STOPPAS PIA SCHRÖDER FRÅN SD-VALSEDELN?

I förra veckan träffade jag sd-politikern Pia Schröder från Färjestaden när jag var på Centerns möte på Larmtorget i Kalmar men jag träffade även henne i Norrlidsparken under statsminister Magdalena Anderssons besök där.

Pia Schröder berättade då att SD Mörbylånga försöker utesluta henne och få bort henne från kommunvalsedeln, där hon finns på plats nummer 5. Det skall ha kallats till ett extra årsmöte för SD Mörbylånga den 9 september och jag förmodar att man då skall ta beslut om en ny kommunvalsedel där Pia Schröder inte finns med. Enligt vallagen så finns den möjligheten.

”Ett parti kan återkalla en anmälan av en kandidat fram till den 9 september i valen 2022. Återkallandet görs till den länsstyrelse som mottog den ursprungliga anmälan.”

Jag blir dock förvånad idag när jag läser en artikel i dagens Ölandsbladet där SD Mörbylångas ordförande Jessica Hellman intervjuas. Följande kan läsas i artikeln.

”Till årets val har SD fått in en av politiker-Ölands största profiler på sin lista. Pia Schröder. En person som har mycket åsikter och som många har åsikter om.

Det är en chansning att ta in Pia, medger Jessica Hellman.”

Inte ett ord om att SD Mörbylånga har planer på att stryka Pia Schröder från valsedeln 2 dagar innan valdagen. Det blir minst sagt lite falsk marknadsföring i artikeln. Det kommer sannolikt Jessica Hellman få äta upp om man fullföljer sina planer att stoppa Pia Schröder.

Varför vill då SD Mörbylånga ha bort Pia Schröder från valsedeln?

Enligt Pia Schröder själv så beror det enbart på en insändare i Ölandsbladet som väckte en del uppmärksamhet i slutet av juli. Här kan du läsa insändaren.

Prinsessan på konsert: ”Gäller inte 13-årsgränsen för alla?”

”Så här skriver folkhälsomyndigheten angående barns åldersgräns på musikevenemang.

”Varför inför arrangören ibland en 13-årsgräns? Åldersgränser har införts av flera arrangörer efter 2005 då Folkhälsomyndigheten skärpte riktvärdena för höga ljudnivåer vid evenemang som är öppna för barn. I Folkhälsomyndighetens allmänna råd står att det bör vara lägre ljudnivåer där barn under 13 år har tillträde.”

Men detta tycks inte gälla för 10-årig Estelle Bernadotte, blivande drottning av Sverige. Ska denna flicka, redan i 10-års åldern lära sig vara lite förmer än andra barn i samma åldersgrupp? Vad ger detta för signaler till de trogna undersåtarna med barn i samma ålder? Ska inte åldersgränser satta av en myndighet respekteras i alla samhällets skikt? Borde inte familjen Bernadotte föregå med gott exempel och följa de förordningar och lagar som finns för oss alla….eller är det inte för alla? Vi övriga kan ju ta med oss ett gäng 10-åriga barn och se om vi blir insläppta i Slottsruinen en vacker sommarkväll.

Dåligt av familjen, dåligt av arrangörerna som gjort sig flata och valt att inte följa givna åldersgränser. Vill man bjuda en yngre publik, dit alla är välkomna, på musik, så är en kanske en barnmatiné en bra lösning. Tidigare på dagen, mindre folk och lägre ljudvolym och som sagt, lika för alla som vill gå in och avnjuta en konsert.

Pia Schröder, SD”

Det blev en del uppmärksamhet i Svensk Damtidning efter hennes insändare men faktiskt också artiklar i Tyskland och andra länder.

Nog för att kungafamiljen är ett känsligt kapitel på Öland men har inte SD Mörbylånga överreagerat om man styrker Pia Schröder från sin valsedel? Eller är åsiktskorridoren så smal inom SD?

PS

Bor ni Mörbylånga så tycker jag att ni skall rösta på Eva Dillner (AfS) i kommunvalet. En kvinna som har de rätta åsikterna och är minst sagt välutbildad och med stor livserfarenhet. Då blir ni inte besvikna. Hon behöver bara drygt 200 röster för att ta en plats i kommunfullmäktige.

