ARABISK BOKMÄSSA I KALMAR

Läser en artikel i Barometern att de skall anordnas en arabisk bokmässa i Kalmar under fredagen fram till söndagen. Det är vänsterpartisten Linda Fleetwood och palestiniern Ramanda Saad som är arrangörer men Kalmar kommun står bakom den arabiska bokmässan och då handlar det säkert om ekonomin som skattebetalarna får stå för. Socialdemokraterna Johan Persson och Dzenita Abaza ställer givetvis upp, det är ju valår och röster att hämta hem till Socialdemokraterna i Kalmar. Jag mår illa!

Mässan äger rum den 20–22 maj och invigs med tal av kommunstyrelsens ordförande Johan Persson och kommunalrådet Dzenita Abaza[….] En stor del av Kalmars befolkning pratar ju arabiska, och det blir ett bra sätt för dem att bredda sitt sortiment.

En riktigt typiskt socialdemokratisk integrationsprojekt! Eller rättare sagt raka motsatsen.

En stor del av Kalmars befolkning talar ju arabiska, säger Linda Fleetwood. Det låter som att arabisktalande är i majoritet i Kalmar men så illa är det inte ännu. Men det kan bli så om Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet får fortsätta styra Kalmar kommun.

Vem är då denna Ramanda Saad? På Facebook heter hon Remonda Saad. Man kan ju fråga sig varför. Jag har skrivit om henne tidigare i ett blogginlägg och jag återpublicerar delar av detta inlägg. Då jag finner det anmärkningsvärt.

I ett reportage hyllades en muslimsk kvinna vid namn Remonda Saad. Hon har startat kvinnoföreningen Vänskapen i invandrartäta Norrliden. I reportaget klagar hon över att de inte har någon lokal och ville uppenbarligen ha bidrag från Kalmar kommun. Något som föreningen redan fått. Men vem är då Remonda Saad eller Ramanda Saad som hon heter enligt folkbokföringen.

På sin Facebooksida hade hon följande omslagsbild. Den är numera borttagen efter mitt blogginlägg i augusti 2021.

Bilden talar dock inte om hela sanningen. Utan den har du här nedan. Bilden har varit hennes omslagsbild sedan 2014. Bilden är ett tydligt statement från Remonda Saad. En stenkastande och maskerad palestinier. Vilken förebild!

En bild med detta budskap signalerar enligt mig våld, hat och antisemitism. Detta bekräftas också på hennes Facebook där hon ett flertal gånger, så sent som för bara några månader sedan skrivit att ”Israel is a terrorist organization”.

Med tanke på att hon och hennes förening Vänskapen får bidrag från Kalmar kommun är det anmärkningsvärt. Men det är lika anmärkningsvärt att anställda på Kalmar kommun eller Linneuniversitet gillar dessa inlägg på Facebook.

Det innebär med allra största sannolikhet att Kalmar kommun har en antisemit som lärare och studiehandledare. Dessutom med en funktion som Samhällskommunikatör på kommunförbundet Kalmar län.

Samma uppfattning tycks denna kvinna ha som jobbar på Linneuniversitetet.

Vilka uppfattningar som Remonda Saad uppenbarligen har framkommer om man följer hennes inlägg på Facebook.

Kalmar kommun har också lyft fram denna kvinna på kommunens webbsida i en artikel. Där framgår det att hon är anställd av Medborgarskolan i Kalmar och leder studiecirklar.

Denna kvinna kommer nu det socialdemokratiska kommunalråden Johan Persson och Dzenita Abaza hylla vid sina invigningstal på fredag!

Jag tolkar det som att Johan Persson och Dzenita Abaza stödjer antisemitism!

Grattis Kalmar!

