HÄRLIG MEN TUFF VECKA

Igår kväll kände jag mig väldigt väl till mods då det har varit en mycket trevlig vecka med utdelning av Framtid Kalmars valfolder med valsedlar men framför allt alla dessa positiva möten! Inte en enda negativ kommentar på hela veckan.

Jag kommer även ta upp Socialdemokraternas märkliga möten i detta blogginlägg som avslutning.

Jag har delat ut ca 5 500 valfoldrar under veckan i Rinkabyholm, Hossmo, Ljungbyholm, Halltorp, Tvärskog, Påryd, Trekanten och nästan hela Smedby. Förutom dessa orter så har det även delats längs vägarna mellan dessa orter som Vita Sand, Sandvik, Ekenäs och Kolboda för att nämna några fina områden.

Men det som jag tar med mig från denna vecka är alla klappar på axeln och alla positiva möten. Fantastiskt! Inte minst att så många är medvetna om partiet Framtid Kalmar.

Den vanligaste frågan är kommer Framtid Kalmars valsedlar finnas i vallokalerna? Och jag kan lugna alla läsare med att Framtid Kalmars valsedlar kommer finnas i alla vallokaler inom Kalmar kommun, även förtidsröstningslokaler.

Sedan förstår jag av alla dessa möten att alla uppskattar mina granskningar och djupdykningar i kommunal beslut och att jag inte minst granskar socialdemokratiska maktfullkomliga politiker. Det uppskattas väldigt mycket.

Jag vill dock nämna ett speciellt möte tidigt på fredags morgonen i ett ganska invandrartätt område. Där jag fick gå runt bland hyreslägenheterna och dela i postlådorna (körförbud för motorfordon).

Då ropade en kvinna mitt namn, jag hörde direkt på hur hon uttalade mitt namn att det inte var något negativt. Kvinnan var invandrare sedan flera decennier från Jugoslavien. Hon berättade lite om sin bakgrund och sa att jag måste komma in i kommunfullmäktige. Sedan bad hon mig att vänta medan hon gick tillbaka in i sin lägenhet. När hon kom tillbaka stoppade hon en rejäl sedel i min hand som skulle vara till Framtid Kalmar och valrörelsen. Vilket möte! Socialdemokraten Johan Persson har aldrig upplevt ett sådant möte, oavsett hur många dörrar han knackat.

Jag ser redan fram emot nästa veckas utdelning och nya trevliga möten med väljarna. Framtid Kalmar har vind i seglen. Vi kommer bli ett nytt parti i Kalmar kommunfullmäktige den 11 september!

Läser idag i Barometern att tre partiledare kommer komma till Kalmar de kommande fyra dagarna. Jimmie Åkesson på söndag, Annie Lööf på måndag och Magdalena Andersson på onsdag. Jimmie Åkesson och Annie Lööf kommer hålla till på Larmtorget, det bästa torget för möten i Kalmar. Funderar på om jag skall besöka några av dessa tillfällen men jag lär aldrig få chansen att prata med någon av dessa partiledare.

Magdalena Andersson skall istället besöka det utsatta och invandrartäta Norrliden. Innan hon kommer till Kalmar skall hon besöka utanförskapsområdet Kungshall i Nybro. Det är minst sagt märkliga områden som statsministern besöker.

Är Socialdemokraternas Kalmar lika med Norrliden? Är det bara väljarna i dessa områden som Socialdemokraterna bryr sig om? Skiter man fullständigt i Andersson, Johansson, Karlsson och Svensson? Är det bara Mohammed och Ahmed, Ali och Omar som numera är viktiga för Socialdemokraterna?

Begriper inte etniska svenska socialdemokrater hur tokigt det blivit inom den så kallade arbetarrörelsen som numera mer är någon form av kaosartad mångkulturell invandrarrörelse. Där det mesta går ut på att dela ut bidrag! Oavsett om det gäller statlig nivå eller kommunalnivå. Det gäller att hålla uppe skatterna på hög nivå så det finns utrymme för att dela ut pengar till höger och vänster, i synnerhet till dessa grupper.

Den socialdemokratiska bidragsrörelsen!

Annons

24 reaktioner på ”HÄRLIG MEN TUFF VECKA

 1. john k 2022-08-21 / 10:01

  Det är så härligt att läsa om din energi för Framtid Kalmar. Hoppas att du får många röster så vi knäpper sossarna på näsan

  Gillad av 1 person

  • Inger (@inger711) 2022-08-21 / 13:08

   Jag tycker det är tokigt att det bildas en massa nya partier i Sverige, glöm inte att ju fler kockar desto sämre soppa, bättre satsa på ett parti som man tycker har mest av den politik man gillar, så det partiet får något att säga till om, nu blir det ju så splittrat, prata istället med det parti som ligger dig varmast om hjärtat med dina önskemål om Kalmar så skall du se att det blir bra.
   Jag hoppas på en ny regering med SD M KD efter valet. Ha en trevlig fortsättning på sommaren. Var rädd om dig Bästa hälsningar från Sverigevännen Inger..

   Gilla

   • Thoralf A 2022-08-21 / 13:24

    Framtid Kalmar är enbart ett lokalt parti. Ställer inte upp i riksdagsvalet. Jag antar att det är det som du syftar på.