Läs mer på hennes webbsida och Facebook.

Annons

15 reaktioner på ”STOPPAS PIA SCHRÖDER FRÅN SD-VALSEDELN?

 1. Goliat 2022-09-01 / 23:17

  SD är inget seriöst parti. Tyvärr kommer det upp tvivelaktiga incidenter nästan dagligen. Jag ska rösta på Framtid Kalmar i kommunvalet och i riksdagvalet blir det nog AFS.

  Gillad av 2 personer

 2. Sven d.ä. 2022-09-01 / 22:11

  Tanken är alltså att man låter Pia S ska jobba häcken av sig så länge som möjligt, sedan 2 dagar innan valet låter man bilan gå. Men då har många redan röstat SD och man håller säkert tyst om Pia S.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2022-09-01 / 22:43

   Ungefär så uppfattar jag det.

   Gilla

 3. Bjursnästomte 2022-09-01 / 19:48

  Jag var i Norrliden idag. Hur kommer det sig att endast en enda valaffisch finns uppställd mellan Coop och skolan?

  ”Jag går hellre i opposition än regerar med SD”

  Utstuderat?

  @Thoralf:
  Är detta en av kommunen utvald plats för affischering, eller står den där otillåten?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-09-01 / 20:16

   Den finns säkert i listan för utvalda platser. Vi har inte satt några valaffischer då det med stor sannolikhet vandaliseras omgående, i synnerhet valaffischer med mitt foto.

   Det är många som vill ha en idolbild. (ironi)

   Gilla

 4. ivarandersson 2022-09-01 / 18:48

  Det verkar som att Pia utgör ett hot mot de andra profillösa SD-kandidaterna och därför ska hon bort.

  Gillad av 1 person

 5. onkelbjrn 2022-09-01 / 16:53

  Handlar inte politik lite grann om att ha olika åsikter och sen diskutera sig fram till lösningar. Borde ju gälla även innom partier.
  Att utesluta någon för ett ifrågasättande låter märkligt. Men SD har visat runt om i landet att den inre demokratin inte verkar vara så stark

  Gillad av 1 person

 6. Högt hårfäste 2022-09-01 / 16:47

  Kungafamiljen har gräddfil till det mesta i samhället. Kungen kan ju t.o.m. begå brott utan att straffas.

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2022-09-01 / 22:15

   Kungen har högst grad i alla försvarsgrenar, men har ingen åsikt om NATO. Varför har vi en kung överhuvudtaget?

   Gillad av 1 person

   • tompas11 2022-09-02 / 00:15

    Därför att Sverige är en monarki. Fler frågor?

    Gillad av 1 person

 7. Kalle Kula 2022-09-01 / 16:20

  OT.

  ”It-bolaget Naviga Content Lab AB varslar cirka 30 anställda i Sverige och Kalmarkontoret drabbas hårdast. Under onsdagen fick de anställda i Kalmar beskedet att 23 av 37 anställda varslas.”

  På onsdagen påträffades natkotikahandel på Vasallgatan i Kalmar. Den ena var dessutom beväpnad med kniv.

  Vad säger JP om detta?

  Gilla

  • Otto 2022-09-01 / 18:58

   Kalmar har ju hybris med allt som ska öppnas i stan. Man vill att Kalmar ska bli ett nytt Stockholm. Det kommer nog bli fler varsel framöver.

   Tycker man dessutom läser om flera företag som ska öppna, men de öppnar aldrig. Brödernas hamburgare t.ex., eller har de öppnat? Jag hittar i alla fall inget. Dollarstore skulle väl också öppna, men det gick väl upp i rök.

   Nu ska Mister York ta över gamla hederliga Sibylla och ha två hamburgerhak, det finns ingen hejd på något.

   Gillad av 1 person

 8. Lennart 2022-09-01 / 16:15

  Det är skillnad på dem där uppe som bestämmer och folket där nere på gräsrotsnivån som ska lyda. Demokratursamhället har mer och mer tagit över demokratisamhället.

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2022-09-02 / 00:16

   Mmm det är skillnad på olika.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.