / 18:42

  Tyvärr bor jag inte i Kalmar kommun och kan inte rösta på Thoralf i kommunvalet. Hoppas att Kalmarborna vaknar upp och röstar på Framtid Kalmar.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-04-01 / 18:55

   Tyvärr sover många i Kalmar en sossesömn.

   Gilla

 3. Adam 2022-04-01 / 16:54

  Vem orkar strida i Kalmar med ett så ruttet och inkompetent styre? Det är för inavlat inifrån och ut.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-04-01 / 17:59

   Jag har orkat göra det under många år. Det är enda sättet att få en förändring!

   Föredrar du att alla lägger ner och därmed låta sossemaffian styra helt utan granskning?

   Gillad av 1 person

   • Adam 2022-04-01 / 18:13

    Du har självklart rätt, men jag förstår att folk lessnar när man bara möts med motstånd.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2022-04-01 / 18:54

    Hur tror du det skulle gå för Ukraina om de inte stod upp mot Ryssland trots motstånd i form av artilleri, raketer, robotar och annat jävelskap från Putin.

    Gillad av 2 personer

 4. Hacke 2022-04-01 / 15:51

  Frågan är vilka som drar den största sucken av lättnad om du skulle sluta Thoralf; de politiska makthavarna eller deras supporter och hantlangare i gammelmedia?
  De sistnämnda hinner ju knappt få upp byxorna mellan varven efter alla dina avslöjande gräv i de kommunala dyngstackarna.
  Bara detta arbete borde garantera Framtid Kalmar en ljus framtid.
  Att man dessutom får en kraft med de bland dagens politiker så sällsynta egenskaper som beskrivs i nedanstående text är få parlament förunnat. Det krävdes inte lång stunds läsning innan Thoralf tonade fram i mitt sinne som främsta exempel med dessa tillgångar som det annars är en så förödande brist på i svensk politik av idag.

  https://detgodasamhallet.com/2022/04/01/gastskribent-staffan-wennberg-finns-det-inga-ekonomer-eller-ingenjorer-i-politiken/

  Gillad av 2 personer

 5. Kalle 2022-04-01 / 11:35

  Gud, vad synd om du slutar granska maktfullkonligheten i Kalmar, men jag förstår! Det är som att spotta i motvind!

  Gillad av 4 personer

  • Andersson 2022-04-01 / 18:11

   Du ska inte beklaga Thoralf. Du ska peppa honom. Slaget är inte förlorat. Rösta in honom om du kan. Ställ upp i valet om du är valbar.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2022-04-02 / 18:59

    Helt rätt Andersson. En lång kandidatlista får flera röster, så sätt upp dig på Framtid Kalmars lista.

    Gilla

 6. Sven d.ä. 2022-04-01 / 10:47

  Vanligt är att röstar man t ex på Socialdemokraterna, så gör man det i alla tre valen dvs Kommun , Region och Riksdag. Det gäller de andra partierna också. Så kan man på lokal nivå få röstare att välja till exempel Framtid Kalmar så kan det betyda att även Riksdagsvalet påverkas. Bilden att rösta samma löses upp.

  Den 8 april om ca en vecka ska alla vallistor sättas. Så om man vill påverka, så finns chansen att sätta upp sig på en kommunal vallista. Det kan t o m påverka riksdagsvalet.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-04-01 / 11:13

   Tiden är förlängd till den 22 april på grund av IT-problem med det nya systemet VALID

   Gilla

   • messkalle 2022-04-01 / 15:09

    Thoralf är alltid uppdaterad.
    – Önskar att jag vore bosatt i Kalmar för då.vore valet självklart; Framtid Kalmar.

    Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.