FÖRBJUD ISLAMISKA LAGAR I SVERIGE

Igår visade Uppdrag granskning en repris av ett reportage med rubriken ”Skilsmässa i Allahs namn”. Det sändes första gången den 18 maj. Ett intressant inslag som visar hur svårt det är att få svensk lag att fungera när muslimer inte vill integrera sig i det svenska samhället.

Ännu ett exempel på att Islam inte hör hemma i det svenska samhället och att islam måste tryckas tillbaka och att utvecklingen eller islamiseringen måste stoppas!

I Kalmar finns det en politiker i majoriteten med utländsk bakgrund med flera betydande politiska uppdrag som enbart är gift enligt Islams regelverk. Politikerns äktenskap är inte registrerat av Skatteverket och i folkbokföringen genom hindersprövning och inlämnande av vigselbevis. Han är ogift enligt svenska lagstiftning och detta gäller givetvis även hans fru.

Jag tolkar det som att personen har väldigt starka religiösa och islamiska åsikter och att han inte har för avsikt att integrera sig i det svenska samhället. I annat fall hade han givetvis även valt att registrera äktenskapet enligt svensk lagstiftning. Sharialagarna står över svensk lagstiftning om man skall tolka politikerns hantering av sitt eget äktenskap.

Hur många fler är i verkligheten gifta enligt enbart islamisk lag, det vill säga Sharialagarna men enligt svensk folkbokföringen ogifta?

Vad innebär det vid en eventuell skilsmässa? Vad innebär det för barn i dessa familjer? Vad innebär det vid dödsfall? Vad innebär det när det gäller vårt svenska välfärdssystem?

Jag får väldigt många frågor men samtidigt inser jag hur illa ställt det är i vårt samhälle. För varje dag byggs det nya delar av ett parallell samhälle med egna lagar och särrättigheter som går utanför Sveriges rikes lag. Det kan aldrig sluta väl!

Så här kommenterar en shiamuslim Uppdrag gransknings reportage. Notera att han aldrig svarar på den egentliga frågan. Att kvinnan aldrig kan begära en skilsmässa utan mannen medgivande. Det gäller säkert också i kalmarpolitikerns kvinna.

Förbjud islamiska lagar i Sverige!

Annons

24 reaktioner på ”FÖRBJUD ISLAMISKA LAGAR I SVERIGE

 1. Anders gd 2022-10-30 / 12:43

  Vem betalar kalmar moske? Qatar, saudi?

  Gilla

 2. Anders gs 2022-10-28 / 21:35

  Abdullah Sueidi (Johannes Klominek) har hållit föreläsningar i Kalmar moske. Är kalmarmoske salafi?

  Gilla

 3. Sven d.ä. 2022-10-28 / 16:38

  Jag blev inte heller inbjuden till Nobelfesten, och det tackar jag för.

  Gilla

 4. anders gs 2022-10-28 / 16:36

  Granska salafisterna på islam.nu

  Gilla

 5. Andersson 2022-10-28 / 15:59

  Så här skrev jag till Ebba Busch Thor för fem år sedan:

  Juni 2017

  Hej Ebba

  Jag har läst Stefan Löfvens utspel om vigselrätten.

  Löfven: Alla präster måste viga samkönade par
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-alla-praster-ska-viga-samkonade-par

  och jag har läst ditt genmäle

  Ebba Busch Thor till angrepp mot Stefan Löfvens uttalande om vigsel av samkönade par
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ebba-busch-thor-till-angrepp-mot-stefan-lofvens-uttalande-om-vigsel-av-samkonade-par

  Jag är inte religiös. Tvärtom, jag lämnade statskyrkan för femtio år sedan. Men kulturellt intresserad. Jag går bara i kyrkan när det är begravning. Av respekt för den döde. Och då kvittar det om det är i kyrkan, Rikets sal eller något annat ställe. Däremot besöker jag gärna kyrkor när det inte är förrättning. I den mån de är öppna. Det är dåligt bevänt med den saken nuförtiden.

  Nog om detta. Du säger så här:

  ”I Sverige har vi skiljt staten och kyrkan åt. Det är bra och riktigt men då bör man också hålla den rågången.”

  Jag håller med dig men inte fullt ut. Det finns inte någon skiljelinje. Staten driver in kyrkoavgiften. Till helt nyligen har kyrkan bestämt den administrativa indelningen av riket. Något som staten av outgrundlig anledning avhände sig när kyrkan skildes från staten. Detta är sjutton år sedan. Prästen åtar sig rollen som stattjänsteman när han eller hon förättar själva vigseln. Det är samma sak med alla vigselförättare. Oavsett om de är borgerliga eller kyrkliga. Rollen som statstjänsteman vill jag påstå. Stefan Löfven kan såsom regeringschef vara med och styra hur den juridiska biten ska se ut. Men hans befogenhet sträcker sig inte längre än så.

