KURDISK KOMMUNIST

Amineh Kakabaveh, kurdisk kommunist. Foto Thoralf Alfsson

Vi har alltså en kurd med svenskt medborgarskap som sitter i Sveriges riksdag men som fullständigt skiter i Sveriges intressen, utan enbart engagerar sig i kurdernas intressen.

En kurdisk kommunist, som inte sätter Sverige och dess befolkning först, påverkar alltså sannolikt svensk kriminalpolitik och säkerhetspolitik mer än någon annan just nu. Hon avgör om Sveriges justitieminister kommer fällas vid tisdagens misstroendeomröstning. Hennes agerande påverkar hur Turkiet ställer sig till Sveriges NATO-ansökan.

Hennes agerande visar hur illa ställt det är med nationen Sverige!

När jag satt i riksdagen skrev jag nedanstående motion. Kent Ekeroth skrev också på min motion. Expressen kallade det för etnisk rensning.

Idag har Skatteverket (folkbokföringen) ingen kontroll på om svenska medborgare även har medborgarskap i något annat eller i flera andra länder. I samband med att de får svenskt medborgarskap stryks alla andra uppgifter i registren.

Läs min motion här nedan.

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att endast medborgare med enbart svenskt medborgarskap ska vara berättigade att kandidera vid val till Sveriges riksdag.

Motivering

Ett absolut krav på en riksdagsledamot måste vara att han/hon är solidarisk med den svenska nationen och befolkningen och att det inte skall råda något som helst tvivel i detta avseende.

Från och med den 1 juli 2001 fick Sverige en ny medborgarskapslag som innebar att dubbla medborgarskap skall tillåtas. I praktiken innebär det enligt svensk lag att en person kan inneha hur många medborgarskap som helst, förutom det svenska medborgarskapet.

För att kandidera till Sveriges riksdag krävs det enligt vallagen att man är svensk medborgare och är eller har varit folkbokförd i Sverige och att man dessutom fyllt 18 år senast på valdagen. Med andra ord finns det inget som förhindrar personer med ett flertal olika medborgarskap att kandidera till Sveriges riksdag.

Det finns heller ingenting i svensk lag som förhindrar att personer med dubbla eller flerdubbla medborgarskap även kandiderar till ett annat parlament i ett annat land där personen i fråga även har medborgarskap.

Detta förhållande innebär givetvis att det kan uppstå intressekonflikter för riksdagsledamöter med dubbelt medborgarskap eller flerdubbla medborgarskap. Inte minst när svenska intressen kolliderar med andra nationers intressen. Detta kan uppkomma vid allvarliga konflikter mellan stater av t.ex. militär eller ekonomisk natur eller där gränsöverskridande organisationer är verksamma.

Personer med dubbla eller flerdubbla medborgarskap har alltid möjligheten att avsäga sig andra medborgarskap om man avser kandidera till Sveriges riksdag. I de få fall där möjligheten att avsäga sig ett medborgarskap inte är tillåtet kan ett undantag införas i vallagen för dessa nationer.

Vi anser därför att vallagen skall ändras så att endast personer med enbart svenskt medborgarskap är valbara som ledamöter till Sveriges riksdag.

Stockholm den 26 september 2013 
Thoralf Alfsson (SD)Kent Ekeroth (SD)

Länk till riksdagens webbsida och motionen

Det dröjde ett tag men så småningom blev det rubriker på till och med Expressens framsida och löpsedel. Jag står fortfarande fast vid intentionen i min motion.

Här nedan följer några kommentarer från de politiskt korrekta partierna i riksdagen på motionen.

Centerpartiet.

”Det visar ytterligare en gång vilken syn på människor de har och vad de tror att vara svensk och ta ansvar för Sverige är”, säger Johan Linander, C, rättspolitisk talesman. ”Det är totalt ointressant om riksdagsledamöter har dubbla medborgarskap eller inte. Det gör varken människor mer eller mindre svenska för att de har medborgarskap från ett annat land också.”

Socialdemokraterna

”Det är faktiskt rätt obehagligt. Det är väl en del i att märka ut och peka ut vissa som inte riktigt tillförlitliga. Det är väldigt obehagligt, rent fascistiskt tänkande. Det var bra att riksdagens utredningstjänst inte gick med på att spela med i det spelet”, säger Morgan Johansson, S, ordförande för justitieutskottet.

