JAG GRANSKAR JOHAN PERSSON DEL 2

I sin research hade Undertecknat dock missat en hel del av vad Johan Persson sysslat med under sin tid i SSU. Det som fick störst uppmärksamhet och störst rubriker var dock när Johan Persson som pressekreterare för SSU gjorde falska valaffischer innan valet 1998 med Moderaternas logga och skickade ut till SSU-avdelningar.

De falska valaffischer väckte starka reaktioner framför allt hos Moderaterna och partiledaren Carl Bildt var inte nådig i sin kritik av Johan Persson.

”Sådant här får inte hända. Hade jag ertappat någon på central nivå som gjort så här hade jag utnyttjat alla möjligheter som svensk lagstiftning erbjuder för att avskeda eller frikoppla personen. Jag skulle inte tolerera att valrörelsen smutsas ned, säger han till TT.”

Enligt expressen och Aftonbladet hade Johan Persson bland annat skrivit följande när han skickade iväg de falska valaffischerna.

”Översänder ett antal valaffischer och flygbladsoriginal som spinner på moderaternas senaste kampanjer. Dessa affischer får inte användas alltför öppet av SSU.”

Enligt artikeln i Östran så skyller Johan Persson ifrån sig och menar att affischerna inte skulle användas på riktigt. Hur många tror på den undanflykten. Något han gör även till Aftonbladet.

Ur Aftonbladets artikel.

Läs hela Aftonbladets artikel.

Ledare i DN.

Ledarsidan Barometern.

Lite senare avslöjades också att SSU under åren 1997 och 1998 hade redovisat felaktiga medlemssiffror för att få högre bidrag. Det var samtidigt som Johan Persson var högt uppsatt inom SSU och det var Lena Hallengren som var ordförande för SSU i Kalmar län. Läs mer i artikel från SVT.

Jag gör några egna reflektioner kring detta. Johan Persson säger att han bara skickat de falska valaffischerna till 8-10 personer men han kan väl knappast vara så naiv att han inte förstår att dessa personer skulle skicka de falska valaffischerna vidare när de kommer från SSU pressekreterare.

En annan reflektion är ju att någon inom SSU skickat de falska valaffischerna vidare till Moderaterna eller till media bara inom några timmar från det att Johan Persson skickade dem. Det innebär sannolikt att någon eller några ogillade Johan Persson och ville få bort honom som pressekreterare. Johan Persson tillhörde ju högerfalangen inom SSU.

Men det viktigaste som denna händelse visar är vilken moral som Johan Persson har. Ränderna går aldrig ur och jag har sett hur fulspelet kan fungera inom Kalmar kommun och den attityd som Johan Persson uppvisar mot vissa personer när han får mothugg.

PS

Såg i Barometern att före detta landshövdingen Thomas Carlzon avlidit efter en tids sjukdom. Det var länsrådet Malin Almqvist som är Johan Perssons hustru som kom i konflikt med Thomas Carlzon. Han ansåg att det var direkt olämpligt att kommunalrådet Johan Perssons hustru var näst högsta person på Länsstyrelsen. Thomas Carlzon hade gått till regeringen för att flytta bort Malin Almqvist men det slutade med att Socialdemokraterna och civilminister Ardalan Shekarabi istället avsatte Thomas Carlzon. Han utsattes för flera falska anklagelser i media och Barometern ställde upp i denna smutskastningskampanj.

Jag hade en del kontakt med Thomas Carlzon efter att han avsattes och han berättade en del. Jag kanske skall publicera mejlen från Thomas Carlzon.

Undrar om Almqvist och Persson idag känner dåligt samvete eller om de bara känner lättnad! Jag tror på det senare.

Annons

15 reaktioner på ”JAG GRANSKAR JOHAN PERSSON DEL 2

  • Ingemar Ekman 2022-07-25 / 10:26

   Jag känner en som har hört från sin kusins mamma att hennes väninna såg Elvis och Palme i en taxi igår.