  Såvitt jag vet så finns det samfund som har avhänt sig vigselrätten Jag tror du får svårt att få svenska kyrkan med dig.

  När det gäller homosexuella är det inte särkilt högt i tak inom Svenska Kyrkan:

  http://www.smp.se/sok/?q=bruno+edgarsson ***

  Vad jag står i den debatten kan vi lämna därhän men jag tycker RFSL’s lobbyverksamhet är vedervärdig. Vad jag tycker om religiösa friskolor kan vi också lämna därhän.

  Det här skrev jag på en blogg för flera år sedan:

  ”Varför inte plocka bort vigselrätten? Det skulle vara ett sätt att komma åt tvångsäktenskap och arrangerade äktenskap?
  Varför inte ersätta vigseln med en registrering? Med enbart kontrahenterna närvarande. Inte föräldrar, syskon eller halva släkten. En registrering där parterna får försäkra att proceduren sker av deras egen fria vilja. Rätten att utföra denna registrering skulle i så fall kunna förbehållas tingsrätter och ambassader. Det vill säga myndigheter och inte religiösa samfund.
  Ett sådant förfarande innebär att prästerna i Svenska Kyrkan skulle slippa att komma i samvetsnöd när det gäller vigslar mellan samkönade.
  Efter registreringen kan den som så önskar givetvis ha ceremonier och bröllopsfester så mycket de vill och orkar.
  Tänker jag helt galet?”

  Jag tar gärna emot ett personligt svar från dig även om det kan dröja.

  Ha det gott – C Andersson

  *** Länken fungerar dåligt. Sök på ‘”bruno edgarsson” hbtq’ på exempelvis Google.

  Gilla

  • Andersson 2022-10-29 / 04:36

   Fick jag något svar? Jo men troligtvis inte från Ebba – brevet var inte undertecknat.

   _____________________

   Datum: Fri, 30 Jun 2017 13:32:22 +0200
   Re: Varför inte plocka bort vigselrätten?.

   Bäste C!

   Stort tack för ditt mejl och dina tankar.

   Liknande det du skriver förespråkar en civilrättslig registrering. Då skiljer man mellan å ena sidan den rättsliga ordning som staten ska reglera, å andra sidan den religiösa ceremonin. Kyrka och stat är numera åtskilda. Det borde enligt oss innebära att staten får sköta myndighetsutövningen. I praktiken skulle vi helst se att alla par som vill gifta sig går till en myndighet, exempelvis skatteverket, och registrerar sitt juridiska förbund. Därefter inramar paret sitt giftermål på det sätt som de själva önskar, exempelvis i en kyrka. Med vårt förslag respekteras såväl alla människors likhet inför lagen, som friheten för religiösa samfund att tolka innebörden av vad ett äktenskap bör vara.

   Med vänliga hälsningar

   KRISTDEMOKRATERNA
   BLI MEDLEM: kd.nu/blimedlem
   Facebook: facebook.com/kristdemokraterna
   Instagram: @kristdemokraterna, @buschebba
   Twitter: @kdriks, @BuschEbba
   Webbplats: http://www.kristdemokraterna.se

   Gilla

 6. Cosmik Debris 2022-10-28 / 13:39

  Hyckleri eller alla människors olika värde?

  När en arab/muslim misshandlar sin 29-åriga fru till döds går hjärntvättade svenska kvinnor i fackeltåg mot våldet.

  En gripen för mord Motala 2022-10-07
  https://www.flashback.org/t3459218

  När undersköterskan Anna-Lena Lernhede knivmördats på en gångbro i Kungälv av ett ensamkommande muslimskt monster arrangerade svenska kvinnor inte något fackeltåg. Då var det bokstavligen tyst som i graven. Den muslimske mördaren slapp dessutom straff och ”systerskapet” var som bortblåst.

  Gillad av 1 person

 7. Anders gs 2022-10-28 / 12:03

  Israels flagga brändes på Osbecksgymnasiet
  Laholm. Israels flagga har vandaliserats och bränts på Osbecksgymnasiet. Flaggan med davidsstjärnan var en del av skolans stora flaggspel på FN-dagen.

  Gilla

 8. Roland Salomonsson 2022-10-28 / 11:48

  Precis som i Tyskland, Belgien, Holland, Danmark, samt i Sverige, så finns massor av invandrade (muslimska) kvinnor med barn registrerade som ”ensamstående mödrar”. De får alltså god tillgång till försörjningsstöd. Märkligt nog även till stor lägenhet med ett ”extra rum”. Rummet är avsett för maken (barnens far), vid de tillfällen han besöker sina hustrur (för att inkassera sin andel av försörjningsstödet). I vissa städer har aktivister inom SOC dessutom ordnat det så att hustrurna har lägenhet i samma hus, t o m ibland i samma trappuppgång.
  Det säger sig själv att en muslimsk man inte tillåter sin hustru att jobba och förlora bidragen, eftersom hans egen ”inkomst” med detta skulle minska.

