FALSKA POLITIKER

Jag har så svårt för falska politiker och hyckleri. Läser ikväll vad Sverigedemokraterna i Kalmar skriver på sin Facebooksida angående höjda arvoden för kommunalråden och oppositionsråden. Det är en sådan historieförfalskning att jag bleknar när jag läser det. Vilket hyckleri och falskhet.

I arvodeskommittén biföll SD arvodeshöjningen genom deras ledamot Petra Gustavsson. När ärendet sedan var uppe i kommunstyrelsen där Micael Foghagen och Petra Gustavsson sitter för SD så biföll man förslaget till arvodeshöjning.

Men när ärendet kom upp i kommunfullmäktige i måndags så hade man ändrat ståndpunkt. Nu skriver man följande på Facebook.

”Under dagens kommunfullmäktige så blev det tydligt vilka partier som kämpade för medborgarna och vilka som kämpade för sig själva. Miljöpartiet och Kristdemokraterna ställde sig bakom Sverigedemokraternas yrkande och tillsammans drev vi för att inga politikerarvoden skulle höjas.

Trots Moderaternas uttalanden om ett nytt Kalmar med ett nytt styre så röstade de igenom samma gamla unkna politik. Istället för att ta tillfället i akt och samla oppositionen så valde Moderaterna att rösta för att höja sina egna löner och sätta sig i knät på sossarna.

Efter dagens kommunfullmäktige så har det blivit tydligt för alla att Sverigedemokraterna är Kalmars ledande oppositionsparti.”

Jag får sådan avsmak när jag läser detta att jag mår illa. ”Kämpade för medborgarna” Sverigedemokraterna kämpade inte för några medborgare. Det är så jäkla ruttet att skriva detta när man stått för raka motsatsen under hela beredningen av ärendet och förslaget om att höja arvodena.

”Kalmars ledande oppositionsparti”, om SD är Kalmars ledande oppositionsparti, då är det inte mycket till opposition i Kalmar.

Jag företräder Framtid Kalmar och det kallar jag för ett riktigt oppositionsparti!

Se debatten om arvodena och inte minst Sverigedemokraternas enda anförande under debatten, där Micael Foghagen förklarar varför de bytt ståndpunkt. Det berodde på bland annat pandemin och Rysslands krig i Ukraina. Att man inte skäms?

Idag känner jag bara avsmak för vissa politiska partier och deras falska företrädare. De finns ända från regeringen ner till kommunnivå. Såg båda statsråden Strandhäll och Farmanbar i kvällens Rapportsändning.

När politiker uppenbarligen inte förstår konsekvenserna av de beslut de fattar så undrar jag hur det står till med tankeförmågan. Det gäller både kortsiktigt och i det längre perspektivet.

Hur kan man driva en politik som innebär att man på längre sikt aldrig kommer få sitta vid makten, aldrig få vara i majoritet. Såvida man inte slår sig ihop med Socialdemokraterna. Det enda partiet på riksnivå som verkar ha förstått det tycks vara Centerpartiet.

Att varje år fylla på landet med bidragsinvandrare som till 80-90 procent röstar på S eller V innebär ju att dessa båda partier aldrig kommer förlora makten.

Valet i Frankrike var en bekräftelse på just detta. Marine Le Pen kommer aldrig vinna ett presidentval i Frankrike. Det ser de stora andelen invandrargrupper till med råge. Det är kört, det är slut!

Sverige är på väg i precis samma riktning. Det såg inte minst moderaten och statsminister Fredrik Reinfeldt till att öka på inflödet till Sverige, genom sin migrationsöverenskommelse med Miljöpartiet. Delvis för att straffa Sverigedemokraterna som var nya i riksdagen. Landsförrädaren Fredrik Reinfeldt!

Annons

29 reaktioner på ”FALSKA POLITIKER

  • Gunnar Karlsson 2022-04-28 / 18:16

   Andersson,

   Det här är SVT i ett nötskal, lite aldrig på deras Goebbels-lögner !!!

   //Gunnar

   Gilla

  • Andersson 2022-04-28 / 16:31

   Yttrandefriheten tvingas ge vika för muslimpöbeln.

