DETTA MÖRKAR KLIMATALARMISTERNA

Jag har tidigare skrivit om hur solinstrålningen ökat under de senaste decennierna och att det med största sannolikhet ökar medeltemperaturen men att SMHI samtidigt inte vill uttala sig om varför solinstrålningen ökat och hur det påverkar klimatet.

Nu har SMHI presenterat data för 2021 och samtidigt uppdaterat sin webbsida med lite ny eller redigerad text. Idag kan man läsa följande på deras webbsida.

”Solinstrålning är den totala mängden solstrålning som träffar jordens markyta direkt och indirekt. Solstrålningen vid markytan har mycket stor betydelse för klimatsystemet, bland annat genom inverkan på lufttemperatur och avdunstning. Solinstrålningen har under de senaste decennierna ökat i Sverige, delvis till följd av förbättrad luftkvalitet och delvis till följd av ett mer högtrycksbetonat väder med mindre molnighet under sommarhalvåret.”

Det man menar med förbättrad luftkvalitet är minskad mängd partiklar i luften. Där orsaken sannolikt är många men förbättrad rening av förbränningsluft och mindre användning av olja och kol kan vara en bidragande orsak. Så här ser utvecklingen ut när det gäller globalstrålning i Sverige.

Det som dock är riktigt intressant är att för Stockholm finns en betydligt längre mätserie som sträcker sig 100 år tillbaka i tiden där man kan se variationer när det gäller solinstrålning.

Men det riktigt intressant framkommer när man även lägger in Stockholms medeltemperatur i samma diagram. Se själva.

Korrelationen mellan solinstrålning och medeltemperatur är ju minst sagt slående.

Men det här vill inte klimatalarmisterna prata om eller diskutera! Inte ens SMHI eller IPCC. De har redan bestämt att det är koldioxid som styr klimatet. Tänk om det är aerosolerna (partiklarna) i luften som har större påverkan än koldioxiden på klimatet. Då borde vi elda mer olja och kol för att få ned temperaturen 😉

PS

Jag försökte skriva om detta i en debattartikel i Barometern hösten 2020 men de ville inte publicera. Däremot publicerade webbtidningen Dagens Kalmar min debattartikel som du kan läsa här.

Annons

30 reaktioner på ”DETTA MÖRKAR KLIMATALARMISTERNA

 1. Karl W 2022-06-01 / 06:42

  Helt riktigt och det följer helt naturlagarna och fysikens lagar. Den uppvärmning som vi upplever just nu är inget unikt, Den har inträffat många gånger under jordens historia och långt innan människan fanns. Dessa regelbundna uppvärmningar sammanfaller repetitivt exakt med vad som kallas Milankovitch (Orbital) Cycles. Jordens omloppsbana är inte rund och inte konstant, ibland kommer jorden närmare solen, och då blir det varmare, precis som när man kommer närmare värmekaminen.

  Detta triggar en rad fysikaliska fenomen på jorden. Enligt naturlagen Henrys Lag gör den ökande temperaturen att jorden avger mer lagrad koldioxid. Det är alltså inte koldioxiden som skapar uppvärmningen utan uppvärmningen som skapar koldioxiden, vilket är mycket tydligt genom historiska mätningar. Ökar människan koldioxiden i atmosfären dikterar Henrys Lag att jorden, främst haven, absorberar överskottet för att återställa balansen. Minskar människan koldioxiden i atmosfären sker det motsatta, jorden avger mer koldioxid till balansen är återställd.

  Samma gäller för andra gaser, till exempel metan, som är 102 gånger mer växthusdrivande än koldioxid. Till exempel, permafrosten tinar och släpper ut metan (Naturgas). Vattenånga spelar en enorm roll, och molnighet, som kan förhindrar solstrålar att nå jordytan och värma den. Ökning av koldioxid spelar en nästa obefintlig roll när det gäller temperaturen på grund av den logaritmiska. absorptionen.

