HÖJER MODERATERNA SKATTEN?

Efter att jag först fick komma fram till Ring SwebbTV i tisdags och sedan även fick vara med i Ring P1 på onsdagen så har jag fått många reaktioner från lyssnare. Både 57:or som var ovetande om denna skattehöjning av pensionerna och andra som även reagerat. Inte en enda negativ kommentar, annars brukar det alltid vara någon som retar sig på att jag får utrymme i debatten.

En ledande Sverigedemokrat skrev bland annat följande till mig om möjligheten att rätta till denna olyckliga konsekvens för 57:orna.

”Det tillfälle som ges efter att reformen nu är tagen för justering är ju när statens budget klubbas i höst och där även skatterna mm kan justeras. Min personliga uppfattning är givetvis att inga årskullar framåt ska drabbas av en relativt sätt lägre disponibel inkomst till följd av denna reform!”

Nu hoppas jag att detta är Sverigedemokraternas ingångsposition i regeringsförhandlingarna med Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. Då kan det finnas en möjlighet att detta kan förändras i den kommande budgeten.

Tyvärr så tror jag att minst hälften av alla 57:or fortfarande är omedvetna om att man kommer fråntas det förhöjda grundavdraget under 2023.

Kommer den nya regeringen med Moderaterna hålla sitt löfte eller börja med att höja skatten för oss som är födda 1957?

Annons

13 reaktioner på ”HÖJER MODERATERNA SKATTEN?

 1. O` Hyra 2022-10-03 / 18:23

  Man kan ju inte alls anklaga Morgan J. för att ha en storklik profil. Storken kommer dessutom i många fall med något efterlängtat, men Morgan kommer med rökridåer och tomma löften.

  Gillad av 1 person

 2. Högt hårfäste 2022-10-03 / 14:22

  Det är nog mycket prat på Uffe och hans nya vänner. Samma skrot och korn allting!

  Gilla

 3. Kalle 2022-10-03 / 12:45

  OLA WONG [EXPRESSEN ]

  ## Den stora framtidsfrågan glömdes bort under valet##

  ##Kommunistpartiet i Kina satsar på att bli världsledare inom framtidens djupa teknologier, såsom AI, artificiell intelligens. Men i den svenska valrörelsen diskuterades knappt denna avgörande framtidsfråga.

  Det är ett underbetyg åt Sverige.##

  ## Den som inte är intresserad av framtidens teknologi riskerar att bli dess slav.##

  ##President Xi Jinping satsar samtidigt stenhårt på att säkra vinst i framtidsracet. Vetenskapsförnekare eller teknologiska bakåtsträvare har ingen plats i Kinas ledning. ##

  ## Sex eller sju av toppnamnen som tippas komma in i politbyrån vid den stundande partikongressen i oktober är ingenjörer och forskare, menar den USA-baserade analytikern Cheng Li. Bland dem finns en grupp som kallas ”Kosmosklubben”, som har bakgrund i flyg- och rymdsektorn, ett annat fokusområde för Xi. ##

  ## Ett framtidsnamn är Huai Jinpeng som utsågs till Kinas utbildningsminister förra året. Han är forskare i datavetenskap och har lett Beihang-universitetet för rymdforskning i Peking, som är tätt knutet till militären. Huais snabba karriär avspeglar partiets målsättning att reformera utbildningssystemet för att tjäna målet av vetenskaplig och teknologisk självförsörjning för militären och ekonomin.##

  https://www.expressen.se/ledare/ola-wong/den-stora-framtidsfragan-glomdes-bort-under-valet/

  Vetenskapsförnekare eller teknologiska bakåtsträvare har ingen plats i Kinas ledning.

  Kina har lärt läxan av västvärlden.

  Väst och USA måste nu lära av Kina!!!

  Gillad av 2 personer

 4. janne 2022-10-03 / 10:26

  Skatterna behöver inte höjas om man städar ut all skit som inte ska vara här i landet,det är dags för
  krafttag nu och visa var skåpet ska stå.Det får vara slut med denna mjäkighet som har kännetecknat
  dom rödbruna partierna i åtta år och som förstört och korrumperat landet till oigenkännlighet.
  Ta även bort saft kaffe bullar pissa och korv så sparas det in mycket pengar.Plus en ny polisledning.

  Gillad av 2 personer

 5. Lennart 2022-10-02 / 20:12

  Du kämpar på Thoralf. Obegripligt att väljarna inte gav dig bättre stöd i valet. ”Otack är världens lön”. När det gäller pensionen för 57:orna satt antagligen
  de högarvoderade beslutsfattarna och sov. Nya regeringen måste se till att det blir rättvisa i pensionssystemet även för pensionärs-57:orna.

  Gillad av 3 personer

 6. Lars 2022-10-02 / 18:12

  Du påminner om en gnällig gubbe Thoralf. Har du begränsat din blogg för alla födda -57…

  Gilla

  • Thoralf A 2022-10-02 / 20:28

   Fram till att höstbudgeten presenteras kommer jag driva frågan och det blir fler blogginlägg om hur detta utvecklas och om jag får något svar från riksdagsledamöter eller någon organisation.

   För mig personligen handlar det om mycket pengar varje månad under 2023.

   Men det är enkelt för de som är ointresserade, ni kan hoppa över dessa blogginlägg och de som är intresserade kan välja att läsa dem.

   Gillad av 2 personer

  • tompas11 2022-10-03 / 00:56

   Jag tycker faktiskt tvärtom. Om alla vore som Thoralf hade inte samhället sett ut som det gör nu. Men nu är de flesta som Lars och vi ser resultatet av detta varje dag.

   Gillad av 2 personer

  • Grålle 2022-10-03 / 08:19

   Är själv född 1954 men tycker frågan är mycket viktig och har inte alls fått den uppmärksamhet på riksnivå som den förtjänar. Ett idiotiskt politiskt beslut som slår väldigt snett.
   Bra att någon driver på och försöker skapa rättvisa!

   Gillad av 1 person

 7. ivarandersson 2022-10-02 / 18:11

  Med en röd-grön regering hade en ny skatt för att stärka försvaret införts. Fastighetsskatt, förmögenhetsskatt, energiskatt, effektskatt hade nog varit lockande för att dela ut fler och högre bidrag som V och MP och kanske C kräver. S hade gått med på alla utpressningsförsök för att behålla regeringsmakten om det inte drabbar LO-kollektivet som satsade mycket av medlemsavgifterna på en röd-grön regering.

  Gillad av 2 personer

 8. Christer 2022-10-02 / 16:56

  Det vore konstigt om SD inte tackar och tar emot . De får ju en gratischans att visa kraft bakom orden.
  Jag tror du kommer att håva in din största politiska seger hittills.
  Så kan Kalmars diktator stå där med skammen.
  Grattis i förskott

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2022-10-03 / 17:32

   Christer,

   Att gratta någon i förskott skall man akta sig djä… noga för. Jag håller, för en gångs skulle, med en Centerpartist, nämligen Gunnar Hedlund, som yttrade de kloka orden, ”Man skall inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten”

   Christer, jag lovar dig att Thoralf kommer att få mitt Grattis om han lyckas få dessa tröga politiker att erkänna att de gjort fel och därefter rättar till det hela. Förresten har det någonsin hänt ??

   //Gunnar

   Gilla

Kommentarer är stängda.