KORS I TAKET!

Idag kom jag med i Ring P1. De tyckte uppenbarligen att mitt ämne var intressant och värt att förmedla till lyssnarna. Skall bli intressant att se vilka reaktionerna blir.

Hoppas att många lyssnare hör av sig till riksdagspolitikerna och kräver att man gör den förändring som jag efterfrågar.

Att svensk pk-media skulle lyfta frågan har jag inga större förhoppningar om.

Lyssna på följande länk. Jag kommer in strax innan 12 minuter i programmet och jag får ca 5 minuters utrymme.

Kors i taket!

https://sverigesradio.se/embed/episode/2010743

Annons

11 reaktioner på ”KORS I TAKET!

 1. Thorsten Schütte 2022-10-06 / 13:45

  Elias Rosell har helt rätt i https://www.op.se/2022-09-30/sankt-drivmedelsskatt-ar-rea-pa-miljoforstoring : sänkt drivmedelsskatt är rea på miljöförstöringen. Det finns ett bättre och klimatneutralt sätt att avlasta de hårt prövade fordonsägarna något genom att slopa trafikförsäkringsskatten, en ren straffskatt på att försäkra ens fordon!

  Gilla

 2. O` Hyra 2022-09-28 / 18:41

  Thoralf. Har du funderat på ett akvarium, så att du har någon att tala med?

  Gilla

 3. Kalle 2022-09-28 / 11:24

  Thoralf hörde dig i Klarspråk idag. Bra jobbat. Dina synpunkter har nu hörts land och rike runt. Nu kan inte politikerna slingra sig längre. Nu måste de göra något. Agera och regera !!!
  Din röst gick igenom högtalaren. Grattis.

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2022-09-28 / 14:17

   Jag minns att det under 70-talet talades om en extra avgift på trafikförsäkringen. Den kallades då no fault-avgift eller något liknande. Tanken var att den som saknade trafikförsäkring på sitt fordon vid en trafikolycka ändå skulle få ersättning och det via motpartens trafikförsäkring. Jag skrev ett brev till dåvarande statsminister, vilket vid den tiden var Olof Palme och påpekade att jag ansåg detta orimligt och att det skulle fördyra trafikförsäkringen. Jag fick faktiskt ett svar från Palme, men jag minns tyvärr inte vad han svarade. Allt för många år har gått sedan dess.

   2007 införde den dåvarande alliansregeringen skatt på trafikförsäkringen. Den benämns numera trafikpremieskatt. På min Volvo utgör denna trafikpremieskatt 220 kronor. Kanske inte så hög summa kan man tycka, men det finns säkert många som beskattas väsentligt högre.

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2022-09-28 / 16:08

    Jag måste erkänna att jag inte kände till att finns skatt på trafikförsäkringen i Sverige !! Men jag blir inte överraskad, det är så typiskt Sozze-svenskt som tar sig för pannan.

    Här i Frankrike där jag bor finns det inte ens fordons-skatt !! och vi överlever trots att vi inte heller skatt på plastpåsar.

    Alla dessa genomsjuka skatter blir Sveriges död !! Men nästan ingen svensk protesterar, bara tar emot den ena smällen efter den andra och mesar med, här blir det djä.. liv om skatterna höjs !!

    //Gunnar

    Gillad av 2 personer

   • tompas11 2022-09-28 / 19:16

    Nu var det ju in sossarna, som man skulle kunna tro, som införde skatt på trafikförsäkringen utan de borgerliga partierna. Rätt ska vara rätt. Jag betalar heller ingen fordonsskatt på min bil.

    Gilla

   • Thor 2022-09-29 / 00:07

    @Thorsten

    Tff står för Trafikförsäkringsföreningen och är en parasitär företeelse. Den får inte in tillräckligt med pengar på straffavgifter från de som väljer att köra oförsäkrat för att täcka skador från oförsäkrade fordon. Försäkringsbolagen får skjuta till pengar vilket naturligtvis drabbar premierna för vi som betalar.

    Förutom personskador vid olyckor ska Tff täcka upp för smitningsskador men att få ut något på det, ta ner månen istället, det är lättare. Tjänstemännen på Tff går det dock ingen nöd på direkt.

    Vill minnas att över 10% av fordonen i Malmö körs oförsäkrade, om bara viljan fanns hos polisen skulle det gå att få bukt med anarkin.

    Oskattat och obesiktigat som grädde på moset.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.