NÅGOT SOM SKAVER INOM MIG

Jag anser mig själv inte vara långsint men när jag hör, läser, får ett mejl eller får en kommentar angående SD så kan jag ibland bli lite irriterad. För någon dag sedan fick jag en kommentar om att jag skulle tona ned kritiken mot SD. Jag hade nämligen nämnt att jag blivit utesluten från partiet efter att jag stridit för partiet i 14 år. Det fick jag med andra ord inte skriva.

Det gjorde mig irriterad! Samtidigt förstår jag att många nya i partiet inte känner till denna historia och bakgrunden och framför allt grunderna till uteslutningen. Eller det som partistyrelsen skrev som orsak till varför de uteslöt mig ur SD i slutet av november 2018.

Nu har jag funderat lite på detta och partiets olika uttalanden efter koranupploppen under påskhelgen.

För några dagar sedan presenterade Jimmie Åkesson ett 30-punkters program med inriktning mot utanförskapsområden och segregationen. Jag har absolut ingen kritik mot dessa punkter. Utan jag står bakom det mesta och vissa anser jag skall vara ändå hårdare.

Men det är ändå något som skaver inom mig. Islam!

I detta 30-punkters program finns bland annat följande fyra punkter.

 • Muslimska skolor ska förbjudas
 • Stäng av moskéer och utvisa islamistiska ledare
 • Stoppa bidrag till muslimska organisationer i civilsamhället
 • Förbud av utländsk finansiering av muslimska trossamfund

Det här presenterade alltså Jimmie Åkesson för några dagar sedan vid en presskonferens. En regelrätt attack mot islam och islamism i Sverige.

Jag står helt bakom dessa krav men hur länge har Jimmie Åkesson och partiledningen gjort det?

Jag tycker alla okunniga skall läsa partistyrelsen brev till mig där man skriftligen meddelade att partistyrelsen beslutet utesluta mig från partiet och anledningen till beslutet. Den som initierade ärendet var Mattias Bäckström Johansson.

Jag citerar denna mening från partistyrelsens brev.

Ni har även varit aktiv med att skriva ett flertal blogginlägg där ni är kritisk till islamiseringen som ni anser sker i Sverige men även utvecklingen av samhället som ni beskyller på individer med en annan bakgrund än svensk, är oerhört omdömeslöst som representant för Sverigedemokraterna.

Ska Jimmie Åkesson nu uteslutas från SD på grund av ovanstående punkter i 30-punkters programmet?

Är det så underligt att jag då och då nämner detta. Detta är nog ett av de sjukaste breven som Sverigedemokraternas partistyrelse någonsin skickat ut.

Så här marknadsför sig Jörgen Fogelklou i Göteborg idag på Facebook.

Är det inte fler än jag som ser hyckleriet?

Jag tänker inte tona ned den kritiken.

Annons

23 reaktioner på ”NÅGOT SOM SKAVER INOM MIG

 1. onkelbjrn 2022-05-08 / 01:27

  ” …som knappast inger förtroende..” skriver man i brevet.

  Jag undrar vilket förtroende det ger att gå till val på ett Swexit och nej till NATO och sen ändra åsikt hux flux. Man säger att man vill ha nationellt självbestämmande samtidigt som man kritiserar Ungern för att föra just en sådan politik.

  SD faller i opinionsmätningarna. Många som röstat på SD går till AFS eller andra partier. Man kan ju undra om SD kommer att bli ett 7-8% parti vid valet 2026.

  Gillad av 1 person

 2. Cosmik Debris 2022-05-07 / 16:03

  Hela jävla landet är ett enda stort skavsår.

  Nu väntar vi bara på att SVT också intervjuar Rasmus Paludan där att han får prata till punkt om varför han bränner koraner. Kanske ett specialavsnitt av ”Min sanning”?

