BORTA BRA…..

Landade i Sverige vid ca 15:20 i eftermiddag och fick ut mitt bagage och satte mig i bilen för att köra någon timma och lyssnade på Studio Ett för att få en uppdatering.

Det räckte för att ”topplocket” skulle gå!

Vindkraft och Sveriges Radios ansvar för felöversättningar på de arabiska och somaliska redaktionerna. Vad är det för journalister? Kan de inte ställa en enda kritisk fråga om vindkraft?
Varför blir det inga konsekvenser för de skyldiga på Sveriges Radio?

Samtidigt kanske man inte skall vara upprörd över just översättningen. Den kanske var helt korrekt. Den arabiska och somaliska redaktionen på Sveriges Radio borde väl vara de med bäst förutsättningar att översätta islamist.

Vad är det för fel på det svenska folket som fortsätter att rösta på de som håller på att förstöra landet! För mig är det fullständigt obegripligt!

Om man ändå kunde säga borta bra men hemma bäst!

PS

Sedan jag började dubbelpublicera mina inlägg även på Facebook utan länk till min blogg har jag börjat få nya vänförfrågningar och nya följare på Facebook. Det har tidigare stått still månad efter månad.

Annons

15 reaktioner på ”BORTA BRA…..

 1. Thor 2022-05-11 / 23:15

  Såg nyss Klimat-Bjerström i Aktuełlt. Flänger runt jorden med flyg för att göra reportage. Nu med stor entusiasm från Orkneyöarna. Blåsigt som f-n och inte träd men 500 vindkraftverk på 22 000 invånare. Halleluja! Det är framtiden även för Sverige! Det blir bara 250 000 vindkraftverk.

  Gilla

 2. Thor 2022-05-11 / 23:10

  Man får nog acceptera faktum att många etniska svenskar är dumma i huvudet. Det är livsluften för politiker av typen Löfven, Lööf, Magdalena etc.

  Beredvilligheten att släta över allt vanvett är naturligtvis skrämmande men man måste acceptera faktum annars blir man vansinnig.

  Gilla

 3. Anders G 2022-05-11 / 12:19

  Jag säger bara MENA.

  Man blottade sig för flicka på Hallarna, Halmstad. En liten flicka befann sig ensam i en butik på Hallarna. Medan modern väntade utanför kom en manlig butiksanställd fram och drog ner sina byxor framför flickan. Nu åtalas mannen för sexuellt ofredande.

  Gillad av 2 personer

 4. Kalle 2022-05-11 / 11:35

  ## Turkiet eskalerar aggressionen mot Grekland: 90 överflygningar på en dag##

  ## Medan världen har distraherats av Rysslands invasion av Ukraina har Turkiet, en medlem i NATO-alliansen, varit upptaget med att trakassera en annan NATO-medlem; dess västerländska granne, Grekland. ##

  https://petterssonsblogg.se/2022/05/11/turkiet-eskalerar-aggressionen-mot-grekland-90-overflygningar-pa-en-dag/

  Turkiet är numera en agressionsmakt som vill erövra mark i sin närhet på samma sätt som Ryssland vill göra med Ukraina.

  När Turkiet blev medlem i NATO så var det nog inte så muslimskt i sitt tänkande som nu.

  Vad händer om Turkiet invaderar någon del av Grekland??? Kommer NATO till Greklands undsättning??? Är det ”möjligt” att två NATO länder krigar mot varandra??? Skall sverige skicka sitt ”myggförsvar” till Grekland och hjälpa dem enligt NATO paragraf 5???
  Vad händer då i sverige med alla turkar??? Antagligen kommer de att demonstrera/upplopp här i sverige för det muslimska Turkiet. Polisen klarar ju inte av att försvara det inhemska sverige..

  Turkiska människor slåss på svenska gator mot svensk polis. Svenska myggförsvaret slåss/hjälper Grekland i Grekland mot just Turkiet!!!

  Mycket att tänka på när det gäller att bli medlem i NATO!!!

  Sossarna har en (S)kendebatt i sverige ungefär som i Rysslands fejkade rättskipning. Något som sverige alltid protesterar emot!!!

  Gilla

  • Thor 2022-05-11 / 22:53

   Tja, sedan tidigt 70-tal ockuperar Turkiet norra Cypern. Inga problem med det för Skosula von der Leyen eller USA.

