SD-REFLEKTIONER FRÅN ALMEDALEN

Lyssnade till riksdagsledamot Roger Richtoff som sommarpratat på SwebbTV. Han framförde skarp kritik mot Sverigedemokraternas ledning och de fyras gäng som toppkvartetten brukar kallas. Jag skall inte fördjupa mig i detta. Den som vill läsa min syn på det kan med fördel läsa min bok ”Mina politiska fighter”. Jag har några exemplar kvar till försäljning.

Nej, jag kom att tänka på några reflektioner jag gjorde under Almedalsveckan innan jag blev sjuk i covid. När jag åkte ut till Almedalen tänkte jag att det skulle bli roligt att träffa en del Sverigedemokrater som man känt under många år och en del som man jobbade tillsammans med under fyra år i riksdagen. Många har jag inte träffat sedan 2018.

Det blev inte som jag tänkt mig. Dels var det många nya medlemmar som jag aldrig träffat men sedan förstod jag ganska snart att det var känsligt att prata med den uteslutne Thoralf Alfsson. Jag kände lång väg hur obekväma vissa blev när jag kom fram och hälsade och det skyndade iväg som t.ex. Oscar Sjöstedt och Josef Fransson. Oscar var ju delvis min politiska sekreterare när jag var SD:s ledamot i Skatteutskottet. Andra tittade åt ett annat håll när jag mötte dem i folkvimlet, för att slippa hälsa. Andra hälsade lite på avstånd men tog det säkra före det osäkra och inte komma fram och hälsa. Det var nästan något tragiskt över det hela. Jag tvingade mig inte på någon.

Vid Dagens Industris stora paviljong skulle Jimmie Åkesson intervjuas efter hans tal i Almedalen. Jag gick dit för att lyssna till PM Nilssons intervju men Jimmie var lite försenad. När han kom så banade Säpo-vakterna väg genom lokalen och tog vägen precis framför mig. När Jimmie såg mig 2-3 meter innan han skulle gå förbi mig så valda han att titta bort, istället för att säga hej. Han ryckte/hajade nästan till när han såg mig. Så fegt och ynkligt.

PM Nilsson intervjuar Jimmie Åkesson.

Däremot träffade jag Richard Jomshof vid ett semarium hos Kantar Public angående opinionssiffror. Det var nästan den enda som var riktigt trevlig och som hälsade glatt. Men han behöver ju inte oroa sig för vem han pratar med. Det var några till som hälsade helt ok men jag skall inte nämna dem vid namn om det skulle påverka dem negativt inom SD.

Men på det sättet blev inte Almedalsveckan vad jag hade förväntat mig. Egentligen hade jag väl inte förväntat mig något alls men uppenbarligen är det väldigt svårt att hålla isär sak och person för SD:s politiker.

Men jag lyckades dock väldigt bra med mitt lobbyarbete för de som är födda 1957 och som drabbas av regeringens straffbeskattning. Inget parti och block kan säga att det är ovetande om detta misstag. Om det nu är ett misstag och inte en fullt medveten handling för att spara några miljarder kronor till statskassan.

Annons

23 reaktioner på ”SD-REFLEKTIONER FRÅN ALMEDALEN

 1. Tony 2022-07-29 / 19:48

  Dom skämdes väl över sina gärningar att mygla ut dig, för dom kunde väl
  knappast skämmas över det hästjobb du gjorde i riksdagen ?

  Gilla

 2. Högt hårfäste 2022-07-28 / 23:36

  SD och Åkesson sjunker mer och mer i mina ögon

  Gilla

 3. Birger ek 2022-07-28 / 17:59

  Thoralf! Vem tror du att du är? Fattar du inte att ingen vill ha dig? Du kan ju knappast hugga SD i ryggen och sen tro att du kan komma och smöra och försöka få det som att inget har hänt. Bara ett par veckor innan Almedalen så hängde du ut SD kalmar för att de tog ett aktivt val och berättade hur de ska jobba efter valet. Du passade på att göra en höna av en fjäder och försökte smutskasta partiet… sen åker du för att smöra dig tillbaka in i värmen.. Det är klart som F#*## att ingen vill ha med dig att göra. Du är patetisk som tror att problemet ligger hos exakt alla andra än dig själv.

