EN NORMAL VÄRMEBÖLJA

Jag brukar aldrig titta på morgon-TV då jag inte vill förstöra dagen direkt på morgonen. Men just nu sitter jag med att vika vår folder dragspelet och då satte jag på min TV en stund och SVT.

Efter ca 40 minuter hade jag fått nog. Det enda de tjatade om var ”extremvärmen” i Sverige och Europa, bränder och andra saker som man tog alla chanser att koppla samman med värmen. Till och med att människor gick med vattenflaskor i London. Det hade uppenbarligen inte hänt tidigare.

Värmen startar inte bränder! Om det inte blir blixt och dunder. Det finns oftast något annat som startar bränder och den utan tvekan vanligaste orsaken är människan. Det är ofta människors slarv som startar bränder eller pyromaner men det kan också vara skogsmaskiner. Men numera har väl skogsbolagen infört förbud för skogsmaskiner vid vissa tider eller väderförhållanden.

Den klimatalarmism som SVT visar prov på är minst sagt sjuk. För att inte tala om dessa meteorologer och deras illröda väderkartor. Men de känner sig säkert väldigt hemma med den röda färgen. De har lite av julafton med alla sina varningar för höga temperaturer.

Stackars alla ungdomar som tror på detta och att det aldrig inträffat tidigare, utan att det beror helt och hållet på koldioxidutsläpp. Vi som har uppnått en mogen ålder vet att dagens vädret inte är något onormalt utan att vi har haft varma perioder tidigare, i mitt fall redan under 60-talet och 70-talet.

Njut av värmen så länge den varar! Snart är det höst och mörkret kommer tillbaka och man får tända en brasa för att hålla värmen. Då börjar man åter igen längta till sommaren.

Men först skall vi gå till valurnorna den 11 september och byta ut den socialdemokratiska regeringen så att vi kan få lite ordning på den svenska energipolitiken igen. Frågan är om SVT lyckas hålla Miljöpartiet kvar i riksdagen med sin klimatalarmism?

Annons

36 reaktioner på ”EN NORMAL VÄRMEBÖLJA

 1. malle - 2022-07-21 / 19:53

  @ Thoralf, jag diskuterar på ett annat forum, ang MP och att jorden håller på att brinna upp.
  Jag har ett svagt svagt minne för några år sedan, det var några höjdare som samlats på Öland och skulle dansa regndans på fullt allvar.

  Något du kan uppdatera mig med/om? Eller givetvis någon annan här…..

  Gilla

 2. Adam 2022-07-21 / 15:50

  @Andersson

  Antingen är det torka eller skyfall. Finns det något normalt längre, förutom i västra Sverige? I Göteborg är gräset grönt.

  Gilla

 3. malle - 2022-07-21 / 11:34

  Till er alla som kollar TV och blir vansinniga av Pravda propagandan, gör som jag, har inte kollat på tv aktivt på snart 10år, har en TV men den funkar som filmskärm, PS3 PS4 skärm.
  Har jag kommit hem till någon som har TV på så slötittar jag…..

  Gilla

  • tompas11 2022-07-21 / 14:18

   För mig är det snart 4 år sedan jag drog ur kontakten till TV:n. Ett av de bästa beslut som jag någonsin fattat.

   Gilla

 4. Huvaligen 2022-07-21 / 08:52

  Rötjut-68 konkretiserat i Väderkartor-idag

  Gilla

 5. Larry N. F. Eastman 2022-07-21 / 05:09

  Hur skall man kunna välja bort fascisterna/socialdemokraterna när åtta socialdemokratiska partier sitter i Riksdagen?

  Gillad av 1 person

  • malle - 2022-07-21 / 20:07

   AfS eller stram kurs…..kan ju knappast bli sämre, alt är ju rösta blankt

   Gillad av 1 person

 6. Adam 2022-07-21 / 00:30

  Jag upplever att det nästan aldrig regnar i Kalmar längre och då det sker, är det kortvarigt och alldeles för lite.

  För 10-15 år sedan hade vi normal nederbörd, men nu är varenda gräsmatta som Ölands allvar, varje år. De påminner mer om en savann. Från juni och framåt behöver man inte ens klippa gräset.