  Fredagsintervjun: Att tala med Rasmus Paludan
  https://kvartal.se/artiklar/att-tala-med-rasmus-paludan/

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2022-05-07 / 15:40

  Den här ”moderate” politikern vill tydligen bränna ihjäl Rasmus Paludan. Typiskt muslimskt beteende alltså. Dessutom kallar muslimen Rasmus för ”dansk jävel”. Kan turkjäveln sitta kvar? Dessutom kan jag upplysa herr Turk om att Rasmus Paludan är mer svensk än vad du någonsin kan bli. I Sverige har vi inte sådana gigantiska näsor och absolut inte förbrytarmustascher.

  M-politiker: Paludan förtjänar att dö som Lars Vilks
  https://samnytt.se/m-politiker-paludan-fortjanar-att-do-som-lars-vilks/

  Gillad av 3 personer

 4. Cosmik Debris 2022-05-07 / 15:00

  Nyhetsbyrån: ”Moskébygget i Karlstad har dragit ut på tiden. Moskén är tänkt att ligga intill Ruds gamla kyrkogård, den största i Värmland.”

  Sex svenskar dödades i det muslimska bombdådet på Bali 2002. Det är inte helt otänkbart att någon av dem ligger begravd på Ruds gamla kyrkogård. Det är givetvis bara en tidsfråga innan böneutrop tillåts att dåna över Ruds kyrkogård. Karlstad har länge flugit under den muslimska terrorradarn men kan mycket väl utveckla sig till en riktig muslimsk helvetetshåla.

  Undrar hur det kännas, att samtidigt som man besöker graven med sin av muslimer söndersprängda dotter – tvingas höra muslimska böneutrop?

  Utländsk finansiär bakom moskén oroar
  https://nyhetsbyran.org/utlandsk-finansiar-bakom-mosken-oroar/

  Gillad av 2 personer

  • onkelbjrn 2022-05-07 / 16:54

   När det gäller att hindra trädavverkningar, utbyggnad av kalkbrott mm,då finns det svenskar som ställer upp och försöker att hindra. Men när det byggs moskéer, då sitter folk hemma och knyter nävarna.
   Vill vi verkligen ha en massa moskéer var är kämpaandan.

   Gillad av 4 personer

 5. Kalle 2022-05-07 / 14:49

  ## Efter korankravallerna, som under påskhelgen skakade landet med religiöst motiverade upplopp i flera städer, nekades den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan tillstånd att hålla ytterligare sammankomster under valborgshelgen. Beslutet fattades centralt och var rikstäckande, något som mörkats av Rikspolischefen.##

  https://samnytt.se/rikspolischefen-morkar-beslut-om-paludan/

  Polisen är det svenska civila samhällets försvar av yttrandefriheten i svensk grundlag. Nu vill tydligen polisen inte längre försvara grundlagen. De har gett efter för våldet i samhället. Våldsverkarna har segrat!!! Polisen vill också att polislönerna skall höjas!!! Varfördå??? Polisen kan ju inte ens försvar sig själva. Det såg vi alla när polisbilarna brann och poliserna blev skadade både fysikt och psykiiskt. De klarade INTE av jobbet som de skall göra, försvara den svenska demokratin och grundlagen. De lade benen på ryggen. Polischefen vill förbjuda yttrandefriheten för den kan förarga. Skall vi ha en sådan polischef??? Har han försvarat grundlagen??? Klarar han av att leda polisarbetet och skydda grundlagen???

  Gillad av 3 personer

  • onkelbjrn 2022-05-07 / 17:14

   Helt rätt. Yttrandefriheten har ju naggats under många år. Hur många gånger har tex högergrupper , nordiska motståndsrörelsen mm nekats tillstånd. Och då har man inte hört så mycket om yttrandefrihet. Jag tycker att det Paulun har gjort var bra, för det har satt fingret på en än punkt.
   Tillochmed domstol har uttalat att det var fel av polisen att neka tillstånd. Har vi någonsin hört det när NMR nekats tillstånd då man befarat bråk från AFA’ s sida.