  Gillad av 3 personer

 9. Lotta 2022-10-28 / 08:50

  ”Förbjud islamiska lagar i Sverige”. Förbjud ännu hellre islam helt och hållet i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 10. Christer 2022-10-28 / 08:23

  Det kommer att uppdagas massor av sådana här problem.
  Sossarna har varit fullt upptagna med att importera röster så de har blundat för alla problem som invandringen fört med sig .
  Vet du att det var först den 10 oktober i år som asylsökande måste kunna styrka sin identitet
  Tidigare har vem som helst kunnat ta sig in i Sverige legalt.
  Vidare har de (S) prioriterat saker som missgynnar Svenskar som t.ex att en döv/blind inte får LSS hjälp men en som varit i Sverige i 30 år och inte brytt sig om att lära sig Svenska har rätt till gratis tolkhjälp .
  Så behandlar de gamla folkhemsbyggarna sina Svenska invånare nu för tiden .
  Det värmer verkligen att vi har en ny regering som verkar ändra riktning i politiken.

  Gillad av 4 personer

  • ivarandersson 2022-10-28 / 08:56

   När du ska ha nytt pass tas fingeravtryck. Men invandrare har inte behövt lämna fingeravtryck. Sossarna har satt makten framför allt.

   Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2022-10-28 / 09:09

    Är du säker på att invandrare inte behöver det? Jag ser inget om det när jag läser om passansökan.

    Gilla

   • Christer 2022-10-28 / 09:12

    Jag läste det i Rebecka Uvell,s blogg.
    Och hon har alltid gjort ett vederhäftigt intryck .
    Mvh

    Gilla

   • Thoralf A 2022-10-28 / 09:33

    Jag har tid hos polisen om ett par veckor för ett nytt pass då skall jag kolla det.

    Gilla

 11. peo 2022-10-28 / 06:28

  Bor man tillsammans och inte är gifta så är man sambor. Menar du att samboförhållande ska förbjudas i lag?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-10-28 / 06:34

   Är sambo förbjudet i svensk lag?

   Gilla

   • peo 2022-10-28 / 07:11

    Ditt inlägg gick ju ut på att man inte fick bo tillsammans om man inte var registrerad som gift hos skatteverket.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-10-28 / 07:41

    Nej, din läsförståelse är bedrövlig men det beror väl på din socialism/kommunism. Ser du inte vad islamisk sharialag innebär för kvinnor. Titta på Uppdrag gransknings reportage. Förstår du inte förtrycket av kvinnor inom islam. Sedan kan du återkomma.

    Gillad av 5 personer

  • Andersson 2022-10-29 / 04:23

   Att vara sambo innebär man lämna sitt förhållande när som helst. Det gäller såväl man som kvinna. Är man gift enligt sharia är man självfallet inte sambo. För kvinnan i ett sådant gifte är livegenskap. Det är hart när omöjligt för kvinnan att göra sig fri. Det är långt ifrån alla kvinnor som har gift sig av fri vilja. Vi har tvångsgifte och barnäktenskap. Vi har hedersmord och balkongflygningar. Sist men inte minst – jag tror inte fleräktenskap är förbjudet enligt sharia.

   Att vara livegen är ett öde värre än döden. I Iran kämpar kvinnorna för frigörelse. Med livet som insats. Alltfler män har slutit upp i kampen. Vad gör vi här? Inte ett skit. Allra minst deras svenska systrar – deras hycklande svenska systrar.

   Gilla

 12. onkelBjörn 2022-10-28 / 03:28

  Borde vara en självklarhet, kan man tycka. Och att även att våra politiska partier agerar grindvakter och inte släpper in dessa, som ej vill integrera sig , i partierna. Men så det ju inte.

  Gillad av 2 personer

 13. Andersson 2022-10-28 / 00:17

  Då beriper jag hur det ligger till men det är lögn att förstå hur man tänker på SVT!

  ***********************
  2022-10-27 23:25
  Uppdrag granskning:
  ETT VÄRDIGT LIV
  Gunilla Forsman är döv och blind. Tidigare levde hon ett aktivt liv. Med hjälp av ledsagare gick hon på gymnastik, promenader och kafé. Efter 27 år förlorar hon plötsligt rätten till LSS och Gunilla blir alltmer fast och instängd i lägenheten. Lagen har inte ändrats. Trots det får färre synskadade hjälp – varför?
  Från 26/10 i SVT1. Även i SVT1 29/10
  ***********************

  Ovanstående programinformation kommer från SVT:s egen programtablå.

