ELON MUSK OROAR PK-MEDIA

Efter att Elon Musk nu ser ut att kunna köpa ut Twitter från USA-börsen så har en rad olyckskorpar höjt sina röster. Detta trots Musks uttalanden om att han vill förbättra yttrandefriheten på Twitter.

Alla minns säkert hur Twitter stängde av USA:s dåvarande president Trump. Nu är det dock inte säkert att Trump kommer tillbaka till Twitter.

Givetvis finns det troll även på Twitter som skall hållas borta från forumet men jag är personligen övertygad om att jag är drabbad av Twitters algoritmer som begränsar mina inlägg på Twitter och i synnerhet om jag länkar till min blogg. Något som syns väldigt tydligt i statistiken. Läs mitt blogginlägg.

Nu är det helt andra aktörer som är oroliga. Aktörer som ofta har någon form av monopol på vissa nyheter som uppenbarligen ser sin ställning hotad eller att personer, partier eller organisationer som varit stoppade eller begränsade på Twitter skall få ny luft under vingarna. Jag kommer personligen följa väldigt noga hur statistiken för mitt Twitterkonto kommer utvecklas de närmaste månaderna.

Igår hade public servicekanalen Sveriges Radio, ett reportage där man försökte blåsa upp riskerna med Twitter när Elon Musk tar över som ensamägare. Är svensk pk-media som ligger till vänster i mer eller mindre alla sammanhang och aktörer lite oroliga att detta skall påverka valet i september och förbättra chanserna för oppositionen bestående av M, KD och SD. Inte minst koranupploppen i påskhelgen visar ju hur starka vänstersympatierna är bland journalisterna, för att inte tala om angreppen på Ebba Busch.

Till och med EU-kommissionen har uttalat sig om Elon Musk och Twitter.

”Vare sig det handlar om bilar eller sociala medier måste alla företag som är verksamma i Europa följa våra regler. Herr Musk vet detta mycket väl, sade EU:s kommissionär för inre marknaden Thierry Breton i ett Twittermeddelande på tisdagen.

Han känner till europeiska regler för bilar och kommer snabbt att anpassa sig till lagen om digitala tjänster”, fortsatte han.”

I samma pressmeddelande kan man även läsa följande.

”Natten till lördagen enades förhandlare från Europaparlamentet och EU-länderna om slutversionen av EU:s lag om digitala tjänster, DSA. Vid en briefing underströk kommissionens chefstalesman Eric Mamer att samma regler gäller alla plattformar, oavsett ägaren.

Kommissionens talesman i digitala frågor Johannes Bahrke sade att EU:s lag om digitala tjänster DSA i allmänhet syftar till att försvara mediefrihet och pluralism.”

Mediefrihet och pluralism! Hmm…. jag har inget större förtroende för dessa lagar och hur de används. De borde i så fall studera de algoritmer som Facebook, Google och Twitter använder och hur det drabbar vissa användare.

Jag ser väldigt positivt på att Elon Musk tar över Twitter och jag hoppas att det kommer bli en ”game changer” som även kommer påverka de andra globala och enormt stora Techföretagen. Det skall bli väldigt intressant att se hur det kommer förändras, om det nu blir någon förändring.

Annons

16 reaktioner på ”ELON MUSK OROAR PK-MEDIA

 1. Karl W 2022-04-28 / 08:54

  Huvaligen. Nej, det har inte varit några ”påskuppror” i Xinjiang. Jag har haft direktkontakt, och folk är väldigt nöjda. Det är fredligt. Xinjiang är huvudsakligen muslimskt, 50%, och påsken är kristet och firar Jesu återuppståndelse. Muslimer firar inte påsken. Intressant nog, muslimer tror inte på att Jesus korsfästes och dog, däremot att Gud tog Jesus till himlen för att rädda honom. Intressant att se hur religioner flyter i varandra. För fem år sedan hade Xinjiang värre problem än svenskarna har sett nyligen. 300 personer dog. Då låste man i bråkstakarna för avradikalisering, oberoende av religion, och sedan har det varit fredligt. Tesla är egentligen inte en av Kinas största biltillverkare, ”bara” 10%, vilket är 4e plats. Källa Forbes. Kina är ingen enpartistat, tvärt om, Kina har inte ens ett politisk partisystem. Man röstar inte på några partier utan på personer, om om dom inte följer folkviljan blir dom avsatta. Kina har nio ”partier”, men det är gräsrotsstyrda folkrörelser, inte som svenska partier som drivs från toppen av en ideologisk partistyrelse.