Vänsterpartiet

”Man finner knappt ord för vad de här pysslar med i riksdagen. Jag mår illa när jag hör sånt här. Jag mår jävligt illa för vi är väl mer eller mindre invandrare till Sverige allihopa. Jag tycker att det är hårresande”, säger Lena Olsson, V, rättspolitisk talesperson.

Miljöpartiet

”Det är en väldigt obehaglig känsla jag får. I den officiella retoriken så pratar ofta Sverigedemokraterna om att problemet är att vi misslyckats med integrationen i Sverige. I själva verket är de inte ett dugg intresserade av det. De vill minska delaktigheten och möjligheten för invandrare att kunna vara med på lika villkor i Sverige”, säger Peter Eriksson, MP, ordförande för konstitutionsutskottet.

Liberalerna (Folkpartiet)

”Jag är inte förvånad. De har ett nästintill abnormt intresse att ta reda på vad människor har för etniskt ursprung. Det är sånt här de ägnar sin tid åt – att definiera ut och definiera in och att hela tiden försöka dela upp Sverige i vi och dem. Det är hela deras livsluft”, säger Johan Pehrson, FP, rätts­politisk talesman.

Imorgon firar i varje fall jag Sveriges nationaldag!

Annons

35 reaktioner på ”KURDISK KOMMUNIST

 1. janne 2022-06-07 / 07:25

  Jag undrar hur mycket det kostade sossarna för att få Kackla Breve att lägga ner sin röst?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-06-07 / 07:56

   Om det blir så även vid omröstningen så kanske det ändå är det bästa. Då kan Morgan Johansson fortsätta att göra bort sig och vara ett sänke för Socialdemokraterna.

   Gilla

   • messkalle 2022-06-07 / 13:23

    Jag har en känsla att Magdalwna vill att Morgan blir fälld. Därmed går hela regeringen och allt som kommer att ske framöver blir Ulfs fel och SD blir brunråttan som orsakat allt. Kurdiska avtalet kommer inte bli offentligt och NATO anslutningen med Erdogan blir Moderaternas problen

    Gilla

 2. Andersson 2022-06-06 / 22:15

  Partipiskorna viner. Det är inte demokrati om ni frågar mig. Det borde finnas åtminstone en vettig centerpartist som vågar frondera. Att någon socialdemokrat skulle våga gå emot partiledningen är uteslutet. Efter 11/9 ör det V+S+C+N som har majoritet i riksdagen. Då behövs ingen kurdisk vågmästare.

  Gilla

 3. Andersson 2022-06-06 / 14:21

  Är det lite stake i Magdalena Andersson så tvingar hon Morgan Johansson att avgå frivilligt. Sedan ombildar hon regeringen och sätter in en ny försvarsminister och en ny i stället för Strandhäll.

  Peter Springare är mitt förslag till ny justitieminister. Nog med förslag?

  Gillad av 1 person

 4. Lotta 2022-06-05 / 20:49

  Tittar på TV 4 partiledardebatt. Nu diskuterar man den totalt havererade skolan. Man pratar om att elever inte får studiero och att hot förekommer. Jag kan nog helt säkert säga att den havererade svenska skolan beror återigen på den sinnessjukt höga massinvandringen som 7-klövern fört i decennier. Friskolorna tror jag är ett resultat av detta dvs svenska barn och skötsamma invandrare söker sig bort från dessa destruktiva skolor för att få studiero. Det spelar ingen roll hur mycket pengar som vräks över problemskolorna, det kommer aldrig bli bättre. Bästa receptet är: Nej UT. De har förmodligen mycket större chans i sina egna hemländer.

  Gilla

 5. Skogsmulle 2022-06-05 / 16:51

  SveriGe: Landet för alla?! Kom hit, bli försörjd, men låt dina tankar och dina handlingar gå till landet du kom ifrån. Jag minns fortfarande 80-talet, med bl.a telefonkioskerna. Hur många tror att dessa hade fått stå oförstörda i dessa tider? Räck upp en hand 😂

  Gillad av 1 person

 6. andersson 2022-06-05 / 15:16

  Fast å andra sidan så kan migranter som kommit hit och blivit svenska medborgare och sedan flyttat tillbaka till det land de flytt ifrån rösta i det svenska riksdagsvalet ända tills de dör och kanske längre ändå ……..

  Gillad av 1 person

   • messkalle 2022-06-06 / 08:39

    Idag borde ovanstående politiska partier skämmas över sina nedlåtande kommentarer om din motion då du Thoralf hade rätt och har rätt. SVENSKA intressen gäller inte bara riksdagsledamöter utan alla som företräder Sverige.

