PENSIONSFÖRSLAGEN

Jag har efterlyst en jämförelse mellan de olika pensionsförslagen från journalister men de tycks vara totalt ointresserade av detta. Däremot så skrivs det spaltmeter om Kakabaveh och alla turer runt omröstningarna i riksdagen.

Jag saknar riktiga fakta om de förslag som det handlar om. Igår hade i varje fall SVT Aktuellt gjort ett försök.

Striden tycks alltså handla om dessa 200 kronor i oppositionens förslag som de med lite högre pension kommer få. Det handlar om ca 1,3 miljoner pensionärer som med oppositionens förslag för lite mer i plånboken. Det vill säga de som jobbat och slitet för att tjäna in sin egen pension.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet anser uppenbarligen att de som jobbat och tjänat in till sin egen pension inte skall ha en enda krona till i pension!

Med andra ord det skall inte löna sig att ha jobbat och betalat skatt! Fullständigt galet!

Jag hoppas verkligen att detta beteende straffar sig för det röda blocket i svensk politik och då i synnerhet Centerpartiet och Annie Lööf. Det borde nu vara 1,3 miljoner pensionärer som röstar på M, SD, KD och L.

Alla är säkert också medvetna om slagsidan till vänster inom media och journalister. Det är säkert också anledningen till att det saknas jämförelser i media av de olika pensionsförslagen. De flesta är säkert medvetna om att oppositionens förslag är det mest rättvisa och logiska för Sverige. Men nu är det valrörelse och då gäller det att vinna valet och då upphör all hederlighet även i media och hos svenska journalister.

PS

Har någon sett en annan jämförelse någon annanstans så lägg gärna in en länk i kommentarerna.

Annons

16 reaktioner på ”PENSIONSFÖRSLAGEN

 1. O` Hyra 2022-06-17 / 18:17

  Censur överallt nu. Inte ens rysk musik eller kultur får visas. Detta bådar inte gott.

  Mitt hopp är att jag sitter på skärgårdsön, på utedasset, och så sprängs allt plötsligt i bitar, och jag får träffa vår skapare och fråga. Varför?

  Gilla

  • turrim 2022-06-17 / 17:00

   Jag läste att tre taxichaufförer rånades på kontanter i Malmö i går. Här finns nog en risk för ytterligare skjutningar om man okunnigt skulle välja ett mål med särskilda kontakter.

   Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2022-06-17 / 17:34

    Hopps du har rätt. Fler skjutningar med dödlig utgång är vad Sverige behöver.

    Gillad av 1 person

  • O` Hyra 2022-06-17 / 18:10

   Och fler bladnegrer flygs in varje månad.” Kvotflyktingar”. Tegnell med bihang var där och titta dom i trut och ögon så att dom inte bar på något epidemiskt.

   Vad han glömde var ett test för att utröna deras mentala status. Hade han gjort det och sett att medel-IQ låg på ca 65, hade han reagerat ens då?

   Finns inget hopp för Sverige, dessa figurer är inte som vi, långt därifrån.
   Spelar ingen roll om straffen höjs, det kan dom inte ta till sej.

   Det krävs en intelligens något högre än en ödla för att begripa detta.

   Gilla

 2. Goliat 2022-06-16 / 23:39

  Det är lekstuga för tillfället i riksdagshuset. Hoppas på en majoritetsregering nästa val, så det blir något gjort.

  Läste att Stordalens hotell är genomklubbat nu och en även en takveranda på Baronens servering. Det blir även lite nya lägenheter vid Parken.

  Storhetsvansinnet måste få ett stopp!

  Gillad av 2 personer

 3. Sven d.ä. 2022-06-16 / 21:01

  Jag tror inte det har med pensionerna att göra. Det är positioneringar inför valet.
  C har anslutit sig till vänstern. L har knutit sig till det högra blocket efter Sabuni lämnat.

  S+V+Mp+C är det nya vänsterblocket.

  SD+M+KD+L är det högra blocket.

  Gilla

 4. Norr om Uppsala 2022-06-16 / 20:47

  Kommentar till ev. sanningsenlig kommentar av O’hyra ovan:
  Härnösand är ett skämt (från en ångermanlänning). 50m från E4 med ett enda stängsel mellan? Skulle inte sätta någon allvarligt kriminell där. Lika ”säkert” som Kalmar…

  Gilla

 5. Thor 2022-06-16 / 19:54

  Det var när ATP skrotades i mitten på 90-talet jag insåg vilka fullständigt skrupellösa banditer svenska politiker är. Och den förljugna pressen pumpade ut budskapet att det skulle ges viss kompensation genom att år med statliga studielån och värnplikt skulle räknas som arbetade år. Men det visade sig endast gälla de som var födda efter 1996. Storskurken nr 1 Bo Könberg sitter och räknar sina judaspengar efter landshövdinge- och riksdagspension. Det ska bli skönt att lämna detta förljugna och genomkorrupta land.

  Gillad av 1 person

 6. ivarandersson 2022-06-16 / 18:25

  Polsk riksdag råder numera i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 7. O` Hyra 2022-06-16 / 17:38

  OT
  Akilov. Fulingen och mördaren som egentligen aldrig borde ha fått kommit in i Sverige, ska förflyttas. Han ”trivs” inte längre på Hall.

  Enligt kriminalvården ”behöver han miljöombyte och ska förflyttas till Härnösand.

  Ska det vara en svit eller räcker det med en vanlig cell? Jag vet vart aset skulle skickas…

  Gillad av 2 personer

  • Thor 2022-06-16 / 19:57

   Hans ”arbetsgivare” lagvrängarna med egendomen på Gotland kom undan helt och hållet så vitt jag vet. En svensk småföretagare som gjort sig skyldig till motsvarande hade jagats med blåslampa av både polis och skattemyndigheter.

   Gilla

  • Thor 2022-06-17 / 13:04

   Helt korrekt, skulle aldrig kommit in i Sverige. Dessutom hade aset utvisningsbeslut som aldrig verkställdes. Indirekt ansvar för barnamordet har Löfven, polis och tjänstemän på migrationsverket. Avskum.

   Gilla

 8. Högt hårfäste 2022-06-16 / 11:48

  Det börjar bli en fars i riksdagen. Förslagen är väldigt lika trots allt.

  Gillad av 1 person

 9. stigrydmark 2022-06-16 / 11:07

  Man skulle ju kunna önska att pensionen vore indexreglerad. Då får ju alla pensioner en höjning. Det kan völ ingen tycka vara oråttvist. Samma tanke har ju oppositionens förslag. Jag har arbetat i 74 år och tycker givetvis att det är värt att premiera i jämförelsen med den som inte jobbat.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.