   Gillad av 1 person

   • Andersson 2022-04-28 / 17:01

    Man skulle kunna hänga på sossarnas förstamajtåg:

    TRYCKFRIHET – ÅSIKTSFRIHET – YTTRANDEFRIHET

    Gilla

 1. Lotta 2022-04-28 / 11:28

  Det är äckligt att höra Miljöpartister prata om att vi snabbare måste ställa om till förnybart, dvs bygga mycket fler vindslaktverk för att inte göda Putins krigskassa. Det är ju Miljöpartiet som stängt ner 4 kärnkraftverk och de som göder Putins krigskassa. De skulle ställas till svars för det samt de svinhöga elpriser de sett till att vi fått i södra Sverige. Jag kommer ihåg när SD kom in i riksdagen att många sa att över 94 % inte höll med SD men att närmare 96 % inte håller med Miljöpartiet har inte hindrat dem från att ställa till med så stor skada. De borde personligen få stå för ökade kostnader för oss i södra Sverige samt kostnaden för att återstarta de kärnkraftverk de stängt ner.

  Gillad av 4 personer

 2. ivarandersson 2022-04-28 / 08:51

  OT
  Vänsterpartiet kräver att en folkomröstning hålls om huruvida Sverige ska gå med i Nato eller inte.
  Är V styrda av Kreml eller är V Kremls nyttiga idioter? Bägge alternativen är lika illa.

  Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2022-04-28 / 11:18

   Jag är långt ifrån vänster, men vill förstås ha en folkomröstning. Frågan är för allvarlig för att hanteras av våra riksdagsmän.

   Gillad av 1 person

  • onkelbjrn 2022-04-28 / 11:45

   Och vad är det för fel med en folkomröstning?
   Är inte frågan så pass viktig att folket ska få avgöra eller ska vi lämna beslutet till en handfull politiker?

   Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2022-04-28 / 17:48

    Enligt Statsministern så beror det på att försvaret är så omgivet av sekretess så att vi vanliga inte skulle kunna få ett fullständigt underlag. OK det köper jag. Men gäller det inte våra folkvalda också, jag tror inte de är säkerhetsklassade så att de får se alla dokument. På så sätt så är det inte många som kan ta ett avgörande beslut. Kanske bara ett handfull.

    Hennes argument håller inte. Jag tror man vill kunna ta ett snabbt beslut och då att fråga folket tar bara tid. För övrigt så är bara folkomröstningar rådgivande, de S-regeringen kan ändå göra som de vill.

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2022-04-28 / 18:55

    Sven D.Ä.,

    Feta lögner har alltid varit Soϟϟarnas paradgren !!

    //Gunnar

    Gilla

   • onkelbjrn 2022-04-29 / 01:49

    Sven D Ä.
    Då kan man ju undra vad det är som är så hemligt och har så pass stor betydelse för själva frågan att man inte kan folkomrösta ?.
    Undrar om detsamma gäller för dem som deltog i sosse kongressen i höstas. Gissar att det är många där som undrar över kovändningen. Och vår försvarsminister, tänker han nu månne avgå eller? Han som med bestämdhet yttrat att det inte kommer att bli någon ansökan.

    Men det är bekvämt för statsministern att säga att man inte kan delge svenska folket alla fakta. Lika bekvämt som att tillsätta en utredning över något som man inte vill diskutera.
    Sen kan man ju också undra över dessa nu sekretessbelagda uppgifterna, kommer de att avslöjas för de andra NATO länderna i samband med en ansökan. Gissar att man då måste lägga alla korten på bordet.

    Någonstans på vägen har Sverige tappat demokratin.

    Gilla

  • Kalle 2022-04-28 / 10:31

   Inte ett ord från hövdingen, bara raljerande från honom.

   Gilla

 3. onkelbjrn 2022-04-28 / 02:10

  ja, sossarna har verkligen ett vinnande koncept. Man har med moderaternas hjälp lyckats få hit folk som röstar på dem och sen har man dessutom likt en bläckfisks tentakler lyckats infiltrera en stor del av samhällsapparaten. Till det finns dessutom hjälp, politiker som ser mer på sin egen karriär än på viljan hos dem som röstat på dem. Är det månne en lågoddsare om man tror att Annie Lööf återfinns i en kommande regering med Magdalena som statsminister?

  Frågan är ju bara vad vi, som tycker att landet är på fel kurs, ska göra. Ska vi stanna kvar till slutet och då ta ner flaggan eller ska vi packa våra väskor redan nu?
  Själv blir jag nog kvar.

  Och tack Toralf. Jag har röstat på SD ända sedan 90-talet. Din blogg har jag följt sedan 2017 och du har fått upp mina ögon när det gäller SD. Nu är det slut. I år blir det ett annat parti.