    Gillad av 1 person

 7. onkelbjrn 2022-06-05 / 13:45

  Det märkliga med Kakabaveh är, om man nu ska tro på Wikipedia, att hon inte vet när hon är född. Hon lär ha sagt att hon, då hon flydde från Iran, var 14 eller 20 år gammal.
  Man kan därmed anta att hon kommit till Sverige som papperslös och att man har godtagit hennes uppgifter om namn och ursprung och sen gett henne ett person nr. Men vet vi att det hon sa då hon kom hit är sant?
  Hade en bekant som på 80-taley jobbade på polisens utlänningsrotel. Dennes uppfattning var att ,90%av dem som då kom hit ljög i varierande grad om sina urdprung.
  Och Kakabaveh sitter i Sveriges riksdag. Kollar Säkerhetspolisen upp dessa utlandsfödda som sitter i riksdagen regionerna eller i kommunernas församlingar.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Amineh_Kakabaveh

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2022-06-05 / 16:10

   Mycket spännande att läsa där men det framgår inte när hon kom till Sverige!

   Nu är hon nog glad för födelseåret 1970 vilket ger henne livstidspension när hon lämnar riksdagen 52 år gammal.

   Gillad av 2 personer

   • turrim 2022-06-05 / 17:00

    Där ligger nog sossarnas tysta och hemliga muta. Håll dig hemma och håll tyst. Ett sossespel på högre nivå än i Kalmar.

    Gillad av 1 person

 8. Kalle 2022-06-05 / 12:38

  ## Därför finns politiska vildar i riksdagen

  Den politiska vilden Amineh Kakabaveh sitter på makten att fälla regeringen – och använder positionen till att ställa krav på Natoförhandlingarna.

  Men hur kunde det bli så? Svaret ligger flera hundra år tillbaka i tiden.##

  ## – Sverige var faktiskt först i världen med att lagfästa att man inte kan binda riksdagsledamöter [till specifika åsikter], säger Esaiasson. [professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.]

  ##
  Trots att vildarna urholkar partiernas makt är det få som i dagsläget vill förändra systemet.

  – Det mest radikala vore att införa det som kallas återkallningsmandat, säger Peter Esaiasson.

  Förfarandet, som praktiseras i vissa amerikanska delstater, innebär att väljarna i en specifik valkrets har möjligheten att folkomrösta om att återkalla en politikers mandat.

  – Svenska partier har aldrig visat något som helst intresse för den här idén. Det skulle flytta makten från dem tillbaka till medborgarna och det vill man inte.
  ##

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/politiska-vildar

  Som vanligt mindre makt åt svenska medborgare!!!

  – Svenska partier har aldrig visat något som helst intresse för den här idén med återkallningsmandat. Det skulle flytta makten från dem tillbaka till medborgarna och det vill man inte.

  Likadant med folkomröstningar. De är endast rådgivande. politikerna gör som de vill utan hänsyn till folkomröstningars resultat.

  Makten berusar riksdagsmännen och andra valbara politiker, regionalt och kommunalt !!!

  Gillad av 1 person

 9. peo 2022-06-05 / 12:28

  Det är ju tydligt att de som sympatiserar med fascismen inte gillar att hon gär emot Erdogan.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-06-05 / 13:40

   Hur är det med den läsförståelse? Eller är slutledningsförmågan som brister?

   Gilla

  • Lotta 2022-06-05 / 15:05

   Jag skiter i både kurden och turken. Ingen av dem borde ha något som helst inflyttande över svensk politik men det har sossarna sett till att de fått.

   Gillad av 4 personer

   • tompas11 2022-06-05 / 17:14

    Kurd eller turk, samma andas barn och samma skit.

    Gilla

   • Bosse S 2022-06-06 / 10:34

    Alldeles riktigt, utan sossarna hade
    Kakabaves? krav varit verkningslösa.
    Ansvaret ligger helt hos dem och kanske främst på Magdalena Andersson som ville bli statsminister.
    Det allra värsta i detta sammanhang är miljardmutan till en utländsk politisk och krigförande organisation.
    När får vi se förundersökningen om mutbrott och stöld av allmänna medel?