   För polisens del har det, när man tagit beslut om tillstånd, mest handlat om här och nu. Man verkar inte ha tänkt på framtida konsekvenser.
   Alla dessa kamelryttare som nu var ute och försökte ta kål på både poliser och den svenska yttrandefriheten,de gick säkert inte hem och ångrade det som de hade gjort. Snarare tvärt om. De vann en seger. Bråka inte med islam, då vet ni vad som händer!
   Och så ska vi givetvis inte ha. Polisens ar visat på en bedrövlig förmåga. Nu måste man se till att den blir bättre.

   Gillad av 2 personer

 6. Skogsmulle 2022-05-07 / 14:42

  Ja, du Thoralf. Ibland läser man uttrycket ”före sin tid” och där är du direktkvalificerad. Det Sverigedemokraterna har gjort emot Dig är så uruselt att jag inte finner ord. Jag tror, precis som några tidigare kommentarer, att flera i partitoppen hos SD kände sig hotade inte minst på grund av din kompetens och styrka att verkligen framföra Dina åsikter. En direktsänd debatt mellan, exempelvis Dig och Annika Strandhäll på Stasi-TV, skulle vara oerhört underhållande. Du skulle sopa banan bättre än OS-finalisterna i curling. IQ-nivån i Sveriges riksdag måste, i jämförelse med många andra länder, ligga i absoluta botten. Hur eller hur – Trevlig Helg 😀

  Gillad av 3 personer

 7. Gunnar Karlsson 2022-05-07 / 13:11

  Thoralf,

  Du har mer än all rätt att vara både besviken och förbannad på SD:s agerande i samband med din uteslutning, det var så otroligt oprofessionellt agerat från många i ledningen att man bara häpnar, men….

  Jag är dock helt säker på att den stora förloraren, inte är du, utan SD:s toppskikt, jag tror faktiskt, hur konstigt det än kan låta, att du kommer att gå ordentligt stärkt ur det hela.

  Jag är helt övertygad om att SD, för all framtid, förlorat riktigt många sympatisörer och röster på grund av sitt pinsamma självmål, så min uppmaning till dig är, koncentrera dig helt på Framtid Kalmar, det är där du behövs mest.

  Kunde inte låta bli att bifoga länken nedan, som jag hittade och avnjöt i morse.

  //Gunnar

  Gillad av 6 personer

 8. 502V8S 2022-05-07 / 12:02

  Haha, ”ett rasitiskt klang” plus många fler språkliga fel, det där brevet är extremt pinsamt för SD.
  Den som skrev det kan inte ha gått ut skolan med godkänt betyg i svenska.

  Gillad av 1 person

  • Anders J 2022-05-09 / 10:08

   Håller med. Hur kan man t.ex. lyckas med konststycket att göra TVÅ särskrivningar av ordet nolltoleransprincip.

   Gilla

  • ericr45 2022-05-11 / 07:56

   Den person som skrivit uteslutnngsbrevet har utan tvekan gått i svensk skola.
   Denne har inte ens lyckat att hålla ett konsekvent tilltal av dig..
   Ibland är det ”du”, ibland ”ni”.

   Gilla

 9. Hacke 2022-05-07 / 11:50

  Du är före din tid och fick rätt som så ofta.
  Å andra sidan, det är en klen tröst att få rätt när man har förmågan att titta om hörnet och se vad som väntar framöver med detta ofattbara vanstyre.

  Gillad av 2 personer

 10. stigrydmark 2022-05-07 / 09:52

  Det är svårt att se och tro att Thoralf uteslöts pga islamkritik. Jag gissar att det dels kan handla om personkemi, men främst därför att han var för bra och duktig och därmed ett hot mot vissa i partitoppen. Uteslutningen hade aldrig hänt om han hade varit en knapptryckare. Motiveringen och formuleringarna i brevet är på stor skämsnivå.

