ETNICITET+RELIGION=VÄRDERINGAR

Under en debatt vid Lindsdalsdagarna dem 7 maj mellan företrädare för de partier som sitter i Kalmar kommunfullmäktige så diskuterades migration angående Ukraina men även integration och debatten hettade till mellan miljöpartiets Max Troendlée och Sverigedemokraternas Jonathan Sager som uttryckte sig enligt följande.

”Jag skiter fullständigt i vilken hudfärg, etnicitet eller för religion någon har.” 

Det är enligt min uppfattning ett märkligt och förvånande påstående från Jonathan Sager (SD) när man just diskuterar Sveriges misslyckade migration, integration och integrationspolitik.

Just etnicitet och religion har visat sig vara två mycket viktiga faktorer när det gäller möjligheten att integrera sig i det svenska samhället. Det är bara att titta på hur det ser ut i de så kallade utanförskapsområden som det finns mängder av i landet, till och med i de minsta kommunerna idag.

Etnicitet handlar i många fall om i vilken kultur man växt upp i och när man sedan lägger till även religion så får man också de värderingar som präglar dessa människor och i synnerhet när vi betraktar islam och den kultur som finns i MENA-länder. De är den religionen och dess kultur som ligger bakom de värderingar som utlöste korankravallerna under påskhelgen. Men som sannolikt också präglar värderingarna som råder i många utanförskapsområden.

Det är minst sagt häpnadsväckande att Sverigedemokraternas förstanamn på kommunvalsedeln Jonathan Sager, säger att han fullständigt skiter i vilken hudfärg, etnicitet eller religion någon har som kommer till Sverige och söker uppehållstillstånd.

De senaste decennierna har visat att just etnicitet och religion är två betydelsefulla faktorer om man skall kunna integrera sig i det svenska samhället med våra värderingar och de svenska grundlagarna som yttrandefrihet och jämställdhet.

Islam är dock inte kompatibel med vare sig yttrandefrihet, religionsfrihet eller jämställdhet mellan könen. Integrationen av muslimer är redan dömd att misslyckas på förhand. Tyvärr finns det politiker som fortfarande inte har insett detta och det är beklämmande och nu har uppenbarligen SD Kalmar anslutet sig till den gruppen politiker.

Jag kommer dock aldrig göra detta. Sverige bör stoppa all migration från MENA-länder för att bromsa den negativa utvecklingen i Sverige och repatriera alla som vägrar acceptera svenska grundlagar, jämställdhet och våra grundläggande värderingar. Då finns det andra länder att bosätta sig i.

Annons

22 reaktioner på ”ETNICITET+RELIGION=VÄRDERINGAR

 1. Anders G 2022-05-12 / 09:36

  Finlands president och statsminister: Ja till medlemskap i Nato

  Vad säger du Thoralf? Bra eller dåligt?

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2022-05-12 / 00:46

  Jens Ganman:
  ”Remarkabelt. Rikspolischefen ljuger alltså om att han saknat information om att Påskintifadan kunde urarta på det sätt den gjorde? […] Obegripligt om han sitter kvar. Men det kommer han troligen att göra. Det är inte första gången Anders Thornberg fått kritik för att ha missat varningssignaler: när han styrde Säpo var Akilov under utredning men denne hann ändå anställa en massaker på Drottninggatan. Missbedömningen gled förbi. Thornberg fick nya, tunga uppdrag”

  Jag tycker inte att vi ska vara stygga mot Anders Thornberg. Han är ju snäll, ser trevlig ut, har en modern och lättskött frisyr, pratar sävlig halländska, är en habil plockepinnspelare, en ivrig anhängare av högertrafik och växelström, allmänt okontroversiell och därmed raka motsatsen till pederasten och sadisten Dan Eliasson.

  Det var därför han fick jobbet som rikspolischef.