  För tre veckor sedan kom det 20 mm. Det är den totala mängd som kommit från skolavslutningen tills nu i stort sett. Mer lär det väl inte bli och i så fall så dunstar det innan det nått marken. På SMHI’s prognoser talas det om regn och lågtryck, men det blir aldrig något här. Det är Västkusten och inlandet som får. Även norra och södra länet.

  Vad ska vi leva av och dricka till slut?

  Gilla

  • Andersson 2022-07-21 / 12:01

   Vi körde Karlskrona-Trelleborg ToR i går. 650 kronor bensin av den dyraste sorten. Gulnat och torrt och inget regn i sikte varke i Skåne eller Blekinge. En stilla bris och vindsnurrorna rörde sig lite sakta. Var tionde rörde sig inte alls.

   Havstränderna längs vägen mellan Trelleborg och Ystad kryllade av badande gäster. I avsaknad av badbyxor avstod jag ifrån att beblanda mig. Längs vägen och på särskilda anordnade platser stod bilar parkerade i tusental. Jag överdriver inte.

   https://www.svk.se/om-kraftsystemet/kontrollrummet/

   På hemvägen hälsade vi på Fritiof Nilsson Piraten och Olle Adolphson. De låg där i skuggan och hade det bra. I varje fall klagade de inte. Sedan Gittes i Rinkaby. Därinne var det varmt. Jag satt utanför och trivdes bättre. Mönster och tyger är inget för mig. Så det obligatoriska stoppet vid EKO-hallen. Mjukglasskiosken har changerat. Glassen är det inget fel på men det här med kontanter. Att man måste betala med kort. Jag som knappt ser vad hålet sitter. Då säger mjukglassföräljaren att jag ska blippa eller swisha. Jag har inte blipp eller swish, Ibland händer det att en otålig människa swishar till mig. Så blir alla nöjda.

   Gilla

   • Adam 2022-07-21 / 15:43

    Antingen är det torka eller skyfall. Finns det något normalt längre, förutom i västra Sverige? I Göteborg är gräset grönt.

    Gilla

   • Andersson 2022-07-22 / 01:10

    Nu regnar det i Karlskrona.

    Gilla

  • tompas11 2022-07-21 / 17:39

   Tja 70 % av jordens yta består av vatten…

   Gilla

 7. Cosmik Debris 2022-07-21 / 00:26

  ….och där gick 37:an* i himlen in. Natten och dagen är räddad. Jag hoppas innerligt att vi slår förra årets rekord lagom till valet – det bör babbarna/muslimerna fixa. 🙂👍

  *Jag reserverar mig för att mordet i Botkyrka kan vara 38:an. Den skjutne i Alby är inte identifierad ännu.

  En död efter skottlossning i Botkyrka
  https://www.expressen.se/nyheter/en-dod-efter-skottlossning-i-botkyrka/

  Man hittad skjuten till döds i skog vid Alby, Botkyrka kommun 2022-07-20
  https://www.flashback.org/t3431334p5

  Gilla

 8. tompas11 2022-07-20 / 21:47

  “Det är regeringens ansvar att vidta alla möjliga åtgärder och göra allt för att säkerställa en stabil elförsörjning, inte bara i vinter utan även i framtiden.”

  Vilken regering har uttalat detta? Inte den svenska i alla fall. Rätt svar är Japans regering med premiärminister Fumio Kishida i ledningen. Japanerna har en klok ledare och ledning, som i första hand tänker på den egna befolkningen. Politiker i Sverige har mycket att lära…

  Gillad av 1 person

 9. Laglydig 2022-07-20 / 21:39

  Jag blev skogstokig nu när jag tittade på Aktuellt. De första 12 minuterna bara klimatalarmism med den självutnämnda superexperten Erika Bjerström där programledarna andäktigt lyssnade till översteprästinnans predikan. Samtidigt konstaterar man att de små länderna Indien och Kina kraftigt ökar produktionen av brunkol.
  Varför inte bara förklara för svenska folket att vad Sverige gör har ingen som helst betydelse.
  Sanningen vill man absolut inte tala om d v s att man har fastnad för just livets gas (CO2) eftersom utsläppen av den går att beskatta hutlöst.