   Gilla

 5. Etymolog 2022-05-11 / 11:18

  Tror man på
  kommunism är man kommunist
  nazism nazist
  islam islamist

  Gilla

 6. Hans 2022-05-11 / 09:05

  De flesta svenskar har väl ingen nationell identitet längre, tyvärr.

  Gillad av 1 person

 7. Goliat 2022-05-11 / 08:51

  Så jävla självgod han är JP.

  ”Trevliga samtal på Sandås ikväll.
  Känns som att vi har rejäl medvind och det är inte oviktigt just i Sandås/Johannesborg. Enligt en podd från Sveriges radio är detta valdistrikt det som i riksdagsvalet röstar mest som Sverige i övrigt.
  I kommunalvalet ligger vi dock långt över👍😉”

  Gilla

 8. Stefan 2022-05-11 / 08:23

  Jag tror att de felaktiga översättningarna är medvetet gjorda för att hålla de invandrade väljarna i rätt fålla.

  Att public service överhuvudtaget publicerar och sänder nyheter på dessa språk säger det mesta om tillståndet i Sverige.

  Sveriges Radio och Sveriges Television ska sända nyheter på Svenska. Punkt.

  Gillad av 10 personer

 9. nilscobra 2022-05-11 / 07:01

  Islamister är också Muslimer. Det är ingen grupp som missförstått Islam på något sätt.

  Vilket är en bild man får intrycket av ibland att media och politiker vill förmedla när man pratar om terrorister, grupperingar som t.ex IS eller kanske bara stenkastande Muslimer i Sverige som attackerar vår demokrati och yttrandefrihet.

  Gillad av 5 personer

 10. Laglydig 2022-05-11 / 02:02

  Jag förstår inte varför du är så upprörd över att en uppenbarligen arabisktalade person anställd med skattemedel på Public Service sätter likhetstecken mellan islamist och muslim?

  Att vara muslim är de som bekänner sig till islam och koranen! Det finns bara en islam.

  Det kan ibland innebära att muslimer kastar sten på ett sätt som gör att 183 svenska poliser blir skadade…

  Antingen accepterar man detta eller så GÖR MAN DET INTE!!!

  Gillad av 4 personer

 11. Cosmik Debris 2022-05-11 / 01:00

  SR:s arabiska och somaliska redaktioner meddelar att de har tagit åt sig av kritiken och önskar alla Thoralfs följare en trevlig sommar och skickar en hälsning.

  بسم الله الرحمن الرحيم سوف تموت كلابك القذرة. أنت نسل الخنازير. بلحية النبي ستموت موتا مؤلما. أنت غير مخلصة ستحترق إلى الأبد. لدينا اللحى، لديك المثليون جنسيا. الله أكبر

  https://translate.google.se/?hl=sv

  Gillad av 3 personer

  • Cosmik Debris 2022-05-11 / 16:18

   Jag misstänker att det är lite si och så med översättningen från arabiska, men i stora drag förstår vi nog vad SR:s arabiska och somaliska redaktioner vill få sagt. Så jag översatte.

   ”I Guds, den Nådigaste, Den Barmhärtiges namn, kommer dina smutsiga hundar att dö. Du är avkomma till grisar. Profetens skägg kommer att dö en smärtsam död. Om du är otrogen kommer du att brinna för alltid. Vi har skägg, du har homosexuella. Allah är störst”

   Gilla

 12. stigrydmark 2022-05-10 / 23:30

  Ja det finns verkligen anledning att supprepa den frågan. Vi ser nu hur Magdalena A får ökat stöd och är tydligen populår hos många välare. Då kliar jag mig i huvudet och förstår ingenting. Är det fel på min hjärna, har jag blivit dement? Skjutningar, mord, knivskärningar, hemfridsbrott är dagliga rubriker. Vi har 800.000 bidragstagare och tiotusentals illegala i landet. X antal bilar lämnar Sverige dagligen med stöldgods. Tänker på båtägaren som tålmodigt köpt 15 nya båtmotorer efter alla stölder. Allt det fruktansvärda som händer, händer någon annan, så den dagliga matningen av våldsrubriker fungerar kanske som tillvänjning och acceptans. Det ny normala samhället.

  Gillad av 7 personer

Kommentarer är stängda.