KOMMER MARKRESERVATIONEN FÖR MOSKÉ ÖVERKLAGAS?

Socialdemokraternas ”hemliga” vallöfte till Kalmars sunnimuslimer om en markreservation för en ny moské klubbades vid tisdagens möte i kommunstyrelsen. Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet drev igenom beslutet med rösterna 8-7.

Kalmaralliansen och Sverigedemokraterna röstade nej då de ansåg att markområdet var ett grönområde som borde bevaras. Kalmaralliansen (M, KD och L) har full förståelse för att muslimerna vill ha en moské och motsätter sig inte det men platsen, ett grönområde var olämpligt. De hade med andra ord inget emot att det byggs en stor moské på 450+300 kvadratmeter.

Sverigedemokraterna har tidigare sagt att man skall göra allt för att stoppa att moskén blir en verklighet i Kalmar enligt en artikel i Dagens Kalmar. Men nu gick man uppenbarligen på Kalmaralliansens linje om man skall tro Barometern och Dagens Kalmars artiklar.

Nu är den stora frågan om någon sakägare kommer överklaga markreservationen!

Vilka sakägare finns det då som kan överklaga beslutet och Socialdemokraternas vallöfte? Först och främst är det Ljusstadens pizzeria och ägarna av kolonistugor vid Berga Koloniområde. Koloniområdet har säkert också en förening som kan överklaga markreservationen. Dessutom finns fastighetsägare vid Klunkens backe, Prins Hatts gränd men kanske också på Norrlidsvägen som kan räknas som sakägare vid en överklagan.

Jag hoppas verkligen att någon eller flera av dessa skickar in en överklagan av beslutet.

I ansökan skriver Muslimska Trossamfundet att det skall vara utan böneutrop, ingen minaret. Så har andra muslimska föreningar också uttryckt sig men när väl moskén byggts så har man börjat klaga på att man inte har böneutrop och en minaret. Sedan har man även fått tillstånd för detta i efterhand. Jag förutsätter att Muslimska Trossamfundet kommer köra samma taktik i Kalmar och att det är därför man påpekar att det skall vara utan böneutrop i sin ansökan. Undrar vad som ingick i Socialdemokraternas vallöfte?

Islam har inget positivt att tillföra det svenska samhället. Islam kan dessutom också betecknas som en politisk ideologi med sitt eget rättssystem, Sharialagar. Det skall inte främjas genom att det byggs en storskalig moské i Kalmar!

PS

Jag återkommer med ytterligare ett blogginlägg om detta beslut.

Annons

15 reaktioner på ”KOMMER MARKRESERVATIONEN FÖR MOSKÉ ÖVERKLAGAS?

 1. Kalmarbo 2022-10-28 / 12:54

  Jag bor i närheten av den tilltänkta platsen, men antagligen inte tillräckligt nära för att anses vara sakägare och ha möjlighet att överklaga. Som relativt nyinflyttad till Kalmar från en storstad så inser jag att man inte längre kan fly från islam här i Sverige. Är själv invandrare och kan inte anklagas för att vara rasist, så det så. Så vad göra? Sälja huset och flytta? Vart? Östermalm i Stockholm?
  Jag hoppas att politikerna i Kalmar tänker till både en och två ggr vilka konsekvenser det blir. För en som lever i verkligheten så är det logiska att en moské i närheten av Norrliden kommer att öka segregationen och rasismen. Svenskar och andra invandrare som flytt från muslimska länder kommer att flytta från området.
  Den som inte fattar det är antingen sinnesförvirrad eller hjärntvättad eller så otroligt självisk att den inte bryr sig om hur andra människors liv kommer att påverkas.

  Gilla

 2. Lotta 2022-10-27 / 08:38

  Moskéer hör inte hemma i Sverige. De borde aldrig tillåtas att byggas. De som har byggts borde jämnas med marken. Sverige är ett kristet och inte ett muslimskt land. Vill man bo i ett muslimskt land finns det flera man kan välja, Sverige är inte ett av dem.

  Gilla

 3. anders gs 2022-10-26 / 21:56

  Thoralf, jag har anmält islampodden och salafisterna på islam.nu till säpo flera gånger. Hoppas dom har koll på konvertiterna.

  Gilla

 4. Peter S 2022-10-26 / 12:50

  Hur kommer finansieringen att gå till? Lån får väl inte en muslim ta. Den nya regeringen hade väl också en punkt att finansiering från Qatar o dyl inte skall få göras. Har du koll på detta?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-10-26 / 13:07

   Det är tagna beslut om att utreda förbud mot utländsk finansiering av moskéer. I Tidöavtalet finns också ett avsnitt om utländsk finansiering av trossamfund som skall utredas ett förbud av,

   Gilla

 5. Kalmarffffffff 2022-10-26 / 12:17

  Du försöker antyda att SD och Jonathan ändrat kurs… vilket är löjligt och en väldigt låg nivå av dig!
  Jag är övertygad att detta projekt inte kommer att bli en verklighet. Jonathan är en väldigt skicklig politiker och kommer se till att det stoppas, antingen genom att det överklagas och läggas ner eller via andra kanaler. Jonathan är smart och vet vad han gör. Han väljer sina ord och agerar efter en listig plan. Jonathan har hela oppositionen i ett järngrepp. De röstade emot för att han sa att de ska rösta emot och inget annat! Vad de sen säger officiellt är en helt annan sak…

  Gilla

  • Thoralf A 2022-10-26 / 13:03

   Det var väldigt vad du vet mycket! Vad jag kunnat läsa i artiklarna i Barometern och Dagens Kalmar så var ingen direkt emot en moské. Så här skrev Barometern.

   ”Anledningen till att Kalmaralliansen och SD är negativt inställda är för att de är emot den tilltänkta platsen som moskén är tänkt att byggas på, snarare än moskén i sig.”

   Dagens Kalmar skriver följande om vad SD anser.
   ”Det handlar bara om marken, inte det faktum att den byggs i Norrliden?
   – Det är kanske en senare fråga när detaljplanearbete sätts igång. Men det är klart att Norrliden tillhör inte majoritetssamhället och här finns en stor segregation. Ett moskébygge här gynnar inte integrationen.”

   Du får väl i så fall kritisera Barometern och Dagens Kalmar.

   Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2022-10-26 / 18:09

   En något larvig personbeskrivning. Jag hoppas att du är hans flick/pojk vän. Kärleken är blind.

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2022-10-26 / 18:53

    Thoralf,

    Det måste vara det mest säkra stalltipset hittills !!

    //Gunnar

    Gilla

   • tompas11 2022-10-26 / 18:56

    Nä stallet är nog tomt.

    Gilla

 6. Anneli 2022-10-26 / 11:41

  Hur kan man ha full förståelse för att muslimerna vill ha en moské!?
  Moskeer hör inte hemma i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 7. malle - 2022-10-26 / 09:49

  Överklaga? nja! Bättre att hälla ut några kubik grisablod på platsen.
  Ledsen Thoralf, jag kunde inte hålla mig, du väljer om denna post ska visas….

  Men står fast vid mitt förslag.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-10-26 / 11:09

   Det kanske vore bättre att kolla vad marken används till tidigare. Vem vet vad den används till för 100 år sedan.

   Gilla

   • malle - 2022-10-26 / 11:34

    Där har du en poäng Thoralf, fram med grävarbyxorna, det är ditt område 🙂
    Borde ju finnas sparade dokument från den tiden någonstans…..

    Gilla

Kommentarer är stängda.