”THORALF ALFSSON VAR BÄSTA DEBATTÖREN”

Barometern har publicerat en artikel efter att en förstagångsväljare besökt Kalmar kommunfullmäktige den 30 maj. Jag är förvånad över artikeln, då jag får mycket utrymme i artikeln, det brukar inte vara vanligt hos Barometern.

”Efter en och en halv timmes interpellationer med en rad debatter som följd har Olle Tingström bland annat fått lyssna till diskussioner om klimatnödläge i Kalmar, satsningen på mensskydd i skolor, inköpt tält, läromedel, trygghetsfrågan och Kifab-affären. Den sistnämnda debatten blev bitvis tuff mellan kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) och Thoralf Alfsson, som i kommunfullmäktige är politisk vilde. Alfsson pratade om maktfullkomlighet och kallade Perssons agerande för häpnadsväckande. Johan Persson svarade med att Alfsson måste ha sovit under informationen och att det bara handlar om konspirationsteorier.

– Jag tyckte att det var väldigt intressant, speciellt när det handlade om Kifab-affären och om det handlar om någon konspiration eller inte. Jag blev nyfiken på det. Det rörde sig om stora summor. Debatten var bra.”

Interpellationsdebatten om KIFAB-affären, handlade om de 20 miljoner kronor som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden utlovat till Linneuniversitetet om man vann budgivningen på KIFAB. Noterbart är att Barometern inte nämner det i artikeln. De 20 miljoner kronorna tycks vara tabu för tidningen.

”– Jag tyckte att han var bra på att debattera som det inte stod vilket parti han tillhörde. Han kändes mest genuin och var orolig över att allt inte går rätt till.

Det är Thoralf Alfsson, som är politisk vilde men har tillhört SD och nu startat partiet Framtid Kalmar.

– Jaha, då stämmer det ganska bra med vad jag tycker, säger Olle Tingström och ler.”

Här har alltså en förstagångsväljare besökt ett kommunfullmäktigemöte för första gången i sitt liv och han värderade min debatt med Johan Persson som den mest intressantaste.

Tyvärr så tycker Barometerns journalister och nyhetschefen eller ansvarige utgivaren att dessa 20 miljoner kronor i anbudsgivningen inte är tillräckligt intressanta för att skriva om det i Barometern. Tidningen måste ha gjort bedömning att det inte har något värde för sina läsare.

Alla jag pratat med gör en helt annan bedömning och nu bekräftade till och med förstagångsväljaren Olle Tingström detta.

11 reaktioner på ””THORALF ALFSSON VAR BÄSTA DEBATTÖREN”

 1. Högt hårfäste 2022-06-19 / 20:55

  11 drogpåverkade i natt när polisen gjorde razzia på krogarna i Kalmar. Knarket flödar i stan!

  Gilla

 2. Kalle 2022-06-19 / 20:32

  Framtid Kalmar kommer få min röst i september!

  Gillad av 1 person

 3. Lotta 2022-06-19 / 19:00

  Idag är det tufft i klimatnödklassade Kalmar. Hela 15 grader varmt, hur skall vi överleva denna katastrof?

  Gillad av 1 person

 4. turrim 2022-06-19 / 17:02

  En förstagångsväljare med större journalistisk näsa för scoop än grävarna på Barometern.

  Gillad av 1 person

 5. Lennart Stenkvist 2022-06-19 / 12:40

  Utgår ifrån att kloka väljare röstar på Framtid Kalmar och Thoralf Alfsson i kommunvalet i september. Om inte kommer makten i kommunpolitiken att förstärkas och demokratin att försvagas.

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2022-06-19 / 13:36

   Men de kloka är i minoritet. Logik och förstånd verkar stå tillbaks för känsloargument. Se bara på den mur som Höllvikenborna ska bygga ute på Näset (Skåne).

   Gillad av 1 person

  • Andersson 2022-06-19 / 16:16

   Demokrati är antingen eller på samma sätt som yttrandefrihet och tyckfrihet. Något slags mellanting finns icke.