Annons

25 reaktioner på ”ARABISK BOKMÄSSA I KALMAR

 1. Kashif Virk 2022-05-20 / 07:56

  Jag har följt din blogg ett tag och börjar bli ganska less på den.
  Vad är det för fel på dig?
  Du blir förbannad på meningsmotståndare som inte tycker likadant.
  Du har en islamofobi!
  Du är inte frisk, sök hjälp!
  Det är inte konstigt att du blev utesluten ur Sverigedemokraterna.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-05-20 / 09:02

   Om du nu verkligen är Kashif Virk så visar du och islams rätta jag med din kommentar.

   Alla som kritiserar islam är alltså inte friska enligt dig. Den gren du företräder skall ju vara lite fredligare och mer förstående enligt er själva men nu förstår jag att det bara är hyckleri!

   På Twitter har du följande devis/ordspråk.

   ”Ahmadiyyamuslim. Kärlek för Alla Hat mot Ingen”

   Lika falsk som alla andra!

   Gilla

  • Thoralf A 2022-05-20 / 11:07

   Jag har varit i kontakt med Kashif Virk och han dementerar att han skrivit kommentaren.

   Det alltså någon som falskt anger sig vara Kashif Virk för att provocera mig. Vem sjunker så lågt!

   Vem skulle ha glädje att att provocera mig? Jag kan tänka mig ganska många. Vänstermänniskor, politiska motståndare men även radikala eller extrema muslimer kan säkert ha liknande syften, allt för att stärka den egna gruppen och radikalisera samhället.

   Gilla

 2. Adam 2022-05-19 / 16:52

  Är det klimatnödläget som gjort detta möjligt? Hur kan det vara möjligt att JP kan brösta upp sig varje dag över olika utnämningar? Hur många finns det egentligen? Från JP’s Facebook:

  ”Hur ska den här veckan sluta?
  I tisdags gick Kalmar återigen till final i Årets Superkommun som är den bredaste rankingen av landets alla kommuner.
  Idag blev Kalmar Årets Miljökommun. Så himla roligt och Tack till alla inom kommunen och Kalmars näringsliv som gjort detta möjligt!”

  Gilla

  • Högt hårfäste 2022-05-19 / 19:29

   Den mannen tycks inte ha något annat för sig än följa statistik och jaga utnämningar!

   Gillad av 4 personer

 3. Cosmik Debris 2022-05-19 / 16:32

  Jens Ganman: ” En dag kommer dessa värdegrundszombies, gråtande, att be om förlåtelse för sin ”naivitet”. De kommer att ropa: ”Vi ville väl! Vi trodde gott om alla! Förlåt oss!” Vi har redan sett tendenserna.”

  Jag kommer aldrig att förlåta någon som har medverkat till förstörelsen och islamiseringen av mitt land. Den personen/personerna kan fara åt helvete!

  Handhjärtemänniskorna kommer att byta sida.
  https://jensganman.substack.com/p/handhjartemanniskorna-kommer-att

  Gillad av 6 personer

 4. Andersson 2022-05-19 / 12:30

  Jag läste att herr ishockey svenska mästare laget firade med varsin öl på torget i Färjestaden i Kalmar. Låt oss hoppas att det var alkoholfri pilsner. Den sorten som de visar på på reklam tv nuförtiden.

  Gilla

 5. Andersson 2022-05-19 / 11:59

  Saxat från kommentarsfältet på Samnytt:

  ”Jag ser aldrig på SVT men passerade TV:n när min gamla mor satt och tittade på debatten just som …. ”

  Lika trovärdig som Martin Ådahl?

  Gillad av 1 person

 6. Kalle 2022-05-19 / 10:20

  DEBATT, Expressen.

  ## Polisens organisation är ett haveri utan dess like ##

  ##Vi som skriver under den här artikeln har en sammanlagd tid vid polismyndigheten omfattande över 1000 tjänsteår.

  Effekterna gällande förtroendet för svensk polis kopplat till bildsekvenser med flyende poliser, brinnande och kapade polisfordon samt upploppsmakare bärande polisuniformer och annan polisiär utrustning är svåröverskådliga.