    Gilla

 2. Bjursnästomte 2022-08-20 / 23:09

  Så trött på tjatet om Iron Man. Det har inte pratats om något annat idag. Är Kalmarborna så lättroade av att se folk på cykel svepa förbi? Fascinerande att de sätter ut brassestol och bord för att se cirkusen, eller går upp klockan 06 för att se stollar hoppa i plurret i våtdräkt.

  Smockfullt på Stortorget hela dagen! Folk är verkligen svältfödda efter pandemin på allt som rör sig!

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-08-21 / 07:04

   Ja, det är lite märkligt. Jag och många med mig lämnar staden istället denna dag eller flera dagar. Då vi blir innestängda av alla avspärrningar och avstängda gator.

   Gilla

 3. Otto 2022-08-20 / 22:49

  Var ligger denna s.k ”Norrlidsparken” son JP alltid pratar om? Bredvid Coop i Norrliden eller?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-08-21 / 07:10

   Jag gissar att det är området bakom COOP i Norrliden

   Gilla

 4. Andersson 2022-08-20 / 17:16

  Bättre med vind i seglen än seglen på vinden.

  Gilla

 5. turrim 2022-08-20 / 16:46

  Det är tankeväckande vad du skriver om Socialdemokratiska Arbetarpartiet som glömt folkhemmet och blivit en mångkulturell invandrarrörelse.

  Man prioriterar att behålla makten för partiledningen och därmed för alla infiltrerade marionetter i myndigheter och lobbyorganisationer.

  Partiets politik har inget konkret mål för svenskarna och företagen som är trovärdigt. Det är Miljöpartiet, Centern och Vänsterpartiet som styr.

  Man är lyhörd mot EU och FN och räcker alltid upp handen som bäst i klassen och säger javisst. Om någon annan statsminister kritiserar EU och kräver nationellt beslut så är vår egen regering snabb att ta avstånd och kasta glåpord.

  Man törs inte ta eget beslut. Vi har hört Finansministern säga att det går inte att kraftigt sänka skatten på drivmedel enligt EU. Men nyligen har Frankrike och Polen gjort just detta utan kritik i Bryssel. Vad kan deras finansministrar som inte Damberg begriper?

  Gillad av 4 personer

  • ivarandersson 2022-08-20 / 18:19

   Begriper Danberg någonting?

   Gilla

 6. Skogsmulle 2022-08-20 / 16:22

  Härligt arbetat, Thoralf. Jag vill tro att det finns ett uppdämt behov i denna sossekommun att det kommer något nytt och fräscht. Magdalena i Norrliden, jo jag tackar men hur många översättare finns med i hennes stab? Undrar hur det kommer att låta?😎

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-08-20 / 17:17

   Funderar på att besöka tillställningen.

   Gilla

  • malle - 2022-08-20 / 17:51

   @Skogsmulle
   Det kommer att se ut så här och låta lika ung….

   Gilla

 7. Sven d.ä. 2022-08-20 / 14:51

  Varje parti skulle vilja rekrytera Thoralf som valmedarbetare. Över 5500 utdelade valfoldrar. Bra jobbat!

  Gillad av 1 person

 8. Lotta 2022-08-20 / 12:13

  Vilket märkligt beteende av Magdalena Andersson. Uppenbarligen är det invandrarröster hon är ute efter. Svenskar göre sig icke besvär. Johan Persson var väl också där ute i sommar. Inte konstigt att invandrarna kallar dem socialbidragspartiet. Som svensk kommer jag lägga min röst på Framtid Kalmar.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2022-08-20 / 12:56

   I förra valet var Margot Wahlström i Kalmar, i Norrliden förstås! Eller om det var 2014

   Gilla

   • Lotta 2022-08-21 / 10:16

    Mycket märkligt men de har nog märkt att de tappat de flesta svenska rösterna och måste vända sig till sin importerade valboskap. Undrar hur mycket röster de kommer tappa till det nya muslimpartiet?

    Gilla

 9. Högt hårfäste 2022-08-20 / 10:41

  Magdalena måste vara JP’s största idol, så som han tjatar om henne.

  Gillad av 2 personer

 10. Calle 2022-08-20 / 10:10

  Jag som följt dig från första början kan bara gratulera dig till denna framgång, den är du väl värd. Att komma tillbaka på banan efter den nesliga behandling du utsattes för av SD ledningen, visar prov på fighting spirit, ngt som SD hade haft nytta av idag . Kan bara beklaga dom för att inte ha tagit vara på en sån tillgång, för mig var du SD ” old school” personifierad.
  / Calle i Lisch

  Gillad av 3 personer

 11. ivarandersson 2022-08-20 / 09:51

  Magdalena förväntar sig att bidragen till invandrarna ska resultera i deras röster som ska säkra regeringsmakten. Infödda svenskar är inget att bry sig om för sossarna och därför har många tidigare S-röstare bytt till SD.

  Gillad av 4 personer

  • Anders Gs 2022-08-20 / 16:15

   Hade varit roligt om du kan få en pratstund med Åkesson om uteslutningen.

   Gilla

   • Thoralf A 2022-08-20 / 17:17

    Nej, inte intresserad av att diskutera min uteslutning. Väljarna får visa vad de tycker!

    Gillad av 2 personer

   • Andersson 2022-08-21 / 12:16

    Jag inte se något roligt i det du skriver.

    Gilla

Kommentarer är stängda.