  Därefter följde ett inslag om att smittspridningen ökat kraftigt i Europa de senaste sex veckorna, samtidigt som vi som följer utvecklingen närmare har sätt att smittspridningen faktiskt gick ner den senaste veckan och därför kan vara på väg att toppa ut.

  Sen var det dags för ett sexminuters inslag med Trumphat (detta rapporteras bara om av extrema vänsterkalnaler i USA) och därefter var det dags för vädret d v s lite mer klimatalarmism.

  Jag kan välja att stänga av TV:n eller byta till TV4 och hoppas på att de har ett av sina många reklamblock som understundom numera innehåller lite trevliga reklamsnuttar från SD. Men, jag kan INTE välja bort att betala för skiten! Tänk om alternativ media skulle få en bråkdel av de resurser som de redan hårt belastade skattebetalarna tvingas betala för att finansiera den alarmistiska propagandakanalen SVT.

  Det tro fan att alla sovande svenskar går på skiten och kommer rösta på ”Maggan” och hennes kompisar Pelle och Märta igen. Men jag skall ha champagnen på kylning den 11 september utifall miljöfascisterna åker ur riksdagen. Gissa om det skall firas!

  Gillad av 2 personer

 10. tompas11 2022-07-20 / 21:32

  ”Det är svårt att tänka sig en politiker eller aktivist hävda att vi ser det värsta våldet, de största ekonomiska klyftorna eller den värsta psykiska ohälsan någonsin utan att åtminstone några journalister ifrågasätter påståendet. I fallet med klimatet görs i princip aldrig sådana granskningar.”

  Läs hela artikeln här: https://www.warpnews.se/for-daligt-for-att-vara-sant/den-okanda-sanningen-om-det-oextrema-extremvadret/

  Gillad av 1 person

  • Kalle 2022-07-20 / 20:40

   De sa apokalyps hela kvällen igår på olika nyhetssändningar.

   Gillad av 1 person

 11. Kalle 2022-07-20 / 15:43

  BOSATT UTOMLANDS: BLÅST FÖRSÄKRINGSKASSAN… FÅR BEHÅLLA HALV MILJON!!!

  ## En man i 40-årsåldern, folkbokförd i Småland, får behålla omkring en halv miljon kronor som han lurat till sig i bidrag trots att han inte bott i Sverige. Det har Försäkringskassan beslutat. Anledningen uppges vara att mannen har låg inkomst, skulder och hälsobesvär.
  – Det är väldigt viktigt att vi som myndighet framstår som väldigt seriösa, säger Fredrik Falk, verksamhetsområdeschef på Försäkringskassan, till Samnytt.##

  ## Mannen ärendet gäller har mellan 2017 och 2021 fått närmare 700 000 kronor i barnbidrag, flerbarnstillägg, sjukersättning och bostadstillägg, trots att han och hans familj vistats utomlands större delen av den tiden.##

  https://samnytt.se/lurade-till-sig-halv-miljon-i-bidrag-far-behalla-pengarna/

  Sjuka kassan seriösa mot vem??? Seriöst fråga: Har ni fått värmeslag???

  Seriösa mot svenska skattebatalare är ni INTE!!!

  Gillad av 5 personer

 12. Johan Karlson 2022-07-20 / 15:30

  Du skjuter på budbäraren. Klimatförändringarna är här, på allvar och måste hanteras.

  Gilla

  • tompas11 2022-07-20 / 21:17

   @ Johan Karlsson
   ”Klimatförändringarna är här, på allvar och måste hanteras.”
   Grundläggande kunskap: Klimatförändring är något som ständigt pågår och har pågått sedan jordens födelse. Detsamma kan sägas om vädret, som är i ständig förändring. Väder är klimat på lång sikt. Kan vi påverka vädret Johan?

   Gilla

  • Thor 2022-07-20 / 21:26

   Centerpartiet tycker det är ok med hämningslös migration från tredje världen till Sverige. Som lök på laxen har jag inte hört ett knyst från centerpartiet att migranterna för klimatets skull borde låta bli att skaffa sig barnaskaror på uppemot 8-10.