  Vad ni är ofrivilligt del av är kanske mänsklighetens någonsin största bedrägeri. Stater och storbolag använder detta som en motivation att alla måste betala storkovan i mer skatter och avgifter och priser till oligarkerna för ”omställning”. Naturen kan vi inte styra, men propagandan styr åsikter liksom kostnaderna, som i verkligheten skulle minska, men då förloras motiveringen till att skinna innevånarna. Därför bekämpas verkligheten intensivt. Alla skall tro på en falska koldioxid teorin, annars hotar klimatinkvisitionen. Bedragarna vill inte förlora sina pengar.

  Gilla

 2. Kalle 2022-05-30 / 17:00

  Skryt-Johan är igång!

  ”Beslut om nytt Kretsloppsverk & ökad trygghet

  Nu har kommunfullmäktige med röst siffrorna 57-2 tagit beslut om att Kalmar Vatten får bygga Sveriges bästa reningsverk. Det nuvarande reningsverket är slitet och klarar varken befolkningsökning eller de krav på utsläpp som vi vill ha. Det byggdes på 60-talet och är nu slut. Det nya Kretsloppsverket kommer kraftigt att minska utsläppen av kväve och fosfor till Kalmarsund. Det möjliggör ett friskare Kalmarsund åt kommande generationer. En bra dag!

  Idag tog kommunfullmäktige också beslut om att skjuta till ytterligare åtta miljoner för att öka Tryggheten i kommunen. Det beslutet togs enhälligt. Vid sidan av ordningsvakter och kameror så behövs också förebyggande åtgärder inom skolan, socialförvaltningen och Kultur och fritid. Vi ska vara hårda mot brott men också det som orsakar brott.”

  Gilla

 3. O` Hyra 2022-05-30 / 07:07

  Det finns vissa länder som man skulle vilja se tömda på mänskligt innehåll så att naturen kan ta över. Varför finns det t ex 1,402 miljarder kineser? Bort med dom.

  Gilla

 4. O` Hyra 2022-05-30 / 06:44

  Är vi människor egentligen värda att ha en planet som Jorden?

  Gilla

 5. tompas11 2022-05-29 / 23:42

  OT men ändå inte eftersom detta kan aldrig vara OT.

  State of Sweden, I
  Sveriges mörka sida.
  Detta om något är vad vi borde uppmärksamma och i slutänden åtgärda, om det ens är möjligt.
  Troligen har det redan gått alldeles för långt. Se denna hemska och fruktansvärda video om du orkar!

  Ti en halv times nekrolog over et døende land

  It took me several weeks to watch all of this, because it’s so chocking and upsetting what they have done to Sweden and the rest of the West. I urge you to watch it, little by little. (Ingrid Carlquist)

  https://www.snaphanen.dk/2022/05/29/state-of-sweden-i/

  Gilla

  • Lotta 2022-05-31 / 11:16

   Tack för länken. Det var vidrigt att se hur politikerna totalt har förstört vårt en gång så trygga land. Må fan ta dem.

   Gilla

 6. Lotta 2022-05-29 / 22:51

  I kvällens agenda får 2 klimathysterikor full uppmärksamhet eftersom om de inte får igenom sina krav, kommer stämma svenska staten. Ett av kraven är att vi svenskar skall betala för koldioxidutsläpp i andra länder för varor som vi konsumerar. Om vi exempelvis tar kläder så är ju all tekoindustri flyttad till låglöneländer. Det är inget vi styrt över så var skall vi kunna köpa kläder som är tillverkade i Sverige? Hur mycket av de varor vi i övrigt handlar tillverkas i Kina? Hur mycket styr vi över det? De pratade även om kalhyggen. Kalhyggen? Hur mycket av den varan blir det när alla vindslaktverk byggs? Dessa unga, dumma stackare vet inte ett dugg vad de svamlar om. Begriper de vilka katastrofala konsekvenser deras känslostyrda krav får för den vanliga svensken? Hur mycket kommer deras hysteriska krav påverka deras egen ekonomi? Det är något jag verkligen skulle vilja veta. Så länge det inte svider i den egna plånboken kan man vara så god att man spricker. Låt de få känna på sina egna krav så blir det garanterat ett annat ljud i skällan.