  Gillad av 3 personer

  • Huvaligen 2022-05-12 / 08:10

   Jo, alltså…
   med tiden har jag lärt mig att se den sortens folk på samma sätt som Gustav Fröding. Nämligen en person som tar sig fram i livet och på jobbet genom att

   flina på rätt ställe och vara tyst på rätt ställe och därutöver inte säga någonting, men

   ”Han gör sig till och låtsar vara vän.
   Jag ville, att jag vore kvitt den skurken.
   Nå, drag åt Häcklefjäll och ryk och ränn!
   – Han lystrar ej, han flinar blott, den lurken.”

   Gillad av 2 personer

  • Ingemar Ekman 2022-05-12 / 09:38

   De flesta inom karriären stannar inte i tid, utan når sin inkompetensnivå.

   Gilla

 3. stigrydmark 2022-05-11 / 22:17

  Beslutet 1975 att göra Sverige till ett multikulturellt land var ett enormt ödesdigert beslut, som efterföljande regeringar utnyttjat för att förvandla landet till ett skräckexempel, och som bestraffning av det svenska folket. En av de drivande bakom beslutet var folkpartisten och nationalekonomen Hellén, Han lär ha uttalat något i stil med att nu skulle svenskarna minsann läras (att tycka om invandrare)
  Beslutet innebär att varje invandrare fritt kan väla om man vill behålla och värna sin egen kultur. För det ändamålet ges ju också statsbidrag. Att samtidigt ”kräva” integration är ju omöjligt,

  Det svenska folket har aldrig fått ta ställning till beslutet, inte ens i efterhand har vi tillåtits att ha synpunkter, då är vi främlinsfientliga,
  Och visst har det betydelse vilka invandrarna är. Var tredje svart afrikan är misstänkt för kriminalitet enl, statistik oerson. En muslim bär med sig en kultur som det egentligen inte finns utrymme för i Sverige. Politikerna tror fortfarande att ”dom” kommer att ta till sig svensk kultur (fast den inte finns) och sedvänjor. De som reagerar vid koranbränningarna är först och främst fanatiskt troende muslimer, som säkert i vissa situaioner kan vara terrorrister.

  De invandrare som idag arbetar, gungerar och bidrar till Sveriges bästa, motsvarar kanske i stort sett de invandrare vi skulle ha handplockat om vi haft möjligheten. Resterande är då de vi inte skulle ha valt, outbildade och främmande kulturer ej anpassningsbara i Sverige,

  Gillad av 3 personer

  • tompas11 2022-05-11 / 23:37

   Vi är inte främlingsfientliga, långt därifrån. Vi accepterar främlingar som sköter sig och kan och vill anpassa sig till svenska förhållanden. Inget problem med dessa individer. De som däremot vägrar att sköta sig och anpassa sig, de har inget här att göra. De ska lämna landet omedelbart, frivilligt om så kan ske, annars med våld och tvång. Spelar ingen roll om de gapar och skriker, ut ska de.

   Integration. Det går inte på något vis att integrera någon som själv inte vill integrera sig i det svenska samhället. Vill man inte anpassa sig återstår endast utvisning ur landet.

   Gillad av 3 personer

  • Gunnar Karlsson 2022-05-12 / 06:45

   Stig,

   Många tack för en mycket upplysande historisk tillbakablick, Gunnar Helén var, som de flesta folkpartister, en riktigt naiv och korkad pajas.

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

 4. turrim 2022-05-11 / 20:26

  Nu är jag innerligt trött på att höra statsmedia sätta epitetet ”högerextrem” på
  Paludan varje gång man nämner hans namn.

  Jag bryr mig egentligen inte om honom och tycker bättre om t ex Dan Park. Jag har inte läst hans partiprogram men tror mig förstå att han vill att vi i Sverige och Danmark ska slå vakt om vår medärvda kultur. Det är bra. Han har rätt att tycka så. Även jag.

  Är man högerextrem om man tycker så? Vad har statsmedia för rätt att sätta sådana epitet på medborgare? Vem fattar sådant beslut? Vad står i sändningsavtalet? Varför ingen formell anmälan för detta hån?

  Gillad av 4 personer

  • tompas11 2022-05-11 / 23:25

   Vad är det som är extremt om man vill främja och framhålla svensk kultur och sätta svenskar i första rummet i Sverige? Det är ju inte på något vis extremt, utan fullt naturligt och ska så vara. Det motsatta däremot vore verkligen extremt och har man dessa motsatta åsikter så finns det säkert andra länder som passar bättre.

   Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2022-05-12 / 07:51

   Turrim,

   Dina frågor är mer än befogade, men tyvärr lär vi inte få något svar på dessa under nuvarande förhållanden. Jag hoppas att en ny Regering har så mycket ryggrad att de kommer att kräva en omfattade omförhandling av avtalen med våra Public Serviceföretag. De nya avtalen måste innehålla ett betydligt ett striktare regelverk som också leder till kännbara böter vid övertramp, dessutom borde det även, efter danskt mönster, innebära en radikal bantning av Serviceföretagens budget.

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

 5. Laglydig 2022-05-11 / 18:26

  Det är ett mycket egendomligt uttalande av Jonathan Sager som dessutom uppenbarligen var på fel plats i lördags. Han borde varit på SD:s valkickoff i Älvsjö och lyssnat på Jimmie Åkesson istället!

  SD:s högsta ledning har efter kravallerna under påskhelgen vässat retoriken väsentligt när det gäller vilka som skall få stanna i Sverige och vilka som skall utvisas.

  Själv avnjöt jag talet på plats i lördags, men Riks har lagt upp en video av talet här:

  Gillad av 2 personer

 6. Cosmik Debris 2022-05-11 / 18:08

  Jag får rysningar av dessa rader. Det är exakt så Sverige styrs. Av en samling ynkryggar!

  Enoch Powell: ”Rivers of blood”

  ”Statsmannaskapets främsta funktion är att förhindra allt ont som är möjligt att förhindra. När man försöker göra det, möter man hinder som är djupt rotade i den mänskliga naturen.

  Ett sådant är att tingens ordning är så beskaffad att det onda inte blir synligt förrän det redan inträffat: vid varje steg av dess ankomst finns det utrymme för tvivel och diskussion huruvida det är verkligt eller inbillat[…] därför frestas alla politiker att ägna sig åt det omedelbart näraliggande på bekostnad av det framtida.”

  http://nydahlsoccident.blogspot.com/2016/02/annu-en-gang-till-fragan-om-enoch.html

  Gillad av 2 personer

 7. turrim 2022-05-11 / 17:21

  På tal om värderingar så skriver Sydsvenskan att ”Äldre vill inte bo med flyktingar”.

  Tydligen hade John Roslund (M) i Malmö fått med sig hela kommunfullmäktige utom SD på att det vore bra för integrationen att skapa ett boende där ensamheten bryts.

  Nu har man utrett och finner att det är ingen som vill bo på det sättet. Trots att t ex kommunalrådet Anders Rubin (S) tycker att det låter som en väldigt trevlig idé.

  Då är det ju märkligt att ingen av alla dessa ja-röstande politiker ställer sig först i kön för integrerat boende.

  Thoralf: Känner du igen dig från kommunfullmäktige i Kalmar?

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2022-05-11 / 19:14

   Turrim,

   Ja, visst är det konstigt att dessa pajasar till PK-politiker alltid har mycket detaljerade åsikter om hur och vad folk skall leva, bo och tycka, men det gäller alla förutom de själva, för dem gäller helt plötsligt något helt annat. I deras värld är det nämligen en enorm skillnad på folk och ”folk”, djä… översittare fasoner !!

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

 8. Bjursnästomte 2022-05-11 / 16:58

  Johan har SM-guld i skryt.

  ”Roligt att bli inbjuden av Uddevalla kommun för att berätta om Kalmars fina siffror i SCBs medborgarundersökning. Varje kommun är naturligtvis unik men jag tror väldigt mycket på att hela tiden lära av varandra!”

  Gilla

  • ivarandersson 2022-05-11 / 18:37

   Ska Johan berätta om de senaste skjutningarna i Kalmar. Bara 3 döda.

   Gillad av 2 personer

  • Adam 2022-05-11 / 19:52

   Pennan glöder på Hårfästet för tillfället.