  Det är dags att utkräva ansvar – både bland politiker och tjänstemän. ##

  ##Samla allt i ett nytt departement
  Samla alla brottsbekämpande och trygghetsskapande myndigheter i ett departement, ett ”Inrikessäkerhetsdepartement (ISD)” under ledning av ett kompetent statsråd som får ansvar för landets invånares trygghet och säkerhet. Här inordnas till exempel polis, tull, kustbevakning, MSB samt kriminalvården.

  Slutsatsen blir om polisen:

  Gör om! Gör rätt! ##

  https://www.expressen.se/debatt/polisens-organisation-ar-ett-haveri-utan-dess-like/

  Jag vill också ha att ett nytt departement istället för justitiedepartementet som har misskötts av Morgan Jphansson med god hjälp av (s)tolpskottet Dan Eliasson.

  Inrätta Inrikessäkerhetsdepartement (ISD) så fort som möjligt så sverige slipper (S)tolpskotten i något som de inte begriper!!!.

  Ställ (s)tolpskotten inför rätta för misskötsel av Polisen. Skulle redan ha gjorts igår.

  Gillad av 2 personer

 7. Christer 2022-05-19 / 10:17

  Det vi nu ser är att sossarna gräver sin egen grav .
  Inte kan väl någon tänkande etnisk Svensk acceptera allt skit de (S) hittar på i Kalmar .
  Och allt bekostas av de som arbetar och betalar skatt .

  Gillad av 6 personer

 8. janne 2022-05-19 / 05:37

  Den senaste boken är (Mohammeds njutningsäktenskap med Alida tretton år) som varade i tre dygn.I en moske nära dig.

  Gillad av 2 personer

 9. Staffan Sundqvist 2022-05-19 / 01:16

  En väldigt populär bok i muslimska, arabisktalande länder är bevisat en Best seller av författaren A. Hitler, Mein kampf. Den står sida vid sida med koranen i otaliga hem därstädes. Kommer detta alster att visas och försäljas på mässan i Kalmar?

  Gillad av 4 personer

 10. Cosmik Debris 2022-05-18 / 23:46

  Expressen: ”Kontrollen inom Jehovas – så styr äldstebröderna Premium: Tidigare äldstebrodern om hur medlemmarna kontrolleras • ”En odemokratisk totalitär sekt”

  Imamerna och moskéerna då? När kommer Expressen att göra reportage om att imamer hetsar muslimer till upplopp, att kasta sten på poliser och mörda politiker och journalister?

  Jehovas vittnen? Fan, vi har hört det förr. Till leda! Vad blir nästa omskakade ”Premium-artikel”? Det är kanske dags att damma av elakingarna i Plymouthbröderna?

  Ni är bara så trötta och förutsägbara!

  Gillad av 6 personer

 11. Högt hårfäste 2022-05-18 / 23:04

  Det är ju häpnadsväckande. ”En stor del av Kalmars befolkning talar arabiska”.

  Är det något att stoltsera med?

  Gillad av 5 personer

 12. Cosmik Debris 2022-05-18 / 21:35

  Jag tar mig friheten att publicera hela Josefin Utas text om islam. Mycket bra.

  KAN VI FÅ VETA HUR NI TÄNKER?
  Jag har aldrig sett Magdalena Andersson så glad som i denna filmhälsning på Facebook till de som firar Eid. Med den bekräftar och välkomnar hon, å allas våra vägnar, muslimer och spridningen av islam i Sverige. Så tolkar jag det. Andra ministrar har gjort liknande, som Ann Linde på Twitter.

  Jag som tänkande människa funderar var jag kan hitta de övertygande argumenten för att islam är något att välkomna i Sverige. Skulle gärna vilja höra från våra politiska makthavare: Hur ska vi tänka, vi som ser vårt lilla unika land i norr, med eget språk och kultur, koloniseras och förändras snabbt till det sämre? Vilka är de muslimska länder i världen som ger anledning att tro att Sverige kommer att blomstra med starkare influens av islam med tillhörande kultur, samhällssystem och politisk ideologi?

