KLIMATFÖRÄNDRINGARNA EKONOMISKT POSITIVA FÖR SVERIGE

Det var välbehövligt med lite regn idag men det är alldeles för lite. Klimatalarmisterna har ju lovat ökat nederbörd, skyfall och översvämningar men det ser vi inte mycket utav. Jag har dock ägnat mig åt lite städning och sysslor inomhus idag. Samtidigt lyssnade jag på lördagsintervjun med Lars Heikensten som är ordförande för Finanspolitiska rådet. Då nämndes en ny rapport från Finanspolitiska rådet som jag kände mig tvungen att titta lite på.

I Rapporten kan följande läsas.

När det gäller klimatförändringarnas effekter är dock norra Europa tillsammans med bl.a. Australien och Kanada minst sårbara. De direkta effekterna av klimatförändringarna i bl.a. Sverige är därför begränsade i ett globalt perspektiv.
Direkta ekonomiska effekter för de nordiska länderna blir sannolikt små eller, om något, positiva. Det beror framför allt på ett mer produktivt skogs- och jordbruk och ökad produktion av vattenkraft.

Jag var tvungen att läsa det flera gånger, då det är precis det som jag sagt flera gånger i kommunfullmäktige och som jag skrivit på bloggen men något som aldrig pk-media tar upp. I synnerhet inte Erika Bjerström på SVT.

Direkta ekonomiska effekter för de nordiska länderna blir sannolikt små eller, om något, positiva.

Sug på den från Finanspolitiska rådet, ni klimatalarmister!

Annons

11 reaktioner på ”KLIMATFÖRÄNDRINGARNA EKONOMISKT POSITIVA FÖR SVERIGE

 1. Cosmik Debris 2022-05-22 / 01:06

  Martin Ådahl: ”Vi har hundratusentals svenska muslimer som är poliser, sjuksköterskor och läkare som bygger upp vårt samhälle”

  För det första. Det finns inga ”svenska” muslimer. Det finns bara muslimer som för tillfället uppehåller sig i Sverige.

  Lite siffror?
  År 2009 fanns 33 400 yrkesverksamma läkare i Sverige
  År 2016 tjänstgjorde cirka 20 000 poliser i Sverige
  År 2015 fanns140 158 yrkesverksamma sjuksköterskor i Sverige

  Det betyder 193 558 poliser, läkare och sjuksköterskor. Vi rundar av till 200 000 jämnt. I min värld betyder ”hundratusentals” minst 200 000. Det betyder att hela polis-, läkar- och sjuksköterskekåren skulle bestå av muslimer?
  Har ni hört något så jävla dumt? Om det är någonstans muslimer är överrepresenterade så är det bland patienter, interner, socialbidragstagare, mördare och gängkriminella.

  Ljuga går ju alltid, men ljuga så det går – det klarar Martin Ådahl aldrig av

  Gillad av 4 personer

  • Sven d.ä. 2022-05-22 / 09:01

   I den invandrade gruppen finns inte tilräckligt många läkare, sjuksköterskor, tandläkare, lärare etc att ens sköta om den invandrade gruppen. Svenskar måste till för att göra jobbet – som i så många fall.

   Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2022-05-22 / 16:25

    Exakt.

    Gilla

 2. turrim 2022-05-21 / 17:22

  När jag ser TV-bilden på FN-chefen Guterres när han stirrar ner i sitt manus och läser innantill att jorden går under om fem år så är det skrattretande. Mer löjeväckande än när Sveriges sämsta ståuppkomiker försöker tjäna sitt gage.

  Gillad av 3 personer

 3. onkelbjrn 2022-05-21 / 16:54

  Då kan man ju undra. Eftersom Sverige gör ett ganska litet avtryck, globalt sätt, när det gäller utsläpp som påverkar klimatet och vi lägger så mycket resurser på att minska dessa, har våra politiker försökt att skrämma upp oss av ren okunskap eller av ren naivitet. Eller har ansvariga politiker blivit helt överkörda av miljörörelsen samt alla dessa som nu tjänar på den klimatomställning som pågår.

  Gillad av 5 personer

  • tompas11 2022-05-21 / 18:04

   Sverige, eller något annat land, gör inget som helst avtryck som skulle påverka klimatet. Vad många inte förstår är att först stiger temperaturen och sedan koldioxidhalten i atmosfären. Inte tvärtom. Haven är en koldioxidsänka och varmare hav avger mer koldioxid, kallare hav gör det motsatta.

   Gillad av 2 personer

 4. Thomas 2022-05-21 / 15:24

  För att inte tala om minskade uppvärmningskostnader, minskade landhöjningseffekter, minskat vinterunderhåll av infrastruktur m m.

  Gillad av 5 personer

  • Thoralf A 2022-05-21 / 15:34

   Det går att räkna upp mängder av positiva ekonomiska effekter men betydligt svårare att räkna upp negativa effekter.

   Men någon kanske kan göra det 😉

   Gillad av 7 personer

   • Bo Adolfsson 2022-05-21 / 17:37

    Negativt är att de tropiska sjukdomarna ökar.
    Apkoppor är på gång, men kan nog undvikas om man håller sig till hetero!
    OT Är det överhuvudtaget möjligt att ha avvikande uppfattningar om man är i med sd?
    Tur att man har lämnar partiet!

    Gilla

   • Thoralf A 2022-05-21 / 19:10

    Suck… jag såg senaste uteslutningen eller vad det nu var.

    Gilla

Kommentarer är stängda.