   Gilla

 6. Kalle 2022-06-19 / 12:11

  Thoralf du är ett föredöme för många i sverige. Hoppas att du aldrig tystnar hotad av mörka krafter som journalisten Lamotte.

  BITTE ASSARMO[GDS]

  ## Polisen gjorde ingenting när Lamottes familj dödshotades ##

  ##En röst har tystnat. Efter åratal av hat och hot, nerlagda polisanmälningar och smutskastning i public service och de stora mediehusen har Joakim Lamotte nu sagt adjö till den granskande journalistiken.

  Hans belackare, hatarna från den PK-marinerade politiska och journalistiska så kallade ”eliten” och från de kriminella grupperingarna, känner sannolikt både lättnad och belåtenhet över att denna obekväme sanningssägare till sist drar sig tillbaka. Vi andra inser att det är något som är riktigt obehagligt och skevt med ett land där myndigheter och mediekår ser mellan fingrarna med dödshot om det riktas mot en person med ”fel” åsikter. ##

  ##Hatarna hotar hans hustru på hennes jobb, ringer och trakasserar hennes kollegor och kollegornas barn. Vissa ringer hem till hans föräldrar och utger sig för att vara poliser, som ger beskedet om att deras son blivit mördad. Det handlar alltså om systematisk terror som gör det omöjligt både för Joakim och hans familj att leva ett vanligt liv.##

  ## Genom åren har Lamotte gjort mängder med polisanmälningar. men inte en enda har lett till åtal, berättade han i sin sista livesändning. Polisen har konsekvent lagt ner alla ärenden som rört hoten mot honom, trots att han har kunnat visa vilka personer som har utfört hoten, gett polisen telefonnummer, personnummer, namn och adress och förklarat hur de ska gå tillväga för att hämta ner identiteter från olika anonyma Facebook-konton. Men ingenting har hjälpt.##

  https://detgodasamhallet.com/2022/06/17/bitte-assarmo-polisen-gjorde-ingenting-nar-lamottes-familj-dodshotades/

  Skall vi ha det så i sverige??? Polisen verkar i allt större utsträkning vara ett skämt. Lamotte med omgivning har hotats för ”felaktiga åsikter” i det demokratiska landet sverige. Sverige är inte längre en demokrati med yttrandefrihet även om politikerna försöker inbilla oss det.

  Det var senast i Påskas våldsvekarna visade vad skåpet skall stå med bränningen av polisbilar.

  Våldsverkarna har tagit över våldsmonopolet i sverige från polisen.
  Lamotte är en av flera som tystats med statens goda minne.

  Inbördeskriget fortsätter.

  Vad händer när våldsverkarna riktar sin vapen, som dom har gott om, mot obeväpnade svenskar!!!

  Våldsverkarna har redan nu börjat anlägga bränder för att hämnas och visa sin makt.

  Polisen gör INTE tillräckligt. Vi har nästan lägst polistäthet i hela EU.

  Gillad av 4 personer

  • Sven d.ä. 2022-06-19 / 13:33

   Det är skandal det du berättar. Jag hade förväntat mig ngt liknande från en bananrepublik i Sydamerika – men vi är inte mycket bättre. Läste dessutom kommentarerna av Lars Wilks polisundersökning. Beklämmande. Och sedan har vi Estonia.

   Gillad av 1 person

 7. Gunnar Karlsson 2022-06-19 / 10:02

  Förstagångsväljaren, Olle Tingström är ett glädjande bevis på att nästa generation svenska väljare med största sannolikhet är ett par snäpp vassare på översta våningen än den nuvarande, där alltför många har blivit hjärntvättade sedan barnsben i Unga Örnar och liknande fördummande organisationer.

  //Gunnar

  Gilla

 8. ivarandersson 2022-06-19 / 08:59

  Floskel-Johan har aldrig några argument och lämnade WO i debatten med Thoralf.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.