  Kanske är jag okunnig och har missat alla välutvecklande och framgångsrika muslimska länder. Berätta då för mig om dem, där alla är fria att älska vem de vill, oavsett kön. Alla bra exempel på länder där satiriker är fria att häckla makten, befolkningen kan tro vad de vill och kritisera religion öppet. Där individuell frihet och demokrati råder. Eller är detta inte längre viktigt?

  Var kan vi i dagens Sverige se den positiva utvecklingen i hur islam påverkar? Vari ligger vinsterna med större influens av islam på staten och samhället? Jag har svårt att se det positiva med stora moskéer med könsseparering, som finansieras av auktoritära länder långt bort. Eller med påtryckningar om att Sverige borde införa hädelselagar och förbjuda kritik mot islam.

  Jag vill också höra om hur människor på just det geografiska område som idag kallas Sverige ska kunna leva fredligt tillsammans, eller ens sida vid sida, trots att de har de mest skilda bakgrunder, värderingar och normer. Den historia jag känner till av länder med samma splittrade sammansättning, särskilt i mellanöstern, förskräcker. De som varit ”starkast”, mest envisa eller empatilösa, har fördrivit eller till och med mördat de andra. Varför kommer inte Sverige gå samma väg?

  Mängden kvinnor med slöjor ökar i stadsbilden, och i reklamer. Skulle jag bli lyckligare och en bättre kvinna om jag satte på mig en sådan, men jag vet bara inte om det ännu? Hur ska jag kunna bortse från, bortförklara, kvinnors kamp i Iran för att slippa just slöja? Jag funderar på om jag kanske har missförstått det som Sverige varit. Att den frihet, demokrati och jämställdhet vi har uppnått endast är en milstolpe på vägen till något ännu bättre. Till vad?

  Kanske kräver jag för mycket, men tänker att vi medborgare ändå borde förtjänar att veta vilka intentioner ni makthavare har. Borde vi inte få veta vart ni styr Sverige? Om ni är så lugna och hoppfulla i detta läge, att denna utveckling borde bejakas, då borde det väl vara rätt enkelt för er att dela med er av ert lugn och hopp till oss andra

  Josefin Utas

  Gillad av 6 personer

  • Andersson 2022-05-19 / 11:16

   Var hittar jag hennes förutom din återpublicering här på Thoralfs blogg?

   Gilla

 13. Sven d.ä. 2022-05-18 / 21:09

  Vilken otäck situation ni har i Kalmar. Jag skulle aldrig flytta till Kalmar om det var aktuellt att flytta. Hoppas ni kommer ut ur detta på ett bra sätt.

  Gillad av 3 personer

 14. Tony 2022-05-18 / 20:33

  Talar Johan Persson Arabiska? Det borde han väl göra för merparten av Araber kan inte
  Svenska, och en Arabisk bokmässa intresserar väl knappast många Svenskar+

  Nej visst, glömde att det är ju val i år, och Sossarna där börjar kanske ana att ni kan få
  en ny Regim till hösten, så det gäller att fånga in allt röstboskap.

  Syns en viss desperation i Sosseleden!

  Gillad av 3 personer

 15. Kalle 2022-05-18 / 19:26

  Fy fan, det är ju värre än i Malmö och liknande städer. Givetvis ska Hårfästet visa upp sig där också!

  Gillad av 1 person

 16. Ölandsbonde 2022-05-18 / 19:21

  För rätt många år sedan undersökte jag hur många boktitlar somm översattes till svenska respektive arabiska. Det var tidskrävande och jag minns inte resultatet exakt. Men jag har för mig att av alla världens böcker som under ett år översattes till arabiska var antalet 30 st. Det förvånar mig mycket att det finns arabiska böcker till en hel mässa. Jag gissar att det mestadels är barnböcker skrivna i Sverige.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.