  Om du hade minsta lilla skam i kroppen så hade du åtminstone slutat snacka skit om dina tidigare kollegor… du har misslyckats i allt och kommer förmodligen att förenligt misslyckad…

  Gilla

  • Thoralf A 2022-07-28 / 21:00

   Du glömmer vilka som låg bakom min uteslutning och att ingen kunnat förklara anledningen till min uteslutning från SD. Enligt min mening var det bara en populär person, det vill säga jag som en person ville få bort. En person som satt i partistyrelsen och kunde utnyttja den positionen för att utesluta mig.

   Att jag kritiserar SD Kalmar för deras ställningstaganden i kommunfullmäktige eller deras utspel i valrörelsen är bara det som politik går ut på. Det får alla acceptera. Jag har då absolut inte försökt ”smöra mig in i värmen”. Det är ointressant för mig men jag räknar faktiskt många av mina före detta SD-kollegor som mina vänner fortfarande.

   Jag kommer fortsätta på samma sätt i de kommande veckorna om jag reagerar på något politiskt utspel från något parti i kommunpolitiken.

   Gillad av 3 personer

 4. Ludvig 2022-07-28 / 09:37

  Att det inte finns mer ryggrad i SD-politiker så dom vågar hälsa på folk dom känt i många år, men det fanns visst undantag.

  Gillad av 1 person

 5. janne 2022-07-28 / 05:58

  Det är beklagligt att det finns så många ynkryggar i samtliga partier,vad har dom där att göra,jo köttgrytorna lockar inte så mycket annat,tyvärr.

  Gillad av 2 personer

 6. Adam 2022-07-28 / 00:31

  Jimmie Åkesson verkar vara en riktig ynkrygg och kappvändare!

  Gillad av 3 personer

 7. Nils Dacke 2022-07-27 / 20:39

  Är det något som SD representanter och ledning borde har lärt sig senaste 10 åren i riksdagen så är det väl att inte våga heja på någon, inte våga möta någon, inte våga titta på någon politisk motståndare är höjden av feghet, dålig uppfostran och intolerans. Stå på dig Thoralf, hade jag bott i Kalmar hade jag röstat på dig i kommunalvalet, nu blir det ändå SD i riksdagsvalet då det är enda chansen till förändring av utvecklingen i landet.

  Gillad av 2 personer

  • tompas11 2022-07-27 / 23:47

   Dream on. SD kommer inte att förändra utvecklingen i landet, möjligtvis påverka i marginalen, men inte mer än så. När Thoralf uteslöts efter valet 2018, trots att Thoralf lagt ner hela sin själ och mer därtill för SD, så var det detta som fick mig att aldrig mer rösta på SD. Nu blir det AfS för hela slanten, någonting annat finns inte att rösta på för den som är insatt och förstår landets problematik. Att sedan läsa att Jimmie Åkesson inte bevärdigar Thoralf ens med en blick och demonstrativt vänder bort blicken när han upptäcker Thoralf förstärker såklart mitt avståndstagande gentemot SD. Må de brinna i helvetet!

   Gillad av 4 personer

   • Nils Dacke 2022-07-28 / 09:28

    Jag förstår din inställning men tyvärr kommer AFS att få max 0,5 % och det blir enligt min åsikt att kasta bort sin röst till dagens vänsterregering och med sannolikt stöd av C o MP om de kommer in i riksdagen. Då blir i alla fall mitt val enkelt.