  Gillad av 4 personer

  • Bo Adolfsson 2022-05-30 / 09:48

   Strandhäll verkar ha nya kläder varje gång man ser henne.
   Påverkar det inte klimatet?
   Allt sminket påverkar väl dessutom våra vattendrag?
   Några stilla reflektioner över hyckleriet.

   Gilla

   • Thoralf A 2022-05-30 / 20:56

    Det är därför hon inte har råd att betala sina räkningar då och då!

    Gilla

 7. Cosmik Debris 2022-05-29 / 22:28

  Två skjutna i Örebro. En ska vara avliden enligt Flashback. Vågar vi hoppas på en dagens dubbel?

  Gillad av 2 personer

 8. Cosmik Debris 2022-05-29 / 21:09

  Jag nöjer mig med att kommentera/illustrera med en bild på sadistisk ondska.

  Gillad av 2 personer

  • Lotta 2022-05-29 / 23:04

   Fy fan. Kommer drömma mardrömmar i natt pga av detta.

   Gillad av 1 person

  • janne 2022-05-30 / 05:33

   Får ni se denna glosögda kärring så spring utav h-e för hon är livsfarlig.En vandrande katastrof.

   Gillad av 1 person

 9. Lrs 2022-05-29 / 21:00

  Så vi inte missar alla vinklar på detta…
  Växthuseffekten handlar väl om att inkommande solstrålning som reflekterats tillbaka motrymden reflekteras en andra gång tillbaka ner till jorden. Adderar inte det till instrålningen som visas här?

  Om det gör det så skulle eventuell växthuseffekt också ingå i detta och i så fall går inte koldioxiden (som ger växthuseffekt) att eliminera från resonemanget.

  Observera att jag inte påstår att det är så, men jag undrar.

  Gilla

  • Lrs 2022-05-29 / 22:26

   Svarar mig själv, hittade följande text på SMHI:s hemsida som jag tolkar som att väthuseffekten INTE ingår i instrålningen och då är det verkligen uppseendeväckande att vi hört så lite om detta (eller kanske inte uppseendeväckande med tanke på dagens konstiga debattklimat där rationalitet får stå tillbaka för känslor, relativism och idioti)

   ”SMHI observerar idag endast de inkommande komponenterna i strålningsbalansen, vilka benämns globalstrålning och långvågsstrålning (värmestrålning från atmosfären). Av dessa två är det emellertid bara globalstrålningen som har observerats under en längre tid och vid ett flertal stationer. ”

   https://www.smhi.se/kunskapsbanken/klimat/stralning-1.17841

   Gilla

 10. Efraim barkbit 2022-05-29 / 19:45

  När terrordådet inträffade den 11 september så blev de flygförbud över ett stort område runt New York. Minns att jag läste en artikel om att solinstrålningen hade ökat markant pga nedstängningen av flyget och dess utsläpp. Verkar inte alls omöjligt att de kan påverka temperaturen.

  Gilla

 11. Roland Salomonsson 2022-05-29 / 17:37

  När jorden drabbas av stora geologiska händelser, t ex vulkaneruptioner, så blir det INTE varmare, utan ALLTID KALLARE – under några år. Ex Pinatubautbrottet orsakade avkylning. inte uppvärmning. I det fallet av enorma mängder partiklar, inte minst svavelpartiklar.

  Pinatuba är f ö ingen särskilt stor händelse. Värre var det t ex efter en okänd händelse ca 535-538 ekr. Händelsen skedde förmodligen 535. Därefter följde ”åren utan somrar t o m 538 – med massvälter. Men hela världen led av händelsen ända fram mot ca 550 ekr. Massor av civilisationer fick sin ”dödsstöt” världen över även om deras fall kom några år senare. De repade sig aldrig. I Sverige/Nordeuropa blev det stora folkomflyttningar. T ex anlände Svia-klanen från Mellan-Norrland som flyttade in och tog makten i Uppland och började bygga upp ”Svitjod” och Sveaväldet. Den Gotiska kulturen runt Östersjön ödelades. Uppsala kultområde är t ex exakta kopior av vad som redan var byggt i Mellan-Norrland (Härnösand, Högom, Nolby, plats i Nordtröndelag).