   Centerpartiet och du själv är inte trovärdiga i dessa frågor. Inte i andra frågor heller för den delen

   Gillad av 1 person

  • nilscobra 2022-07-20 / 23:16

   Är du medveten om att temperaturen enligt satellitmätningar sjunkit sen 2015 och förutom varma El Niño effekter stått i princip helt stilla i lite drygt 20 år?

   Gillad av 1 person

  • Larry N. F. Eastman 2022-07-21 / 05:07

   Klimatet ändrar sig ständigt. Det sker i många överlagrade cykliska förlopp. Att de är cykliska betyder att det går upp och det går ned och att det inte finns något extremväder eller något annat att frukta. De viktigaste cyklerna är solens elvaårscykel och de olika milenkoviccyklerna som beskriver jordens rörelse runt solen och sin egen axel. Till detta kommer längre cykler som väl Milenkovic inte tog med, till exempel solsystemets pendling upp och ned genom Vintergatans plan med en periodtid på omkring en miljon år.

   Koldioxiden styr inte klimatet, utan styrs av det. Det varmare klimatet leder till högre koldioxidhalt. Mänskliga utsläpp har ingen avsevärd effekt på koldioxidmängden och denna har i sin tur ingen avsevärd inverkan på klimatet.

   Gilla

  • Tony 2022-07-21 / 09:18

   Och hur gammal är du Johan Karlsson? Eftersom du så självsäkert kan uttala dig
   om att klimatförändringarna är här? Själv är jag lika gammal som mängden i en
   brännvinsflaska, och har upplevt många lika varma som dom senaste dagarna.
   Du skriver att det måste hanteras? Hur då? Genom att vi stannar alla fordon i Sverige,
   har vi då räddat klimatet?

   Är det inte då bättre att resa till Kina som annonserat att dom tänker anlägga 10-15 st
   nya kolkraftverk, och där biltrafiken hela tiden ökar bland denna jättebefolkning?

   Men i Sverige silar man mygg och sväljer kameler.

   Ärt det något man kan undra över klimatet så är det varför vi har så lite åska idag
   jämfört med 50-60 talet, inte för att jag önskar att vi får mer,men klimatet råder
   människan inte över som tur är!

   Gilla

 13. Cosmik Debris 2022-07-20 / 15:14

  Vem behöver Monty Python när vi har SVT?

  Gillad av 3 personer

 14. stigrydmark 2022-07-20 / 12:17

  Jag vet inte hur många gånger jag mejlat till SVT och uttryckt min avsky för deras agenda. Känner mig ibland rent äcklad. Att SVT inte vill vidkännas någon subjektivitet är helt i linje med deras interna program. Undersökningar ”visar” att dom är objektiva. Brukar titta på Rapport och ler ibland
  när jag hör en nyhet. Jag har redan facit men får höra en vinklad eller censurerad version.
  Det mest störande är naturligtvis svensk politik och klimatet.
  SVT ska ju låta åsikter få utrymme som inte är PK, och där slår klimatfrågan alla rekord.

  Ett mycket viktig ämne har helt förbjudits: Massinvandringen, beslutet och objektiva konsekvenser.
  Nu gäller bara lovsång till massinvandring och i praktiken full acceptans till kriminalitet. Att språkligt tala om att vända alla stenar är nonsensretorik.

  Gillad av 4 personer

 15. nilscobra 2022-07-20 / 12:04

  För nån dag sen så visade dom ju i SVT oupphörligen en massa brinnande hus i sina klimatreportage. Vad jag vet så självantänder inte hus vid 40 grader. Det gäller förstås för skog också.

  Gillad av 3 personer

 16. Ölandsbonde 2022-07-20 / 11:31

  Ja MP blir kvar på nationell TV-nivå. Här på Öland ställer de inte upp i kommunalvalen. De vet vad sunda människor på landet tycker om dem. Framtida regering: MP, S och C. Med stöd av V och Nyans. ”Den härliga framtid blir vår!”

  Gilla

Kommentarer är stängda.