  Gilla

 2. Sven d.ä. 2022-04-27 / 22:30

  Ska du inte skriva ett email till Musk? Många företagsledare tycker om att ha kontakt med ”verkligheten”.

  Gilla

 3. J B Doe 2022-04-27 / 21:34

  OT

  Vi har vant oss vid att FN med jämna mellanrum varnar för en kommande klimatkatastrof. Förra året skulle det ske inom 10 år och i år var det 3 år.

  Men sedan alarmisterna hamnat i medieskugga på grund av Corona-pandemin och kriget i Ukraina, har de blivit desperata vilket har lett till att de har övergett alla anspråk på logik.

  Den 11 april säger Barometerns egen klimat-hetsare Jan Lindsten att han tror att Paris-avtalets mål ”nu är definitivt kört”. Dessutom citerar han chefen för FN:s miljöprogram, Ingrid Andersen, som säger: ”Vi behöver rivstarta den här månaden (april), inte nästa. Annars går vi rakt in i klimatkatastrofen”.

  Fjorton dagar senare hävdar Lindsten att klimatet nu kräver ”snabba handlingar”. Detta är ju rena snurren! Om det redan är kört borde han sluta sprida skrämselpropaganda och i stället börja njuta av livet de närmsta tre åren.

  Två veckor senare meddelar Lindsten dessutom att FN:s klimatpanel i april hävdade att man måste snabba på minskningen av utsläpp annars blir det klimatkatastrof om ”ett antal decennier”. Alltså inom 10, 20 eller kanske 30 år.

  Alla dessa olika bud om när Domedagen ska drabba oss, visar bara en sak: Klimatalarmisternas mentala härdsmälta är total!

  Gilla

  • Thoralf A 2022-04-27 / 22:14

   Underbart refererat J B Doe 😉 För min egen hälsas skull brukar jag avstå att läsa Lindstens artiklar i Barometern. Karln har ju inte alla hästar hemma!

   Gilla

 4. Sven d.ä. 2022-04-27 / 18:29

  Om man tittar på din graf så verkar Twitter och Facebook agerat samtidigt, kanske vid årsskiftet. Har de gemensamma överläggningar om vad de ska göra?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-04-27 / 20:09

   I själva verket så var Twitter några veckor senare än Facebook. Personligen tror jag det handlar om önskemål från Socialdemokratiska företrädare att stoppa vissa typer av röster i samhället.
   Jag och många andra är säkert registrerade av Säpo eller någon annan ”myndighet” i vårt land.

   Gilla

 5. Lars 2022-04-27 / 15:58

  På BBC News kan man läsa om vad Musk har sagt och elitens farhågor. Det verkar som om de börjar bli skitnödiga – alltid ett gott tecken. Källa https://www.bbc.com/news/business-61225355

  Först Elon Musk:
  ”Free speech is the bedrock of a functioning democracy, and Twitter is the digital town square where matters vital to the future of humanity are debated,” said Mr. Musk. ”I also want to make Twitter better than ever by enhancing the product with new features, making the algorithms open source to increase trust, defeating the spam bots, and authenticating all humans. Twitter has tremendous potential – I look forward to working with the company and the community of users to unlock it.”

  Etablissemanget:
  British actor Jameela Jamil, who is best known for her role in TV series The Good Place, said she expects the platform to ”become an even more lawless, hateful, xenophobic, bigoted, misogynistic space”.
  Democrat Senator Elizabeth Warren said the deal was ”dangerous for our democracy”, while pushing for a wealth tax and ”strong rules to hold Big Tech accountable”.
  Meanwhile, Republican Senator Marsha Blackburn welcomed the agreement as ”an encouraging day for freedom of speech”.
  But in a Twitter thread, Amnesty International said: ”We are concerned with any steps that Twitter might take to erode enforcement of the policies and mechanisms designed to protect users.
  ”The last thing we need is a Twitter that wilfully turns a blind eye to violent and abusive speech against users, particularly those most disproportionately impacted, including women, non-binary persons, and others.”

  Gillad av 1 person

 6. Cosmik Debris 2022-04-27 / 13:57

  Elon Musk har sitt Space-X
  Jeff Bezos har sitt Blue Origin
  Richard Branson har sitt Virgin Galactic
  Google har sitt Calico
  och
  Hugo Drax hade sitt Drax Industries

  Jag är inte beredd att stämma in i hyllningskören och göra vågen ännu.

