PANIKUTSPEL OCH PANIKVALLÖFTEN

Nu duggar alla vallöften och utspel tätt. Igår lovade Socialdemokraterna 50 000 poliser fram till 2032, alltså om 10 år. Det är lätt att lova saker under valrörelsen. När man läser dagens Barometern är det nästan bara vallöften i hela tidningen. I varje fall upplever jag det så.

Frågan är om den svenska väljaren är så dum att han tar hänsyn till alla dessa vallöften de sista dagarna innan valet och lägger sin röst på det parti som har de vildaste vallöftena?

Den som har lite förnuft och en hjärna att tänka med har säkert redan bestämt sig för några månader sedan. Till grund för sitt beslut har personen hur partierna agerat under den senaste mandatperioden, inte alla vallöften de senaste veckorna.

Frågan är hur många som är så kloka?

Jag skulle gärna se olika valdagar för dels riksdagsvalet och region- och kommunvalet. Det skulle ge mer fokus på de lokala frågorna som nu riskerar att drunkna i rikspolitiken och riksdagsvalet. Man behöver ju inte rösta på samma parti i alla tre valen. Jag tror tyvärr att många väljer ett parti för riksdagen och sedan väljer man samma parti i regionvalet och kommunvalet.

Jag kan ju hoppas att många väljare har tröttnat på alla utspel och vallöften som flyger i luften just nu och ser att Framtid Kalmar står stadigt och inte lovar en massa svåruppnåeliga löften.

Sänkt kommunalskatt, satsningar på kärnverksamheterna, begränsad invandring, trygghet, bevara grönområden och vår unika stadskärna, det lovar vi. Dessutom lovar vi att granska makten och de styrande partierna i Kalmar.

Det är Framtid Kalmars vallöften!

PS

Framtid Kalmar finns vid Jordbroporten under fredagen och lördagen för den som vill besöka oss.

Annons

16 reaktioner på ”PANIKUTSPEL OCH PANIKVALLÖFTEN

 1. O` Hyra 2022-09-02 / 17:29

  Vad fick Gorbatjov att lita på USA eller Nato? Det oerhört generösa beslutet att lämna Östtyskland och fler fd Sovjetstater är ursprunget till dagens konflikt.

  Äckliga USA är överallt. Plöj era åkrar, kör era löjliga, föråldrade bilar, fortsätt låna pengar av andra, men ge fan i resten av världen.

  Och Pellousi-kärringen, eller vad hon heter. Lås in henne!

  Gilla

 2. Kalle Kula 2022-09-02 / 16:59

  När man kollar Barometerns klipp på Facebook och frågar folk på stan över vilka politiska kandidater som är på bilderna, så blir man ju mörkrädd.

  Har detta sovande folk verkligen rösträtt?

  Gilla

 3. O` Hyra 2022-09-02 / 16:57

  Idag har jag förtids röstat på Framtid Kalmar och tog sedan en promenad ner till hamnkvarteren. Där hade ett större antal män från mellanöstern parkerat sina lyxbilar och deras vedervärdiga ”musik” berikade platsen från bilstereon.

  Det var dagtid, männen i sin mest produktiva ålder. ingen var på arbetet och dom markerade vilka som var kungar i stan.

  Allt det här snacket om att polisen ska kunna beslagta bilar och annat gods om ägaren inte kan bevisa var pengarna kommer ifrån. Blir det verklighet?

  Eller blir det som med dom utländska stöldligor som i mer är tre decennier stulit allt dom kommer över i Sverige och sedan utan kontroll bara rullar hem?

  Allt stjäls, från tandkrämstuber, cyklar, grävmaskiner och nu senast lyxbilar, speciellt från norra Stockholm.

  Varje dag ser jag groteska, utländska ansikten som jag undrar:
  Vad i helvete gör han i Sverige? Kriminaliteten känns igen.

  Ingen inre kontroll, ingen gränskontroll, allt bara rasar.

  Tänk så underbart livet är när man lämnar Sverige på sin semester utomlands och för en gång skull få känna sej normal.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-09-02 / 17:23

   ”Tänk så underbart livet är när man lämnar Sverige på sin semester utomlands och för en gång skull få känna sej normal.”

   Jag instämmer!

   Gillad av 2 personer

 4. turrim 2022-09-02 / 15:06

  Det enda Magdalena kan lova med visshet är att landet går mot katastrof med dagens elpriser till kund. Att skicka upp två egna säkerhetsrisker att anklaga ett annat parti visar på desperation.

  I stället borde hon erkänna att det är inte klokt att tvingas betala 5 kr/kWh för en produkt som tillverkas för 20 – 50 öre i våra vatten- och kärnkraftverk. Hon borde åka ner till Bryssel och säga stopp i dag – nästa vecka är för sent för många.

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2022-09-02 / 14:36

  Säg NEJ till MP

  Gilla

 6. ivarandersson 2022-09-02 / 12:19

  För att stärka försvaret behövs enligt Magdalena en särskild skatt. Det blir säkert samma visa med 50000 poliser: en ny skatt. Valfläsket ska betalas med nya skatter.

  Gilla

  • onkelbjrn 2022-09-02 / 13:35

   Ivar Andersson, ja när det gäller skatter då är man både iderik och snabb. Till skillnad mot allt annat. Vi får heller inte glömma att en upprustning av polisen medför att man också måste satsa på åklagare, domstolar och den redan hårt ansatta kriminalvården.

   Gilla

 7. onkelbjrn 2022-09-02 / 10:48

  Jag tror du har en poäng där, med olika valdagar Varför inte 2 år emellan. Idag är det nog så att alltför mycket fokus går på riksdagsvalet.
  Riksdagsval för sig och region/kommunval för sig.

  Gillad av 3 personer

 8. Sven d.ä. 2022-09-02 / 10:34

  Hur ska Framtid Kalmar ”begränsad invandring”. Är det inte så att staten bara dumpar invandrare i olika kommuner? Ska ni säga nej som i Staffanstorp? Hyra en buss och sända dem åter till Stockholm?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-09-02 / 11:11

   Agerandet i Staffanstorp är ett sätt. Ett annat är att dra in bidrag och kräva motprestationer i form av arbete. Det kan få personer att flytta till en annan kommun med generösare bidrag/krav.

   Gillad av 3 personer

   • Sven d.ä. 2022-09-02 / 16:18

    Staffanstorp köpte också upp husvagnar. Jag tycker om alternativet med bussen med slutstation Sagerska palatset.

    Gilla

 9. malle - 2022-09-02 / 09:35

  Tja! Det där med valfläsk har ju fortgått i årtusenden, och väljarna är tyvärr lika korkade varenda gång……SUCK

  Gilla

 10. Nils 2022-09-02 / 09:19

  Lycka till!

  Gilla

Kommentarer är stängda.