   Gilla

 9. Kalle 2022-05-11 / 16:41

  ## Kritiken mot Putin i rysk stats-tv: ”En förbannad skam”
  RYSSLANDS INVASION I UKRAINA
  Publicerad 11 maj 2022 kl 13.05
  Kremlvänliga programledaren anklagar presidenten och armén för ”dåraktiga upptåg”##

  https://www.expressen.se/tv/nyheter/kritiken-mot-putin-i-rysk-stats-tv-en-forbannad-skam/

  Den interna kritiken som går emot Putin börjar komma ut offentligt.

  Vi skall nog inte förhasta oss med medlemskap i NATO. Putin kanske ”försvinner” ganska snabbt!!!

  ##Sverige blir utan brittiska säkerhetsgarantier – får floskler istället
  Dokumentets innehåll i korthet
  Inget löfte om militärt stöd vid rysk attack
  Inte ens vapenleveranser utlovas
  Papperet är helt ceremoniellt, saknar praktisk betydelse och kallas för ”politisk deklaration av solidaritet”
  ”Detta dokument utgör ett politiskt utspel och är inte ett juridiskt bindande avtal under internationell rätt” står det ##

  [ FELÖVERSÄTTNING även det brittiskt-svenska avtalet!!! ]

  ## May är ett engelskt ord som betyder ”kan”, och inte ”kommer” som Aftonbladet, DN, SvD och TT felaktigt översatt det till. Något löfte om att stödet ska vara ”militärt när det behövs”, som Iltalehti påstår, finns överhuvudtaget inte.##

  ## Varför så många medier ljuger idag är oklart. Ett skäl kan vara att det inte går att förlita sig på sedvanlig vinkling denna gång, eftersom dokumentet trots allt är väldigt tydligt.

  ”Detta dokument utgör ett politiskt utspel och är inte ett juridiskt bindande avtal under internationell rätt” står det exempelvis i slutet av dokumentet. ##

  https://www.friatider.se/sverige-blir-utan-brittiska-sakerhetsgarantier-far-floskler-istallet

  Endast ett Floskeldokument som inte är juridiskt bindande. Slå på stora trumman, Hejåhå!!!

  Gilla

 10. Anders G 2022-05-11 / 16:40

  Polisen byter plats – Paludan får inte bränna koranen på Kronogården

  Gilla

 11. Cosmik Debris 2022-05-11 / 15:43

  Det var inte många år sedan jag såg en dokumentär om muslimska ”snabbvigslar” i Iran. Då var det något som pågick långt borta i underutvecklade och religiöst/politiskt efterblivna länder. Nu är skiten här. Det gick fort! Moskéer är tydligen inte bara vapenlager och terrorcentraler. Moskéer är alltså horhus också? Är jag Förvånad? Nej.

  Vem var det som påstod att islam är en religion?

  Kvinnor “snabb-vigs” av imamer för att sälja sex
  https://www.expressen.se/nyheter/kvinnor-snabb-vigs-av-imamer-for-att-salja-sex/

  Gillad av 3 personer

 12. Cosmik Debris 2022-05-11 / 15:11

  Kvinnor och kvinnligt tänkande har redan gjort att Sverige befinner i ett etniskt inbördeskrig. Då ska Magdalena Andersson starta krig mot Ryssland?

  Det är kanske lika bra? Vi får väl skicka Peter Hultqvist och de zigenska bajskrigarna på ryssen. Zigenarna bombarderar ryssarna med färskt skattesubventionerat bajs och Peter Hultqvist är så tråkig att de ryska trupperna begår kollektivt självmord. Har han dessutom ett obehandlat bakrus så kommer svettningarna att dränka eventuella överlevande. Om det inte skulle göra susen så får vi väl skicka in det tyngsta och mest dödliga vapen vi har. Nämligen Kakan Hermansson!

  Har jag sagt att Sverige är ett dårhus?

  Gillad av 3 personer

  • tompas11 2022-05-11 / 20:40

   Hultqvist var ju vapenvägrare så han vet ju inte vad som är fram och bak på en bössa.

   Gilla

Kommentarer är stängda.