  Gilla

  • Cosmik Debris 2022-04-27 / 14:05

   Johan Erle om Elon Musk på Lars Berns Facebook:

   ”en som sitter som i kärnan i NWO, hans mål.. transhumanism, 6G övervakning, chippade människor som bara har tillgång till kontrollerad krypto.. jag skulle vänta ett tag med att hurra…”

   Gilla

 7. Roland Salomonsson 2022-04-27 / 12:27

  EU-kansliet vet att släpps yttrandefriheten via Twitter lös, så avslöjas snabbt alla kulturmarxisternas manipulationer. Likaså avslöjas snabbt vad den kulturmarxistiska världen egentligen anser om DEMOKRATI! Nu tror EU och förtryckar-regimer att det går att förbjuda Twitter. Löjligt.

  Vad som sker blir i så fall att länder som upprätthåller Twitter ”sänder ut” detta. Dit kan vilken individ som helst på jorden koppla sig, t ex via VPN (andra alternativ finns). Det krävs dock ”anpassningar” av såväl Twitter som EU-områdets alternativmedia, men detta är relativt enkelt. VPN kan t ex ”bäddas in” i andra oskyldigare kommunikationer, så det är inte bara att stänga för Twitter eller vad det nu är. Så länge Twitter efterfrågas av gräsrötterna, så fungerar inte ett förbud.

  Gillad av 2 personer

 8. Andersson 2022-04-27 / 11:38

  Jag avvaktar med att närvara i sociala media.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2022-04-27 / 18:31

   Jag har själv skaffat en mobil med funktionen ringa och sända sms – det är det hela. Jag får själv vara ‘smart’.

   Gilla

 9. Huvaligen 2022-04-27 / 10:02

  Av mer eller mindre naturliga skäl vet jag inte om Kina har haft påskuppror i Xinjiangprovinsen nyligen, men jag betvivlar det. Sverige har haft det och många är de här i landet som försvarar och säger sig förstå och ursäkta våldsideologin bakom de nyligen fruktansvärt våldsamma upploppen på gator och allmänna platser i Örebro och Norrköping.

  Tesla har öppnat en ny enorm utställningshall i Xinjiangs huvudstad Urumqi, för att ytterligare kunna expandera (och tillåtas expandera) i Kina. Nu har ju Elon Musk dessutom köpt Twitter!. Den illröda fast med mörkblå kanter, ligger sannolikt utlagd för Tesla i t ex Xinjiang. Tesla är, om jag förstår rätt, redan en av Kinas största biltillverkare och i Xinjiang kommer Kina dessutom kunna, om jag gissar rätt, visa exempel på hur olika minoriteters assimilering ska gå till genom att gå hand i hand med Tesla.

  Personbilstillverkaren Saab bilar tvingades gå i graven 2011 genom våra odugliga politikers inblandning och som, i demokratins namn, försnillade och ödelade en era inom svensk biltillverkning. Detta till trots tillåts ändå dessa politiker vara på fri fot och utan ansvar kvittra som om ingenting hänt medan man twittrar mot Kina som nedlåtande pekas ut som enpartistat med statskontrollerad media. Fast Kina (och Musk) numera tydligen kör ”både och” i blandäktenskapet.

  Snart kommer därför Musk att i våra propagandaapparater framstå som en samhällsfiende. Ty vår samhällsbärande ideologi vet bäst och alltid går före och visar vägen. (Och sådant måste ju dessutom kosta och även kosta på för skattebetalarna.)

  Gillad av 3 personer

  • Ölandsbonde 2022-04-27 / 18:40

   Huvaligen
   ”Personbilstillverkaren Saab bilar tvingades gå i graven 2011 genom våra odugliga politikers inblandning”

   Där har du fel. SAAB´s problem var att de inte kunde sälja tillräckligt med bilar till det pris som behövde tas ut.
   Det fanns inte nog med köpare till produkten. Jag räknade på det mervärde de anställda producerade de två sista åren. Varje anställd producerade ett mervärde på -400.000 kr per.

   Sådana resultat leder till nedläggning i alla fall. Det är inte mycket jag håller med om, men i detta fall gjorde Maud rätt. De utländska ägarna gjorde helt rätt som ville tvinga in SAAB i sina fordonsprogram för att med gemensamma delar bygga olika bilar. Men di svenska ingenjörerna på SAAB var alltid där och petade med någon centimeter här eller där så att samkörning inte blev möjlig.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.