EN HELT ORIMLIG PRISSKILLNAD

Det är livsfarligt och kommer bli extremt kostsamt när klimatalarmister tillåts styra besluten i en kommun. Det kommer Kalmar kommuns invånare få erfara de kommande åren. Det som jag ändå tycker är mest frustrerande är att inga andra politiker begriper detta.

Samtidigt visar det på hur inkompetenta det stora flertalet av dagens kommunfullmäktige ledamöter i Kalmar i själva verket är. De har väldigt lågt intresse för sakfrågorna och är uppenbarligen mest intresserade av sina politiska arvoden för att dryga ut sina inkomster.

Det är hårda ord från min sida men det är så jag upplever det och jag är otroligt besviken på den så kallade oppositionen i Kalmar, bestående av Kalmaralliansen (M, KD och L), Sverigedemokraterna och melonpartiet Miljöpartiet, gröna på ytan men knallröda inuti.

Den stora lokala tidningen Barometern har fullständigt tappat bort sig. Jag undrar idag vilken funktion tidningen har när det gäller att upplysa sina läsare om vad som händer i kalmarpolitiken. Under mina 16 år i kommunpolitiken så har aldrig lokalmedia varit så oengagerade och vilse i pannkakan. Eller har den borgerliga tidningen Barometern blivit ännu rödare?

Vid dagens möte i kommunfullmäktige hade jag en fråga om vad Kalmar kommuns klimatnödläge fått för effekter/åtgärder och vad det kostat Kalmar kommuns skattebetalare.

Jag hade en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Johan Persson angående ”mutan” på 20 miljoner kronor till Kalmar kommun om SBB fick köpa KIFAB. Det vill säga Kalmar kommuns Industrifastighets bolag.

Sedan togs också beslutet om att investera ca 2 miljarder kronor i ett nytt reningsverk. Samtidigt pågår just nu ett liknande projekt i Kristianstad som bara kostar 700 miljoner kronor. En helt orimlig prisskillnad. Men ingen brydde sig!

Min motion om att utreda den lokala studieförbundet Ibn Rushd var också uppe till beslut och det blev en lång debatt.

Min interpellation om den bortglömda verksamhetsvägen vid Snurrom och den mest felplacerade lyktstolpen i Kalmar kom aldrig upp då den svarande Peter Akinder var frånvarande.

Det hade ställts 6 enkla frågor och 18 interpellationer till dagens möte i kommunfullmäktige. 11 av dessa 24 frågor och interpellationer besvarades inte på grund av frånvaro eller behov av mera tid för att kunna besvara. Då har man ändå 3 dagar på sig att förbereda ett svar på en interpellation och en dag på en enkel fråga. Ännu ett exempel på Socialdemokraternas maktfullkomlighet!

Dessutom var kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliffs (S) trixande med min motion och att-satserna på så låg nivå att han borde skämmas men det fattar nog inga Socialdemokrater.

Ikväll känner jag mig dock fullständigt tömd på energi för att skriva mer om detta men jag återkommer med ett antal utförliga blogginlägg eller kanske även videoklipp på var och ett av de ovan nämnda ärenden så att ni förstår hur illa ställt det är med demokratin i den Socialdemokratiskt styrda kommunen Kalmar. Dessutom med stöd av Vänsterpartiet och Centerpartiet.

Annons

3 reaktioner på ”EN HELT ORIMLIG PRISSKILLNAD

 1. Cosmik Debris 2022-05-31 / 00:48

  Hur ofta hör vi inte på SVT eller SR att: ”Vi har sökt justitieminister Morgan Johansson men han har avböjt att medverka”?

  Om den otäcke lille nazidvärgen vägrar att medverka i sammanhang som inte gynnar soSSarna ska SVT/SR givetvis helt bojkotta den hånflinande och flinskallige lille skithögen. Fram tills han behagar att dyka upp i egen låg person, närhelst SVT/SR söker honom.

  Gillad av 3 personer

 2. Cosmik Debris 2022-05-30 / 23:03

  Min gissning är att vi har ett bensin- och dieselpris på minst 25 kr per liter lagom till storsemestern. Jag utesluter inte att det kan bli så högt som 30 kr litern.

  Det kan det enfaldiga och hjärntvättade soSSepacket gott ha 🙂👍

  Gillad av 1 person

 3. Champagne Supernova 2022-05-30 / 22:17

  Och de hoppas på att bli av med dig efter valet, men det får inte hända. SD-väljare från 2018 måste upplysas om varför man ska byta till Framtid Kalmar 2022.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.