    Gilla

 10. Karl W 2022-06-05 / 12:09

  Det finns en rad länder som inte tillåter att en medborgare avsäger sig sitt medborgarskap. En lista här.
  https://best-citizenships.com/2018/12/09/these-countries-does-not-allow-renouncing-citizenship/
  Dessutom, både i Sverige och USA måste du ansöka, och båda länderna kan neka dig att avsäga dig ditt medborgarskap. Andra länder har andra regler, som Kina, där det inte går att ”avsäga” sig sitt medborgarskap, men du kan ansöka om att få det suspenderat. Det är därför Hong Kong har en process att kandidater inte får ha en bakgrund i terrorism, kriminalitet och måste visa att kandidater är lojala mot Hong Kong. Patriots kallas det. Amineh Kakabaveh har ju demonstrerat ingen lojalitet mot Sverige och har en bakgrund i terrorism, utan endast mot sitt ursprung. Sverige borde införa ett sådant system, med möjlighet att bannlysa illojala kandidater.

  Det förvånar mig att man inte använder Sveriges säkerhetslag, för den finns, som klart säger att den som i samförstånd, maskopi, med främmande makt, driver förändringar i Sverige, kan dömas för högförräderi till max livstid. Även andra politiker driver ju hemligt samförstånd med främmande makt, USA. Exempel Huawei förbudet, värdlandsavtalet, och kärnvapenförbudet.

  Gillad av 2 personer

 11. Hacke 2022-06-05 / 11:22

  Det borde följa en konsumentvarning i samband med varje utlåtande från vart och ett av de sju landsförrädiska riksdagspartierna:
  ”Har varit, är och förblir naiva”.
  Finns bara ett parti i riksdagen som har sett och ser saker komma. Det har vi många belägg för på senare tid och det kommer naturligtvis mer.
  Och detta faktum kommer ”sakliga och oberoende” public service naturligtvis att uppmärksamma i ett granskande reportage eller pod inom kort ;-).
  Nej, ju mer sossarna målar in sig i hörnet och ju desperatare Magdalena Anderssons utspel blir desto tydligare framstår public service som sossarnas egen presstjänst.
  Drömläge för vilken riktig journalist som helst men det enda vi ser – i bästa fall – är levande mikrofonstativ.
  Vad väntar härnäst? Att Magdalena utlyser undantagstillstånd nästa gång någon väcker misstroende mot någon pajas ur hennes katastrofministär? Eller nöjer hon sig kanske med åtal om hatbrott?

  Gillad av 2 personer

 12. Katarina 2022-06-05 / 11:19

  Bra motion! Håller med dig 100%.

  Gillad av 3 personer

 13. Andersson 2022-06-05 / 11:19

  Att få bort Amineh Kakabaveh från riksdagen är en sak men hon är faktiskt valbar. Om hon är med i något politiskt parti till exempel Nyans som ju kandiderar till riksdagen. Eller så kan hon starta ‘eget’ som Rasmus Paludan och Thoralf Alfsson. Framtid Kalmar aspirerar förstås inte på representation i riksdagen i varje fall inte den här gången. Amineh Kakabaveh kan ju också tänkas ge sig in i politiken i regional eller kommunal nivå.

  Att bli utsedd till statsråd går alldeles utmärkt även om man är partilös. Det är dock brukligt att man deklarerar sin politiska stånndpunkt och går med i partiet när man tillträder..Om vildarna är opolitiska vet jag inte men opålitliga är de flesta.

  ”Det är faktiskt rätt obehagligt. Det är väl en del i att märka ut och peka ut vissa som inte riktigt tillförlitliga. Det är väldigt obehagligt, rent fascistiskt tänkande. Det var bra att riksdagens utredningstjänst inte gick med på att spela med i det spelet”, säger Morgan Johansson, S, ordförande för justitieutskottet.”

  Tala om att skita i det blå skåpet. I morgan firar jag inte Sveriges nationaldag. Men det blir matjessill, nypotatis, gräslök och gräddfil. Äntligen är det varmt nog att sitta på balkongen med en sval öl och en liten en. Det är något att fira. Fasadflaggan kommer på plats för det är väl fortfarande svenska flaggans dag.