   Gilla

   • Adam 2022-07-25 / 15:46

    Denna kokainhistoria låter lite mer trovärdig…

    Gilla

 1. Bjursnästomte 2022-07-24 / 10:45

  Lika stor fifflare då som nu!

  Gilla

 2. ivarandersson 2022-07-24 / 09:09

  Inom socialdemokratin är det en merit att förvanska verkligheten genom att ljuga, att välja ut lämpliga delar av verkligheten eller att beskriva sin bild av verkligheten. Brottsligheten bekämpas genom att vända alla stenar men polisen hade svårt att försvara sig när de utsattes för stenkastning under påsken.

  Gillad av 1 person

 3. Ludvig 2022-07-24 / 08:08

  Thomas Carlzon behandlades mycket illa, tyckte synd om honom.

  Gilla

  • turrim 2022-07-24 / 17:08

   Jag menar att i ett land som Sverige där man skryter med sin etik så vore det skönt att objektivt redovisa för väljarna hur man avsätter en obekväm landshövding som vill följa lagen om jäv.

   Där de som drivit spelet gåt fria och anses i media som hjältar.

   Kanske ett startexempel för Statskontoret som nyligen fått uppdraget att utreda korruptionen hos våra styrande.

   Gilla

 4. messkalle 2022-07-24 / 07:26

  Tro det eller ej, men följande är saxat från flödet med Aftonbladets logo: ”Inför valet i september har partierna börjat intensifiera sitt arbete med att locka över väljare.

  20-åriga Elias Sundberg, som var ordförande för SSU i Luleå, bestämde sig efter en tids reflektion för att i februari gå ur Socialdemokraterna. I maj gick han i stället med i Moderaterna.

  – När man sitter och funderar, samtidigt som man är missnöjd, så börjar man undra vad det här ska leda till, säger Elias Sundberg.

  – Tydligen finns det kloka (f.d.) socialdemokrater, men Aftonbladet är inte kloka när de avslöjar ”svikaren”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8QeqoG/ssu-ordforande-bytte-parti-besvikelse

  Gilla

 5. Högt hårfäste 2022-07-23 / 23:58

  Zebrans ränder går aldrig ur! Han sysslar ju med siffertrix och lögner fortfarande.

  Gilla

 6. Goliat 2022-07-23 / 23:33

  Det är bra att sanningen kommer fram. Vet Barometern om detta…?

  Nu kommer Johan skryta om anstalten i Halltorp i kommande valrörelse och hur duktig han är och hur många jobbtillfällen det blir. Folket kommer köpa det, som vanligt. De fattar väl inte att det är Mogge som ordnat allt åt Johan.

  Gilla

  • Goliat 2022-07-23 / 23:34

   Ber om ursäkt, såklart Barometern vet. Lite trött nu.

   Gilla

  • Andersson 2022-07-24 / 15:36

   Jomenvisst. Fast skatteintäkterna hamnar i Torsås kommun när de anställda bosätter sig i Söderåkra och Bergkvara.

   Gilla

 7. Kalle 2022-07-23 / 23:20

  Johan Persson är solklar narcissist. Mina föräldrar äger en mindre fastighet och en av hyresgästerna är i klass med JP. Vet och kan allt, har alltid rätt och andra fel, ljuger, skryter, raljerar och ser sig själv som större och förmer än andra.

  Gilla

  • Andersson 2022-07-24 / 15:39

   Jag bor också granne med en sverigedemokrat.

   Gilla

 8. Christer 2022-07-23 / 20:27

  Nu måste vi snabbt komma fram med lite taskiga nyheter om SD och Ungern .
  Så fokus hamnar på någon annan . Vi måste få devSocialdemokratiska väljarna att tro att de röstar på S när de i själva verket röstar på MP.
  Måste klura ut något snabbt .
  Kanske att vi är rädda om Sverige .
  Eller att vi höjer bidragen för alla nysvenskar .
  Nu snackar vi…….

  Gilla

Kommentarer är stängda.