  Gillad av 2 personer

 4. Cosmik Debris 2022-04-28 / 01:09

  När rubriken säger ”falska politiker” måste Annie Lööf vara med på ett hörn.

  Samnytt: ”Annie Lööfs förslag: Förbjud demonstrationer under ramadan”

  Det bör göras en psykologisk fallstudie på Annie Lööf för att reda ut vad som är allvarligt fel i huvudet på den människan. Hon är ju fullständigt galen, megaloman, inkompetent och irrationell.

  Jag har tidigare sagt att; ”Att ett politiskt förslag är vanvettigt är inte en garanti för att det inte genomförs. Det är snarare en förutsättning i ett politiskt dårhus. Svenska politiker skjuter ständigt sammanbrottet framför sig för att inte själva behöva sitta med Svarte Petter när landet brakar samman”

  Vet Annie Lööf ens om att ramadan infaller på olika tider varje år? Det betyder alltså ett roterande förbud mot att kritisera islam? Fullständigt hårresande idiotiskt! Kvinnlig logik? Bevara oss för den!

  Sverige är inte en humanitär stormakt. Sverige är ett humanitärt dårhus!

  Gillad av 7 personer

 5. Lotta 2022-04-27 / 23:08

  Hur snett har det inte gått när en Hans Linde förbundsordförande i RFSU står i Aktuelltstudion och pratar om hemmaabort där han först använder hen och sedan avslutar med att prata om kvinnor och andra gravidas möjlighet att själva bestämma var och när de vill utföra abort. Sjukt är bara förnamnet.

  Gillad av 5 personer

  • Lars 2022-04-28 / 08:41

   Han befinner likt förbannat illegalt i Halland.

   Gilla

  • Ölandsbonde 2022-04-28 / 09:00

   Va? Har de tunnelbana i Halland?

   Gillad av 1 person

   • Andersson 2022-04-28 / 12:45

    Hallandsåsen!

    Gilla

 6. stigrydmark 2022-04-27 / 22:17

  OT Förlåt att jag klampar in med ett annat ämne. Läs Peter Krabbes sista bloggtext där han med bilder visar hur Le Pen fråntas vad som ser ut som en säker seger. Upprörande, för dj-t!

  Gillad av 1 person

   • messkalle 2022-04-28 / 07:49

    En man framträdder just nu på TV4 som skrivit en bok ”Konsten att valja parti”. Henric Oscarsson heter han. Var femte väljare röstar på ett parti som de stödröstar på eller inte mest känner för. Intressant bok?

    Gilla

  • Cosmik Debris 2022-04-27 / 23:54

   I det korta perspektivet är kommunisten Putin ett problem. I det långa perspektivet är fascistiska politiker som Justin Trudeau, Ursula von der Leyen, Emmanuel Macron och invaderande muslimer ett betydligt större hot än vad Putin någonsin kommer att bli.

   Några exempel på lögner som har pumpats ut från SVT/SR, DN m.fl.
   Sandvikenrapporten
   2015 års ”kompetensregn”
   Expressen 13 juni 2018: ” Bekräftat: Rysslands kontakt med Trump”
   Saddam Husseins massförstörelsevapen
   Hunter Bidens dator som inte fanns. Men som nu finns?

   Ge mig en enda anledning till varför vi ska tro på SVT/SR:s rapportering om vad som händer i Ukraina. Statskontrollerade SVT/SR är minst lika opålitlig och lögnaktig som RT. På SVT/SR och DN:s redaktioner är nämligen lögnen institutionaliserad.

   Gilla

   • stigrydmark 2022-04-28 / 08:47

    Jag häller med dig.

    Gilla

   • Huvaligen 2022-04-28 / 15:37

    Jag läser just nu ”Det fallna imperiet” av Martin Kragh om Ryssland och väst under Vladimir Putin. 300 sidor och bokens förord är f ö är daterat 22 februari 2022. Enkelt uttryckt handlar boken om Ryssland med dess bakgrund i Sovjetunionen och vägen därifrån fram till Putin och den nuvarande putinregimen. Säkert känner vi alla Kragh från exempelvis Agenda, där han får bli konfliktkunnig rysslandskännare. Jag ser honom som rakryggad och lågmäld med ett för mig till synes enormt kunnande om vad som skapat ukrainakonflikten och varför det händer som händer i Ukraina. (En knapp tredjedel kvar.)

    Gilla

Kommentarer är stängda.