  Gillad av 10 personer

 11. Goliat 2022-05-07 / 09:12

  Helt sjuk kappvändning!

  Gilla

 12. Huvaligen 2022-05-07 / 09:05

  Var fanns Jomshof när Thoralf uteslöts? Jomshof hade vid tidpunkten liknande uppfattning som Thoralf och förespråkade (även utanför skål o vägg) en kamp mot islam – och inte bara mot islamister.

  Och Olsson från Malmö borde vetat bättre och välkomnat en islamkritiker, men han ansåg sig sannolikt nödd och tvungen att t o m hålla i bilan när domen skulle verkställas, om jag minns rätt. Förmodligen förstod han att vännen MBJ på så sätt behövde en hjälpande hand för det började bli uppenbart att Thoralf hade mycket stort förtroende på det lokala planet och sannolikt helt skulle kunna ta över dess ledning.

  Gillad av 5 personer

 13. Staffan Sundqvist 2022-05-07 / 08:01

  Apropå SD, hur går det för det såta paret Kotanen? Är de ute i kylan eller håller de på att rehabiliteras?

  Gilla

 14. Ludvig 2022-05-07 / 06:52

  Det partiet gjorde mot dej Thoralf, efter allt jobb du ställt upp med, gör mej mycket ledsen och besviken. Så min röst får SD inte fler gånger.

  Gillad av 5 personer

 15. Cosmik Debris 2022-05-07 / 04:20

  Fråga om brevet från partistyrelsen. Är det skrivet av en somalisk praktikant på SD:s kansli?
  ”omfattande samröre”? Samröre med vem?
  Ur texten: ”bilden med två taxichaufförer som ni likställer med Al-Qaida”. Är det möjligtvis en bild som har postats i kommentarsfältet?

  Gillad av 2 personer

 16. Cosmik Debris 2022-05-07 / 03:28

  Jörgen Fogelklou: ”Islamister ska inte in i Göteborgs kommunalfullmäktige. De ska ut!”

  Vad betyder det?

  Betyder det att det redan sitter islamister i Göteborgs kommunalfullmäktige som ska ut eller menar Fogelklou på sedvanlig svävande och otydlig sverigedemokratiska att islamister ska ut ur landet? Tala ur skägget för helvete! Det är så förbannat tröttsamt att SD ständigt går som ynkryggar kring möglig hummus.

  Till och med när står i brand!

  Gillad av 1 person

 17. Cosmik Debris 2022-05-07 / 00:15

  Om det finns tillstymmelse till ryggrad i Åkesson och smarta strateger i SD så är planeringen i full gång för att göra en ”Fridolinare” under söndagens partiledardebatt.

  Åkesson bör ta med sig en gatsten in i studion och fråga något i stil med; – Är det acceptabelt att muslimer i förorten kastar gatsten på och försöker mörda våra redan hårt plågade och underbetalda polis? (ungefär så i en hast, det kan formuleras smartare)

  Det skulle tvivelsutan göra succé och bli årets snackis.

  Gillad av 8 personer

  • messkalle 2022-05-07 / 09:50

   En replika av en gatsten av frigolit kan han/hon kasta ”över” till utfrågaren/motdebatören för att få en skrämseleffekt, något som skapar stora rubriker. Markus Oskarsson upplyser just nu om att partiledarna når väljarna bäst med rubriker och den efterfölande analysen (TV4 om påskkravallerna).. Med han/hon avser jag att hon bör vara Ebba Busch. ”Ebba kastade första stenen!” ”Ebba krossade fullständigt motståndaren!”
   – Ett personligt P.S. Mina tankar om rubriker har sin upprinnelse när jag var cykelbud för en landsortstidning och jag sent på kvällarna hämtade manuellt gjorda klischeer för transport till tryckeriet. För detta var ersättningen 8 kronor i veckan och min ålder 15 år.

   Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.