  Påminn mig om det finns någon geologisk händelse som har visat sig skapa bevisad uppvärmning? Kalkylen skall inte innehålla bearbetning av någon klimatmodulering.

  Gillad av 4 personer

 12. messkalle 2022-05-29 / 16:57

  Thoralf får beröm av Pettersson. Väl förtjänt. Rösta på Framtid Kalmar om no bor i Thoralfs kommunala valkrets.

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2022-05-29 / 19:01

   MessKalle,

   Usäkta att jag är lite petig, men det var inte Pettersson som höll i pennan utan Fjärranöstenredaktionen.

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

 13. Sven d.ä. 2022-05-29 / 14:36

  Det är en uppenbar korrelation. Efter 1986 så följer temperatur och globalstrålning varandra. Kan det vara en tillfällighet att just dessa två parametrarna faller samman? Har man ändrat mätstationer sedan 1986? Det kan inte vara omvänt, att strålningen följer temperaturen? Kan det finnas annat som kan användas emot din teori.

  Jag tycker att det är en uppenbar korrelation!

  Gillad av 1 person

  • ivarandersson 2022-05-29 / 17:15

   Hur ska temperaturen på jorden kunna styra strålningen från solen?

   Gilla

   • Sven d.ä. 2022-05-29 / 19:15

    Det tror inte jag, heller. Jag försöker bara utesluta något som motsäger teorin.

    Gilla

   • Roland Salomonsson 2022-05-29 / 21:28

    Självklart är det strålningen från solen som når ner i jordens atmosfär, vilken styr jordens temperatur.

    Gillad av 2 personer

  • Roland Salomonsson 2022-05-29 / 21:54

   1991 kom Sovjets fall. Vid den tiden hade de redan stängt ungefär 1200 väderstationer världen över. Sovjets stationer var framförallt placerade i ”udda” regioner, d v s Arktis, Antarktis, Sibiriens ödemarker, ute i Oceanerna (så avlägset som möjligt från landmassor m fl. Så länge dessa väderstationer existerade, så mätte de oftare än normalt bland världens väderstationer kyla. När de försvann, så blev plötsligt jorden ”påtaglige varmare” eftersom alla väderstationer som oftare mätte varmt väder fanns kvar.

   Situationen utnyttjades sedan av alarmistiska institutioner, genom att de började ”justera” för de bortfallna väderstationerna, där de justerade i förhållande till varmt mätande väderdata, vilket gjorde justeringen ÄNNU ”varmare”. Ovanpå justeringen så klimatmodulerades alla klimatkalkyleringar.

   Resultatet idag är att alla rullande klimatkalkyleringar visar på fortsatt uppvärmning, dock att t ex NASA dragit öronen en aning åt sig och annonserat en klimatprognos som anger att en uppvärmningspaus inträtt sedan ca 2015 och som sägs skall pågå till ca 2050 med sitt köldminimum ca 2030-2040.

   Det är alltså så att efter varje värmeperiod om ca 30 år så följer alltid en 30-årsperiod med kyla, därefter en ny värmeperiod, som följs av kylperiod o s v! Det måste bli så p g a jordens klimat helt beror av solen, solens planeter och deras rörelser i komplexa mönster. Stora geologiska katastrofer kan möjligen kortsiktigt förstärka en klimattrend.
   CO2 har ingen större påverkan på klimatet, så länge vattenångan (molnbildningen i atmosfären) är normal. Om mänskligheten däremot reducerar CO2 till under 0,02% börjar det kolbaserade livet DÖ. Som det var kort efter istiden, då öknarna och stäpperna började växa ut samt beskogningen minskade. Vid 0,01% är livet i princip utrotat. Vad mänskligheten behöver göra ära att ÖKA CO2 i atmosfären till de nivåer jordens hade när livet frodades som mest – d v s MER än 0,08%. Fråga en professionell växthusodlare hur mycket CO2 de använder i sin odling?

   Gillad av 2 personer

 14. ivarandersson 2022-05-29 / 10:57

  Helt självklart att solen styr allt. Årstiderna känner alla till. Äntligen vågar SMHI publicera lite av sanningen i stället för att välja ut vilka berättelser som passar in i IPCCs narrativ.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.