    Gilla

   • Sven d.ä. 2022-07-28 / 11:35

    Det blir AfS för mig denna gång (också). 20000 röster i senaste valet, så det behövs rejält mycket mer. Jag håller inte med att 2% är OK för då får man röstsedlar utdelade i nästa val. Det är nu det gäller. Nästa val är det kört.

    Gillad av 2 personer

   • onkelbjrn 2022-07-28 / 19:06

    Jag ansluter mig till skaran som överger SD till förmån för AFS. Jag är medveten om att det nog är en ”bortkastad” röst, men alternativen är inte så lovande. SD har sjabblat till det för sig själva och tappat , i mina ögon, många bra människor.
    Om det nu skulle bli regeringsskifte kommer vi med all sannolikhet att få en moderat statsminister och jag minns vad som hände under de 8 åren vi hade en moderat statsminister. Kristersson är inget bra alternativ. Låt då hellre sossarna köra ner landet i botten, så kanske kommande generationer kan resa sig och få till ett bättre land.

    Gilla

   • tompas11 2022-07-28 / 20:25

    Ingen röst på AfS är bortkastad eftersom varje röst på AfS är en signal om att det finns ett helt annat sätt att värna det svenska samt bygga och få ordning på landet. Att rösta handlar om att uttrycka en politisk vilja och att den politik partiet företräder också är min politik, oavsett om den vinner mandat eller ej. Använd din rösträtt och rösta rätt.

    Gilla

 8. turrim 2022-07-27 / 20:22

  Det är tydligen fler än Annie Lööf som vägrar att tala med vissa. Ynkligt att sätta sig i samma grupp!! Särskilt när man har ambitionen att sitta i ledningen för landet!!!

  Gillad av 3 personer

  • ivarandersson 2022-07-28 / 08:58

   Jag hatar sverigedemokrater, för jag anser att alla människor är lika mycket värda och att man inte ska hata varandra.
   Jag vet inte om det är Annie som sagt det men det skulle mycket väl kunna vara det.

   Gilla

 9. Gunnar Karlsson 2022-07-27 / 20:02

  Off Topic.

  Goda skratt förlänger iofs. livet, men tyvärr är det här också ett riktigt allvarligt problem i Sverige, jag misstänker att problemet är speciellt stort bland våra trötta kommunalpolitiker som endast bränner sin tid och våra skattepengar på att sparka in öppna dörrar, när de inte sover….

  Detta allvarliga problem är ytterligare ett skäl till att rösta RÄTT även i kommunalvalen, de finns alltför få kloka, kunniga och effektiva kommunalpolitiker i Sverige, MEN det borde inte vara så !!!

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 10. O` Hyra 2022-07-27 / 19:32

  ”Richard Jomshof är läraren som fått sparken två gånger på grund av sin partitillhörighet.”
  Det kallas demokrati.

  https://skolvarlden.se/artiklar/sd-larare-tar-plats-i-riksdagen

  Sen kan man ju undra varför det finns fästingar eller fladdermöss? Eller ett visst land och folk
  som uppfunnit både plommonstopet och säckpipan.

  Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2022-07-27 / 23:33

   Att Jomshof fick sparken förstår vi, vi vet att nästan 60% av lärarkåren röstar S eller MP. V får nästan 35%, så hela lärarkåren är vänstervriden. Förr pratade man om att lärare röstade på FP. Nuvarande L har ju blivit ett vänsterparti, sett till partiprogram.

   Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2022-07-28 / 11:31

   Plomonstop – England. Säckpipa – Scotland. Dvs två länder. Kul att vara besserwisser när man kan.

   Gilla

   • O` Hyra 2022-07-28 / 23:12

    Scotland är inget Land. Vad tror du dom vill folkomrösta om?

    Gilla

   • Andersson 2022-07-30 / 00:16

    O` HYRA 2022-07-28 / 23:12

    Skottland och England är länder. De ingår i unionen Storbritannien / United Kingdom

    Gilla

Kommentarer är stängda.