  Reportaget ‘Ett värdigt liv’ är 33 minuter långt. Resten av programtiden är en repris av ett tidigare reportage ‘Skilsmässa i Allahs namn’. Inte ett ord om det senare reportaget i programtablån.

  Söker jag på uppdrag granskning på ‘SVT Play’ så finns där en länk till ‘Ett värdigt liv’. Till reportaget inte programmet. 33 minuter långt. Ännu mer förvirrande är att det finns en länk till ‘Mer om programmet’. Kan man inte skilja på reportage och program på SVT?

  ***********************
  Uppdrag granskning
  2022
  Sverige
  SVT1 • Ikväll 23:25 – 00:25
  Gunilla Forsman är döv och blind. Tidigare levde hon ett aktivt liv. Med hjälp av ledsagare gick hon på gymnastik, promenader och kafé. Efter 27 år förlorar hon plötsligt rätten till LSS och Gunilla blir alltmer fast och instängd i lägenheten. Lagen har inte ändrats. Trots det får färre synskadade hjälp – varför?

  TITTA NU SVT Play Gratis

  SÄNDNINGAR
  Se på SVT1 online 23:25 – 00:25
  SVT1 – Lördag 07:00
  SVT1 – Onsdag 20:00
  SVT1 – Tor 03 nov 00:45
  SVT1 – Ons 09 nov 20:00
  ***********************

  Ovanstående kommer från sajten tv.nu. Den informationen är inte klarare snarare tvärtom.

  Där finns förvisso en länk till SVT Play:

  https://www.svtplay.se/video/35260181/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-engelsk-version-tillfalliga-aktenskap-avsnitt-1?start=auto&utm_source=tv.nu&utm_content=Uppdrag+granskning

  Det hade varit bättre med den här:

  https://www.svtplay.se/video/37183129/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-23-avsnitt-22?id=eoz1nMW
  och den här
  https://www.svtplay.se/video/35343945/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-23-skilsmassa-i-allahs-namn?id=j4VgrDp

  Jag får en känsla av att SVT inte vill att man ska titta på deras program.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2022-10-28 / 12:50

   Reportaget gjordes tydligen innan maktövertagandet så det var inte så konstig att Ygeman fick uttala sig. Han var ju minister med ansvar till och från. Jag minns inte exakt vad ha och jag tänker inte leta upp hans kommentar. Men det var något om att det inte att ta bort vigselrätten för bara ett samfund. Vad han nu menade med det. Här är samfunden med vigselrätt:

   Anglikanska Kyrkan
   Bosniakiska Islamiska Samfundet-BIS
   Bröderna Kristen Gemenskap
   Equmeniakyrkan
   Eritreanska Ortodoxa Tewahdo Kyrkan i Sverige
   Estniska evangelisk-lutherska kyrkans kontrakt i Sverige
   Etiopiska Ortodoxa Tewahdo Kyrka Ärkestiftet i Sverige
   Evangelisk Luthersk Mission – Bibeltrogna Vänner
   Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen
   Frälsningsarmén i Sverige
   Förenade Islamiska Föreningar i Sverige
   Grekisk-Ortodoxa Metropolitdömet av Sverige och Skandinavien (Grekisk-Ortodoxa kyrkan)
   Imam Malek center Trossamfundet i Sverige
   Islamic Center i Malmö
   Islamiska Fatwabyrån i Sverige (IFBS)
   Islamiska Kulturcenter Unionen i Sverige
   Islamiska Shi’a Samfunden i Sverige (ISS)
   Islamiska Sunni Centret Trossamfundet i Sverige (ISC)
   Islams Ahmadiyya församling i Sverige
   Jehovas vittnen
   Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga
   Judiska Församlingarnas i Sverige Centralråd
   Liberala Katolska Kyrkan i Sverige
   Makedonska Ortodoxa kyrkan
   Pingst-fria församlingar i samverkan
   Romersk-katolska kyrkan i Sverige
   Ryska Ortodoxa Kyrkan – Kristi Förklarings ortodoxa församling
   Scientologi-Kyrkan i Sverige
   Serbisk-ortodoxa kyrkan i Sverige
   Sjundedags Adventistsamfundet
   Svenska Alliansmissionen
   Svenska Islamiska Församlingarna
   Svenska Ortodoxa Kyrkan
   Svenska Ortodoxa Prosteriet
   Svenska kyrkan
   Sveriges Muslimska Förbund
   Trosrörelsen
   Vännernas Samfund i Sverige, kväkarna

   Borgerliga vigselförrättare utses av länsstyrelsen.

   https://www.kammarkollegiet.se/vara-tjanster/trossamfund-vigsel-begravning/hitta-samfund-med-vigselratt

   Gillad av 1 person

 14. anders gs 2022-10-27 / 21:56

  Thoralf, granska islam.nu och Abdullah Sueidi.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.