  Gilla

  • Huvaligen 2022-06-05 / 17:10

   Låt fantisera kring en mjäll primör,
   en rotfrukt, ännu höljd i jordens stoft,
   serverad ångande och – som sig bör-
   med några saltkorn strödda på det smör
   som skirat blandar sig med knölens doft
   av dill och sommar. Det är färskpotatis.
   Så njut av tanken – det är gratis.
   Agneta Lagercrantz

   Gilla

 14. Lotta 2022-06-05 / 11:05

  Hur kan det ens vara möjligt att en person som så uppenbart visar att hennes lojalitet finns hos sitt eget folk kan sitta och bestämma över svenska folket i Sveriges Riksdag? Att hon ensam genom krav och eftergifter åt kurderna från den svenska regeringen avgör vilken politik som skall styra över svenska folket i Sverige visar hur sjukt det är. Hon avgjorde, efter krav åt kurderna statsministeromröstningen och kommer förmodligen om inte helt spoliera Sveriges natomedlemsansökan i alla fall försvåra och fördröja den. Om jag inte minns fel tog SD upp just det i en motion dvs hur stor är lojaliteten till Sverige och svenska folket hos en person med dubbla medborgarskap. Även denna gång fick de rätt. Jag anser att en person som inte är född i landet inte skall få sitta med i varken riksdag eller regering. Det borde krävas åtminstone tredje, fjärde generationens invandrare som behärskar svenska språket fullständigt, känner till och sympatiserar med vårt lands kultur och sätt att leva, ja helt enkelt har blivit svensk för att kunna sitta i vårt lands högsta beslutande organ. Självklart med endast svenskt medborgarskap. Ställer man inte upp på det då har man inget i Sveriges Riksdag/Regering att göra. Då har man själv valt bort den möjligheten.

  Gillad av 4 personer

 15. Sven d.ä. 2022-06-05 / 10:48

  Helt rätt Alfsson. Man ska vara medborgare om man ska rösta. Så är det i vilken annan tillhörighet, man måste vara medlem för att rösta. Ska jag rösta i den lokala Centerpartiföreningen (eller vilket annat parti) så ska jag naturligtvis vara medlem i Centern.

  Jag tycker dessutom att om man är med i Regeringen så ska man bara ha ett medborgarskap, och naturligtvis det svenska. Är man ÖB eller annan högt uppsatt militär så kan man inte ha dubbla medborgarskap.

  Men jag tycker Kakabaveh gör rätt. Hon är kurd och naturligtvis slåss hon för kurdernas sak. Jag är svensk och slåss för svenskarnas sak. Men det är märkliga är att hon sitter i en svensk riksdag.

  Gilla

 16. Bo Adolfsson 2022-06-05 / 10:38

  Turkiskt medborgarskap kan inte avsägas.
  Jag vet inte hur det är med Iran, som Kakabaveh kommer ifrån.

  Gilla

 17. Kalle 2022-06-05 / 10:23

  Glöm inte TV4’s partiledardebatt ikväll, gott folk!

  Gilla

 18. Ölandsbonde 2022-06-05 / 10:22

  Jag kritiserade er motion då för att den var formulerad på ett sätt som enkelt öppnade för angrepp. Vilka också kom.

  Ni borde ha skrivit: Personer med utländskt medborgarskap är inte valbara till riksdagen.

  Samma resultat men mycket enklare att få stöd för bland gemene man.

  Gilla

 19. ivarandersson 2022-06-05 / 10:05

  Socialdemokraternas åsikt står sig än idag. Det är faktiskt rätt obehagligt att regeringen är helt beroende av en kurdisk kommunist.

  Gillad av 2 personer

 20. Christer 2022-06-05 / 09:43

  Och så finns det folk som inte förstår att vi behöver ett regeringsskifte.
  Och en helt ny sorts politiker i Sverige.
  Undrar om Alla turkar som Johan Persson kramar och göder är accepterade av Erdogan , eller om han bidrar till NATO debaclet .

  Gilla

  • Sven d.ä. 2022-06-05 / 10:57

   Jag tycker att SD med gott samvete kan hoppa av ansökan till NATO. Mycket har hänt sedan den lämnades in. Dessutom så finns det inget Riksdagsbeslut på att gå med i NATO, vilket är mycket märkligt. Folket får inte säga sitt i en så viktig fråga. Riksdagsledamöterna får inte säga sitt. Mycket märklig hantering.

   Danmark hade en folkomröstnimg i förra veckan om ett förbehåll angående försvaret, innan så kunde Danmark säga nej till att vara med i EU militära operationer. Det har varit anti-pirat aktiviteter på Afrikas horn, Balkan operationer, operationer mot människosmuggling i Medelhavet mm. Fick danskarna rösta om en sådan mindre händelse så borde svenskarna få rösta om NATO.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.